Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от terorero » 13 Юли 2017, 9:08

efren написа:
Oblivion написа:http://www.cars.bg/offer/c2208090 Не си губете времето за този обръщан гробник с задна броня цитирам: "аеродинамичен пакет"

Явно ще се събира за нещо по-ново че тоя модел стана като е36...

Аз не мога да разбера едно - като искате 3.0, кожичка, 18-ки, малко повече екстри, защо не влезете в първата срещната автокъща да им покажете колата която сте харесали в Германия/Италия/Швейцария и те да ви я докарат, регистрират и прочие? Поне знаете, че не е обръщана. Модела не е виновен. Колкото по нов е модела, толкова по се обръща.

Риторичен въпрос :mhihi: :mhihi: Ама за тея пари има Е60 ще кажат някой
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 13 Юли 2017, 9:26

Да, с монтирана стойка за голям пожарогасител в краката на шофьора, не е излишно при никоя обръщалка...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: криво ляво!
Мечтае да кара: и малко по-напред!
Детайли за колата: 328i Touring, m52B28TU, ГИ Romano

Мнение от G0-SH0W » 13 Юли 2017, 21:18

Здравейте, това ми попадна като обява и колата ми изглежда много добре. Моля, ако някой е ходил да я гледа да сподели мнение, ако ли не, впечатление от снимките пак ще ми е полезно. Ако не се бъркам, това трябва да е М52, мисля утре да звънна и да видя дали ще ми даде VIN или ще го питам направо човека дали е двоен VANOS(кое всъщност е по-добре - двоен или не). Всякаква информация за 328i ще ми е полезна че не мога да намера много инфо, продължавам да търся но всяка помощ е добре дошла.
[url]
http://www.cars.bg/offer/c1409035[/url]

Благодаря

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Юли 2017, 7:07

G0-SH0W написа:...

При е46 М52 е само двоен ванос .
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 14 Юли 2017, 8:18

Освен, че е само с двоен ванос в е46, м52 е много по-безпроблемен (разбирай разход масло и мисфайъри) от м54 и ако можеш да преглътнеш, че колата не е фейслифт е много по добрия избор. Ако не можеш да го преглътнеш слагаш м52 във фейслифтова и готово.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: криво ляво!
Мечтае да кара: и малко по-напред!
Детайли за колата: 328i Touring, m52B28TU, ГИ Romano

Мнение от G0-SH0W » 14 Юли 2017, 9:17

Благодаря ви, фейслифта ми харесва но не ми е решаващия фактор. Можете ли да ме насочите към сервиз в Бургас който може да направи диагностика и преглед на ходова част преди закупуване? В едната от темите видях Октан Ауто но сайта им е неактивен и вече може да го няма, някой от Бургас ако може да ме насочи ще е страхотно.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: Bmw E92 330d M Pack N57
Мечтае да кара: кара мечтата си

Мнение от ALekk » 14 Юли 2017, 14:28

Здравейте ! Насочил съм се към покупка на БМВ Е46 с бензинов двигател преди фейслифта задължително 6 цилиндров 320,323,325,328. Имам бюджет около 6 000 лв за покупка на автомобила , искам да попитам дали може да изпадне читав екземпляр за тези пари на нашия пазар или да се разходя до Италия или Германия за покупка , горе долу колко пари ще са необходими за обслужване , гражданска , каско , преглед. За какво да внимавам при покупка на такъв автомобил ? И не на последно място какво мислите за тази кола , изглежда поизтормозена , но с горе определения бюджет мисля че ще светне http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=42cfrd

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 14 Юли 2017, 16:44

Не знам какво очакваш да намериш в Германия/Италия за 6к, едва ли ще е по-различно от тук. Каско, гражданска, преглед 900 - 1000лв, обслужването е много относително, защото може да смениш само едно масло на двигателя с филтри за към 150лв, може и други неща да излезнат, най-малкото някви свястни гуми. Общо взето представата за обслужване е различна при различните собственици :D Относно колата от обявата... CI, уникат даже не се коментират :mhihi: Общо взето кола като за цената си - невзрачна, мърлява, изтормозена.
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 14 Юли 2017, 18:59

ALekk написа:Здравейте ! Насочил съм се към покупка на БМВ Е46 с бензинов двигател преди фейслифта задължително 6 цилиндров 320,323,325,328. Имам бюджет около 6 000 лв за покупка на автомобила , искам да попитам дали може да изпадне читав екземпляр за тези пари на нашия пазар или да се разходя до Италия или Германия за покупка , горе долу колко пари ще са необходими за обслужване , гражданска , каско , преглед. За какво да внимавам при покупка на такъв автомобил ? И не на последно място какво мислите за тази кола , изглежда поизтормозена , но с горе определения бюджет мисля че ще светне http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=42cfrd

