Перката за климатика ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46 320д 2000г

Re: Перката за климатика ?

Мнение от aleksandrov_96 » 28 Юли 2012, 11:42

здравеите аз същто имам проблем с тази перка купих си перка от феис т.е 150к работеща от колегата "оci" в момента в които закача буксите една към друга колата започва да гасне.Грешка на диагностика не показва моля помагаите колата е 320д 136к 2000г.при диагностика когато искам да изпробвам степените на перката ми се включва компресора и обратното когато тестваме него започва да се върти перката от какво може да е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Авг 2012, 16:25

aleksandrov_96 написа:здравеите аз същто имам проблем с тази перка купих си перка от феис т.е 150к работеща от колегата "оci" в момента в които закача буксите една към друга колата започва да гасне.Грешка на диагностика не показва моля помагаите колата е 320д 136к 2000г.при диагностика когато искам да изпробвам степените на перката ми се включва компресора и обратното когато тестваме него започва да се върти перката от какво може да е

Колега сега се сетих за теб нали бяхте слагали реле когато не работеше перката да не би там да сте презакачили нещо което не трябва защото няма логика когато тестваш перката да тръгва компресора и обратното само има грешка в ел. инсталацията някъде.

Потребител
Аватар

Мнение от aleksandrov_96 » 04 Авг 2012, 12:59

да колега днес щте ходя при ел техник за да разберем какво точно става и щте пиша пак какво съм направил все пак благодаря за перката перфектно си работи мн си точен :D

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 D
Мечтае да кара: Ford Mustang Shelby

Мнение от spiritman_bg » 06 Авг 2012, 13:32

Здравейте! Трябва ми перка пред радиатора/цялата система на самата перка/. Колата е BMW 320d, 2000 г., 136 к.с./с чип е/. Трябва ми и датчик за външна температура. Ако някой колега предлага втора употреба може да ми пише на лични за цена и т.н. Моля Ви, посъветвайте ме дали е по-добре да взема нова или втора употреба. Ако е възможно някой да ми посочи и линк с обява за продажба в електронен магазин на тази част, за да видя точно коя е, че мойта въобще я няма :)
Предварително Ви благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 06 Авг 2012, 15:48

Здравейте колеги.
И аз имам същите симптоми - компресора вкл и изкл. през 1-2 секунди, понякога почва да вие, бяха ми я замерили веднъж и се видя че изкл по налягане. Перката бачка но незнам дали бачкат степените.
Ходих на няколко места и никой не може да ми тества перката дали и бачкат скоростите. На едното място искаха да ми сменят някъв клапан високо налягане на компресора.
Някой ако знае да каже как се разбира дали бачкат тия скорости моля да пише.
Колега Oci ако имаш път към Варна скоро да ми драснеш едно л.с.

Благодарско!

Ъпдейт: тествах перката през дис както беше писал колегата няколко поста назад и се оказа че перката си мени скоростите. Сега остава да почиста хубаво радиаторите и ако след това проблема остане вече съвсем ще полудея. Много ме нерви тоя климатик
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от vaoo » 07 Авг 2012, 0:19

Някой знае ли кой в София може да ми замери перката дали работи и доколко работи? При 18градуса на климатика се върти, ама как да съм сигурен че това е "нормално" работене? Щом вече спуках разширителен съд , значи нещо май ме дъни тая пущина.
Въобще на 318i има ли степени ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 07 Авг 2012, 14:24

tosh написа:Здравейте колеги.
И аз имам същите симптоми - компресора вкл и изкл. през 1-2 секунди, понякога почва да вие, бяха ми я замерили веднъж и се видя че изкл по налягане. Перката бачка но незнам дали бачкат степените.
Ходих на няколко места и никой не може да ми тества перката дали и бачкат скоростите. На едното място искаха да ми сменят някъв клапан високо налягане на компресора.
Някой ако знае да каже как се разбира дали бачкат тия скорости моля да пише.
Колега Oci ако имаш път към Варна скоро да ми драснеш едно л.с.

Благодарско!

Ъпдейт: тествах перката през дис както беше писал колегата няколко поста назад и се оказа че перката си мени скоростите. Сега остава да почиста хубаво радиаторите и ако след това проблема остане вече съвсем ще полудея. Много ме нерви тоя климатик

Имаш ЛС.

