320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!

Мнение от nako-bako » 11 Яну 2011, 12:35

Представете си какво щеше да стане ако имаше някой пред колата, особено ако мине с гръб към нея. 1500 кила щеше да го яхнат и не ми се разсъждава.
Иначе аз си мислех да вляза в колата, но съм тежък и предложих на един от онези двамата, но той не иска.

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Яну 2011, 13:27

nako-bako написа:Представете си какво щеше да стане ако имаше някой пред колата, особено ако мине с гръб към нея. 1500 кила щеше да го яхнат и не ми се разсъждава.
Иначе аз си мислех да вляза в колата, но съм тежък и предложих на един от онези двамата, но той не иска.

Като не е искал сега да плати ремонта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 11 Яну 2011, 15:27

nako-bako написа:Това би било страшно! Но мисля, че турбините са си нови. Не ги поръчвам директно аз, а човек, който се занимава с доставка от известно време и има добри контакти. Освен това сигурно ще си личи ако е рециклирана, все пак е ползвана, нали!? По думите на моя познат стоките пристигат в заводски опаковки, с гаранционна карка, на която са отбелязани производствен номер и дата на производство. Освен ако не съм най-големия карък на света, би трябвало всичко да е наред.
И като стана въпрос за липса на късмет да ви разкажа нещо ужасно. Вечерта преди да влезе колата в сервиз я оставих на един паркинг. Разбрахме се с приемчика от сервиза да изпрати на другия ден автовозче да я докараме до бокса. Идват онези симпатяги и започват товарянето...назаден. Колата я закачиха с теглича за лебедка и дърпат. Като се качи колата до чупката на платформата задра отдолу. За да я повдигнат малко сложиха едни къси дъсчици под гумите. И пак дърпат. Да, обаче като се извъртя половин оборот на колелото колата слезе от дъските и пак задра, в това време лебедката дърпа и... Скъса се тегличът и видях как колата ми се засили, слезе от платформата и полетя към един стълб на лампа. Ужас! Удари се, върна се назад, залюля се и охлузи предната броня в един нисък бордюр. Счупиха се част от решетките на бронята, скъсаха се щипки отстрани, одра се отдолу. Побеснях!! Един от двамата специалисти ми вика, че трябвало да съдя БМВ за скапан теглич. Представете си каква наглост. А ги предупредих, че колата трябва да се качи напред, да има човек вътре, да сложат по-дълги дъски...Два пъти ги предупредих, а те ми се хилят и викат, че са качвали мнго коли и нямало страшно.
Единият от тях, дето се правеше на най-разбирач, вика, че не може да поеме отговорност. Бил само работник и да съм се обарнел към шефа на сервиза. После говорих с единия оправител и той каза, че щели да се ОПИТАТ да я оправят!!! Та сега да видим.
Не ми си правеха скандали, защото съм зависим от тях за качеството на ремонта. Ако не оправят колата, обаче, ще им направя една хубава антиреклама, та сами да си я харесат.
Единственото хубаво нещо, което стана е, че светна лампата. Пазачът вика, че не светила от две години.
Ха каже сега вие..

:ranting: :ranting: :ranting: Е няма такава простотия, една кола не могат да качат и ще ти казват да съдиш БМВ, било то и на майтап просто това си е е*хти наглостта! Ако това беше мойта кола щях да полудея там! :ranting: :ranting: :ranting: Дали ще я оправят изобщо не трябва да се обсъжда ами да я правят по-бързо, че и за потрошените нерви отстъпка от ремонта на турбото! Е*ахти наглярите честно!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 24 Яну 2011, 4:38

колега с интерес ти четях темата и я следих няколко дена да видя развръзката,но да ти кажа и аз като колегата karnak още в на4алото ми стана г/д ясно какво е станало,адски много съжалявам защото знам каква гадост е да се разправяш с такива хора,но едно да знаеш направили са ти щети адски скъпи по колата,които са били 95% осезаеми от тях,така 4е лека полека се насочи към търсене на твоето,дано накрая всичко да се оправи и да си караш колата с кеф,но недей да оставяш нещата така..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 06 Фев 2011, 20:35

