Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330xi
- Мечтае да кара: F25 X3 35i
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Нещата описани от "swilen" има ли ги и при БМВ тези проблеми???
Аз бях чел на няколко места точно обратното, че усилвателчето на Динавина се справяло малко по-добре от това на Е46 и звукът даже ставал малко по-отчетлив и добър.
Наистина ли е чак такова влошаването на звука?!?
И има ли и други колеги, на които им вие вентилатора или е само при "UBAH5"?
Аз бях чел на няколко места точно обратното, че усилвателчето на Динавина се справяло малко по-добре от това на Е46 и звукът даже ставал малко по-отчетлив и добър.
Наистина ли е чак такова влошаването на звука?!?
И има ли и други колеги, на които им вие вентилатора или е само при "UBAH5"?
интересни мнения
Ако сега тепърва щях да го купувам, щях да го взема без да се замислям.
Има си кусури, но за мен предимствата са много повече от тях. Вентилатора го чувам, но усилвам музиката и е ОК
За качеството на звука - не мисля, че е толкова зле
Нито съм спрял да слушам радио, нито друга музика, за мен става, дори свири доста добре. Управлението от волана е леко мудно, но и с това се свиква. Екрана е леко гаден, в смисъл прекалено много отразява светлината, иначе като качество е ОК 800х480 за 7 инча екран е идеално
Ако сега тепърва щях да го купувам, щях да го взема без да се замислям.
Има си кусури, но за мен предимствата са много повече от тях. Вентилатора го чувам, но усилвам музиката и е ОК

За качеството на звука - не мисля, че е толкова зле

Няма спор че има недостатъци, но на фона на плюсовете са 100% поносими.
Не знам защо, но аз никога не съм чул да се включва охлаждането, а слушам музиката тихо и щях да забележа ако се включи.
За слабия прием на сигнала на радиото, като изключих някаква функция ТР и се оправи, сега пак е слабичко но си слушам без проблем станциите.
Може би зависи и от антените но при мен е приемливо.
За качеството на екрана мога да кажа , че доста се влияе от светлина, но като резолюция е перфектно и качествено.
Моята кола не е Е46, но заводски е с 11 тонколони Харман Кардън и звука с Динавин-а е идеален.
Барал съм много по уиндоус приложенията, игри, програми за навигация и т.н.
Аз не мисля че БМВ продават цифрови тунери на МПЕГ4 и в скоро време всички с оригинални тв-тунери ще пият студена вода, когато всичко премине на новия стандарт.
Не знам защо, но аз никога не съм чул да се включва охлаждането, а слушам музиката тихо и щях да забележа ако се включи.

За слабия прием на сигнала на радиото, като изключих някаква функция ТР и се оправи, сега пак е слабичко но си слушам без проблем станциите.
Може би зависи и от антените но при мен е приемливо.
За качеството на екрана мога да кажа , че доста се влияе от светлина, но като резолюция е перфектно и качествено.
Моята кола не е Е46, но заводски е с 11 тонколони Харман Кардън и звука с Динавин-а е идеален.
Stim написа:Ако имах и аз в моята окабеляването за оригиналната нямаше да си сложа динавин. още повече гледам, че твоят комплект си няма само тв-тунер, т.е. щях да му купя и да си му се кефя![]()
колега lynx, ти какво си променял, понеже аз май нищо не съм барал
Барал съм много по уиндоус приложенията, игри, програми за навигация и т.н.
Аз не мисля че БМВ продават цифрови тунери на МПЕГ4 и в скоро време всички с оригинални тв-тунери ще пият студена вода, когато всичко премине на новия стандарт.

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
lynx написа:а слушам музиката тихо и щях да забележа ако се включи.
Това е причината да не го чуеш. Включва се когато слушаш високо музика, понеже товариш стъпалото

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
Като ми остане време трябва да понаваксам явно с програми
на мен вентилаторчето мисля, че дори не изключва сега в жегата - винаги като mute-на музиката се чува. Като работи навигацията дори тръгва по-рано.
А вие с динавинските тунери къде си сложихте антените в крайна сметка и как е сигнала в софия и извън нея

на мен вентилаторчето мисля, че дори не изключва сега в жегата - винаги като mute-на музиката се чува. Като работи навигацията дори тръгва по-рано.
А вие с динавинските тунери къде си сложихте антените в крайна сметка и как е сигнала в софия и извън нея

