Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Chope написа:quentin написа:благодарности!
тогава друг въпрос:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6rg0dc
Правена е на фейс, двигателя най-вероятно е М52 или е с неговата филтърна кутия, другото което се забелязва е формата на бомбетата, каквато е доста преди фейса, от 2002 някъде стават с плоски бомбета, преди това са оребрени като на снимката...
Model description: 320Ci M54
Engine: M54
Chassis: Coupé
Production date: 11/2000
Ето ви инфо...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
snaiperist0 написа:Chope написа:quentin написа:благодарности!
тогава друг въпрос:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6rg0dc
Правена е на фейс, двигателя най-вероятно е М52 или е с неговата филтърна кутия, другото което се забелязва е формата на бомбетата, каквато е доста преди фейса, от 2002 някъде стават с плоски бомбета, преди това са оребрени като на снимката...
това сигурно ли е че ми стана интерестно , гледам ги сега специално пример:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6rhwuy ?
Сам можеш да видиш разликите, едните са плоски отгоре, другите са по-обли и оребрени. А Gqbriel даде инфо, че е М54, но пък е с филтърна кутия от М52 + дата на производство 2000
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
devent написа:На купето(кабриото) е март месец 2003-та, а седаните и "комбитата"(правилната дума е touring), в началото на 2002-ра(не съм сигурен за месец).
При седаните фейслифта започва от септември 2001-ва.

Доста са си поиграли да го направят фейслифт това купе. То калници, броня, фарове, капак ама да бяха го направили и отзад. И да не му пестят датата на раждане в обявата.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравеите колеги..Какво ще кажете за това http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6rnb0d
цената как е за модела ? Мисля да хода да го огледам
цената как е за модела ? Мисля да хода да го огледам
Здравейте и от мен. Смятам да се присъединявам към клуба.Насочил съм се към 318/320. За 1 седмица четох из форума стигнах до заключението,че бензиновият мотор е по-подходящ за мен , поради скъпите ремонти на дизела. Вероятно ще сложа и газ.
От няколко дневно ровичкане в нета сякаш най ми допада:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6s0kxb
Ще се радвам да споделите мнение.
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330 CI + e36 M3
- Мечтае да кара: e30 M3
Карам си днеска 330цито и си мисля ве4е мога да си позволя да карам м3 но на приятелката ми изобщо няма да и хареса тази идея, сметнах че мога да изкарам някоя бобина или нещо и да я покарам така и да кажа на приятелката си че има сериозен проблем и да си взема м3
. Някои има ли идея колко е голяма разликата в подръжката между двете.

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
Цената бива обаче скоростния лост седи срещу 5-та .. 

- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
Повечето е46ци го имат този проблем
дори ако го няма тоя проблем бих се изненадал
дори ако го няма тоя проблем бих се изненадал Evkata написа:Цената бива обаче скоростния лост седи срещу 5-та ..

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
AMERICANO написа:Повечето е46ци го имат този проблемдори ако го няма тоя проблем бих се изненадал
Evkata написа:Цената бива обаче скоростния лост седи срещу 5-та ..
В грешка си!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Evkata написа:AMERICANO написа:Повечето е46ци го имат този проблемдори ако го няма тоя проблем бих се изненадал
Evkata написа:Цената бива обаче скоростния лост седи срещу 5-та ..
В грешка си!
В голяма при това,това е срещан "проблем" само при дизелите а и НЕ всички са така,колегата да спре да се изненадва
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
iwoto написа:Здравейте и от мен. Смятам да се присъединявам към клуба.Насочил съм се към 318/320. За 1 седмица четох из форума стигнах до заключението,че бензиновият мотор е по-подходящ за мен , поради скъпите ремонти на дизела. Вероятно ще сложа и газ.
Колега, тази кола е тежко измъчена, дори под трите пласта вакса в купето си личи... Ти си знаеш, де.
Never mistake motion for action...
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
Моето купе е на 300 хиляди и лоста като е студена си стои на 5та, после вече почва да се връща по средата. Имал съм още поне 10 купета с такъв проблем дори в момента имам едно 330 което продавам и то си е чуствително като е студено не се връща толкова бързо колкото бих искал. На е46 кутиите това им е слабо място но може да се оправи сравнително лесно и евтино. Има едни пинове които се прецакват, ето и линк http://www.unofficialbmw.com/phpBB/view ... hp?t=33179

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
AMERICANO написа:Моето купе е на 300 хиляди и лоста като е студена си стои на 5та, после вече почва да се връща по средата. Имал съм още поне 10 купета с такъв проблем дори в момента имам едно 330 което продавам и то си е чуствително като е студено не се връща толкова бързо колкото бих искал. На е46 кутиите това им е слабо място но може да се оправи сравнително лесно и евтино. Има едни пинове които се прецакват, ето и линк http://www.unofficialbmw.com/phpBB/view ... hp?t=33179
Начи смятай на колко км са за да имат този проблем....и решението отдавна е ясно,въпрос на желание да се оправи е...но главно го има проблема при дизелите,а това обаче няма нищо общо с положението на лоста ,с този проблем или НЕ лоста не седи на 5та освен ако не е на свободна...има още един друг "проблем" защото скоростния лост не седи както трябва и свободния му ход е голям - пак се сваля кутията в този случай
- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Привет колеги,
Ще гледам събота една кола близо до пловдив и се чудя как и кой може да я закачи за една диагностика.
Проблема е, че няма номера - има немски само, но била "отписана" и нямала и ГО, трябвало с платформа да се придвижва.
С удоволствие ще взема някой колега от Пловдив с комп и софтуер, да отидеме, да я закачиме, да го върна и да си платя каквото е небходимо.
Другия въпрос ми е, дали диагностиката е достатъчна, за да стане ясно какво става с колата и електрониката по нея или си трябва ходене в сервиз, вдигане на крикове и т.н. В смисъл - какво ми дава диагностиката като яснота.
Предварително благодаря
Ще гледам събота една кола близо до пловдив и се чудя как и кой може да я закачи за една диагностика.
Проблема е, че няма номера - има немски само, но била "отписана" и нямала и ГО, трябвало с платформа да се придвижва.
С удоволствие ще взема някой колега от Пловдив с комп и софтуер, да отидеме, да я закачиме, да го върна и да си платя каквото е небходимо.
Другия въпрос ми е, дали диагностиката е достатъчна, за да стане ясно какво става с колата и електрониката по нея или си трябва ходене в сервиз, вдигане на крикове и т.н. В смисъл - какво ми дава диагностиката като яснота.
Предварително благодаря
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...