Демпферна шайба - проверявайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Демпферна шайба - проверявайте

Мнение от mustang1986 » 23 Мар 2014, 19:28

Оригинални са,но в повечето случай посочените цени са стари.Тоест при запитване може цената да е друга.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 23 Мар 2014, 21:02

vvasilev1 написа:
SaSo написа:При палене и гасене сега след смяна на ремъци и ролки прискърцва за момент... Така ли си мисля или това е от въпросната шайба?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Какъв ремък сложи колега?

Сложих ремъци на Dayco, и ролки на Ina... Нямаше в момента Conti, а Gates ми казаха че са кофти...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Последна промяна SaSo на 24 Мар 2014, 10:38, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 24 Мар 2014, 15:36

за ролките съм съгласен,карал съм с тях и сам доволен,но демфер на даико изката 6 месеца и роди
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 27 Мар 2014, 15:39

unikalen88 написа:за ролките съм съгласен,карал съм с тях и сам доволен,но демфер на даико изката 6 месеца и роди

Не, демпфера не ми е DAYCO... Не съм го сменявал... Смених само ролките всичките... Иначе мисля ако е заминал демпфера да взема или SWAG или Corteco...
Но нито съм имал нито имам и в момента тресене на мотора... При натиск със щанга демпфера има около половин сантиметър най-много отклонение, което мисля, че е що годе нормално с оглед на това, че все пак е гума...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 27 Мар 2014, 16:02

Аз съм с Дайко демпфер от 2 месеца и е добре засега,ще пиша пак ако вземе да мре гадината.

Потребител
Аватар

Мнение от rado 66 » 30 Мар 2014, 20:41

Здравейте колеги ,за въпросната шаиба искам да попитам този шум и стрържене постоянни ли са ...?защото при мен ги има но само когато е студена колата загрее ли изчезва и друго на тихи обороти почти не се чужа с подаването на газ се ужеличава старйенето /шума .Дали и при мен става въпрос за тази шайба?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Мар 2014, 11:46

rado 66 написа:Здравейте колеги ,за въпросната шаиба искам да попитам този шум и стрържене постоянни ли са ...?защото при мен ги има но само когато е студена колата загрее ли изчезва и друго на тихи обороти почти не се чужа с подаването на газ се ужеличава старйенето /шума .Дали и при мен става въпрос за тази шайба?

Говоря случая при мен:
–ремъци BMW
–ролки BMW
(купувани с фактура и сменени там) малко преди да я взема,след около 20 000км след като взех колата,усетих че има странни вибрации - за мой късмет,бях при моя майстор и като подавам газ шайбата е мърдаше напред :shock: карал съм на късмет,в нито един момент не е стържела,скърцала и т.н

Взех нова шайба пак ОЕМ (за което не съжалявам въпреки цената),преди 20 000км (приблизително) смених ролки и ремъци ,ролки INKA ремъци Contitech но не смених ,само една ролка - нямаше я и бързах - от време на време пресвирва,заради нея и новия ремък,но нищо което да дразни и се случва само при палене и то рядко...

По съвет на Dimitroff преди да стане време за смяна на демпфера ,думите му бяха - "много внимавай какъв ремък взимаш,защото според шайбата се сменя и ремъка,има и малко,по-дълъг ремък,който също ще стане но се слага само този,който дават п заводски размер ,когато демпфера е ОЕМ " - което естествено последвах и не съжалявах после.
Намери някой наистина кадърен майстор,защото така по форума по-скоро е късмет да познаем - мое мнение,има какви ли не случаи с тези коли :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 31 Мар 2014, 12:07

Четох в E46Zone.com английския форум за прискърцването при палене и гасене и там пишат, че това не е от демпферна шайба тъй като някакво момче там казваше, че я сменил и си останало... Много е странно това... Защо ли ме навява на мисълта, че този ремък на Dayco е причината....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Мар 2014, 12:14

SaSo написа:Четох в E46Zone.com английския форум за прискърцването при палене и гасене и там пишат, че това не е от демпферна шайба тъй като някакво момче там казваше, че я сменил и си останало... Много е странно това... Защо ли ме навява на мисълта, че този ремък на Dayco е причината....

Защото,най-вероятно е това...повечето хора препоръчват Conti заради граповостта на самия ремък,релно другите са страшно гладки особено Gates и може би от там се получава това присвирване.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 31 Мар 2014, 13:12

В крайна сметка не се оглеждайте толкова в проскърцване по време на палене или гасене.
По-важно е да няма други аномалии по време на работа. Това, че може да поскръцне по време на гасене нищо не означава. Точно тогава дори е по-добре ремъка да изпусне и да изкръцне, от колкото да държи и цялото ударно напрежение да се поема от различните периферни агрегати. Особено като и видях, че почти никой алтернатор в БМВ няма фрайлауф шайба. :kuku:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 31 Мар 2014, 14:56

JTD написа:В крайна сметка не се оглеждайте толкова в проскърцване по време на палене или гасене.
По-важно е да няма други аномалии по време на работа. Това, че може да поскръцне по време на гасене нищо не означава. Точно тогава дори е по-добре ремъка да изпусне и да изкръцне, от колкото да държи и цялото ударно напрежение да се поема от различните периферни агрегати. Особено като и видях, че почти никой алтернатор в БМВ няма фрайлауф шайба. :kuku:

Един вид имаш впредвид, че няма кой знае колко притеснително в това да прискръцва.... Така ли да го разбирам... Мене щеше да ме притеснява ако имаше вибрации по мотора, но то няма никакви... Мотора работи гладко и без драми...Мисля да направя тест между другото да сваля ремъка на климатика ( както са написали в английския форум ) и да видя дали изобщо ще прави този номер... Това ще стане тая седмица и ще видим какъв е ефекта...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 24 Апр 2014, 10:49

От къде е най-изгодно да се вземе оригинална шайба за 320D, преди фейса, че гледам цените много варират? В Дару е 640лв, Вари -540, а тук се дискутират някакви цени от около 400лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 24 Апр 2014, 19:02

b_velev написа:От къде е най-изгодно да се вземе оригинална шайба за 320D, преди фейса, че гледам цените много варират? В Дару е 640лв, Вари -540, а тук се дискутират някакви цени от около 400лв.

за 400лв просто забрави за оригинал, там някъде са, 654лв. е в Дару /това за 320д, 150к.с./.., предполагам за 136к.с. филма е еднакъв или поне приблизителен
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 24 Апр 2014, 23:28

на Corteco мисля, че цените са доста атрактивни, а това е марката ОЕ производител. Ако заложите, мисля, няма да сгрешите! Някакви цени от 430лв (без отстъпката) ми се въртят в главата за 150кс мотора, с отстъпка щее доста добра цената.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 24 Апр 2014, 23:38

Ако не вземеш оригинал, то вземи Коретко. Уж е същата шайба:
1. За 150кс двигател (80000374), цената с отстъпките би трябвало да бъде около 280лв
2. За 136кс двигател (21653131), то цената ѝ е около 310лв

Успех.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ПредишнаСледваща

Назад към E46