Потребител
Аватар

Мнение от aleksandrov_96 » 17 Авг 2012, 17:39

aleksandrov_96 написа:да колега днес щте ходя при ел техник за да разберем какво точно става и щте пиша пак какво съм направил все пак благодаря за перката перфектно си работи мн си точен :D

Днес ходих при един маистор разкачихме всички кабели от перката до компютъра и няма нищто повредено.В момента които сложим буксата на перката в другата букса и колата започва да гасне да си променя обороти да пуши и накрая изгасва.При изгасен двигател и вклучена букса към перката и тестване на скоростите никакъв проблем всичко си е наред незнам какво става никои не може да я оправи в този Плевен.колата няма никакви грешки при тестване моля ви помагаите ако някои е имал такъв проблем и го е оправил щте сам ви мн благодарен защтото направо откачих заради тази перка :( :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 19 Авг 2012, 10:54

aleksandrov_96 написа:
aleksandrov_96 написа:да колега днес щте ходя при ел техник за да разберем какво точно става и щте пиша пак какво съм направил все пак благодаря за перката перфектно си работи мн си точен :D

Днес ходих при един маистор разкачихме всички кабели от перката до компютъра и няма нищто повредено.В момента които сложим буксата на перката в другата букса и колата започва да гасне да си променя обороти да пуши и накрая изгасва.При изгасен двигател и вклучена букса към перката и тестване на скоростите никакъв проблем всичко си е наред незнам какво става никои не може да я оправи в този Плевен.колата няма никакви грешки при тестване моля ви помагаите ако някои е имал такъв проблем и го е оправил щте сам ви мн благодарен защтото направо откачих заради тази перка :( :(

Добре де направете нещо друго замерете буксата на колата в която включваш перката между кафявия и черния трябва да има 12 волта, а между кафявия и този третия тънкия мисля, че беше черен със зелена лента той е най-тънкия от трите кабели трябва да е 5 волта това е сигнала от компа до модула на перката.
Или втори вариант включете буксата и отрежете само сигналния кабел от компютъра сто процента проблема е в него или самия комп се е скапал и като включите перкат са бъркат нещата.
Третия вариант е при изгасена кола мерете кабелите на верига т.е да не са се окъсили и ги проверете сигналния от компютъра до перката да е снаждан някъде с някой друг кабел и от там да идва проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от aleksandrov_96 » 19 Авг 2012, 13:10

oci написа:
aleksandrov_96 написа:

Добре де направете нещо друго замерете буксата на колата в която включваш перката между кафявия и черния трябва да има 12 волта, а между кафявия и този третия тънкия мисля, че беше черен със зелена лента той е най-тънкия от трите кабели трябва да е 5 волта това е сигнала от компа до модула на перката.
Или втори вариант включете буксата и отрежете само сигналния кабел от компютъра сто процента проблема е в него или самия комп се е скапал и като включите перкат са бъркат нещата.
Третия вариант е при изгасена кола мерете кабелите на верига т.е да не са се окъсили и ги проверете сигналния от компютъра до перката да е снаждан някъде с някой друг кабел и от там да идва проблема.

Ето че и това пробвах както ми каза между кафявия и черния има 12 волта и между тънкия и кафявия е 5 волта т.е.всичко си е наред.Пробвах и следното срязах тънкия кабел и вкарах буксата в тази на перката и този път като запалих колата тя не угасна.На вече срязания кабел премерих колко волта идват към перката и се оказаха 5 волта а на този тънкия които идва от буксата на самата перка ми излизат 14 волта това нормално ли е.Проверих и както ми каза дали има нещто закачено към този малкия кабел няма нищто закачено вече незнам дали може да ми помогне някои.Утре щте я карам в сервиз на BMW да видя и там какво щте ми кажат и така с моето голямо приклучение колега :|

Потребител
Аватар
Кара: E46 318
Мечтае да кара: M3

Мнение от cholik » 23 Дек 2012, 3:24

При мене работи около 40 мин спира за около 10 и след това пак почва да работи нормално ,някой ако има мнение да помогне ако може

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 23 Дек 2012, 22:46

cholik написа:При мене работи около 40 мин спира за около 10 и след това пак почва да работи нормално ,някой ако има мнение да помогне ако може

кога работи 40 минути сега в това време ли защото ако е така не е добре, трябва да и се пусне тест да се види как се държи перката, но ако работи постоянно сега на студеното време значи се е бъгнал модула.

Потребител
Аватар
Кара: E46 318
Мечтае да кара: M3

Мнение от cholik » 08 Яну 2013, 1:07

Не само лятото .

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 08 Яну 2013, 20:38

cholik написа:Не само лятото .

За това хората са измислили запетайките.
Така написано изречението гласи, че проблема не е само лятото, а винаги се проявява. Така ли е?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 08 Яну 2013, 23:22

JTD написа:
cholik написа:Не само лятото .

За това хората са измислили запетайките.
Така написано изречението гласи, че проблема не е само лятото, а винаги се проявява. Така ли е?

затова и аз нищо не писах задавах си го същия въпрос :?:

ПредишнаСледваща

Назад към E46