Круиз контрол разход: има ли разлика и струва ли си?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Круиз контрол разход: има ли разлика и струва ли си?

Мнение от Gqbriel » 06 Юли 2011, 12:31

adovet написа:
Zagy написа:
© написа:Всъщност по ГПС реалната скорост е около 53-4км/ч....

Ти ми пусна мухата да замеря и аз - на Цариградското с 80 по темпомат по GPS даде 74,2-74,4км/ч - тоест около 6км/ч разлика... мислех, че километражите са по-точни...

Всички километражи се прават да показват с 3 до 6км разлика повече от реалната. Замерете с GPSa скоростта когато сте на автопилот и нулирайте тогава средната и ще видите че там вече е 1:1 като на gpsa. Също ако изкарате от скритото меню скоростта пак е тази от GPSa и няма разлика. Разликата е само на стрелката на километража.

А защо не пробвате с по-тесни гуми,да кажем стандартните гуми с които излиза колата :)Знам че,на 225/50/16 при 215 на километраж,на gps бе 203 :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 06 Юли 2011, 12:34

Gqbriel написа:
adovet написа:
Zagy написа:

Ти ми пусна мухата да замеря и аз - на Цариградското с 80 по темпомат по GPS даде 74,2-74,4км/ч - тоест около 6км/ч разлика... мислех, че километражите са по-точни...

Всички километражи се прават да показват с 3 до 6км разлика повече от реалната. Замерете с GPSa скоростта когато сте на автопилот и нулирайте тогава средната и ще видите че там вече е 1:1 като на gpsa. Също ако изкарате от скритото меню скоростта пак е тази от GPSa и няма разлика. Разликата е само на стрелката на километража.

А защо не пробвате с по-тесни гуми,да кажем стандартните гуми с които излиза колата :)Знам че,на 225/50/16 при 215 на километраж,на gps бе 203 :yes:

На мойта кола са си гумите, които се дават по каталог. Просто на всички коли има разлика в километража от реалното. Имам една програма на телефона за скорости и т.н и там беше обяснено защо е така, но не се сещам точно сега. Просто си засечете скоростта от скритото меню и ще видите, че е същата като на GPSa.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Юли 2011, 14:14

adovet написа:
Zagy написа:

Отклонението нараства със скоростта . Вече при 200+ може да достигне 15 км/ч . Отклонение дават ВСИЧКИ коли , дори със заводски гуми. Една медия при тестовете си винаги мери и отклонението от километража и до сега не съм видял кола да е давала точни данни , като от ГПС а не е невъзможно да се направи .
Последна промяна acho.rs на 06 Юли 2011, 19:23, променена общо 1 път

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Юли 2011, 18:12

Наистина разликата със скритото меню т.е. ако гледате километрите там и тези на ГПС е не повече от 1км/ч, което мен лично страшно ме учуди. Пробвал съм го много пъти при скорости над 100км/ч по магистрали
Стрелката си показва повече както на всички нормални автомобили, даже километражите са ни доста точни :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 06 Юли 2011, 19:22

Добре де - къде е това скрито меню и как се активира :roll:

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Юли 2011, 22:04

да те пращам ли към важните теми :mhihi:
карам по спомени: държиш лостчето за нулиране на километрите и докато го държиш завърташ ключа на контакт. Появява се едно меню, започваш да отпускаш и натискаш бутончето докато стигнеш до 19.0 пускаш го и изчакваш малко, покаже ли се off натискаш за кратко лостчето и започваш отново броенето на менютата - 1 2 3 ... докато стигнеш до 7 изчакваш, което означава че влизаш навътре в подменюто, появява се 7.1, продължаваш докато стигнеш до 7.3 и оставяш там. Без да връщаш ключа обратно, палиш и тръгваш. Гледаш си километрите в движение, сравняваш с ГПС и се учудваш колко точна може да бъде Е46-цата :shock: :mhihi:
Върнеш ли ключа трябва да повториш процедурата от начало, което означава, че не става да си гледаш данните там постоянно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 220

Мнение от Osmicata » 08 Юли 2011, 12:45

Доста неща са се натрупали, има много мнения на колеги, с които съм съгласен (няма да ги цитирам). Ето моя опит, усилено каране на темпомат по София - Бургас - Созопол - Бургас - София. Разликата в разхода е сериозна! Колата взе Бургас - София с 30 литра, при положение, че съм минал сигурно 250 км на темпомат. Средната ми скорост на Тракия беше 120 км! плътно! при положение, че темпомата беше нагласен на 125; след доста проби и грешки установих, че това е най-доброто съотношение покрито разстояние - разход - време за изминаване на пътя - скорост за 328-цата. На отиване с 30 литра минах само София - Нова Загора. При темпомат на 125 по равно с нормален трафик колата дава разход под 8, което за мен е добре. Да, рекордът ми на извънградско е 7,1 при нормално каране (София - Свищов), но съм сигурен, че за магистрала и дълги прави без особен трафик темпоматът е страхотен вариант. Благодаря на всички колеги за мненията им.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Юли 2011, 13:02

