Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Bavarcho » 05 Фев 2015, 9:55

28-цата седан с пловдивска регистрация е на колега от форума (има и обява тук с повече инфо какво е правено по колата), аз пък съм я внесъл от Швейцария, та знам в какво състояние беше и после дали е гледана..
И да реалните километри са около 240к, преди да дойде в България бяха мисля около 190 - 200к, като имаше сервизни документи.
Аз следи от градушка не видам :roll: И дали ще е '99г. или '98г. разлика не виждам :roll: Освен че не е излъгал за годината..
Те ви обявата в форума viewtopic.php?f=46&t=384854&p=4018735#p4018735 :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Фев 2015, 11:17

Bavarcho написа:...

нали знаеш, че няма угодия... 4к за нерегистрирана 318-ска без екстри са малко, но 6,400 за регистрирана и обслужена 328-ца с газ, рикардо, 'жанти и т.н. са много ;)

истината е някъде там :lalala:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Фев 2015, 11:25

+1 И още хиляда да налееш във външния вид, пак е ок за оригинално лява 28-ца на тези километри.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 05 Фев 2015, 14:14

Leon написа:+1 И още хиляда да налееш във външния вид, пак е ок за оригинално лява 28-ца на тези километри.

И на мен ми харесва: 2.8+ГИ/рекаро/мулти за 6к си е супер, стига да няма някой сериозен проблем :driving:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Potter1996 » 05 Фев 2015, 20:53

vicho написа:
Potter1996 написа:Извинете за некомпетентеното мнение, но какво е пасажерски бег? И няма ли шанс да се намери е46 около 2000 година за около 4000 лв.

Изображение

От дясната страна под капака над лайстната има airbag - пише SRS Airbag (в е46 серийно са 6 броя - волана и отдясно, в А-колонките и в корите на вратите)

На втория ти въпрос - Да, стига да не очакваш екстри и силен мотор! За 4к би трябвало да се намери читаво, регистрирано 318i Седан с 2 комплекта гуми и джанти.

Другия вариант е да вземеш неугледна 320i или 320d (но тук трябва да се очакват проблеми, но с този бюджет не мисля, че е добра идея)

Успех ;)

Това, че е гърмял много ли е лошо? Смисъл само това затова ли не е хубава колата? Не разбирам много, ще ми е първа кола...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 06 Фев 2015, 0:55

Един близък приятел си търси 330i, като последно е харесал това: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rbssv

По снимки колата изглежда прилично. Мене ме притеснява измиването на фаровете на такива без лупи. Това не беше ли белег на англичанките?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 06 Фев 2015, 2:05

dir2cas написа:Един близък приятел си търси 330i, като последно е харесал това: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rbssv

По снимки колата изглежда прилично. Мене ме притеснява измиването на фаровете на такива без лупи. Това не беше ли белег на англичанките?

Има и с ляв волан без лупи с миене на фаровете, но най-добре да иска ВИН. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 06 Фев 2015, 11:59

acidburn-525tds написа:
dir2cas написа:Един близък приятел си търси 330i, като последно е харесал това: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rbssv

Другото, което ми прави впечатление, колата е пълен фейслифт, пък е 2001. Има ли фейсови модели, края на 2001-ва?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 06 Фев 2015, 12:15

dir2cas написа:
acidburn-525tds написа:

Другото, което ми прави впечатление, колата е пълен фейслифт, пък е 2001. Има ли фейсови модели, края на 2001-ва?

да има, след септември..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 06 Фев 2015, 20:56

Вълк написа:Общо мнение и начини за докарване моля?

http://m.autoscout24.de/angebote/bmw-33 ... -261291068

Най-често около 450-500 евро излиза докарването било то на платфора или с транзитни номера.Има и тема в която подробно е обсъдено какво е нужно и колко струва. viewtopic.php?f=1&t=98809
На конкретния екземпляр ако са му сложили оригинално гърне от М3 ,то значи няма да имаш място за газ бутилка вместо резервна гума.Лично на мен такива тунинги-330-ка да я правим да изглежда като М3 ми идват малко в повече,съгласен съм,но ако я направим да върви и да се държи като такова.
Липсва навигация ,което си е хилядарка,не се знае в какво състояние е мотора (едва ли е ходено с нея само на църква в неделя),200 000 от които не се знае колко са били на "Трак дей". Като дръпнем чертата май варианта по-горе на колегата mad_presley не е за пренебрегване,освен ако не държиш на кожата и по-различно синьото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от hotride » 06 Фев 2015, 21:09

