Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Re: Зимни гуми е46
Е, Т е напълно достатъчно. Къде по сняг или смесена настика от сняг лед някой ще излети със 180+. С каквито и гуми да си си чисто луд.
Аз по напред в темата точно казах, че тестовете не покриват всички марки и модели и за туй е хубаво всеки да каже опит от гуми които е карал. Идеята е да кажат хора които са купували нови гуми им са и направили поне 2 сезона защото нова гума си е нова гума но се вижда дали е читава като направи сезон - два - три. Тогава може да се постави оценка. Виждам някой хора са просто по марката - мишелин и край. Еми да ама летните мишелин на един приятел на X5 нови и на втората година се разпадат буквално. Отиваме с него да купуваме нови и на две места ни казват, ей, недейте вземете континентал зашото мишелина си се разпада и това си е. Къде е гаранцията че в тези топ няма някъде подобен проблем. Не ги отричам грам, не ме разбирайте погрешно. Но идеята е да дадем мнение с 100% опит, а не "един видял че друг ял баница и била много вкусна". И аз имам инфо от приятели с Нокиан и други но не ги споределям а казвам само опит с мойте на мойта бавария. Има и друго че една гума според мен ще и се даде една оценка на кола с предно и на друга с задно.
Отделно подкрепям колегата който за това да се гледат и разбитите оценки. Естествено ако караш в софия само зимата те интересува на мокро как се даржи и след това на сняг. Ако си като мен дето пътува и ходи да кара борд през уикенд, повече фактори гледам.
Аз по напред в темата точно казах, че тестовете не покриват всички марки и модели и за туй е хубаво всеки да каже опит от гуми които е карал. Идеята е да кажат хора които са купували нови гуми им са и направили поне 2 сезона защото нова гума си е нова гума но се вижда дали е читава като направи сезон - два - три. Тогава може да се постави оценка. Виждам някой хора са просто по марката - мишелин и край. Еми да ама летните мишелин на един приятел на X5 нови и на втората година се разпадат буквално. Отиваме с него да купуваме нови и на две места ни казват, ей, недейте вземете континентал зашото мишелина си се разпада и това си е. Къде е гаранцията че в тези топ няма някъде подобен проблем. Не ги отричам грам, не ме разбирайте погрешно. Но идеята е да дадем мнение с 100% опит, а не "един видял че друг ял баница и била много вкусна". И аз имам инфо от приятели с Нокиан и други но не ги споределям а казвам само опит с мойте на мойта бавария. Има и друго че една гума според мен ще и се даде една оценка на кола с предно и на друга с задно.
Отделно подкрепям колегата който за това да се гледат и разбитите оценки. Естествено ако караш в софия само зимата те интересува на мокро как се даржи и след това на сняг. Ако си като мен дето пътува и ходи да кара борд през уикенд, повече фактори гледам.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Мислите ли,че фактора къде е произведена дадена гума при уж автоматизирано производство играе роля?Примерно континентал имат заводи в Германия,Франция,Словакия,Чехия,Мексико,Румъния.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
А някой, който кара с 18-ки зимата да има? Има ли смисъл изобщо да давам маса пари за зимни гуми 18-ки, размер 225/40 или по добре да я зазимявам и при хубаво време или на пролет пак. Питам понеже съм с 18-ки джанти, смятам че ако дам пари за 17-ки + гуми ще ми излезе още по скъпо. Има и друг вариант, гледах има едни китайски гуми за по 160-170 лв бройката, става ли с тях да карам зимата и ако взема такива значи ли, че за другата зима вече са дроб, щото са китайски?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
китайците ги забрави те са си дроб по рождение ...
смятай хубаво
според мен джанти + прилични 17-ки са колкото прилични 18-ки горе долу
ако взимаш по-добре джанти с гуми, смисъл да караш на 18 зимата няма за мен
смятай хубаво

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
SlipX написа:А някой, който кара с 18-ки зимата да има? Има ли смисъл изобщо да давам маса пари за зимни гуми 18-ки, размер 225/40 или по добре да я зазимявам и при хубаво време или на пролет пак. Питам понеже съм с 18-ки джанти, смятам че ако дам пари за 17-ки + гуми ще ми излезе още по скъпо. Има и друг вариант, гледах има едни китайски гуми за по 160-170 лв бройката, става ли с тях да карам зимата и ако взема такива значи ли, че за другата зима вече са дроб, щото са китайски?
Зимните гуми трябва да са максимално тясни

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Моджо написа:3 години на едната служебна с ЛАСА неква си (трябва да видя модела) - за мен много добра гума, даже повече от добра.
2 сезона с гудиър ултрагрип 6. Висок клас гума, и колкото и да е странно имам забележки към нея. Еле пък като не е чисто нова, тогава е ужас. Като не визирам 10 годишна да е.
2 сезона на бимата с Клебер Крисалп ХП2 - пак съм доволен много.
Чувам добри отзиви на Гиславед и Сава. Относно по-горните статистики и класации - ако те са правени как се държи гумата на сняг ич не ги гледайте. Защо ? По простата причина, че ние напоследък нямаме зима. По миналата година има снежец и това е. Затова за мен гумата трябва да си се държи добре на сухо и на мокро, па на чист сняг не е чак толко важно. Голем праз, че била много убава на сняг (в който се кара 4-5 дни, преко сили 10 в годината) па е шейна през останалото време.
"снежец"

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
аз знам, че трябва да са максимално тесни и прочие, ама в моя случай нямам кой знае какъв голям избор.
то където 17 там и 18 (мое мнение).

