Круиз контрол разход: има ли разлика и струва ли си?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Круиз контрол разход: има ли разлика и струва ли си?
adovet написа:Zagy написа:© написа:Всъщност по ГПС реалната скорост е около 53-4км/ч....
Ти ми пусна мухата да замеря и аз - на Цариградското с 80 по темпомат по GPS даде 74,2-74,4км/ч - тоест около 6км/ч разлика... мислех, че километражите са по-точни...
Всички километражи се прават да показват с 3 до 6км разлика повече от реалната. Замерете с GPSa скоростта когато сте на автопилот и нулирайте тогава средната и ще видите че там вече е 1:1 като на gpsa. Също ако изкарате от скритото меню скоростта пак е тази от GPSa и няма разлика. Разликата е само на стрелката на километража.
А защо не пробвате с по-тесни гуми,да кажем стандартните гуми с които излиза колата

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Gqbriel написа:adovet написа:Zagy написа:© написа:Всъщност по ГПС реалната скорост е около 53-4км/ч....
Ти ми пусна мухата да замеря и аз - на Цариградското с 80 по темпомат по GPS даде 74,2-74,4км/ч - тоест около 6км/ч разлика... мислех, че километражите са по-точни...
Всички километражи се прават да показват с 3 до 6км разлика повече от реалната. Замерете с GPSa скоростта когато сте на автопилот и нулирайте тогава средната и ще видите че там вече е 1:1 като на gpsa. Също ако изкарате от скритото меню скоростта пак е тази от GPSa и няма разлика. Разликата е само на стрелката на километража.
А защо не пробвате с по-тесни гуми,да кажем стандартните гуми с които излиза колатаЗнам че,на 225/50/16 при 215 на километраж,на gps бе 203
На мойта кола са си гумите, които се дават по каталог. Просто на всички коли има разлика в километража от реалното. Имам една програма на телефона за скорости и т.н и там беше обяснено защо е така, но не се сещам точно сега. Просто си засечете скоростта от скритото меню и ще видите, че е същата като на GPSa.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
adovet написа:Zagy написа:© написа:Всъщност по ГПС реалната скорост е около 53-4км/ч....
Отклонението нараства със скоростта . Вече при 200+ може да достигне 15 км/ч . Отклонение дават ВСИЧКИ коли , дори със заводски гуми. Една медия при тестовете си винаги мери и отклонението от километража и до сега не съм видял кола да е давала точни данни , като от ГПС а не е невъзможно да се направи .
Последна промяна acho.rs на 06 Юли 2011, 19:23, променена общо 1 път
Наистина разликата със скритото меню т.е. ако гледате километрите там и тези на ГПС е не повече от 1км/ч, което мен лично страшно ме учуди. Пробвал съм го много пъти при скорости над 100км/ч по магистрали
Стрелката си показва повече както на всички нормални автомобили, даже километражите са ни доста точни
Стрелката си показва повече както на всички нормални автомобили, даже километражите са ни доста точни

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Добре де - къде е това скрито меню и как се активира 

да те пращам ли към важните теми
карам по спомени: държиш лостчето за нулиране на километрите и докато го държиш завърташ ключа на контакт. Появява се едно меню, започваш да отпускаш и натискаш бутончето докато стигнеш до 19.0 пускаш го и изчакваш малко, покаже ли се off натискаш за кратко лостчето и започваш отново броенето на менютата - 1 2 3 ... докато стигнеш до 7 изчакваш, което означава че влизаш навътре в подменюто, появява се 7.1, продължаваш докато стигнеш до 7.3 и оставяш там. Без да връщаш ключа обратно, палиш и тръгваш. Гледаш си километрите в движение, сравняваш с ГПС и се учудваш колко точна може да бъде Е46-цата

Върнеш ли ключа трябва да повториш процедурата от начало, което означава, че не става да си гледаш данните там постоянно

карам по спомени: държиш лостчето за нулиране на километрите и докато го държиш завърташ ключа на контакт. Появява се едно меню, започваш да отпускаш и натискаш бутончето докато стигнеш до 19.0 пускаш го и изчакваш малко, покаже ли се off натискаш за кратко лостчето и започваш отново броенето на менютата - 1 2 3 ... докато стигнеш до 7 изчакваш, което означава че влизаш навътре в подменюто, появява се 7.1, продължаваш докато стигнеш до 7.3 и оставяш там. Без да връщаш ключа обратно, палиш и тръгваш. Гледаш си километрите в движение, сравняваш с ГПС и се учудваш колко точна може да бъде Е46-цата

