Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
LoS BanditoS написа:А фатално ли е? като цяло система си ми работи. има нужда само сензора на волана за позицията да се адаптира понеже от време на време ми светва лапата но това е само като е студено лятото го нямам този проблем. Но други пречки няма всичко си работи. наскоро си всех скенера и ми излиза това още не съм го разучил но понеже е в червено затова се притеснявам дали не е нещо сериозно
Грешката за адаптиране на ъгъла на волана е друга, и ако не е калиброван или е излизал от норма щеше да го има записано като грешка.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Колеги имам N42B20 с малък проблем. Няколко пъти ми се случи мотора да влезе в някакъв нередовен режим при който оборотите сами и граят между 1000 и 1500 периодично и не реагира на подаване на газ. Светват EML, DSC. Последния път имах комп с мен и без да гася колата (т.е. проблема в момента се наблюдава) прочетох каквото можах с INPA.
активна - 2775 engine moment monitoring level 2
неактивна - 27B8 Plausibility diff. pressure sensor
Също така прочетох малко живи данни. Не съм спец, но няколко неща ми направиха впечатление
1. Crankshaft adaptation inlent bank 1 [Grad KW] стои на максимална стойност !120.20 и не мърда.
2. Condition lambdacontroller bank 1 и 2 синхронно със вариацията на оборотите се сменят on-off-on-off... В същото време soll rpm си стои на 700.
3. Lambdasensor Int. bank 1 и 2 на моменти излизат над зелената зона.
Ако угася и запаля веднага колата проблема изчезва винаги. До сега за 2г това ми се е случвало 4 пъти. Веднъж в града без натоварване, но в трафик и жеги. Другите 3 пъти на магистрала при продължително натоварване(качвах Витиня). Последния път веднага след като направих диагностиката (колата работеше на място с проблема около 10мин) отново тръгнах на ръчка и след 2км го направи пак.
Имам снимки и видео на диагностиката която правих, но в момента нямам как да ги кача. Ако някой смята че ще са му нужни за диагностициране на проблема нека ми пише.
Идеи?
активна - 2775 engine moment monitoring level 2
неактивна - 27B8 Plausibility diff. pressure sensor
Също така прочетох малко живи данни. Не съм спец, но няколко неща ми направиха впечатление
1. Crankshaft adaptation inlent bank 1 [Grad KW] стои на максимална стойност !120.20 и не мърда.
2. Condition lambdacontroller bank 1 и 2 синхронно със вариацията на оборотите се сменят on-off-on-off... В същото време soll rpm си стои на 700.
3. Lambdasensor Int. bank 1 и 2 на моменти излизат над зелената зона.
Ако угася и запаля веднага колата проблема изчезва винаги. До сега за 2г това ми се е случвало 4 пъти. Веднъж в града без натоварване, но в трафик и жеги. Другите 3 пъти на магистрала при продължително натоварване(качвах Витиня). Последния път веднага след като направих диагностиката (колата работеше на място с проблема около 10мин) отново тръгнах на ръчка и след 2км го направи пак.
Имам снимки и видео на диагностиката която правих, но в момента нямам как да ги кача. Ако някой смята че ще са му нужни за диагностициране на проблема нека ми пише.
Идеи?

Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- peterkin
- Потребител
-
- Кара: e46 sedan 316i
- Мечтае да кара: джип
На моята кола показва грешка: "115 control grid-controlled cooling ", термостатът е сменен и със стария я даваше тази грешка, някакви идеи от какво може да е ? Не загрява и не свети нищо по таблото.
Има един номер който ми прави колата и много ме дразни, и то напълно на случаен принцип - тъкмо си кажа - оправи се - и след седмица две - пак така става, вчера си стоя с едно гадже пуснал съм парното и после като тръгва колата и не държи обороти на празен ход - люлее, стъпковото моторче съм го сменял с втора употреба и сякаш се подобри, ама - пробвал съм като прави така да го откача и кове оборотите...
Най-вече се случва да не държи обороти като съм карал, загряла е колата, загасил съм я и примерно след 30 мин съм тръгнал...
дали е от тази грешка, в сервизите само вдигат рамене, никой ли не им разбира на тез е46-ци?
Има един номер който ми прави колата и много ме дразни, и то напълно на случаен принцип - тъкмо си кажа - оправи се - и след седмица две - пак така става, вчера си стоя с едно гадже пуснал съм парното и после като тръгва колата и не държи обороти на празен ход - люлее, стъпковото моторче съм го сменял с втора употреба и сякаш се подобри, ама - пробвал съм като прави така да го откача и кове оборотите...
Най-вече се случва да не държи обороти като съм карал, загряла е колата, загасил съм я и примерно след 30 мин съм тръгнал...
дали е от тази грешка, в сервизите само вдигат рамене, никой ли не им разбира на тез е46-ци?
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Здравейте колеги, имам следния проблем с е46 328 ci 99г. След удар отдясно се е отворил шофьорския airbаg и е записал грешки съответно но немога да ги изтрия, дали не е кутията под средния бар :
Благодаря предварително
Благодаря предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Дали не трябва да се смени пиропатрона на колана преди да се чисти грешката?!
колеги малко помощ за разчитане на грешки изписва ми fuel trim limit bank 1 i limit banka 2 което ще рече и Servo notorr (ads-part) ми е другата грешка ако може малко помощ 