Здравейте! Време е да разкажа как завърши моята сага.
Както по-рано писах, турбина намерих от Англия за 1350 лв с доставка. Турбината е Гарет и е същата, каквато свалиха от колата. Имаше вариант и от Германия да я взема, но с около 100 лв. отгоре. При всяко положение много по-евтина от България. Сменяха ми е в София в сервиз ЕМ Комплект, което се оказа голяма грешка. Много голяма! Първо не ми направиха бронята, която счупиха собственоръчно. Опитаха се да замажат положението с някакво силиконче, но то от студа се беше напукало още в сервиза. Естествено направих сериозен скандал и в крайна сметка се съгласиха да направят отстъпка от общата цена на целия ремонт. След ремонта колата не е същата, но само в негтивна посока. Има някакви странни странични щумове, особено при студен двигател. Иначе си върви, както преди и си е икономична.
Какво е превено по колата като цяло:
-сменена турбина-1350 и труд 120 общо 1470 лв;
-масло и маслен филтър-140 лв;
-сменена мека връзка - 40лв;
-изтърбушен катализатор-20 лв.
На нещастниците от ЕМ Комплект им оставих общо 140 лв, като от тях беше меката връзка, филтарът и труд.
Обърнете внимание на следната простотия - в сервиза им оставих 6 литра масло. Като отидах да си взема колата се оказа, че са ги наляли всичките. Питах защотака и ми отговариха, че понеже филтърът бил нов и трябвало да се напълни. Нямах нерви да се занимавам повече.
Сега без катализатор има повече шум, което е нормално, но има и нещо друго, което ме притеснява. Чува се непостоянен звук от мотора, нещо като прекъсване, сякаш се менят оборотите. Знам, че имам накална свещ за смяна и се чудя дали не е от това.
Поуки: 1. Не ходете при глупаци майстори; 2. В България вземат безкрайно по-скъпо за частите отколкото в Европа, търсете си вариант за покупки от Германия, Англия, Австрия; 3. Евтиното излиза по-скъпо /стара максима/; 4. За нищо на света не се доверявайте на "специалистите" от ЕМ Комплект - тези хора не стават за нищо!!!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Фев 2011, 23:26

Колега, дай още координати за този велик сервиз - адрес, имена, каквото имаш.
Може би все пак ще е добре още някъде да я погледнат така след ремонта.
Поне си намерил турбина на добра цена, ако има нещо в интернет като връзки от къде и как да се купи напиши ги.
Провери си маслото и ако е много може да източиш половин литър (с спринцовка) :dunno:
Възможно е и да не са го сложили всичкото, а само така да си говорят

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 06 Фев 2011, 23:54

На мен ако ми се случи нещо такова, влизам директно в затвора....
А пък това ако се беше случило в цивилизована държава колега, тия нямаше да имат сервиз в момента, а ти щеше да си караш нова кола.
То просто няма къде и към кой да се обърнеш за съдилища и разни такива, то щом тия са ти са изсмяли смятай....
Както някой каза, поуката е да не ходите по майсторчета, гаражни нинджи у някоя панелка в квартала или да вярвате на неща от рода "ела тука при един мой познат на един мой познат приятела, той знае и ще ти излезне тънко" и некви ей такива идиотщини български.
Направо като чета кво ти се е случило колега, кипя, имам чувството че на мен се е случило и ми иде да изям клавиатурата :banghead: .

А, и друго, отвори една огромна тема с името на тоя керлив сервиз, къде се намира, сложи и една снимка ако трябва, да им се направи малко анти-реклама, щото такива идиоти трябва да умират от глад.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 07 Фев 2011, 10:07

Да, колега, освен да пребия някого друго не ми остана.
За нищо на света не отивайте при тези "специалисти". Намират се на околовръстния път вляво ако се движиш в посока Бъкстоун - Младост. На 400 м от кръстовището на Цар Борис и Горнобански. Да ви кажа още нещо интересно за тях. Отначало казаха, че ще поемат гаранция за монтажа ако им доставя съответно турбина с гаранция. Аз им занесох често нова турбина с документи и надлежна гарация. В последствие почнаха да шикалкавят и не поеха никаква гаранция. Нямям думи.