Моя рекорд за извънградско без темпомат е 5,7 при равен път - 6,1 - 6,2 при изкачване/спускане . Много пъти съм ги постигал тия разходи . Средна скорост - 100км/ч 2500 оборота ... Като дам на приятели да карат , под 7,5-8 не свалят ... със същата скорост - тя явно имат остра нужда от темпомат .

ПС:не оспорвам голямото удобство на темпомата а по-скоро ефекта му върху разхода .

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юли 2011, 14:15

Без да искам ама грам да се заяждам:

Разбрахме, че си човека, които кара най-бързо и най-икономично ... :bowdown:
само още не съм сигурен дали е и двете заедно ама ми се струва, че така ще излезе :mhihi:
Тия разходи дето ги пишеш са някакви моментни и при разни условия
за да докараш такива разходи си правил нещо, което трудно може дас е нарече каране
и пак е било с попътен вятър, наклон между 2 и 3 през ноща и незнам още какво
пък и средна скорост 100 :mhihi:

а да и естествено другите не могат като теб :mhihi:

можеш и да не ми отговаряш - не държа :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Юли 2011, 15:46

Аз пък държа да ти отговоря :
Разбрахме, че си човека, които кара най-бързо и най-икономично ... :bowdown:
само още не съм сигурен дали е и двете заедно ама ми се струва, че така ще излезе :mhihi:

- някъде да съм казвал , че и двете заедно ? Колкото и невероятно да ти се струва понякога карам бавно (100) понякога не толкова бавно (пак 100 но в завоя) .
Тия разходи дето ги пишеш са някакви моментни и при разни условия
за да докараш такива разходи си правил нещо, което трудно може дас е нарече каране
и пак е било с попътен вятър, наклон между 2 и 3 през ноща и незнам още какво
пък и средна скорост 100 :mhihi:

- разхода НЕ Е моментен а среден :idea: През повечето време карам вечер , защото ми е по-приятно . През деня пак мога да ти дам разход 6-6,3 извънграда .
средна скорост 100

- да СРЕДНА , което не означава че не съм правил 130 или 140 да речем . И да те попитам - в освен по Тракия и Хемус , къде може да караш с повече от 100 СРЕДНА СКОРОСТ , без да си рискуваш книжката ?

можеш и да не ми отговаряш - не държа :yes:

АЗ държа да НЕ ми отговаряш .

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юли 2011, 16:09

Благодаря ти че потвърди това, което си написал горе!
100 средна скорост е много особенно за р-дите които даваш :roll:

Както и да е можеш да ни обесниш на всички как ги правиш тия неща
явно си има некъф чалъм дето ние не го знаем :dunno:

освен да си със саден дизел на тва 323, знам ли :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Юли 2011, 16:14

Е стига де - от една партия сме :bchug:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Юли 2011, 16:27

K_Ilkov написа:Благодаря ти че потвърди това, което си написал горе!
100 средна скорост е много особенно за р-дите които даваш :roll:

Както и да е можеш да ни обесниш на всички как ги правиш тия неща
явно си има некъф чалъм дето ние не го знаем :dunno:

освен да си със саден дизел на тва 323, знам ли :mhihi:

Като се върна в СФ ще ти се обадя :idea: Сигурно ще си 15ти човек дет му доказвам едно и също , ни нищо :yes:

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 08 Юли 2011, 20:59

Моя борд на извън градско показва 4.5- 4.8 при скорост на магистралата 130 и средна скорост София Хасково 90км.- Реалния разход е 5.5-5.8

Градско показва 5-5.5 реалният разход е 6.5-7
Тези отклонения ги дава само при мен. Когато дам колата на баща ми при него борда работи с отклонение 0.5 еденици.

Така че каквото показва не е пълната истина.

Сори за :OT: мнението ми няма нищо общо с темата и може да го изтриете.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юли 2011, 22:19

acho.rs написа:Като се върна в СФ ще ти се обадя :idea: Сигурно ще си 15ти човек дет му доказвам едно и също , ни нищо :yes:

живи и здрави ше се видим на някоя сбирка :bchug:
няма какво да ми доказваш :yes:
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към E46