Индикатора за маслото свети в жълто

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Индикатора за маслото свети в жълто

Мнение от nasi4ka » 02 Апр 2011, 21:39

момчета незнам къде да пиша и за това пиша тук.имам 320д е46 при мен е проблема че лампичката на маслото не свети когато дам на контакт, проверил съм бушончетата в жапката и всичките са здрави

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Апр 2011, 8:55

Ми свали таблото и махни това, което са сложили продавачите на колата :lol: (виждал съм дъвка, виждал съм черно тиксо...и т.н. :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 03 Апр 2011, 10:22

И аз съм ги виждал много такива :mhihi: Най-гадно е като сложат силикон върху диодчето, много трудно се маха, ужас направо. Най-често го слагат върху лампата на бега!

Потребител
Аватар
Кара: e46

Мнение от dilyan.s » 12 Мар 2012, 11:53

И на мен вече за 2-ри път ми се случва да светни тази лампа в жълто и то когато колата е студена или е престояла по-продължително под наклон. Когато запаля лампата започва да свети и продължава така докато и е кеф или докато загрее достатъчно. Когато е спряна под наклон и е изстинала по щеката също показваше че няма масло (показваше около минимума) но след като поработи колата всичко си дойде почти на мястото и сега иска малко доливане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 14 Мар 2012, 1:22

На мен ми светна по продължително (10-20секунди) в големите студове. Реших да изчакам с шашкането :mhihi: и да изчакам да се затопли времето и сега светва и изгасва.
Има ли причини за притеснение според вас или е нормално всичко

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2001г.

Мнение от vladobosh » 14 Мар 2012, 4:47

AmW написа:На мен ми светна по продължително (10-20секунди) в големите студове. Реших да изчакам с шашкането :mhihi: и да изчакам да се затопли времето и сега светва и изгасва.
Има ли причини за притеснение според вас или е нормално всичко

И при мен е така :yes: Маслото е на 1мм. под макс! Всичко е нормално, все пак е датчик за нивото :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д

Мнение от shumi66 » 14 Мар 2012, 6:30

Колеги при мен лампата свети в жълто при ниво на маслото към минимум, при продължително спускане по наклон или работа на място при наклонен автомобил. :driving:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 14 Мар 2012, 8:44

Ми, долей си де!?

Потребител
Аватар
Кара: бмв 320д е46
Мечтае да кара: бмв 7мица

Мнение от server » 23 Мар 2012, 0:59

Да ви кажа и на мен кво ми се случи .Купих колата преди месец BMW 320d 2001g. Светеше ми така известната лампа за по-около 10 сек. и си гаснеше , до тук добре викам маслото е за смяна естествено отидох да го сменя все пак сега съм взел колата и ........ да но в сервиза в който отидох в Kwik fit национално известен в UK както при нас в БГ СБА ми връщат колата вече със сменено масло и ми свети пак лампата ама не жълто ами червено вече и аз ги питам защо така ми свети лампата? онзи вика не знам преди не светеше ли ? викам не как ще е светила нали ще блокира прибраха я пак в бокса и я държаха още час и половина изкарва ми я от вънка и още свети и онзи ми вика караи така ако не изгасне пак ела (забравих да спомена че след 2000 оборота изгасва свети само до 2000 оборота ) много се усъмних ама все пак са майстори и трябва да се довериш нали за това ходим при тях . Така паля колата днес сутринта работи около 10 секунди и угасна и повиче не иска да запали .Не можах да отида до сервиза а съм минал 200 мили само . Дайте малко съвети какво да правя ? забравих да кажа и мслото какво е което са сложили 10W60 M Sport
животът не е само бмв но е по хубав с него

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 23 Мар 2012, 8:19

По-гъсто нямаше ли ?
Тази кола е за 0в30, 5в30, 5в40...

Потребител
Аватар
Кара: бмв 320д е46
Мечтае да кара: бмв 7мица

Мнение от server » 23 Мар 2012, 20:42

И аз това се питам по гъсто нямаше ли :( но все пак какво може да се е случило че не иска да пали . Възможно ли е да има някаква защита като няма налягане на маслото да не пали?
животът не е само бмв но е по хубав с него

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Мнение от divvakka » 23 Мар 2012, 21:27

това 10w60 доколко съм запознат е пълна синтетика... :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 23 Мар 2012, 23:35

Колега, ако искаш помощ, напиши по-подробно какъв е проблемът? Какви лампи светят на таблото, как върти стартера, припалва или не и пр.? Изобщо нали се сещаш, че тука няма врачки /макар че се споменаваше нещо за врачуване на боб/, ако искаш диагноза по интернет давай подробности!
Между другото това важи за много други случаи, може би трябва модераторите пак да пишат как се работи във форума, макар че сигурно им е писнало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 24 Мар 2012, 0:33

Не съм врачка, но искам да ти кажа, че този двигател няма да запали повече! Искаш ли да ти кажа какво е станало - маслената помпа до тези 2000 оборота не е можела да направи налягане и съответно не е мазала детаилите, които трябва да маже. Двигателят е работил на сухо прекалено дълго време и сега е блокирал. По скоро блокирала е маслената помпа, а от там и двигателят не иска да завърти и да запали!!! В допълнение със сигурност вече може би имаш увередени биелни и основни лагери и одървени сегменти, откъдето вече нямаш компресия и забрави да работи. Тва масло не е за твойта кола и е много гъсто за тази маслена система. В Англия да се слага 10-60 е престъпление според мен, защото това масло е идеално за Сахара, за някой високопроходим лендър, ама не и за европейско БМВ, камо ли за турбонагнетателен двигател!!! Жалко, съсипали са ти колата. Това, което можеш да направиш е да ги съдиш и да търсиш компенсация и да търсиш нов двигател. Безумно е да се ремонтира това. Намери официални документи, на които пише маслото какво се препоръчва да бъде, за да можеш да докажеш все пак нещо. Тия там явно са пълни идиоти. Все едно мистър Бийн ти е сменявал маслото! Светенето на жълтата лампа е било от прецакания датчик за нивото на маслото, което се намира отдолу в картера, а светенето на червената лампа е единствено и само заради това, че с това масло е нямало налягане. Трябвало е просто да смениш датчика за нивото, да сложиш каквото масло трябва и всичко щеше да е ток и жица. Говоря така убедено, щото имам опит в много подобен случай на твоя и ако имаш излишни пари отворете двигателя, вижте състоянието му и ме обори, ако не съм прав!

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 24 Мар 2012, 11:04

И като допълнение- има си упътване за колата, където пише коя лампа какво значи и да се кара със светеща червена лампа за маслото не е разумно, най-меко казано. Има три червени лампи- за акумулатора, налягане на маслото, ниво на спирачна течност, с които не бива да се тръгва.

ПредишнаСледваща

Назад към E46