Как и каде може да се програмира дебитомер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Re: Как и каде може да се програмира дебитомер

Мнение от VRPerformance » 14 Дек 2009, 19:33

milennyc написа:VRPerformance я кажи как се разбира че е програмирана с нов софт? Че аз не знам :smoke: или ако не прекъсва значи е нов софт ?
ами ако имаш с какво да прочетеш софта можеш лесно да разбереш,а иначе да,ако няма следа от прекъсвания и всичко си е наред,значи няма проблеми.Ти нещо се засегна ли?от това че казвам че когато се слага дебитомер с номера 468 и 527 на мястото на 314 има нужда да се препрограмира,а адаптацийте не са нужни???

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 14 Дек 2009, 19:37

slitter написа:Mарто, сега бате Русе те зове!
въобще даже нейскам да идва до русе,имате си майстори там,аз просто пиша в форума за да помогна,иначе можеше да си малча...аз проблеми с моята кола нямам,вие имате и искате те да бъдат решени!
slitter написа:ПП И вземете се разберете с перформанса кой прав кой крив, щото сте си аверчета, забелязах, че си говорите по скайпа често. Уточнете ги тия работи!
проблеми с миленчо нямам,не съм му отказвал помощ,ако той има некви....
Последна промяна VRPerformance на 14 Дек 2009, 19:38, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 14 Дек 2009, 19:38

VRPerformance написа:
milennyc написа:VRPerformance я кажи как се разбира че е програмирана с нов софт? Че аз не знам :smoke: или ако не прекъсва значи е нов софт ?
ами ако имаш с какво да прочетеш софта можеш лесно да разбереш,а иначе да,ако няма следа от прекъсвания и всичко си е наред,значи няма проблеми.Ти нещо се засегна ли?от това че казвам че когато се слага дебитомер с номера 468 и 527 на мястото на 314 има нужда да се препрограмира,а адаптацийте не са нужни???

То няма нищо обидно :) Просто не си прав за тези си твърдения :) А мога да кажа,че след програмирането новия дебитомер показваше по малки стойности от необходимите...след калибрации разни и отпушването на АГР всичко си дойде на мястото ;) Така, че не случайно са го написали хората как става...Но ти щом настояваш,че става с ССС...

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 14 Дек 2009, 19:38

VRPerformance написа:

На тебе никога няма да ти се сърдя знаш го, ама софта се чете мн лесно и Бошку го знае :) и нещата са в едни таблици и ако е нов софта е от една страна ако е стария е от друга......

Има си set point който трябва да догониш

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 14 Дек 2009, 20:05

както написах и в една друга тема:
VRPerformance написа:Нямам никакво намерение да водя безмислени спорове 8) Всеки си има свой поглед на нещата и мнение,всеки си е умен по неговия си начин :idea:

Поздрави

Аз проблеми с моята кола нямам...просто помагам на тези които имат...marto853 е пуснал тема защото има некви проблеми...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 14 Дек 2009, 22:29

Леле стана мазало,хора не се карайте дайте да си помагаме нали за това е тоя форум.
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 14 Дек 2009, 22:36

Марто според мен брат...проблема ти вече не е дебитомера...според мен Милен си е свършил работата с дебитомера :)
И аз имам проблем,колата ми не набираше като хората,много е мудна в ниските ама много :kuku: ....
Ремонтирано ГНП
Махнати катализатори
Почистих и пробвах моя клапан на търбото на друга кола...резултат другата кола не си промени начина на работа :) ==> не е от него
Купих си нов дебитомер...програмирах го...адаптирах го...
Свалих си турбото....там вече забелязах проблем...лопатките на променливата не работеха като хроата...оправиха го...като ново ми казаха,че е в сервиза за турбота :) ===>след тези последните интервенции колат осезаемо си набира по добре...но пак е със голам лаг и от 140 нагоре супер бавно :)
Е кажи аз какво да правя вече...правих почти всички тестове в ДИС и май ще се окаже,че е от помпата...коалта ми нее пушила никога черно от както съм я взел...явно иска настройка на помапта...няма предварение или нещо такова предполагам...та мисълта ми е , че може и в помапта да ти е проблема. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от marto853. » 14 Дек 2009, 22:39