Искам да ви питам дали е нужно или препоръчително да направя още нещо на този етап след ремонта? Какво да очаквам?
Дали могат да станат проблеми заради повечето масло?

Този пост може да дублира друго мое изказване от вчера, за което моля за извинение!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Фев 2011, 11:03

Неприятни преживявания, съжалявам, но не разбрах защо не потърси сервиз тук във форума, като беше пуснал темата преди да вкараш колата в ЕМ комплект? Това по принцип е сервиз за ауспуси, на потърси ли отзиви за новата им дейност? Има доста теми за сервизи, можеше да потърсиш мнение за този сервиз и т.н. Сега освен да я закараш в свестен сервиз да прегледат всичко, което е правено, друго не мога да те посъветвам...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 07 Фев 2011, 11:33

Имаш ли платежен документ - касова бележка, фактура или друго ?
Ако имаш, ако още ти държи влага и ти се занимава,напиши си една жалба и я занеси в сервиза, по закон са длъжни да ти я заведат с входящ номер. След това ако не ти уважат претенциите описани в жалбата, с входящия номер и с платежния документ сезираш Комисиата за Защита на Потербителя, т.е. пишеш им един и-мейл и обясняваш за какво става въпрос. Отговарят и вършат работа изпробвано е от мен, семейството ми и приятели.
До преди две години и мен никой не можеше да ме убеди, че от писане на жалби има ефект, обаче го видях на практика и ДА РАБОТИ. Хора, имате права, търсете си ги, има държавни инсититуции, на които ние плащаме заплатите, но те вършат работа, обаче трябва да ги потърсиш, те няма да дойдат сами при теб.

:OT: В момента се разправям с един мишок, който ми продаде стария компютър за 150 лв и стана 3 месеца се крие като партизанин и не ми ги дава. В момента му готвя да му пратя данъчни. Има хора,, които наистина не заслужават да правят бизнес и от нас зависи (защото ние сме пазара в случая) да ги изтикаме. Писнало ми е от селски тарикати, обаче освен да си пишем трябва и да сме малко дейни ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 07 Фев 2011, 11:46

Drum написа:Имаш ли платежен документ - касова бележка, фактура или друго ?
Ако имаш, ако още ти държи влага и ти се занимава,напиши си една жалба и я занеси в сервиза, по закон са длъжни да ти я заведат с входящ номер. След това ако не ти уважат претенциите описани в жалбата, с входящия номер и с платежния документ сезираш Комисиата за Защита на Потербителя, т.е. пишеш им един и-мейл и обясняваш за какво става въпрос. Отговарят и вършат работа изпробвано е от мен, семейството ми и приятели.
До преди две години и мен никой не можеше да ме убеди, че от писане на жалби има ефект, обаче го видях на практика и ДА РАБОТИ. Хора, имате права, търсете си ги, има държавни инсититуции, на които ние плащаме заплатите, но те вършат работа, обаче трябва да ги потърсиш, те няма да дойдат сами при теб.

:OT: В момента се разправям с един мишок, който ми продаде стария компютър за 150 лв и стана 3 месеца се крие като партизанин и не ми ги дава. В момента му готвя да му пратя данъчни. Има хора,, които наистина не заслужават да правят бизнес и от нас зависи (защото ние сме пазара в случая) да ги изтикаме. Писнало ми е от селски тарикати, обаче освен да си пишем трябва и да сме малко дейни ;)

Да, така е, и аз бих направил същото. Кофтито е, че в Бг много хора не знаят как стоят нещата и не си търсят правата.
Иди и ги заплаши поне със съд и т.н. То ще е ясна реакцията им, ще ти се изсмеят. Тарикати има навсякъде, не само в Бг, ама щи кажа кво стана като ми се изсмяха и на мен така едно време:

:OT: Ккато бачках 4 години в един завод в Италия преди години, бях отишъл при шефа да му съобщя, че нямам намерение да му работя извънредните, щото по закон и по договор, неможе да ме задължи. Та от там разправии, искаше да ме уволнява, прави се на голям. Мен ми кипна, напсувах го и се опита да ме накара да подпиша, че аз напускам.
Следва разбира се адвокат, призовки, на които шефа се смееше и викаше ма ти се базикаш май. В крайна сметка случайно се оказа, че ми гепи пари от договора, след като адвоката ми разгледа всичките документи за тия 4 години и договора, та като разбрах няма да ви кажа ква усмивка ми се залепи на лицето, както и 10те бона евро в джоба след 1 година разправия, ама си струваше разправията.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 07 Фев 2011, 18:28

Leon написа: ...Това по принцип е сервиз за ауспуси, на потърси ли отзиви за новата им дейност?

ама те и ауспуси не могат да правят :mhihi: ,карам паджерото на шефа да му сменят гърнетата му разправям на "маистора" ,че искам отзад гърнето да е с човката надолу като оригинално на дизел,ок няма ядове ела след еди колко си време, да не говорим ,че им оставих 800+ лева за цялата генерация ама няма значение шефа каза там я караи там я карам :mrgreen:
та отивам и кво да видя отзад стърчи една пишка кат на бензинка :shock: ае пакразправии и колата я взех на следващия ден

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 07 Фев 2011, 18:50

kiko написа:
Leon написа: Това по принцип е сервиз за ауспуси, на потърси ли отзиви за новата им дейност? Има quote]
ама те и ауспуси не могат да правят :mhihi: ,карам паджерото на шефа да му сменят гърнетата му разправям на "маистора" ,че искам отзад гърнето да е с човката надолу като оригинално на дизел,ок няма ядове ела след еди колко си време, да не говорим ,че им оставих 800+ лева за цялата генерация ама няма значение шефа каза там я караи там я карам :mrgreen:
та отивам и кво да видя отзад стърчи една пишка кат на бензинка :shock: ае пакразправии и колата я взех на следващия ден

Само за бой са такива хора....
Да видим след един бой както трябва и като му подпалиш сервиза, дали ще се правят на майстори и ще се смеят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 20 Фев 2011, 3:16

Взех си от тия смешници предни амортесьори,немски с две години гаранция.Условието беше,че за да ми важи гаранцията трябва да ги монтират в техния сервиз(става дума за ЕМ КОМПЛЕКТ)срещу затвора.Викам,добре няма да се правя на циганин за 40лв.Давай,вкарваме я,почват да бачкат,аз отивам през това време за кафе и да хапна нещо.Връщам се след 40мн.,влизам направо в сервиза и ги гледам пичовете уж бачкат.Застанах до тях,лафиме си те през това време затварят амортесьора с пружината,слагат отгоре тампона,стягат и започват да качват на колата.Всичко ок,но гледам аз ,че пружината стои накриво.Викам "чакай чакай".Извадиха макферсона и започнах да го раазглеждам и кво да видя..Пружината не си е на мястото затова идва и изкривяването.Показах им го,разглобиха наново АЗ наместих пружината и подложките,събрахме стегнаха монтираха амортесьора,сложиха гумата и викат "готов си бегай"..Аз отам -Абе нетрябваше ли и двата да ги смениме? оня ми вика -А ние другия вече го сменихме.Аз ги питах веднага дали са сложили първата пружина като хората.Оня вика -Дааа..Казах им да вдигнат пак колата с подемника за да се уверя.Качихме я горе и какво да видя..пружината заела същата крива форма като втората,която видях.Аиде пак наново всичко.Събраха я и си тръгнах.Ако не бях видял какво правят бездарниците,какво ли щеше да стане :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 20 Фев 2011, 9:09

Аз също имам наблюдения от въпросния сервиз на околовръстния път. Една позната имаше проблеми със стъклоподемниците на колата. Сигурен съм, че поне 5 пъти ходи да и ги оправят и в крайна сметка без положителен резултат. Последния път така ги бяха притегнали водачите, че стъклото едва се движеше и в резултат на това изгоря електромотора.
Който е умен ще си направи изводите :D

ПредишнаСледваща

Назад към E46