Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sasheto34
- Потребител
-
- Кара: e46 330cd
- Мечтае да кара: Honda NSX
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Мнения за SWAG демпферна шайба за 330цд 204кс ? Че не ми се дават 900 лева за 10 годишна кола ...
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Какво ще рече не ми се дават 900лв за 10 годишна кола?
Тая шайба не се сменя всеки ден заложи на оригиналното да не береш ядове после
Тая шайба не се сменя всеки ден заложи на оригиналното да не береш ядове после

sasheto34 написа:Мнения за SWAG демпферна шайба за 330цд 204кс ? Че не ми се дават 900 лева за 10 годишна кола ...
За около тези пари си вземи Кортеко.
И без това Кортекото е реално оригиналната шайба.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
JTD написа:sasheto34 написа:Мнения за SWAG демпферна шайба за 330цд 204кс ? Че не ми се дават 900 лева за 10 годишна кола ...
Тя е ама въпроса е колко са оригинални

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Maxmadness написа:JTD написа:sasheto34 написа:Мнения за SWAG демпферна шайба за 330цд 204кс ? Че не ми се дават 900 лева за 10 годишна кола ...
Тя е ама въпроса е колко са оригинални,че Dimitroff,с едни тампони на мотора кортеко от тия най-оригиналните наеш кви ядове бра
Както и преди е обсъждано, то оригиналната шайба е Кортеко.
С тази разлика, че оригиналните тампони не са Кортеко. Съответно се слага афтърмаркет част, която явно не е подходяща.
Въпроса е да вземеш дадената част от производител, който снабдява БМВ за първоначално вграждане на въпросната част.
Също така има вече и шайби Континентал. Аз лично също бих пробвал с тях, предвид коя фирма е произвела тази част, пък да видя какво ще стане. До сега май никой не е слагал Конти шайба, по спомен.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Колеги ,един може би малко глупав въпрос.Шайбата ми се е сцепила на няколко места ,очевидно е за смяна и ще се сменя.Въпроса ми е ,онзи ден запалихме колата с махнати и двата ремъка ,но пак притриса при палене и гасене.
Тампоните на мотора и двата са нови (лемфьордер) ,съединител и маховик нови. Въпроса ми е ,с нова шайба ,няма ли да притриса по-малко ,или по скоро ще е същото както с махнати ремъци.Мисля да поръчам и обтегача на пистовия за всеки случай ,но не ми се ще да го сменям ако не е там проблема.
Колата е 320д 150коня.
Тампоните на мотора и двата са нови (лемфьордер) ,съединител и маховик нови. Въпроса ми е ,с нова шайба ,няма ли да притриса по-малко ,или по скоро ще е същото както с махнати ремъци.Мисля да поръчам и обтегача на пистовия за всеки случай ,но не ми се ще да го сменям ако не е там проблема.
Колата е 320д 150коня.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Колега и аз съм с нови тампони на двигателя оригинални нов маховик и пак претриса и аз мисля да сменям шайбата дано това да е проблема че не е евтина изобщо.Аз слагам само оригинални части и ще в поръчам от Дару Кар.
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Видях се в чудо с тая демпферна шайба аз ,не мога да реша каква да взема след толкова четене.Предлагат ми някаква френска SNR ,а на мен ми се ще Кортеко да е ,но едната идва на 200 лева ,другата на 350+ .
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Защо не си вземеш оригинална чети назад да видиш колко колеги са си патили с шайби.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
VladislavHristov написа:Видях се в чудо с тая демпферна шайба аз ,не мога да реша каква да взема след толкова четене.Предлагат ми някаква френска SNR ,а на мен ми се ще Кортеко да е ,но едната идва на 200 лева ,другата на 350+ .
Бе еМ ДабълЮ - ако ще караш колата ,още година две...от там нататък всичко е шанс

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Само оригинална.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги най-лесно е да се каже "само оригинална".Естествено е ,че ОЕМ е най-добре и дай боже всеки му от нас да има възможност каквото сменя по колата да е директно ОЕМ. Ако имах възможноста за оригиналната ,нямаше и да пускам теми.В крайна сметка реших да е Кортеко ,най-много доверие вдъхва от всички алтернативи ,пък и от доста места чета и чувам ,че си е напрактика като оригиналната ,без щампата на БМВ.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Единствения вариянт нещо да е като ОЕМ е само ако е изтрита щампата на частта..от там нататък,всичко е шанс...да по-скъпа е,много хора карат с такава,много са сменили подобни части два пъти и накрая по-евтиното излиза по-скъпо,уви не винаги финансите позволяват,но затова ти го казах така,ако ще я караш още 2 години си е добра инвестиция
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
VladislavHristov написа:Колеги най-лесно е да се каже "само оригинална".Естествено е ,че ОЕМ е най-добре и дай боже всеки му от нас да има възможност каквото сменя по колата да е директно ОЕМ. Ако имах възможноста за оригиналната ,нямаше и да пускам теми.В крайна сметка реших да е Кортеко ,най-много доверие вдъхва от всички алтернативи ,пък и от доста места чета и чувам ,че си е напрактика като оригиналната ,без щампата на БМВ.
Колега,
Ако вземеш кортеко, обещай да пишеш как се държи след 5-10 000 км.
Имаш и още една опция...втора употреба.
Същата шайба се монтира на следните мотори:
Usage
1' Series
−E87
+118d M47N2
+120d M47N2
3' Series
−E46
+318d M47N
+318td M47N
+320Cd M47N
+320d M47N
+320td M47N
−E90
+318d M47N2
+320d M47N2
−E91
+318d M47N2
+320d M47N2
5' Series
−E60
+520d M47N2
−E60 Facelift
+520d M47N2
−E61
+520d M47N2
−E61 Facelift
+520d M47N2
X Series
−E83
+X3 2.0d M47N2
−E83 Facelift
Моля за съвет,
при мен също се скъса тази шайба и ми я смениха. Днес отивам взимам си колата пък някакъв шум още докато бях при него и пак му я оставих. Според него сега пък е обтегача или другата ролка. Като натисне леко обтегача и този шум спира май докато го направи. Та общо взето откарах му я за тази шайба, развали се и друго след него. Тази ролка я беше взел от Кино или нещо такова се казваха авточастите за 233 лв. Да не би той да е повредил нещо или е нормално. Какво да сменям ако някой е имал тези проблеми.
при мен също се скъса тази шайба и ми я смениха. Днес отивам взимам си колата пък някакъв шум още докато бях при него и пак му я оставих. Според него сега пък е обтегача или другата ролка. Като натисне леко обтегача и този шум спира май докато го направи. Та общо взето откарах му я за тази шайба, развали се и друго след него. Тази ролка я беше взел от Кино или нещо такова се казваха авточастите за 233 лв. Да не би той да е повредил нещо или е нормално. Какво да сменям ако някой е имал тези проблеми.