Днес съм в Пловдив и тествам новата шарк тв антена. Въпреки че ми липсват някои преходи и имам две връзки където кабел се държи на косъм с новата антена телевизията се хваща почти идеално. От Садово до Пловдив почти не е прекъсвала, а съм я тествал до 160км/ч. В града за сега не съм карал много, но не е прекъсвала. Иначе за Пловдив казват, че и сигнала бил силен, но мога да направя разлика с времето когато бях с една антена. Сега като завивам сигнала остава стабилен. Единственият проблем е леко пернишкото излъчване на антенката на покрива
Stim написа:А вие с динавинските тунери къде си сложихте антените в крайна сметка и как е сигнала в софия и извън нея
Антените се слагат на предното и задното стъкло високо горе, по-назад в темата съм дал схема.
Като компромис може да се сложат на срещуположни странични прозорци, ако конструкцията на колата го позволява.
За сигнала из София положението е следното към момента:
БНТ1 се гледа в движение на почти всички по-големи улици без накъсване на картината, като се напъхаш в някоя малка уличка с високи сгради и започва да накъсва картината.
БТВ и ТВ7 са по-зле, по време на движение се хващат само в някои райони, иначе като си в задръстване и караш бавно или спреш всички канали се ловят във всички квартали.
По едно време бяха засилили сигнала на БТВ и ТВ7 и се приемаха като БНТ1, но нещо го разчовъркаха и сега е по-лошо.
След време се надявам да подобрят още силата на излъчване и да може да се гледа навсякъде с добро качество.
А иначе съм правил проби и мога да кажа, че където е силен сигнала няма значение с колко км/час караш, дали си със 40 или 180, все си лови и не накъсва. Тунера е добър, може би не е най-добрия но е на много високо ниво.
В момента съм с 2 мощни активни антени, пробвах и с 4 но нямаше голямо подобрение, просто си е нужно да ни усилят сигнала от Копитото и Старата ТВ кула.
P.S. Забравих да напиша, че от снощи БНТ1 вече се предава на МПЕГ4 като другите телевизии.
Само тя беше останала на стария формат МПЕГ2, но и нея я преместиха.
Последните няколко дни има драстично увеличаване на собственици на устройството. На мен ми писаха поне 7-8 човека. Надявам се да не забравяте тази тема, че и аз искам да науча нещо ново (ако сте открили вече) 

- therumka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: да върви
Вече и аз съм горд собственик на Dynavin DVN-E46 и камера за задно виждане
Тези дни ще се заема да го монтирам... дано да не сбъркам нещо
Като посъбера впечатления, ще ги споделя

Малка балканска държава с много идиоти по пътищата - що е то?
Някой колега с Dynavin от Североизточна България има ли желание да направи една презентация на устройството на живо? Че нещо ме притесниха различните мнения, а Слави ми е далечко
.

- therumka
- кандидат ентусиаст
-
Първо впечатление - негативно
Оказва се, че инсталирането ама хич не е проста работа. Ходих при хора, които се занимават с поставянето на CAR AUDIO и те любезно и хладнокръвно ми обясниха, че понеже съм с оригиналната навигация и захранването и останалите кабели не са съвместими с моя DYNAVIN. (Тръпки ми преминаха по гърба). Обадих се на колегата, от когото го купих и той ми обясни, че има решение и на моя проблем, НО
... даде ми телефона на друг колега, който знаел как трябва да се свържат кабелите. След като разговарях с човека ми станаха ясни две неща - че трябва да отида до Пловдив (в момента съм в Бургас) и, че монтажа ще ми струва около 140 - 150 лв.
Сега ще чакам да ми се отвори път към Пловдив, за да могат там да ми монтират Dynavin-a и да похарча още малко пари.
Ако някой колега знае кой може да ми свърши тази работа в Бургас, има каса бира от мен

Ако някой колега знае кой може да ми свърши тази работа в Бургас, има каса бира от мен

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-споделям впечатленията на приятел, който го изтърпя точно 3 месеца, и сега си иска оригиналната 16/9 с тв..отделно че аз съм виждал подобни универсални 2дин устройства с абсолютно същото меню
-никъде по кутията или по машинката не пише "бмв", т.е. ...
-никъде по кутията или по машинката не пише "бмв", т.е. ...

E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Ако някой си мисли, че това е оригинална навигация или част - не е .
Но за китайски продукт е доста добър.
Все пак всеки сам преценява за себе си.
Устройствата с WinCE в по-голямата част са универсални, не са произведени специално за БМВ. Както и навигациите които ползваме върху нея IGO/Примо, но за мен това е предимство, а не недостатък
Но за китайски продукт е доста добър.
Все пак всеки сам преценява за себе си.
Устройствата с WinCE в по-голямата част са универсални, не са произведени специално за БМВ. Както и навигациите които ползваме върху нея IGO/Примо, но за мен това е предимство, а не недостатък
- therumka
- кандидат ентусиаст
-
Започна да ми става много интересно. Прерових доста неща в нета, за да разбера най-накрая, че ми трябва някакъв конектор (който е около 5 м) и тогава нещата щели да се оправят ... май
. Абе толкова ли няма някой колега с е46, който е с оригиналната навигация 16:9 и е сложил Dynavin
, та да сподели как го е сторил цялото това упражнение? Сега тръгвам да разпитвам аджеба, какъв е тоя конектор и ... има ли той почва у нас
. Ама ще я монтирам аз тая "Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-E46" 

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
therumka написа:Започна да ми става много интересно. Прерових доста неща в нета, за да разбера най-накрая, че ми трябва някакъв конектор (който е около 5 м) и тогава нещата щели да се оправят ... май. Абе толкова ли няма някой колега с е46, който е с оригиналната навигация 16:9 и е сложил Dynavin
, та да сподели как го е сторил цялото това упражнение? Сега тръгвам да разпитвам аджеба, какъв е тоя конектор и ... има ли той почва у нас
. Ама ще я монтирам аз тая "Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-E46"
Колега проблемът ти е че, буксата за радио модула при теб е в багажника, понеже самият модул е там, просто трябва да я удължиш и да я закараш при таблото. Колегата slavyan5 прави това упражнение, питай го за повече подробности.
Успех!

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...