Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Софтуер

Мнение от badsharki » 08 Ное 2009, 8:43

DeLSoL написа:BMW EdiaBas Inpa v 5.0.2 (пълна версия с NCS-Expert ) можете да изтеглите от torrents.ru , че от този другия depositfiles ще го теглите 3 седмици и като прекъсне се почва отначало мъки.....

Ти най-вероятно с IE го теглиш. Толкова големи файлове не ти препоръчвам да теглиш с Интернет Експлорера, по добре си сложи даунлоад мениджър или браузър с вграден такъв, като Опера или Мозила. Аз пък имам проблеми с тегленето на ТИС-а. Постоянно прекъсва и трябва да го пускам на ново, заради това го свалих от другаде, работещ. Сега търся къде да го кача и ще ви дам линк.

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 08 Ное 2009, 13:07

Както обещах, ето линкове за ТИС в БГ пространството:

BMW_TIS_12_2007_English.part1.rar
Код: Избери целия код
http://dox.bg/files/dw?a=dfbc4a2674

BMW_TIS_12_2007_English.part2.rar
Код: Избери целия код
http://dox.bg/files/dw?a=10224bffc7

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d 163kc

Мнение от vip65 » 08 Ное 2009, 16:42

Здравейте!Имам следните въпроси и ще съм благодарен на всички отговорили!
1.С Tachopro dongle /box 30039/ може ли да се ползва за диагностика на БМВ чрез К и Л линиите и ако да с какав софтуер.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 08 Ное 2009, 19:29

vip65 написа:Здравейте!Имам следните въпроси и ще съм благодарен на всички отговорили!
1.С Tachopro dongle /box 30039/ може ли да се ползва за диагностика на БМВ чрез К и Л линиите и ако да с какав софтуер.
Може но то е с ком порт и трябва да се направи по друг начин,чети от първата страница :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 09 Ное 2009, 9:49

Някой пробвал ли е DIS-а с този кабел:
http://programatoribg.com/inpa/index.htm

Защото при мен нещо не работи. Дава ми прикачената грешка. Иначе DIS и DiagnosticHead емулатора се виждат и INPA-та си работи без проблем.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 09 Ное 2009, 10:03

не си стартирал ifhsrv32.exe :) това е в Инпата , едиабас, бин.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 09 Ное 2009, 11:43

Teogop написа:Някой пробвал ли е DIS-а с този кабел:
http://programatoribg.com/inpa/index.htm

Защото при мен нещо не работи. Дава ми прикачената грешка. Иначе DIS и DiagnosticHead емулатора се виждат и INPA-та си работи без проблем.

Колеги и аз го имам същия проблем изкарва ми същата грешка при положение, стартирам ifhsrv32.exe и на негово място доколкото разбрах почна ли диагностика трябва да ми излезе IP adres долу в прозорчето, но при мен не се случва явно не може да направи връзка с този файл. Инпата ми е от диска с кабела от Склад 66 мисля че се води Инпа 5
Ако някой има идея да помогне :D

П.П Има ли значение в каква последователност зареждам Диса, главата и въпросното файлче от Инпата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 09 Ное 2009, 15:07

Пробвайте да добавите нова диагностична глава от менюто "администриране" на ДИС. Запазете си първо имидж-файла на ДИС за да избегнете евентуално презаписване и да можете да се върнете евентуално в същото положение по-късно. Първо пускате емулатора, рън, сървъра, ДИС-а, отивате в админ. и добавяте.
А при мен ИП адрес в таск-бара не се появява (или поне не съм виждал до сега), но си програмирам нормално.
Изображение
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Ное 2009, 23:48

pazokolarov написа:А при мен ИП адрес в таск-бара не се появява (или поне не съм виждал до сега), но си програмирам нормално.

