Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 00"

Re: Софтуер

Мнение от gogo911 » 22 Ное 2009, 1:05

Колеги относно подкарването на ваг-ккл кабела аз съм нов в това но имам един въпрос относно един странен проблем на който се натъкнах вчера.
Значи прблема е следния имам две пс-та едното е с Виста скоро си направих едно и за гаража с ХР.И на двете PC-та имам инсталиран VMWARE с еднакви DIS дистрибуции- на руски.И може да се види на скииншотите.От лявата стране на всеки скрииншот е вистата а от дясно ХР-то.Когато се опитам да се свържа с виртуалната глава на вистата работи а на ХР-то не.Всичко по конфигурацията на виртуалните машини е еднакво.
Изображение
Изображение
Изображение

Другото нещо заради което пренасям DIS-a на ХР е поради проичината че EDIABAS не работи на Vista.
Ако можете помогнете. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F10

Мнение от bmwman » 26 Ное 2009, 17:07

Колеги ето тук качих напълно работеща и лесна за инсталиране INPA в която има и М47 моторите на Е46 136 кс.

http://tranz.it/load.php?id=aAibMWXyqFaIuFnK426930

Успех ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 26 Ное 2009, 17:16

bmwman написа:Колеги ето тук качих напълно работеща и лесна за инсталиране INPA в която има и М47 моторите на Е46 136 кс.

http://tranz.it/load.php?id=aAibMWXyqFaIuFnK426930

Успех ;)

сериен номер ? :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwman » 26 Ное 2009, 17:19

Оппа забравих за сериен номер пишете само sklad66.com
нека някой който я свали от този линк и си я инсталира да сподели всичко ОК ли е че за първи път качвам нещо в интернета :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 26 Ное 2009, 17:33

Аз го инсталирах работи ,но иска кабел :mhihi:
Благодаря :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 26 Ное 2009, 19:29

и сега ако някои даде диска от слад66 ще е добре,маи имаве човек които работи там и пишеше въвъ форума,да помолим него :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 26 Ное 2009, 19:59

Тази инпа е точно от диска,която е пуснал по горе колега.В него има и ДИС В.57 на руски!Но май по-добре на английски!Сега вече стана много по улеснена цялата процедура!Защото в тази инпа всичко е много автоматизирано(няма го после копирането на файловете и драйварите за ком-порта също са автоматизирани)!
Ето ги стъпките:
1.Инсталвате тази ИНПА
2.Инсталвате си диагностичната глава и оправате настройките (избирате жълтат глава и давате сигнала на 100% от опции)
3.Инсталвате VM Ware Версия 6.5 и нагоре и си оправяте настройките на ИП-тата
4.Пускате витуалната машина, която е постната по назад "DIS_55 от колегата Купра :bowdown:
5.Ако имате желание си дърпате ТИС от неговия пост пак и си го инсталвате в самата машина
И имате завършена и работеща версия на ГТ1.

За да я пуснете и да се върже към компа на колата е необходимо да:
1.Пуснете "Нетман" екзето, което е от групата на ИМПА-та и се намира в старт менюто и в папката на ипата!
2.Пускате диганостичната глава и давате Рън!
3.Пускате VM Ware с стартирвате вируалната машина от Плей!
И би трябвало всичко да перфектно!
Дано не съм объркал или пропуснал нещо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 26 Ное 2009, 22:06

За Инпа-та и Дис-а ясно всичко е на 6 вече за което благодаря на хората отговорни за това ;) Сега остава някой да сподели нещо и за препрограмирането на ECU-то така наречения Чип Тунинг. Не вярвам да е нещо по сложно от кодирането с ДИС-а :P

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Ное 2009, 22:14

то се прави с други програми, готови файлове и т.н.
нищо общо с ДИС, с който се правят само легални неща
едва ли ще получите информация за чип тунинг от някой

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 27 Ное 2009, 8:49

© написа:то се прави с други програми, готови файлове и т.н.
нищо общо с ДИС, с който се правят само легални неща
едва ли ще получите информация за чип тунинг от някой

Може и да се каже знаеш ли ..... м/у другото има руски сайтове за чеп тунинг :)))))) и дават готови файлове. Едва ли са по зле като инфо за ДИС-а все пак от техни тракери го взехме

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwman » 27 Ное 2009, 9:41

сега ако някой сподели как и дали е възможно с ДИС-а или с ИНПА да си превъртя малко километража на Е46-та назад разбира се :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Ное 2009, 11:08

А някой знае ли къде се четат "реалните" километри точно, доколкото може да се реални. Щото аз с ДИС влизам и чета само на тъаблото километрите, ама на другите места не съм виждал. С инпата влизам пак в таблото и чета километрите и освен там съм ги виждал в лайт модула, където се засичат като показания с тези от таблото. Има ли друго място, където да се четат??? Знам, че се пазят на три, ма искам да знам точно къде да гледам???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwman » 27 Ное 2009, 11:41

slitter написа:А някой знае ли къде се четат "реалните" километри точно, доколкото може да се реални. Щото аз с ДИС влизам и чета само на тъаблото километрите, ама на другите места не съм виждал. С инпата влизам пак в таблото и чета километрите и освен там съм ги виждал в лайт модула, където се засичат като показания с тези от таблото. Има ли друго място, където да се четат??? Знам, че се пазят на три, ма искам да знам точно къде да гледам???

колега ще кажеш ли къде се влиза в ИНПА-та да се четат километрите в таблота и в лайт модула
Мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 27 Ное 2009, 11:51

bmwman написа:колега ще кажеш ли къде се влиза в ИНПА-та да се четат километрите в таблота и в лайт модула
Мерси

В LCM-a не са на трудно място, сега по спомен не помня къде, но разръчкай малко и ще ги видиш. Може и да си ги виждал, но да не си разбрал, че са пробега, защото LCM-a не ги записва като километри, а нещо като трип метър, т.е. на всеки 100 км(60 мили) прави запис и ако примерно колата ти е на 200 000 км. в LCM-a ще е записано TRIP (100км) - 2000. А в IKE какво да ги търсиш като постоянно ги гледаш. :mhihi:

Колега беше написал в Е39 форума, че километрите се записват и в EWS, ABS и EGS и се виждат с INPA, но аз така и не ги намерих. :(
Ето темата --> viewtopic.php?f=35&t=177103

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Ное 2009, 12:02

AAма аз в лайт модула ги виждам и като показания са същите като на таблото и явно се движат, исках на друго място да знам :) а ЕWS го обърнах целия и не можах да го намеря и тва е!!! са ше прочета темата... прочетох я, нищо не пише, не е посочено точно къде да гледа човек като влезе в EWS примерно.

ПредишнаСледваща

Назад към E46