Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320D '02

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от Tsunami » 02 Дек 2012, 14:07

Благодаря! Точно това ме интересуваше - дали има опция за спиране на чека.
Жена ми кара 3-ка

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Мнение от stuci_ir » 02 Дек 2012, 16:02

JTD написа:
Tsunami написа:Благодаря колега!
Търся по-цивилизовано решение на проблема - например настройка на компютъра, защото същият проблем имаше и като монтирах ксеноновите фарове и след намесата на колегата Оци, проблема се реши.

Както сам написа, има интелигентни решения, а не през просото, както колегата по-горе предложи.
Шом веднъж си бил при Оци, отивай пак да ти спре и чека на габаритите. Не знам какво го мислиш. :)

п.п. Взех от тези лупи преди два дни да ги монтирам на друг автомобил, не БМВ:
http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=3149

Не знам какво ги обсъждате, но са долнопробни пластмасови ментета, които не си струват парите. :kuku:
Явно вашите представи за качествена стока са съвсем различни. :bchug:

Обоснови се колега, защо да са боклуци. Дай снимки да видим боклук ли са. Лошото е, че и аз съм се огледал в тях. Те нали са същите като на бабуна? Боклук в сравнение с?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 02 Дек 2012, 17:30

Незнам за какво "интелигентно решение" става въпрос да си орежеш софтуерно чековете на автомобила...
При фаровете е различно,там лайт модула се програмира да търси консумация от ксенон.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 02 Дек 2012, 18:48

JTD написа:
Търся по-цивилизовано решение на проблема - например настройка на компютъра, защото същият проблем имаше и като монтирах ксеноновите фарове и след намесата на колегата Оци, проблема се реши.

Както сам написа, има интелигентни решения, а не през просото, както колегата по-горе предложи.
Шом веднъж си бил при Оци, отивай пак да ти спре и чека на габаритите. Не знам какво го мислиш. :)

Не знам какво ги обсъждате, но са долнопробни пластмасови ментета, които не си струват парите. :kuku:

Колега, я дай малко повече инфо за тия лупи, че и аз тия дни мислех да ги поръчвам.Като гледам ми излглеждат същите като тези който бабуна предлага в сайта си.Но все пак може да е визуална измама...
The Power of Dreams!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 02 Дек 2012, 18:54

NicKo_8 написа:
JTD написа:

Колега, я дай малко повече инфо за тия лупи, че и аз тия дни мислех да ги поръчвам.Като гледам ми излглеждат същите като тези който бабуна предлага в сайта си.Но все пак може да е визуална измама...

Ами какво инфо да дам не знам. Изработката не е хубава. Липсваха от винтовете, които да ги използваш за закрепване на декоративната гривна. Само един винт дали при необходими 4 броя. Няма резба, където трябва да се навиват винтовете, а се разчита, че с тях ще я прокараш. Пластмасовите отливки по лупата не са добре обработени.
А бе типична евтина китайска стока, няма какво да го коментирам. Иначе светеха. Като ги видях се притесних дали рефлектора ще бъде на фокус, ама все пак това са го направили. :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NicKo_8 » 02 Дек 2012, 18:57

Значи излиза,че са лоши.На бабуна по-добре ли са ?Да знам да поръчвам от него,да не се набутвам с тези.
The Power of Dreams!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 02 Дек 2012, 19:25

NicKo_8 написа:Значи излиза,че са лоши.На бабуна по-добре ли са ?Да знам да поръчвам от него,да не се набутвам с тези.

Приятелю,отскоро карам с въпросния кит от бабуна и съм много доволен!А повярвай ми съм човек който изисква,също съм сложил и нови стъкла от същия търговец и крайния ефект е впечатляващ.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NicKo_8 » 02 Дек 2012, 19:27

Ясно.Значи ще поръчам от него.Писах му да ми каже цена само за лупите и декоративните капаци,защото другите работи си ги имам.
The Power of Dreams!

Потребител
Аватар
Кара: 320D '02

Мнение от Tsunami » 02 Дек 2012, 20:37

Face написа:Незнам за какво "интелигентно решение" става въпрос да си орежеш софтуерно чековете на автомобила...
При фаровете е различно,там лайт модула се програмира да търси консумация от ксенон.

Колега, аз точно по тази причина съм влязъл във форума и търся мнения кое е най-доброто решение, за да си направя колата така, както трябва. А що се отнася до фаровете, както написах по-нагоре, са оригинални би-ксенон и мисля, че няма нищо по-добро от оригиналната лупа. Виждал съм как свети ретро фит и как свети моя фар - разликата е космическа. А по въпроса с премигването на ейнджъла явно ще трябва да си реша проблема с монтиране на крушки в моторния отсег, след като това е най-добрия вариант.
Жена ми кара 3-ка

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 05 Дек 2012, 2:45

Колеги до сега гледах в нета Bi-xenon прожектори FXR и Morimoto на външен вид FXR ми се струват по истински не са от пласмаса като Morimoto някой ако може да сподели някакво мнение.Как са като качество кой са по добри FXR са по големи влизат ли в рефлектора ,като се сложат става ли като оригиналния защото преди имаше комплекти който стоят навътре не са на равно ,лупата колко е 2.5 или 3 инча .Ще съм благодарен ако споделите вашето мнение мерси предварително. Ето и Link с двата вида http://www.flickr.com/photos/44381367@N07/7715011588/

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 05 Дек 2012, 10:27

ако започнеш да четеш цялата тема от начало ще видиш кое какво е FXR е по-голяма като цяло и е подходяща и за халогенна крушка, моримото си е по-малка за лесен и бърз монтаж, но халогенна крушка не свети толкова силно като в FXR, за ксенон моримотото е идеално

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 05 Дек 2012, 10:50

Добре, аз нещо друго да попитам, ефекта определено е 95% като ОЕМ фаровете със ксенон визуално, а някой ще сподели ли как всъщност светят фаровете, защото при мен положението е доста зле с лупите...

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 05 Дек 2012, 11:03

с какви лупи си, ако са оригинални доста често с времето прегаря рефлектора на лупата и осветяемостта силно намалява и съответно се налага подмяна на лупата.

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 05 Дек 2012, 12:54

С ретрофит кит с по-малките лупи :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 05 Дек 2012, 13:18

Мерси колега знчи Morimoto е най добрия вариант и по лесен за монтаж за FXR гледах че се реже рефлектора да се събере забравих да попитам тези комплекти имат ли преходници за Н7 защото в някой адреси пише че има в други не, и ако има с 3 инча лупа ще е още по добре .

ПредишнаСледваща

Назад към E46