Колеги, след много канене седнах този уикенд и подкарах DIS и SSS Progman освен INPA-та, която имам от преди. Чисто от любопитство реших да видя какво ще каже всяка от тях. DIS-а разпозна колата и направих успешно диагностика, но не хвана автоматично MRS модула, а ме пита да избера дали е версия 3 или 4, но пак нищо.
След това пуснах Progman и началната инициализация мина успешно. След това реших да пробвам CKM и да видя какви опции ще ми изкара. Там обаче се появи следната грешка:
Интересното е, че не ми светят лампи за беговете. Каква би била възможната причина? Може ли колата да е удряна, да са изгърмели беговете и някак да са замазали софтуерно положението?
Следващият ми въпрос е дали този модул подлежи на прекодиране, така че колата/главния компютър да го "припознае"? Преди имах подобен проблем с таблото, но Ванката (Dimitroff) го прекодира.
Последен въпрос. В случай, че горното е възможно, мога ли сам да го направя?
Благодаря!
След това пуснах Progman и началната инициализация мина успешно. След това реших да пробвам CKM и да видя какви опции ще ми изкара. Там обаче се появи следната грешка:
Интересното е, че не ми светят лампи за беговете. Каква би била възможната причина? Може ли колата да е удряна, да са изгърмели беговете и някак да са замазали софтуерно положението?
Следващият ми въпрос е дали този модул подлежи на прекодиране, така че колата/главния компютър да го "припознае"? Преди имах подобен проблем с таблото, но Ванката (Dimitroff) го прекодира.
Благодаря!
RTFM
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
spooky написа:Колеги, след много канене седнах този уикенд и подкарах DIS и SSS Progman освен INPA-та, която имам от преди. Чисто от любопитство реших да видя какво ще каже всяка от тях. DIS-а разпозна колата и направих успешно диагностика, но не хвана автоматично MRS модула, а ме пита да избера дали е версия 3 или 4, но пак нищо.
Благодаря!
Пусни тест на таблото и виж дали ще свети лампата на бега, да не би да са махнали диода или да са го маскирали с нещо.
oci написа:Пусни тест на таблото и виж дали ще свети лампата на бега, да не би да са махнали диода или да са го маскирали с нещо.
За съжаление (изцяло мое

RTFM
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Колеги ще Ви помоля за разгадаване на тези грешки:
SRS -> Shadow-memory:
71/04 - Occupancy classification system (OC3), communication fault
IKE -> F9/44 - No CAN message (ASC3)
Особено ме вълнува тази: IKE -> F9/44 - No CAN message (ASC3)
Благодаря предварително на всички отзовали се!
SRS -> Shadow-memory:
71/04 - Occupancy classification system (OC3), communication fault
IKE -> F9/44 - No CAN message (ASC3)
Особено ме вълнува тази: IKE -> F9/44 - No CAN message (ASC3)
Благодаря предварително на всички отзовали се!

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Някой с идея - какво се случва с ваносите!
Грешки няма записани..
Грешки няма записани..

Здравейте.Ако си купя този кабел http://olx.bg/bmw-inpa-ediabas-k-dcan-b ... -i32745353
какво ще мога да правя с него на моето Е46(98 седан).Примерно модула за стъклата ми се е побъркал и мисли че колата е купе и сваля леко прозорците при отваряне на вратата.Това може ли да се оправи с този кабел.Също може ли да се пуснат мигачите(Аmerican Style).
какво ще мога да правя с него на моето Е46(98 седан).Примерно модула за стъклата ми се е побъркал и мисли че колата е купе и сваля леко прозорците при отваряне на вратата.Това може ли да се оправи с този кабел.Също може ли да се пуснат мигачите(Аmerican Style).

- A.Androv
- Потребител
-
- Кара: e46 320 Touring
- Мечтае да кара: 750 iL
Здравейте, Искам да попитам имам следните грешки и симптоми на колата, Значи примерно тръгваш нормално от сфетофара на 1-ва и включвап 2-ра и с малко по натиснат педал на газта колата почва да придърпва ... За 2-ри път четем грешки и излиза
240 Burning Fail 2 Cilinder
241 Burning fail 5 Cilinde
Доколото четох това било датчик на коляновия вал моля насочете ме накъде да търся проблема.Благодаря предварително
240 Burning Fail 2 Cilinder
241 Burning fail 5 Cilinde
Доколото четох това било датчик на коляновия вал моля насочете ме накъде да търся проблема.Благодаря предварително

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Почти съм сигурен, че съм виждал писано по въпроса ми, но не можах да намеря нищо за това реших да не отварям пак нова тема..
Колата е Е39 525Д началото на 2000г. (не знам кога точно) и е само с 20 пиновата букса с инпа и скенера не могат да се прочетат мотора и скоростите, всичко друго се чете. Принципно като има букса вътре ясно, но в този случай? Мост между някой крачета на буксата ли е нужен примерно, или..
Колата е Е39 525Д началото на 2000г. (не знам кога точно) и е само с 20 пиновата букса с инпа и скенера не могат да се прочетат мотора и скоростите, всичко друго се чете. Принципно като има букса вътре ясно, но в този случай? Мост между някой крачета на буксата ли е нужен примерно, или..