Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Софтуер
slitter написа:AAма аз в лайт модула ги виждам и като показания са същите като на таблото и явно се движат, исках на друго място да знама ЕWS го обърнах целия и не можах да го намеря и тва е!!! са ше прочета темата... прочетох я, нищо не пише, не е посочено точно къде да гледа човек като влезе в EWS примерно.
Хм явно INPA-ta интерпретира информацията от LCM различно за различните модели, но принципа е LCM записва само трипове от 100км. Ама няма значение кой знае колко това. Относно колегата, в оная тема само е споменал, не е обяснявал как да се видят. Така, че който го разгадае нека сподели.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
bmwman написа:сега ако някой сподели как и дали е възможно с ДИС-а или с ИНПА да си превъртя малко километража на Е46-та назад разбира се
Колега, това което искаш да разбереш, според нашето законодателство си е съвсем класифицирано като престъпление и не чакай да разбереш отговора тук.
Аз също не го знам, а и не ме интересува, щото реалните километри са ми нужни за да си обслужвам овреме колицата.
- badsharki
- ентусиаст
-
pazokolarov написа:bmwman написа:сега ако някой сподели как и дали е възможно с ДИС-а или с ИНПА да си превъртя малко километража на Е46-та назад разбира се
Колега, това което искаш да разбереш, според нашето законодателство си е съвсем класифицирано като престъпление и не чакай да разбереш отговора тук.
Аз също не го знам, а и не ме интересува, щото реалните километри са ми нужни за да си обслужвам овреме колицата.
Напълно съм съгласен.

По скоро въпроса е ако са пипани(връщани) километрите какъв е начина да се коригират към реалните им стойности и ще съм благодарен (а и предполагам не само аз), ако някой сподели как се прави това.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
milennyc написа:© написа:то се прави с други програми, готови файлове и т.н.
нищо общо с ДИС, с който се правят само легални неща
едва ли ще получите информация за чип тунинг от някой
Може и да се каже знаеш ли ..... м/у другото има руски сайтове за чеп тунинг))))) и дават готови файлове. Едва ли са по зле като инфо за ДИС-а все пак от техни тракери го взехме
Нещо по конретно в кои сайтове да търсим примерно ? Рових се в torrents.ru но не открих нищо подходящо

pazokolarov написа:bmwman написа:сега ако някой сподели как и дали е възможно с ДИС-а или с ИНПА да си превъртя малко километража на Е46-та назад разбира се
По принцип си прав, но ми кажи по ли ще ти е приятно да виждаш 863495 км.на таблото примерно. Ти като си смениш консумативите и 0 да пише пак овреме ще си обслужваш колата. А и ако е на такива километри ходи си продай после колата

Сори за офтопика, все пак това е тема за софтуер!
DoesNot написа:milennyc написа:© написа:то се прави с други програми, готови файлове и т.н.
нищо общо с ДИС, с който се правят само легални неща
едва ли ще получите информация за чип тунинг от някой
Може и да се каже знаеш ли ..... м/у другото има руски сайтове за чеп тунинг))))) и дават готови файлове. Едва ли са по зле като инфо за ДИС-а все пак от техни тракери го взехме
Нещо по конретно в кои сайтове да търсим примерно ? Рових се в torrents.ru но не открих нищо подходящо
Намери тези програми tachosoft,TachoPro,BMW Scanner,и Др.
Кабела трябва да може да чете и записва EEPROM
Много е трудно да смениш данните в всички контролери

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Колеги започвам качване на всичко нужно в този тракер:
http://xtremebg.com/index.php?action=browse
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
pazokolarov написа:Колеги започвам качване на всичко нужно в този тракер:

Предварително благодаря от името на всички бъдещи ползватели на торентите!

