E46 Brake Force индикация на стоповете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: E46 Brake Force индикация на стоповете

Мнение от Gqbriel » 27 Мар 2013, 0:45

stilko написа:
Gqbriel написа:
JTD написа:
Gqbriel написа:.....

To me it seems you have to set function "BFD_ON" to "aktiv" and set "PIN5_10_BFD", "PIN38_20_BFD", "PIN49_37_BFD" and "PIN29_30_BFD" to the right parameters depending on you model (COMP = compact, LIM = sedan, COUP = coupé, CABR = convertible, TOUR = touring). Anyway, these should be set correctly already. The last function, "BEI_NSL_KEIN_BFD", is not that important. When set to "aktiv" the brake force display is disabled when the rear fog lights are on.

От това написаното излиза, за да включа BFD-то, то трябва да сменя само "BFD_ON" на "aktiv".
Всичко останали опции отгоре, където си ги дал от темата на revtor са ми нагласени както е описано - като за европейско комби.
Единствено тази опция - BEI_NSL_KEIN_BFD я нямам в кодировката на моя лайт модул, но до колкото виждам не е толкова важна.

Някой успял ли е да активира BFD-то само с промяна на "BFD_ON" от "nicht_aktiv" на "aktiv"?
Моята версия на модула е 31 ако това има значение. Предполагам, че има, защото се намирам точно на границата между новите и старите версии. Не знам точно 31-ва версия дали се води нова или стара. :lol:

Аз пуснах BFD на моята,но нещо 3-я стоп не тръгва да присветка :banghead: ,но при рязко натискане на спирачките в последствие спиране .
Toва се получи на една М3:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10200393702818746&set=o.195127853851568&type=2&theater

Това при мен:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10200378520439196&set=o.195127853851568&type=2&theater

Стоповете значително усилват интензитета си.

Нещо обаче,дори с помоща на stilko не тръва смотания 3-ти стоп.Явно бъркам нещо някъде :dunno:

Не се отваря нищо от линковете. При теб CI31 ли беше или CI32?

CI32 :yes: Нямам линкове в ютуб,ще ги кача за да се види
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 27 Мар 2013, 1:36

И аз за CI32 си мислех, а като цитира колегата с CI31 ме притесни, че нещо откачам. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 27 Мар 2013, 10:35

stilko написа:И аз за CI32 си мислех, а като цитира колегата с CI31 ме притесни, че нещо откачам. :mhihi:

А в крайна сметка на CI31 може ли да се активира мигането на стоповете при задействането на АБС-а или не може?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 28 Мар 2013, 16:56

JTD написа:
stilko написа:И аз за CI32 си мислех, а като цитира колегата с CI31 ме притесни, че нещо откачам. :mhihi:

А в крайна сметка на CI31 може ли да се активира мигането на стоповете при задействането на АБС-а или не може?

Още се мъча на моята,ТРЯБВА да тръгне 3-я стоп,но засега не иска :banghead: ,принципно съм с LCM 32 макар,че днес като прекодирвах модула за ксеноните да мигат като се дръпне лоста,ми даде LCM31 :dunno: ...сега чакам да видим къде и какво липсва при настройките,защото трябва да светне както му е реда.

А малко извън това - някой има ли идея освен това,което си активирал ти follow me home на халогени,дали има начин да светват халогените при отключване на колата без допълнително окабеляване ?

И друго относно tripple flash на мигачите - само и единствено за 36 версия и нагоре ли е ?
Става дума за :
CL_TI_BLK 00000501 (01) 07 ONE-TOUCH TURN SIGNAL FUNCTIONALITY [BLINKCOUNT=DATA]
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 28 Мар 2013, 22:17

Gqbriel написа:Още се мъча на моята,ТРЯБВА да тръгне 3-я стоп,но засега не иска :banghead:

Прати ми файла на DSC-то и ще стане. Ще я направим така http://www.youtube.com/watch?v=RuCoii0xCAQ

Gqbriel написа:,принципно съм с LCM 32 макар,че днес като прекодирвах модула за ксеноните да мигат като се дръпне лоста,ми даде LCM31 :dunno: ...сега чакам да видим къде и какво липсва при настройките,защото трябва да светне както му е реда.

Нормално е да го дава така.

Gqbriel написа:А малко извън това - някой има ли идея освен това,което си активирал ти follow me home на халогени,дали има начин да светват халогените при отключване на колата без допълнително окабеляване ?

Само с кодиране НЕ.

