Искам да сложа газов инжекцион

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 08 Окт 2008, 10:30

нека не се съгласявам с тебе , пък може и да поспориме. Да сложиш чип значи да оптимизираш горенето , самия процес и от там вдигаш ефективността на мотора . А ако сложиш газово объркваш цялата сиситема (оригиналната де) и икономисваш за сметка на живота на двигателя.... не знам къде виждаш аналогията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 08 Окт 2008, 10:37

V-max написа:нека не се съгласявам с тебе , пък може и да поспориме. Да сложиш чип значи да оптимизираш горенето , самия процес и от там вдигаш ефективността на мотора . А ако сложиш газово объркваш цялата сиситема (оригиналната де) и икономисваш за сметка на живота на двигателя.... не знам къде виждаш аналогията
OK колега като дойдеш за ново каско в офиса ще поспорим очи в очи.
ПП иначе и аз съм за чипа с две ръце особено на 330d :bchug:
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Окт 2008, 10:38

V-max написа:нека не се съгласявам с тебе , пък може и да поспориме. Да сложиш чип значи да оптимизираш горенето , самия процес и от там вдигаш ефективността на мотора . А ако сложиш газово объркваш цялата сиситема (оригиналната де) и икономисваш за сметка на живота на двигателя.... не знам къде виждаш аналогията

Абсолютно... Аз специално нямам нищо против това, че некой си е сложил газ на 325-цата примерно - това си е негов избор... Съвети от сорта на "ама защо тогава не си взе нещо друго" са глупави - всеки решава сам за себе си и другите трябва да уважаваме избора му. Е, това не ми пречи когато си купувам кола на старо, ако разбера че е помирисвала газ да кажа само "Лек ден" и да изчезна с 300... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Окт 2008, 12:40

Нека всеки сам си решава как да постъпи с автомобила си "Разни хора разни идеали " ;) но доста често евтиното излиза после скъпо.. все пак тука сме се събрали да обсъждаме и даваме съвети колегите имащи питания , а не да се отколняваме от темата и да я превръщаме в дискусия за или против газта ;) /подвижните бомби/
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от djiv » 08 Окт 2008, 22:13

Абе вие тези е-46 за някакви супернови и яки коли ли ги имате, че да не могат да се карат на газ? Това не мога да разбера? Репликата с износването на мотора особено....
Аз тази кола колко години ще я карам, че да се скапе от горивото. Това да не е Opel. Моторът на такъв автомобил, особено шестака е изключително здрав, сравнение с някой наакан Ecotek. Щом той се кара 1 000 000 км без ядове, БМВ не би трябвало да има никакви ядове. Ламбдо-сондите незнам какво може да им стане от газта също.
Мислил съм си за дизел, но това така трака и тресе на място, че не бих си купил такава печка. Новите тройки наистина нямат нищо общо.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 09 Окт 2008, 8:53

kriso85 написа:кой газов инжекцион да избера за 335и :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Предишна

Назад към E46