появява се 1Х или нещо от сорта
ако е по схемата на jomby ип-то долу е ....30

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d 163kc

Re:

Мнение от vip65 » 10 Ное 2009, 22:14

mad_presley написа:Ето и моят принос към темата http://www.megaupload.com/?d=FAC3YWRZ

Това е напълно работеща версия на инпа едиабас с включени нцс експерт на английски и последния флашър.Версията е 5.02, но е от 2007г (не знам защо 5.0.3 е от 2006-та).В архива има пълно упътване за инсталацията, както и няколко упътвания за кодиране с нцс.Инсталацията е абсолютно елементарна, без нужда от крака и ръце :D

Паролата е ника ми ;)

немога да намеря папката obd.ini. във c\ediabas\bin за корекция тъй ато не ми тръгва inpata

ентусиаст
Аватар

Re: Re:

Мнение от badsharki » 11 Ное 2009, 13:08

vip65 написа:
mad_presley написа:......

немога да намеря папката obd.ini. във c\ediabas\bin за корекция тъй ато не ми тръгва inpata

obd.ini е в C:\WINDOWS.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 11 Ное 2009, 13:12

Колеги как да пусна ТИС ?Ползвам ДИС,който славчо шерна....там ми дава постоянно грешка за ТИС...имам си ТИС зареждам го в даемона и пак ми дава тази грешка :shock: немога да го инстална...той явно е инстална вече иска само диск!

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 11 Ное 2009, 13:47

bojky написа:Колеги как да пусна ТИС ?Ползвам ДИС,който славчо шерна....там ми дава постоянно грешка за ТИС...имам си ТИС зареждам го в даемона и пак ми дава тази грешка :shock: немога да го инстална...той явно е инстална вече иска само диск!

Колега свали този за който съм дал линк, зареди го Daemon-a, чекни CD-то на виртуалната машина да е "Conect at power on", стартирай машината и после в DIS-a - администриране - активирай CD-то. Аз така го направих с DIS-a на cupra и си върви. Друг е въпроса, че другите неща не вървят при мен обаче. :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 11 Ное 2009, 13:51

Колеги, вчера и на мен ми дойде кабела от склад66. Снощи го прабвах и веднага ударих на камък с DIS-a. Опитах сам да се справя, но явно нещо ми убягва. ИНПА-та от диска на склад66 си върви перфектно, няма проблем със влизането във модулите, чете и трие грешки макар, че не свети "Ignition", не съм пробвал кодиране, че стана късно и батерията на лаптопа умря. Обаче с DIS не иска да разпознае колата и ми дава тази грешка - "The Diagnosis connection is not OK. No voltage is applied at terminal 15 or battery voltage is less than 9 volt. Automatic vehicle identification is terminated". С английската версия на cupra съм и ИНПА-та на склад66, но доколкото разбрах такава конфигурация си работи перфектно.

Мисля че всичко правя както трябва
- инсталирам VMware (само, че е версия 7 и настройките на VMnet са малко по различни, но принципа е същия. Днес сутринта я изтрих и сложих 6.5 за да изчистя и това като евентуален проблем);
- настройвам Vmnet1 по инструкциите на jomby;
- инсталирам ИНПА-та на склад66;
- сменям ediabas.ini и obd.ini с тези на jomby (тук ме съмнява дали не греша, но довечера ще пробвам с оригиналните на склад66 макар, че сравних двата файла и разликата е единствено в obd.ini и IP-то);
- кабела е на COM1;
- стартирам главата;
- след това ifh32srv от bin папката на EDIABAS;
- пускам машината на cupra;
- отивам на диагностика и след като я пусна на сървъра ми изписва 192.168.68.30, но излиза грешката. Между другото докато ръчках после, по-едно време вместо това IP ми изписа 1х както колегите по-горе казаха, че трябва да е с машината на cupra, но вече от толкова ръчкане не разбрах какво съм направил.
Само да добявя, че съм с преходник OBD16<->OBD20 и доколкото разбрах, май затова не ми свети "Ignition" в ИНПА-та ... или греша?

Май стана малко дълго, но ще съм благодарен на всички отзовали се, защото аз заради DIS-a го взех тоя кабел, пък точно той неще да тръгне. То не, че с ИНПА-та, CarSoft и VAG е малко, ама така нещо като не работи и ... не мога да заспя. :)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 11 Ное 2009, 14:40

Никаде не си згрешил избери колата ръчно. Проблема е в преходника...

ПредишнаСледваща

Назад към E46