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
SlipX написа:аз знам, че трябва да са максимално тесни и прочие, ама в моя случай нямам кой знае какъв голям избор.то където 17 там и 18 (мое мнение).
цената на 17-ка и 18-ка (225/45/17 и 225/40/18) е с 20лв разлика на гума така, че няма смисъл от 17-ките според мен . аз си продадох зимните 17-ки джанти и гуми и ще си купя 4 нови 18-ки зимни гуми. поне няма да си загрозявам колата зимата и да слагам 17-ките, че нещо ми малеят

"Чемодан, вокзал, Москва"
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
bai_ILIA написа:SlipX написа:аз знам, че трябва да са максимално тесни и прочие, ама в моя случай нямам кой знае какъв голям избор.то където 17 там и 18 (мое мнение).
цената на 17-ка и 18-ка (225/45/17 и 225/40/18) е с 20лв разлика на гума така, че няма смисъл от 17-ките според мен . аз си продадох зимните 17-ки джанти и гуми и ще си купя 4 нови 18-ки зимни гуми. поне няма да си загрозявам колата зимата и да слагам 17-ките, че нещо ми малеятв България има някаква мания да се кара зимата с тенекиени джанти и колкото се може по-малки и дебели гуми...но пък от друга страна напролет се откриват големи дупки и Март-Април докато ги запълнят карането е малко в стил Тото 1...мен сигурно ми е лесно понеже карам предимно в Пловдив/София и магистралата между двете, а там пътищата са ок...за Варна чувам легенди относно дупките, дано вече да са ги оправили там.
Точно колега, и аз така ги смятах цените. И да прав си за тоя период с дупките, особено имаше липсващи части от платното на пътя между Добрич и Варна, ама да не подхващам темата за БГ пътищата сега. Интересно обаче миналата година докато търсих железни 17-ки не ми изкочиха отникъде, а сега намерих 3 обяви за железни 17-ки. Решено с 18-ки на зима

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
mistyrain написа:Е, Т е напълно достатъчно. Къде по сняг или смесена настика от сняг лед някой ще излети със 180+. С каквито и гуми да си си чисто луд.
Кое му е напълно логичното ? 190 ти е макса , което означава , че ако караш със 170 си на 90% от лимита на гумата ! Все пак със зини гуми не се кара само на сняг , а около половината от годината , когато на сух асфалт и темп. 0-10 градуса е нормално да покараш с повече от 100 понякога
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
K_Ilkov написа:китайците ги забрави те са си дроб по рождение ...
смятай хубаво
По стечение на обстоятелствата, аз купих 4 такива 225/45/17. Марката им е Westlake. Просто купих колата м/у коледа и нова година, трябваше да пътувам и нямаше как да чакам до след празниците. 2 зими по-късно, над 25к км, гумите са супер! Не очаквах да изкарат повече от една зима, но факт! Да, не се катерят като по-скъпите гуми, но никъде не съм закъсвал. Включително и по планината зимата (зарибих се на ски). Мое лично мнение е, че ако не карате много зимата, и сте основно по изчистени улици може и да спестите някой лев.
И все пак, колкото по-хубава гума можете да си позволите - толкова по-добре!

- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Touring и E21 316
- Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател
Аз трябва да купувам зимна за бавареца, той е комби със 17-ки летни. Обмислям варианта за някакви оригинални 16 джанти + 4 броя Conti TS 850 205/55. Не искам да го загрозявам с железни , но ако не намеря оферта за евтини ОЕМ 16-ки лети ще трябва да се прежаля. За колко мога да намеря тея най-масовите 16-ки които се търкалят на всяка 318-ка? Искам стабилна гума на която да разчитам следващите 2-3 сезона понеже карам все по разбити и неразринати улици , затова варианта скъпи джанти и скапани гуми е немислим. 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
E.Alexandrov написа:Аз трябва да купувам зимна за бавареца, той е комби със 17-ки летни. Обмислям варианта за някакви оригинални 16 джанти + 4 броя Conti TS 850 205/55. Не искам да го загрозявам с железни , но ако не намеря оферта за евтини ОЕМ 16-ки лети ще трябва да се прежаля. За колко мога да намеря тея най-масовите 16-ки които се търкалят на всяка 318-ка? Искам стабилна гума на която да разчитам следващите 2-3 сезона понеже карам все по разбити и неразринати улици , затова варианта скъпи джанти и скапани гуми е немислим.
Около 300 и малко под тази цена са стил 45 - масовите лети такива и около 250 и може надолу (върпос на късмет) бирените капачки.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
mustang1986 написа:Мислите ли,че фактора къде е произведена дадена гума при уж автоматизирано производство играе роля?Примерно континентал имат заводи в Германия,Франция,Словакия,Чехия,Мексико,Румъния.
Гледал съм по NG как се произвеждат автомобилните гуми. Всички слоеве на гумата се подреждаха върху един барабан от работник, накрая само машината обръща краищата и се вулканизира. Та според мен качеството не навсякъде е еднакво, т.е. варира (за нас потребителите е важно да варира в определените граници). Интересно ми е да чуя някой ако има друга теория, или пък направо надеждна информация.