Здравейте, някой да сподели мнение за тези двете:
1. http://www.mobile.bg/11423074028384881
2. http://www.mobile.bg/11419689369327705

За първата има и ксенон и мултиволан и ел. хром. огледало, само салона ме притеснява това бяло сигурно наживо ще е леш и някак лайсните вътре по таблото ми се виждат пожълтели /може да е и от некачествени снимки/. Другото, което искам да Ви питам е за външните лайсни - в цвета на купето са, това като екстра ли се води, така ли излизат от завода или са боядисвани /търсих инфо из нетя не успях да намеря/. Нещо левия праг май е натиснат и шофьорската врата е правена?

Номер две ми се вижда една идея по-свежа, но без мулти и лупи с ксенона и няма ел. хром. вътр. огледало.
Другата седмица имам работа по София и са ми на път, ще мина да ги видя наживо, но все пак всеки коментар ще ми е от полза. Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 06 Фев 2015, 22:21

hotride написа:Здравейте, някой да сподели мнение за тези двете:

За първата има и ксенон и мултиволан и ел. хром. огледало, само салона ме притеснява това бяло сигурно наживо ще е леш и някак лайсните вътре по таблото ми се виждат пожълтели /може да е и от некачествени снимки/. Другото, което искам да Ви питам е за външните лайсни - в цвета на купето са, това като екстра ли се води, така ли излизат от завода или са боядисвани /търсих инфо из нетя не успях да намеря/. Нещо левия праг май е натиснат и шофьорската врата е правена?

Номер две ми се вижда една идея по-свежа, но без мулти и лупи с ксенона и няма ел. хром. вътр. огледало.
Другата седмица имам работа по София и са ми на път, ще мина да ги видя наживо, но все пак всеки коментар ще ми е от полза. Поздрави!

Някои модели излизат така фабрично. Волана е претапициран, тоя сиво светлия салон и той не ме радва, както и мокетите даже и стелки няма.
Втората имай на предвид, че се продава от около половин година, аз докато си търсих кола даже я гледах из нета. Като че ли на снимките се вижда, че конзолата за климатроника е ръчкана в долния десен ъгъл с отвертка, може би е имала навигация. Ако ще ходиш да ги гледаш първо им вземи ВИН номерата.

Потребител
Аватар

Мнение от nov_bmw_fen » 07 Фев 2015, 3:39

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8ryvfb

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8ryvfb

Здраввейте колеги:) ако може изкажете компетентно мнение за тези 2 коли смятам след няколко дни да отида да ги видя. ако някой преди мен ги е гледал ще се радвам да сподели мнение за тях. и евентуално къде мога да ги закарам на диагностика в Бургас? салона първата ми се вижда малко захабен. и километража най вероятно е върнат. смело с критиката не пестете нищо нередно според вас :D
Последна промяна nov_bmw_fen на 08 Фев 2015, 3:31, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Фев 2015, 4:33

acidburn-525tds написа:

Някои модели излизат така фабрично. Волана е претапициран, тоя сиво светлия салон и той не ме радва, както и мокетите даже и стелки няма.
Втората имай на предвид, че се продава от около половин година, аз докато си търсих кола даже я гледах из нета. Като че ли на снимките се вижда, че конзолата за климатроника е ръчкана в долния десен ъгъл с отвертка, може би е имала навигация. Ако ще ходиш да ги гледаш първо им вземи ВИН номерата.

