Нормален разход за е46 330d 204 к.с. ръчка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Re: Нормален разход за е46 330d 204 к.с. ръчка
Колега , разхода си беше такъв далеч преди да пипам дюзите .
Дюзите не са пипани от майстори в някое мазе , рециклирани са в BOSCH сервиз , като преди това са качени всички на стенд , след това също . От всичките ,една беше за по-сериозен ремонт , на другите са сменени разпръсквачите и са почистени . След това се генерират нови корекционни кодове ,като това довежда до перфектни стойности на дюзите след интервенцията ( все още са такива де ). ( нямам снимка , но по спомен максимум +/- 0.1 - 0.2 корекция на всяка дюза ) .
Преди да се стигне до този ремонт ( защото не е евтин все пак ) , съм писал тук във форума и колегите казаха да правя дюзите,защото по-добре няма как да стане от самосебе си.
Въобще не мисля , че съм навредил на колата с този ремонт , доста по-добре е ,отколкото да почне да пикае дюзата и в един момент да си заваря буталото за цилиндъра.
Такава кола съм виждал на живо , повярвай ми , гледката грам не е хубава.
Знам ,че ти си докарал колата ти до много сериозна мощност ( 370 к.с.) , нищо лично , но просто не ми го побира акъла как може да ти гори толкова колата. Ако можеш да ми обясниш супер.
Относно болестите на е46 , както казах по-горе , това далеч не са всичките ми интервенции по колата .
Прилагам снимка на корекционните стойности на дюзите преди ремонта . Проблема е очевиден . Това нещо в момента не съществува.
Дюзите не са пипани от майстори в някое мазе , рециклирани са в BOSCH сервиз , като преди това са качени всички на стенд , след това също . От всичките ,една беше за по-сериозен ремонт , на другите са сменени разпръсквачите и са почистени . След това се генерират нови корекционни кодове ,като това довежда до перфектни стойности на дюзите след интервенцията ( все още са такива де ). ( нямам снимка , но по спомен максимум +/- 0.1 - 0.2 корекция на всяка дюза ) .
Преди да се стигне до този ремонт ( защото не е евтин все пак ) , съм писал тук във форума и колегите казаха да правя дюзите,защото по-добре няма как да стане от самосебе си.
Въобще не мисля , че съм навредил на колата с този ремонт , доста по-добре е ,отколкото да почне да пикае дюзата и в един момент да си заваря буталото за цилиндъра.

Знам ,че ти си докарал колата ти до много сериозна мощност ( 370 к.с.) , нищо лично , но просто не ми го побира акъла как може да ти гори толкова колата. Ако можеш да ми обясниш супер.

Относно болестите на е46 , както казах по-горе , това далеч не са всичките ми интервенции по колата .

Прилагам снимка на корекционните стойности на дюзите преди ремонта . Проблема е очевиден . Това нещо в момента не съществува.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
При мен повече от 9 нямам разход без значение как карам. Въпреки автоматика, климатика и 4х4.

- philipz
- младши ентусиаст
-
Стига бе ! Тука ме убихте вече . Автоматик ,климатик, Хdrive и 6 цилиндъра и няма повече от 9 разход . Еми това за мен е нереално , как ги карате тези коли . Аз ще се радвам ако ми стигне 10 градско в София , вие ме шашкате тука.
Нещо или е зверски объркано в мен или в колата ми .
Евала за постиженията колеги , ама не мога да го повярвам просто ...
Нещо или е зверски объркано в мен или в колата ми .

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
philipz написа:Стига бе ! Тука ме убихте вече . Автоматик ,климатик, Хdrive и 6 цилиндъра и няма повече от 9 разход . Еми това за мен е нереално , как ги карате тези коли . Аз ще се радвам ако ми стигне 10 градско в София , вие ме шашкате тука.
Нещо или е зверски объркано в мен или в колата ми .![]()
![]()
![]()
Една поправка - xDrive при е46 няма

- philipz
- младши ентусиаст
-
Приемам забележката . Тази по-простовата система за 4х4 трябва да е доста по-неефективна от моето стандартно задно предаване. В потрес съм просто от посочените разходи на колегите

philipz написа:
Нещо или е зверски объркано в мен или в колата ми .![]()
![]()
![]()
Както споменах по горе и в БМВ нещо са объркали зверски като са мерили градския разход на тия 4х4 ...
За твое успокоение и за успокоение на тия от БМВ можеш да прегледаш темата за 4х4 и да разбереш каква е реалността. Айде преди имаше колега дето обясняваше, че кара икономично и постига по нисък разход ама сега вече както и да ги карат не могат да вдигнат разхода над 8/100...