Ако бюджета е 6000 лв за колата и имаш други пари за регистрация, гражданска, масло, филтри, гуми, дискове, накладки - тогава мисля, че ще си намериш кола. Ако обаче целия бюджет е 6к, тогава дори и колата от обявата може лесно да надхвърли бюджета. Разбира се само предполагам, че има нужда от тези неща - може собственика да е сменил всички тези неща, но просто не вярвам за тези пари.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 14 Юли 2017, 19:31

ALekk написа:Здравейте ! Насочил съм се към покупка на БМВ Е46 с бензинов двигател преди фейслифта задължително 6 цилиндров 320,323,325,328. Имам бюджет около 6 000 лв за покупка на автомобила , искам да попитам дали може да изпадне читав екземпляр за тези пари на нашия пазар или да се разходя до Италия или Германия за покупка , горе долу колко пари ще са необходими за обслужване , гражданска , каско , преглед. За какво да внимавам при покупка на такъв автомобил ? И не на последно място какво мислите за тази кола , изглежда поизтормозена , но с горе определения бюджет мисля че ще светне http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=42cfrd

Ако имаш възможност определено се разходи до Италия или Германия. Тук една кола ако ти е 6к, като махнеш разходите по докарването и печалбата на джамбаза реалната цена, на която е купена тази кола става нещо от сорта на 4к, което реално е максимум 320-ка. Отвори едно немско мобиле или аутоскаут, пусни търсене за 328-ца например от частно лице и ще видиш какви цени само ще излязат. Сложи си едни 1000лв. за докарване и си сметни дали ще ти стигнат парите. Ако не стигат просто следи редовно родните сайтове. Изпадат сносни оферти на нормални цени.

Потребител
Аватар

Мнение от gabela » 14 Юли 2017, 19:43

http://m.mobile.bg/details/11495909418797388
Колеги какво мислите за този автомобил?
Ако някой го е гледал на живо моля да сподели!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Юли 2017, 19:58

gabela написа:http://m.mobile.bg/details/11495909418797388

тая е на цената на моята :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :help: :kuku: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 14 Юли 2017, 20:07

gabela написа:http://m.mobile.bg/details/11495909418797388

Много противоречива обява. Пише Варна, пък шуменска регистрация. Пише, че я търсил над 1 година щото много държал на екстрите, пък я продава след по-малко от 3 години. Пише не са необходими инвестиции при положение, че колата не е 50 годишен музеен експонат, че някой да я купува с цел инвестиция. Пише много по-евтина поддръжка от Е90, което е далеч от истината и продавача най-вероятно не е много запознат с модела. Сефте виждам някой да пише Евро 4, като екстра :mhihi: Един път пише всички екстри, после пише може би всички екстри т.е. не си познава колата. Не разбрах кое му е спортното на 320 нафталин....комби :dunno: Също и "евтината" поддръжка :dunno: Ако решиш да си я поддържаш как си трябва е всички друго, но не и евтина. Можеш да се ориентираш по темата с цени на консумативите за модела в раздела.
Аз лично не го разбирам всичко това. Толкова нерви, труд и пари да го направиш кола(уж), сега няма забележка(уж) пък я продаваш...Най-вероятно е метнал око на опел астра, щом като Е90 му идва скъпо за поддръжка :dunno:
Тази кола, който я вземе или ще я плати двойно на пазарната, но ще удари джакпота със супер запазената 46-ца или ще се ушие с някакъв супер сериозен проблем, който е много умело прикрит зад цялата реклама. Аз залагам на 2-ия вариант :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 14 Юли 2017, 20:34

На мен пък ми харесва, цената не. Коментара над моя е "търсене за какво да се хванем".

Датата на производство няма как да е Ноември 2005-та, датата на първа регистрация - да.
Tires are evil - destroy them all ...

Потребител
Аватар

Мнение от BMW_fanboy » 14 Юли 2017, 21:03

Здравейте колеги,
харесал съм едно е46 318 1998г. добре изглежда, запазено и така нататък , но собственика казва, че колата при тръгване леко тупкала, защото имала за смяна тампон на моста като твърди, че само един е за смяна от общо 4 и можело да се кара така. Искам да помоля за вашето мнение по този проблем и евентуално като отида другата седмица да я гледам колата на какво да наблегна при положение, че знам има този проблем и може ли да се разбере дали наистина е това или не е нещо по-сериозно.

ПредишнаСледваща

Назад към E46