На втората що така й стои ск. лост :paranoid:
И на тези седани от светлината ми се струва, че поне по един калник има с различен цвят ?! На първата двата, на втората - единия ?!
И да се върна малко по-нагоре, че отдавна не съм влизал тук да чета.... един авер си взе 318ка за 4200 лява... екстри - мултиволан, който струва 150-250лв, според пазара... като човек, каращ е46, не бих си взел такова е46, а лачено е30/е36 за тези пари, честно.... Каква е логиката да си вземеш някаква марка/модел с минимално оборудване, но да е по-нова година, освен ако не си в час, както направих аз преди... хм... 7 години вече.... (кога станаха).... Това е като вместо тази е46 купе 330Ci SMG, която се обсъди, да се вземе е90 320д с никакви екстри... ми не го разбирам... гъзария ли е, кво е... щото за гаджетата е90 320д с минимално оборудване за 12 000 и е90 335и/д с фулл пакет за 30 000 са едни и същи коли... може би... де да знам и аз...
А колкото до пазара, наистина само кочини са останали, всичко хубаво е скъпо, доста скъпо. Преди години, когато все още четях тук, имаше едно е46 330Cd с фулл екстри за ~10к и му се мръщеха, че е скъпо...
И още едно нещо недоумявам, как и защо всеки един средностатистически купувач на лек автомобил в Булгаристан, гледа годината на колата?! Моята като е 1999 година, ще изкривя страничните огледала по каквито и да е характеристики чисто нова Дачия, примерно, да не говорим за някое 330Ci 2000 година с фул екстри, че ще скрие шапката и на някои още по-нови, дори и премиум марки по доста начини...
Лично за мен, годината, написана в обявата, е последното нещо, което гледам, освен ако не сравнявам 2-5 автомобила...
Можеш и 10 000км да караш като изрод, можеш и 100 000км да си минеш като хората... което е следващото и последно, че едва ли някой ще вникне в тва, което казвам..... :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 07 Фев 2015, 5:10

uCnaHeTcA написа:
acidburn-525tds написа:

На втората що така й стои ск. лост :paranoid:
И на тези седани от светлината ми се струва, че поне по един калник има с различен цвят ?! На първата двата, на втората - единия ?!
И да се върна малко по-нагоре, че отдавна не съм влизал тук да чета.... един авер си взе 318ка за 4200 лява... екстри - мултиволан, който струва 150-250лв, според пазара... като човек, каращ е46, не бих си взел такова е46, а лачено е30/е36 за тези пари, честно.... Каква е логиката да си вземеш някаква марка/модел с минимално оборудване, но да е по-нова година, освен ако не си в час, както направих аз преди... хм... 7 години вече.... (кога станаха).... Това е като вместо тази е46 купе 330Ci SMG, която се обсъди, да се вземе е90 320д с никакви екстри... ми не го разбирам... гъзария ли е, кво е... щото за гаджетата е90 320д с минимално оборудване за 12 000 и е90 335и/д с фулл пакет за 30 000 са едни и същи коли... може би... де да знам и аз...
А колкото до пазара, наистина само кочини са останали, всичко хубаво е скъпо, доста скъпо. Преди години, когато все още четях тук, имаше едно е46 330Cd с фулл екстри за ~10к и му се мръщеха, че е скъпо...
И още едно нещо недоумявам, как и защо всеки един средностатистически купувач на лек автомобил в Булгаристан, гледа годината на колата?! Моята като е 1999 година, ще изкривя страничните огледала по каквито и да е характеристики чисто нова Дачия, примерно, да не говорим за някое 330Ci 2000 година с фул екстри, че ще скрие шапката и на някои още по-нови, дори и премиум марки по доста начини...
Лично за мен, годината, написана в обявата, е последното нещо, което гледам, освен ако не сравнявам 2-5 автомобила...
Можеш и 10 000км да караш като изрод, можеш и 100 000км да си минеш като хората... което е следващото и последно, че едва ли някой ще вникне в тва, което казвам..... :yes:

Колега представи си,че не само ти мислиш така :yes: Споделям мнението напълно !

Относно скоростния лост,има доста писано в Е46 подфорума за този проблем :yes:

Ето на каква комедия попаднах в мобилето :mhihi:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8s3iis

Напълно обслужена- ангренажен ремък - КО КАЗА КО?
Човека е написал че има подгрев на седалките,пък нещо му липсват бутоните за тоя подгрев явно е с устна команда :mhihi:
Не се разбира купето ли е М-ково,или самото купе е поръчково,и кое изобщо е поръчково в крайна сметка... :mhihi:
Най високо ниво на оборудване-автопилот - КО КАЗА КО?
Гледам,колегата е написал мултифункционален волан - аз бутони не виждам,което ме навежда на мисълта че яяяявно и автопилота е с устна команда ей ще почина с тия джамбази :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Дата на производство - Юни 2006 - я пак :mhihi: :mhihi:
Колата си е изгубила и преден десен подкалник за тия 115 000км :mhihi: :mhihi:
Система за измиване на фаровете - успех :mhihi:
Одавна не се бях смял така.. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към E46