Даже колегата с автоматик и 4х4 и климатик не може да вдигне над 9/100 - мъка... само за справка 330xd автоматик 204к.с. по книжка е с градско 12.2/100

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- philipz
- младши ентусиаст
-
С риск да обидя колегите по-горе , но съм склонен да се съглася с теб . На моята и дават 9,4 по книжка , не съм го виждал този разход по колонка никога в градски условия . Извънградски 5,3 - и това не съм го сънувал дори
Ще се примиря , че 11-12л./100 ще си ми гори и това е . Радостта от шофирането си има цена

Ще се примиря , че 11-12л./100 ще си ми гори и това е . Радостта от шофирането си има цена

- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
philipz написа:С риск да обидя колегите по-горе , но съм склонен да се съглася с теб . На моята и дават 9,4 по книжка , не съм го виждал този разход по колонка никога в градски условия . Извънградски 5,3 - и това не съм го сънувал дори![]()
![]()
![]()
Ще се примиря , че 11-12л./100 ще си ми гори и това е . Радостта от шофирането си има цена![]()
![]()
![]()
Сега гледах БМВ Е46 330д 204 скорости с ръчка в сприт монитор.Имам един приятел с правени дюзи също и му гори с 2 литра отгоре на 100 спрямо други.
За справка съм ти приготвил една снимка да видиш в Европа какъв разход им прави колата.

Както се вижда ясно разхода е почти константен и няма изменение и се върти около 7 литра на това момче и няма случай дори с 9 на 100 независимо дали градско или извън кара.
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- philipz
- младши ентусиаст
-
Това предполагам е с европейска нафта . Аз пак казвам , преди да правя каквото и да било по дюзите , колата си гореше по същия начин . Аз съм навит да дам на някой от вас колегите , дето имате такива рекордни разходи , да ми кара колата градско 100 км с мен вътре и да видим колко ще гори . Не мога да повярвам , че слизате с литри под стойностите на производителя , дето ги мери при идеални условия в лаборатория.
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
philipz написа:Това предполагам е с европейска нафта . Аз пак казвам , преди да правя каквото и да било по дюзите , колата си гореше по същия начин . Аз съм навит да дам на някой от вас колегите , дето имате такива рекордни разходи , да ми кара колата градско 100 км с мен вътре и да видим колко ще гори . Не мога да повярвам , че слизате с литри под стойностите на производителя , дето ги мери при идеални условия в лаборатория.
Производителя е дал стойностите и те са 5.1 извън градско комбинирано 6.6 и градско 9.1 незнам къде видя да харчи 12 на 100?Провери си по детайлно колата нещо не е наред.
А както се видя на снимката,която дадох по-горе се оказва,че на това момче от Германия неговото Е46 330д 204 коня му харчи почти толкова колкото е дал производителя с разлика от половин до макс 1 литър в повече.
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
Виждаме 13 цикъла от които в само 5 има градско и то смесено с извънградско и магистрала останалите 8 са само магистрала и извънградско - тоест можем да приемем, че поне 90% от дистанцията е извънградско и разход над 7/100 - разход който по книжка трябва да бъде постигнат при смесване на градско - извънградско 50-50. Значи в Германия не може да се достигне заложената стойност по книжка, пък тука го правим с 25 % надолу. Не мога да си обясня защо се оплаквате от горивата - то жив социализъм тука!
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- philipz
- младши ентусиаст
-
Баща ми 2007 година си купи чисто нова кола , дизел 115 коня . По книжка извънградско 4,1л/100 , чисто нова кола по-малко от 5,5 не е падал разхода . Пак повтарям , чисто нов автомобил. Това със перфектна поддръжка , защото гаранцията го изискваше. Без натискане , мъчене и т.н. Човекът е на възраст и няма мерак за скорости вече. За градско разликата е още по-голяма между реален и по книжка .
Това имах предвид , никакъв шанс да постигна този разход в градски условия - 9,4 . Мога , ако вечерта тръгна от обеля до младост без трафик и светофари.
Да поясня , че по никакъв начин не се заяждам с когото и да било . Бих се радвал много да ми гори 8/100 градско , ама уви ........
Това имах предвид , никакъв шанс да постигна този разход в градски условия - 9,4 . Мога , ако вечерта тръгна от обеля до младост без трафик и светофари.
Да поясня , че по никакъв начин не се заяждам с когото и да било . Бих се радвал много да ми гори 8/100 градско , ама уви ........
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Все пак имайте предвид колеги, че съм без гърнета и катализатор, със заключен торк конвертор след 50км/h и не карам в БГ. 

- philipz
- младши ентусиаст
-
Може ли да споделиш средната си скорост и в какви условия по-конкретно шофираш ? Благодаря ти 

Още един линк от същия сайт:
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/472811.html
Тук също никъде няма само градско, а всички цикли са смесени.
Разход - 9.29/100. Смесено!
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/472811.html
Тук също никъде няма само градско, а всички цикли са смесени.
Разход - 9.29/100. Смесено!