Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- angel_bmw
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: e46 318ci
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Да попитам каква е дължината на лупите и нчкои замислял ли се е да сложи само капака дет е отпред и да лепне самото стакло от някои стари лупи сас силикон и дали ще стане или 6те намали светлината.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
това е размера на масово поставяните лупи http://imageshack.us/f/837/dimensionsprojector.jpg/
това което си мислиш да сложиш само капачка и самата леща няма как да стане, ефекта който ще получиш е едно светещо стъкло, което няма да свети на пътя, ако въобще светне на някъде.
Самата лупа представлява комбинация от рефлектор фокусиращ светлината директно върху леща, която от своя страна я пречупва към пътя и осветява качествено. Освен това в самата лупа има една бленда отрязваща светлината когато е в изправено състояние за да се получи този ефект _/- и съответно да превключи от къси на дълги, когато искаш.
това което си мислиш да сложиш само капачка и самата леща няма как да стане, ефекта който ще получиш е едно светещо стъкло, което няма да свети на пътя, ако въобще светне на някъде.
Самата лупа представлява комбинация от рефлектор фокусиращ светлината директно върху леща, която от своя страна я пречупва към пътя и осветява качествено. Освен това в самата лупа има една бленда отрязваща светлината когато е в изправено състояние за да се получи този ефект _/- и съответно да превключи от къси на дълги, когато искаш.
- angel_bmw
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: e46 318ci
аха а аз митам за този модел лупи дали ще станат те са с дължина 18см и с диаметър 78мм
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
малко големи ми се виждат, най-лесно е да провериш дали ще се съберат на дължина е да махнеш крушката и с един молив да видиш колко е дълбок рефлектора и какво е разстоянието до стъклото, за да не се окаже, че като сложиш лупат не можеш да сложиш стъклото защото опира в лупата, ако вс е ок намираш едни капачки за тези лупи и монтираш
Колега ако тези лупи станат и ги сложиш качи снимки да видим как е станало че обмислям и аз варианта но все още се замислям дали да се занимавам с това.Благодаря предварително.
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Някой знае ли какво представлява блокчето което е свързано между баласта и лампата на оригиналния ксенон-Е46-136к?Блокчето се намира вътре във фара.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
stoimenov_1958 написа:Някой знае ли какво представлява блокчето което е свързано между баласта и лампата на оригиналния ксенон-Е46-136к?Блокчето се намира вътре във фара.
това е едно стартерче черно и завършва с букса за крушката.
Ако ти трябва такова има две.
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
Чакам още мнения.При мен е сиво блокче.Има два кабела идващи от баласта и два отиващи на буксата за лампата.Фара е разглобен за рециклиране,всичко работи.Изучавам го.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
нещо като второ мнение ли искаш
, както и OCI ти каза това е стартера или на друг език запалител, запалка и всякакви такива имена вече съм чувал.

- oci
- старши ентусиаст
-
stoimenov_1958 написа:Чакам още мнения.При мен е сиво блокче.Има два кабела идващи от баласта и два отиващи на буксата за лампата.Фара е разглобен за рециклиране,всичко работи.Изучавам го.
е добре де прати снимка или виж дали няма да си го познаеш аз ги имам и двата фара разглобени на части няма как да не е същото, защото мойте фарове са от същата кола като твоята и са оригинални.
Явно наистина сега ги изучаваш, но за в бъдеще се доверявай малко повечко.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
Няма нужда от повече обяснения.Всичко е ясно.По-важно в случая е че във форума има етика и толерантност а понякога и търпимост.Колкото до Орлин ,който го срещне трябва да го черпи защото е много "печен".
- oci
- старши ентусиаст
-
stoimenov_1958 написа:Няма нужда от повече обяснения.Всичко е ясно.По-важно в случая е че във форума има етика и толерантност а понякога и търпимост.Колкото до Орлин ,който го срещне трябва да го черпи защото е много "печен".
Благодаря за добрите думи колега.
Съжалявам ако съм те засегнал.
Ако нещо ти трябва за да тестваш ще ти го дам да пробваш дали е от него.
- Vesaka90e46
- Потребител
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: e46///M3
Здавейте колеги,Колата ми е седан преди фейса ,въпроса ми е става ли да се демонтира оригинален ксенон с лупите от купе ?Гледам ,4е всеки е доволен масово от моримото .Благодаря предварително .
stoimenov_1958 написа:Няма нужда от повече обяснения.Всичко е ясно.По-важно в случая е че във форума има етика и толерантност а понякога и търпимост.Колкото до Орлин ,който го срещне трябва да го черпи защото е много "печен".
Малко съм като адвокат

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- oci
- старши ентусиаст
-
Rainbow написа:stoimenov_1958 написа:Няма нужда от повече обяснения.Всичко е ясно.По-важно в случая е че във форума има етика и толерантност а понякога и търпимост.Колкото до Орлин ,който го срещне трябва да го черпи защото е много "печен".
Малко съм като адвокатама точно за oci да кажеш, че не е печен ми се вижда малко несериозно, особено като се сетя колко ядове брахме с него покрай моя ксенон
печен е написал колега

хаха всичко е точно важното е нещата да се получават и да си помагаме