- strahil95
- Потребител
-
- Кара: E 46 320D 03 Automatic
- Детайли за колата: 2003
Automatic
Благодаря, на всички допринесли за лесната и "дуракоустойчива" инсталация както и на pazokolarov за качените торенти. Всичко при мене (от торентите + кабела от склад66) тръгна от раз и работи (както диагностика така и програмиране)
Изчистих си грешките, включих си дневните светлини, добавих в ретрофит ксенонови фарове и вече мойте (неоригинални ) ксенони палят безпроблемно.
Забелязах обаче че след като активирах ксеноните, не мога да регулирам нивото фаровете от врътката на таблото - та си мисля, че вероятно включванто на опцията ксенон от ДИСа по подразбира автоматично а не ръчно (като при мен) регулиране на нивото на фаровете. Знае ли някой откъде може да се оправи това т.е да ми заработи отново ръчното регулиране при включена опция за ксенон
PS Ако няко в бургас има нужда от помощ при инсталацията да свирка на ЛС - с радост ще помогна
Изчистих си грешките, включих си дневните светлини, добавих в ретрофит ксенонови фарове и вече мойте (неоригинални ) ксенони палят безпроблемно.
Забелязах обаче че след като активирах ксеноните, не мога да регулирам нивото фаровете от врътката на таблото - та си мисля, че вероятно включванто на опцията ксенон от ДИСа по подразбира автоматично а не ръчно (като при мен) регулиране на нивото на фаровете. Знае ли някой откъде може да се оправи това т.е да ми заработи отново ръчното регулиране при включена опция за ксенон
PS Ако няко в бургас има нужда от помощ при инсталацията да свирка на ЛС - с радост ще помогна
strahil95 написа:Благодаря, на всички допринесли за лесната и "дуракоустойчива" инсталация както и на pazokolarov за качените торенти. Всичко при мене (от торентите + кабела от склад66) тръгна от раз и работи (както диагностика така и програмиране)
За ксенона това е положението - оригиналния кит автоматично регулира нивото

- badsharki
- ентусиаст
-
Понеже и аз съм замислил да си сменя фаровете с оригинални ксенонови (втора употреба) и ми се струва, че някъде четох за ксенон без Auto LWR функция, ама не съм много сигурен. Иначе за самото ретрофитване от ръчно към автоматично регулиране нивото на фаровете точно снощи четох EBA за това и не е никак сложно, но пък ми се стори малко финансово неоправдано.
Така и така споменах за ретрофит, някой дали знае от къде може да се свали BMW EBA диска, че снощи изрових сума торенти и никъде нямаше сийдъри.
Така и така споменах за ретрофит, някой дали знае от къде може да се свали BMW EBA диска, че снощи изрових сума торенти и никъде нямаше сийдъри.

Всичко вече работи и при мен ....
Искам да изкажа хиляди благодарности на всички заради който това стана възможно...
Вие сте хората .....
Искам да изкажа хиляди благодарности на всички заради който това стана възможно...
Вие сте хората .....

Пускам тук въпроса, защото по-добро място няма, така ще се развие темата и с ползването. Нека ако някой знае как се препрограмират километрите на оилсървиза от 25000 на 15000 да каже как точно става това и даже къде в ДИС става изобщо ресета на инспекшъна и оилсървиза!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
slitter написа:Пускам тук въпроса, защото по-добро място няма, така ще се развие темата и с ползването. Нека ако някой знае как се препрограмират километрите на оилсървиза от 25000 на 15000 да каже как точно става това и даже къде в ДИС става изобщо ресета на инспекшъна и оилсървиза!
Ето отговор от един луд колега... къде не човек и да не продалжавам на там

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не искам вече да влизам в конфронтация! Сарказма е излишен, дори смешен! Далеч съм от това да правя пазарлъци и мога да кажа само едно - ако казваш нещо го кажи както трябва. Ако влезеш в съда ще те питат трите имена и не можеш да отговориш само с първо име и прякор. Ако не, не отиваш и няма смисъл да бъдеш свидетел по делото, щото ще вкараш подсъдимия в затвора.
Ако си решил да казваш - кажи как се правят километрите от 25 000 на 15000. Ако не, замълчи завинаги и заяви, че ще мълчиш, за да знаят хората. Тук сме се събрали, за да си помагаме и да обменяме информация, а не да се преебаваме. Аз тебе с нищо не съм те преебал!!!
Ако си решил да казваш - кажи как се правят километрите от 25 000 на 15000. Ако не, замълчи завинаги и заяви, че ще мълчиш, за да знаят хората. Тук сме се събрали, за да си помагаме и да обменяме информация, а не да се преебаваме. Аз тебе с нищо не съм те преебал!!!