Почистване на MAF сензора (дебитомер)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- grozdan1995
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92,е46
- Мечтае да кара: Hp4
- Детайли за колата: M suspension
Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)
С бензинов мотор съм м43б19 ??Zagy написа:Как се зацапва? Да не би турбото ти да хвърля много масло и да го омазва?

чисто нов филтер карам 2 седмици и отново умира явно е свършил ще се зима нов тия дни .. че стана исторически тоя дебитомер все едно караш спънат кон..

Над смълчаните полета дрифтят малки пишлемета
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
grozdan1995 написа:С бензинов мотор съм м43б19 ??Zagy написа:Как се зацапва? Да не би турбото ти да хвърля много масло и да го омазва?![]()
чисто нов филтер карам 2 седмици и отново умира явно е свършил ще се зима нов тия дни .. че стана исторически тоя дебитомер все едно караш спънат кон..![]()
Погледни си хубаво гофрето преди дебитомера и въздушният филтър, в какво състояние са.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Някой с идея, от къде може да се купи дебитомер Сименс на сносни цени, че в Дару е 824лв...
Някой може ли да обясни как се сваля дебитомера на е46 320д след фейслифта, благодаря. 

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
donvesss написа:Някой може ли да обясни как се сваля дебитомера на е46 320д след фейслифта, благодаря.
Махаш капак върху двигателя и ще го видиш. Само че иска специален торкс за да го извадиш.
Торкс имам, ама маркуча, който отива към турбото ми пречи, а той изобщо не се мърда. 

- gromovich
- младши ентусиаст
-
donvesss написа:Торкс имам, ама маркуча, който отива към турбото ми пречи, а той изобщо не се мърда.
По грешен път си тръгнал. Извади само пълнителя на дебитомера. Пластмасата си я остави. По пълнител имам в предвид това, в което влиза буксата и е закрепено с двата торкса
gromovich написа:donvesss написа:Торкс имам, ама маркуча, който отива към турбото ми пречи, а той изобщо не се мърда.
По грешен път си тръгнал. Извади само пълнителя на дебитомера. Пластмасата си я остави. По пълнител имам в предвид това, в което влиза буксата и е закрепено с двата торкса
А тези два торкса лесно достъпни ли са.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На някоя от началните страници имаше кое точно се пръска и как. И кое се разглабя.
Si non confectus, non reficiat.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:На някоя от началните страници имаше кое точно се пръска и как. И кое се разглабя.
Мдааа, но на днешните подрастващи не им се чете хич

gromovich написа:donvesss написа:Торкс имам, ама маркуча, който отива към турбото ми пречи, а той изобщо не се мърда.
Да обаче пълнителя на дабитомера при мен не е захванат с два болта както на останалите ами е друг вид, май са една част

Ето така изглежда, някой знае ли да ли се вади или да не ръчкам?

image sharing
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Тоя не се вади - пръскаш през пластмасовата мрежичка и гледаш да улучиш частта с платинената жичка.
Si non confectus, non reficiat.
- kpacKoOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 318Ci
Колеги и аз се съмнявам в моя дебитомер от известно време засега ще пробвам по евтиния вариант (спрея)
въпроса ми е ще запише ли грешка при ваденето на дебитомера и трябва ли после да ходя да я чистят 

- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Колата да е изключена и няма да запише грешка , просто преди да запалиш всичко си сглоби както си е било. Успех 

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Добре бе колеги , преди малко гледам една обява за дебитомер и написано става за е46 320д,330д , е39 и още 4 вида двигателя изброени назад.Това с подред вас възможно ли е няма ли разлика между 320д и 330д едното е шестак др 4 цилиндров ,повече коне едното от др-то или вярно няма значение ? Нещо не ми се вярва много много тези небивалици , някой запознат да изкаже мнение