Кабел за свързване на мулти волан(Е46) с ЦД Алпин

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Re: Кабел за свързване на мулти волан(Е46) с ЦД Алпин

Мнение от vitaliss » 14 Яну 2012, 19:53

:yes: с една дума които иска да си слага такава джаджа да отива ж наи-близкото представителство било то на пионеер жвс или каквото му е радиото

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 4.8

Мнение от vlado320 » 14 Яну 2012, 20:48

Ми нещо такова...,но на мен за Алпин ми обявиха едни цени от 165 лева -за джаджата,затова си поръчах от Англия и ми излезе на 65 лева всичко ........с доставката.Сам си го вързах и.....няма проблем-всичко работи перфектно!Който иска.....да действа!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 14 Яну 2012, 22:47

незнам на пионеер е 85лв....дразни ме само че 2-те копчета на волана неработят тъй като нямам телефон :angel: и това че немога да превартам песните напред...като задаржа ми почва пак от 1-ва песен..явно се сменят по този начин папките но аз нямам папки всичко ми е на едно и немога да пробвам :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 4.8

Мнение от vlado320 » 15 Яну 2012, 8:56

Колега,и аз нямам телефон!Имам круиз контрол,и последно вързах тази джаджа от Англия,та сега си сменям песните и увеличавам и намалявам звук без проблем (това е на Алпина)! :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 23 Мар 2013, 21:36

Колеги малко да разтупаме старата тема от прахта.
Имам едно питане към хората слагали вече такива модули към мултифункционален волан.
Интересува ме как работи целия принцип ? Замислил съм да си пусна мултифункцията на волана към Aftermarket плеър (дали Pioneer, дали Alpine).
Идеята ми е да сложа такава система в Е36 и се интересувам какви компоненти по-точно ще ми трябват за осъществяване на идеята :yes:
Става въпрос за ето тези видове волани
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 25 Мар 2013, 23:32

don_gori написа:... Имам едно питане към хората слагали вече такива модули към мултифункционален волан.
Интересува ме как работи целия принцип ? Замислил съм да си пусна мултифункцията на волана към Aftermarket плеър (дали Pioneer, дали Alpine).
Идеята ми е да сложа такава система в Е36 и се интересувам какви компоненти по-точно ще ми трябват за осъществяване на идеята...
Няма значение какъв волан ще сложиш - важно е шлиците да паснат на твоята кола. Останалите неща май са еднакви при всички БМВ-та, поне до към 2005. Тия бутони работят със съпротивление - всеки бутон съответства на различно съпротивление. Кутийката, при кабелите за неоригиналното радио, трансферира съпротивленията от БМВ към съответната марка радио. Аз съм с такова за Кларион. Не знам при Е36 как е, но при Е46 има един пръстен под волана, който прави контакт с бутоните на волана. От едната му страна са кабелите, под волана, а от другата има букси, в който влизат кабелите от волана. Това също ще трябва да добавиш, за да може като въртиш волана да не се увиват жиците.

На буксата на волана има 4 жици:
- 2 са за + и - (за да може да светят бутоните)
- 1 жица за I-Bus (по която ще вървят нещата към плеъра)
- 1 жица за K-Bus (бутоните за темпомата - може да ги пишеш излишни за момента, тъй като при теб може би няма да тръгнат толкова лесно...).

Не съм сигурен на кутийката, която трябва да преведе нещата на "езика" на плеъра дали и трябваше захранване, ама мисля, че да... Като цяло май е това... Може да си поиграеш с един плеър и волан, само да видиш дали ще стане и тогава да видиш как ще влезе това в Е36-цата. Успех! :yes:

П.П. Потърси в e46fanatics (имаше 2-3 теми точно за това), за да видиш на кой пин какво трябва има. Ако не намериш, ми пиши - ще ти пратя някой друг линк.

Предишна

Назад към E46