Не знам може ама и мойта не е пушила никога.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 14 Дек 2009, 22:52

Ами хващаш Слитер и да я чете на компа :) нали затова е диагностиката :) Един диагностик би трябвало да намери каде ти е проблема...Милен не намери ли някакъв проблем...не направи ли тестове да я проверите...
Аз искам да ида при човек,който познава ДИС и колата и да я гледаме заедно...писна ми от пишман майстори...понеже Милен вече разбира и от помпи...предполгам,че при него бих отишъл..само кадето до там разхода ми се вдига с 50-60лв..но искам човек,който да иска да я оправи,а не само да ми вземе парите :)

Аз ако бях диагностик или майстор..и някой идва и ми каже,че колата му не върви ще я гледам 20 дена ако трябва докато не му кажа каде е проблема...За мен това е диагностиаката...откриване на проблема!!!А тук в Бургас един уж извстен сервиз отивам аз с колата(ама я дърпам до там) с изгорялото ГНП ама не разбирах още тогава толкова(тъкмо я бях купил преди месец два) и му казвам не пали,мисля си че може да е от ГНП той малчи и вика да я закачам ли...викам ми естествено затова я нося да ми кажеш от какво е,закачи я --- ми тя не е записала никакви грешки,няма грешки....това е!!! И ми взе 35лв за 2 мин. и не ми каза дори какво и е!!!
Ядосах си взех си я и тва беше...Та такива ами май е това, най-вероятноо незнам си кво...Не мерси...и аз вече я познавам горе долу и мога така :)
Затова съм се отчаял от майстори...ходя на едно място за едно...на друго място за друго...пффф..спирамм,че се ядосах :ranting: :ranting: :banghead: :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от marto853. » 14 Дек 2009, 23:06

Ех bojky и аз сам така колко диагностики и се удариха на тая кола имам чуство,че обд буксата скоро ще сдаде багажа. :mhihi:
Милен прави тестове проблема идвал,че вкарвало повече въздух от колкото трябва.Нека Милен да каже по точно.Колкото до Слитер той сам ми каза,да отида при Милен защото бил любител, и не знаел много много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 14 Дек 2009, 23:13

Е ако вкарва повече въздух от нормалното...значи лопатките на геометрията не затваря и отварят нормално...това идва от прекалено замърсено търбо или от развален клапан за вакума,който регулира налягането в турбото чрез геометрията :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от marto853. » 14 Дек 2009, 23:16

Идва и неговия ред то как е тръгнало....... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 14 Дек 2009, 23:20

При мен беше така преди да почистя туробо...когато карам примерно на 3 на 1500 об. компа иска 1100мбар налягане, а датчика показваше 1500мбар....което значи,че лпатките не са затвори ли докрай :) а при натискане на педала докрай компа иска 2050мбар при натиснат до допка педал...тя ги качваше бавно, 1700 спираше и след това изведнъж на 2300,което е много,,,лопатките трябва да го поддържат около 2050...и когато стигне до 2300 тоест пренадуе...се връщаше на 1700 и пак почва да надува...
Докато след почистването натискаш педала до дупка копма иска 2050 тя ги качва доста по-бързо и ги достига и се върти около тях без да подат повече...докато не пуснеш педала.. :)

Така,чее може и тук да ти е проблема:)

ентусиаст
Аватар

Мнение от marto853. » 14 Дек 2009, 23:52

Става вапрос за клапана на турбото нали :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от marto853. » 14 Дек 2009, 23:54

Милен спомена точно за тези барове,че нещо не било както трябва.

ПредишнаСледваща

Назад към E46