Върнеш ли ключа трябва да повториш процедурата от начало, което означава, че не става да си гледаш данните там постоянно
- Osmicata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 220
Доста неща са се натрупали, има много мнения на колеги, с които съм съгласен (няма да ги цитирам). Ето моя опит, усилено каране на темпомат по София - Бургас - Созопол - Бургас - София. Разликата в разхода е сериозна! Колата взе Бургас - София с 30 литра, при положение, че съм минал сигурно 250 км на темпомат. Средната ми скорост на Тракия беше 120 км! плътно! при положение, че темпомата беше нагласен на 125; след доста проби и грешки установих, че това е най-доброто съотношение покрито разстояние - разход - време за изминаване на пътя - скорост за 328-цата. На отиване с 30 литра минах само София - Нова Загора. При темпомат на 125 по равно с нормален трафик колата дава разход под 8, което за мен е добре. Да, рекордът ми на извънградско е 7,1 при нормално каране (София - Свищов), но съм сигурен, че за магистрала и дълги прави без особен трафик темпоматът е страхотен вариант. Благодаря на всички колеги за мненията им.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Моя рекорд за извънградско без темпомат е 5,7 при равен път - 6,1 - 6,2 при изкачване/спускане . Много пъти съм ги постигал тия разходи . Средна скорост - 100км/ч 2500 оборота ... Като дам на приятели да карат , под 7,5-8 не свалят ... със същата скорост - тя явно имат остра нужда от темпомат .
ПС:не оспорвам голямото удобство на темпомата а по-скоро ефекта му върху разхода .
ПС:не оспорвам голямото удобство на темпомата а по-скоро ефекта му върху разхода .
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Без да искам ама грам да се заяждам:
Разбрахме, че си човека, които кара най-бързо и най-икономично ...
само още не съм сигурен дали е и двете заедно ама ми се струва, че така ще излезе
Тия разходи дето ги пишеш са някакви моментни и при разни условия
за да докараш такива разходи си правил нещо, което трудно може дас е нарече каране
и пак е било с попътен вятър, наклон между 2 и 3 през ноща и незнам още какво
пък и средна скорост 100
а да и естествено другите не могат като теб
можеш и да не ми отговаряш - не държа

само още не съм сигурен дали е и двете заедно ама ми се струва, че така ще излезе

за да докараш такива разходи си правил нещо, което трудно може дас е нарече каране
пък и средна скорост 100

а да и естествено другите не могат като теб

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Аз пък държа да ти отговоря :
- някъде да съм казвал , че и двете заедно ? Колкото и невероятно да ти се струва понякога карам бавно (100) понякога не толкова бавно (пак 100 но в завоя) .
- разхода НЕ Е моментен а среден
През повечето време карам вечер , защото ми е по-приятно . През деня пак мога да ти дам разход 6-6,3 извънграда .
- да СРЕДНА , което не означава че не съм правил 130 или 140 да речем . И да те попитам - в освен по Тракия и Хемус , къде може да караш с повече от 100 СРЕДНА СКОРОСТ , без да си рискуваш книжката ?
АЗ държа да НЕ ми отговаряш .
само още не съм сигурен дали е и двете заедно ама ми се струва, че така ще излезе![]()
- някъде да съм казвал , че и двете заедно ? Колкото и невероятно да ти се струва понякога карам бавно (100) понякога не толкова бавно (пак 100 но в завоя) .
пък и средна скорост 100![]()
- разхода НЕ Е моментен а среден

средна скорост 100
- да СРЕДНА , което не означава че не съм правил 130 или 140 да речем . И да те попитам - в освен по Тракия и Хемус , къде може да караш с повече от 100 СРЕДНА СКОРОСТ , без да си рискуваш книжката ?
АЗ държа да НЕ ми отговаряш .
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Благодаря ти че потвърди това, което си написал горе!
100 средна скорост е много особенно за р-дите които даваш
Както и да е можеш да ни обесниш на всички как ги правиш тия неща
явно си има некъф чалъм дето ние не го знаем
освен да си със саден дизел на тва 323, знам ли
100 средна скорост е много особенно за р-дите които даваш

явно си има некъф чалъм дето ние не го знаем

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Е стига де - от една партия сме 

Si non confectus, non reficiat.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Благодаря ти че потвърди това, което си написал горе!
100 средна скорост е много особенно за р-дите които даваш![]()
явно си има некъф чалъм дето ние не го знаем![]()
Като се върна в СФ ще ти се обадя

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Моя борд на извън градско показва 4.5- 4.8 при скорост на магистралата 130 и средна скорост София Хасково 90км.- Реалния разход е 5.5-5.8
Градско показва 5-5.5 реалният разход е 6.5-7
Тези отклонения ги дава само при мен. Когато дам колата на баща ми при него борда работи с отклонение 0.5 еденици.
Така че каквото показва не е пълната истина.
Сори за
мнението ми няма нищо общо с темата и може да го изтриете.
Градско показва 5-5.5 реалният разход е 6.5-7
Тези отклонения ги дава само при мен. Когато дам колата на баща ми при него борда работи с отклонение 0.5 еденици.
Така че каквото показва не е пълната истина.
Сори за

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
acho.rs написа:Като се върна в СФ ще ти се обадяСигурно ще си 15ти човек дет му доказвам едно и също , ни нищо
живи и здрави ше се видим на някоя сбирка

няма какво да ми доказваш

...
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5