Gqbriel написа:И друго относно tripple flash на мигачите - само и единствено за 36 версия и нагоре ли е ?
Става дума за :
CL_TI_BLK 00000501 (01) 07 ONE-TOUCH TURN SIGNAL FUNCTIONALITY [BLINKCOUNT=DATA]

За съжаление е само за тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Мар 2013, 0:18

Taка,
резултата на CI34 Е46 04.2004 седан stage 2+3

http://www.youtube.com/watch?v=KuCQkDmPbkg

CI32 E46 12.2002 stage 2 седан - пак ще пробвам с файла,който stilko ми помогна да преправя - дано да успея да пусна 3-я стоп,че ме дразни да не става :banghead:

http://www.youtube.com/watch?v=W591MvBZiVs

Всичко е направено по стъпките на stilko,които е дал по-назад в темата - за което огромно Благодаря :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 31 Мар 2013, 22:39

Днес имах малко повече време и си поиграх малко.
Вече всичко работи с малко прочени по файла имам 2та етапа.
http://youtu.be/OMyaAem4EHM

LCM32

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 27 Апр 2013, 12:28

Аз може ли да задам въпрос относно вътрешната крушка на габарита?
Примерно на този клип се вижда, че нормално като натиснеш спирачката светва външната крушка:
http://www.youtube.com/watch?v=VQ2DfNpdNPY

При мен е същото. На габарит ми светят въпросната външна крушка (където светва спирачката) и вътрешната крушка. Две една до други.
Но вътрешната крушка оригинално си е с двойна светлина - 21/4 вата.
За какво е 21 ватовата светлина на вътрешната крушка при положение, че стоп светлината свети само на външната крушка?

Също така се вижда на клипчето отгоре, при спиране, че освен светлината за мъгла светва и въпросната вътрешна стоп светлина.

Та някой да има идеи?

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 27 Апр 2013, 14:49

JTD написа:Аз може ли да задам въпрос относно вътрешната крушка на габарита?
Примерно на този клип се вижда, че нормално като натиснеш спирачката светва външната крушка:

При мен е същото. На габарит ми светят въпросната външна крушка (където светва спирачката) и вътрешната крушка. Две една до други.
За какво е 21 ватовата светлина на вътрешната крушка при положение, че стоп светлината свети само на външната крушка?

Също така се вижда на клипчето отгоре, при спиране, че освен светлината за мъгла светва и въпросната вътрешна стоп светлина.

Та някой да има идеи?

След толкова разсъждения по въпроса и гледане на клипчето не си ли отговори сам?! 21W е за BFDY

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 27 Апр 2013, 17:01

stilko написа:
JTD написа:Аз може ли да задам въпрос относно вътрешната крушка на габарита?

Та някой да има идеи?

След толкова разсъждения по въпроса и гледане на клипчето не си ли отговори сам?! 21W е за BFDY

Ами последно питане (коментар) в този случай, че това не е казано - наличието на такъв вид стоп явно не е предпоставка за възможността за активиране на БФД-то.
Явно слагането на такъв вид стоп започва с някаква идея преди самото реализиране на възможността за пускане на функцията, защото явно аз съм такъв случай. Имам такива крушки и инсталация, но явно не може да се пусне БФД-то поради версия 31 на лайт модула ми.
За това реално си зададох въпроса, защото има объркване и явно едното (наличие на двойна крушка) не значи, че може да активираш екстрата.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 27 Апр 2013, 17:21

JTD написа:Ами последно питане (коментар) в този случай, че това не е казано - наличието на такъв вид стоп явно не е предпоставка за възможността за активиране на БФД-то.
Явно слагането на такъв вид стоп започва с някаква идея преди самото реализиране на възможността за пускане на функцията, защото явно аз съм такъв случай. Имам такива крушки и инсталация, но явно не може да се пусне БФД-то поради версия 31 на лайт модула ми.
За това реално си зададох въпроса, защото има объркване и явно едното (наличие на двойна крушка) не значи, че може да активираш екстрата.

Още първите touring модели излизат с така конфигурирани стопове и както сам каза, трябва си 32 версия на лайт модула, за да се пусне.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 28 Апр 2013, 0:25

dido0o``` написа:
JTD написа:Ами последно питане (коментар) в този случай, че това не е казано - наличието на такъв вид стоп явно не е предпоставка за възможността за активиране на БФД-то.

Още първите touring модели излизат с така конфигурирани стопове и както сам каза, трябва си 32 версия на лайт модула, за да се пусне.

Използва се и за дублиране на стоп светлината при изгоряла крушка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 28 Апр 2013, 1:29

stilko написа:
dido0o``` написа:

Използва се и за дублиране на стоп светлината при изгоряла крушка.

Това пак ли допълнително се програмира или си е по подразбиране?
Защото аз разбрах за двойната крушка точно вчера, когато точно външната, за стопа, ми изгоря.
Но мисля, че не светка вътрешната крушка като бекъп на изгорялата външна. Не съм сигурен на 100% обаче, защото гледах само светлините на стена назад, докато паркирах.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 28 Апр 2013, 13:27

Аз да питам,
Вчера разгледах един лцм31 и имаше BFDY но не тръгна.
Дали трябва да добавя във VO +BFDY да тръгне :dunno: предполагам след като ги има трябва да тръгне колата е 02 фейслифт

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Апр 2013, 18:22

Gqbriel написа:Аз да питам,
Вчера разгледах един лцм31 и имаше BFDY но не тръгна.
Дали трябва да добавя във VO +BFDY да тръгне :dunno: предполагам след като ги има трябва да тръгне колата е 02 фейслифт

И аз се интересувам :mhihi: Хареса ми тази екстра, но това 31 дали може да се преодолее?

ПредишнаСледваща

Назад към E46