Как и каде може да се програмира дебитомер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: Как и каде може да се програмира дебитомер
ами ако имаш с какво да прочетеш софта можеш лесно да разбереш,а иначе да,ако няма следа от прекъсвания и всичко си е наред,значи няма проблеми.Ти нещо се засегна ли?от това че казвам че когато се слага дебитомер с номера 468 и 527 на мястото на 314 има нужда да се препрограмира,а адаптацийте не са нужни???milennyc написа:VRPerformance я кажи как се разбира че е програмирана с нов софт? Че аз не знамили ако не прекъсва значи е нов софт ?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
въобще даже нейскам да идва до русе,имате си майстори там,аз просто пиша в форума за да помогна,иначе можеше да си малча...аз проблеми с моята кола нямам,вие имате и искате те да бъдат решени!slitter написа:Mарто, сега бате Русе те зове!
проблеми с миленчо нямам,не съм му отказвал помощ,ако той има некви....slitter написа:ПП И вземете се разберете с перформанса кой прав кой крив, щото сте си аверчета, забелязах, че си говорите по скайпа често. Уточнете ги тия работи!
Последна промяна VRPerformance на 14 Дек 2009, 19:38, променена общо 1 път
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
VRPerformance написа:ами ако имаш с какво да прочетеш софта можеш лесно да разбереш,а иначе да,ако няма следа от прекъсвания и всичко си е наред,значи няма проблеми.Ти нещо се засегна ли?от това че казвам че когато се слага дебитомер с номера 468 и 527 на мястото на 314 има нужда да се препрограмира,а адаптацийте не са нужни???milennyc написа:VRPerformance я кажи как се разбира че е програмирана с нов софт? Че аз не знамили ако не прекъсва значи е нов софт ?
То няма нищо обидно

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
VRPerformance написа:ами ако имаш с какво да прочетеш софта можеш лесно да разбереш,а иначе да,ако няма следа от прекъсвания и всичко си е наред,значи няма проблеми.Ти нещо се засегна ли?от това че казвам че когато се слага дебитомер с номера 468 и 527 на мястото на 314 има нужда да се препрограмира,а адаптацийте не са нужни???milennyc написа:VRPerformance я кажи как се разбира че е програмирана с нов софт? Че аз не знамили ако не прекъсва значи е нов софт ?
На тебе никога няма да ти се сърдя знаш го, ама софта се чете мн лесно и Бошку го знае

Има си set point който трябва да догониш
- VRPerformance
- ентусиаст
-
както написах и в една друга тема:
Аз проблеми с моята кола нямам...просто помагам на тези които имат...marto853 е пуснал тема защото има некви проблеми...
VRPerformance написа:Нямам никакво намерение да водя безмислени споровеВсеки си има свой поглед на нещата и мнение,всеки си е умен по неговия си начин
Поздрави
Аз проблеми с моята кола нямам...просто помагам на тези които имат...marto853 е пуснал тема защото има некви проблеми...
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Леле стана мазало,хора не се карайте дайте да си помагаме нали за това е тоя форум.
новият ми номер: 0877787835
- bojky
- младши ентусиаст
-
Марто според мен брат...проблема ти вече не е дебитомера...според мен Милен си е свършил работата с дебитомера 
И аз имам проблем,колата ми не набираше като хората,много е мудна в ниските ама много
....
Ремонтирано ГНП
Махнати катализатори
Почистих и пробвах моя клапан на търбото на друга кола...резултат другата кола не си промени начина на работа
==> не е от него
Купих си нов дебитомер...програмирах го...адаптирах го...
Свалих си турбото....там вече забелязах проблем...лопатките на променливата не работеха като хроата...оправиха го...като ново ми казаха,че е в сервиза за турбота
===>след тези последните интервенции колат осезаемо си набира по добре...но пак е със голам лаг и от 140 нагоре супер бавно 
Е кажи аз какво да правя вече...правих почти всички тестове в ДИС и май ще се окаже,че е от помпата...коалта ми нее пушила никога черно от както съм я взел...явно иска настройка на помапта...няма предварение или нещо такова предполагам...та мисълта ми е , че може и в помапта да ти е проблема.

И аз имам проблем,колата ми не набираше като хората,много е мудна в ниските ама много

Ремонтирано ГНП
Махнати катализатори
Почистих и пробвах моя клапан на търбото на друга кола...резултат другата кола не си промени начина на работа

Купих си нов дебитомер...програмирах го...адаптирах го...
Свалих си турбото....там вече забелязах проблем...лопатките на променливата не работеха като хроата...оправиха го...като ново ми казаха,че е в сервиза за турбота

Е кажи аз какво да правя вече...правих почти всички тестове в ДИС и май ще се окаже,че е от помпата...коалта ми нее пушила никога черно от както съм я взел...явно иска настройка на помапта...няма предварение или нещо такова предполагам...та мисълта ми е , че може и в помапта да ти е проблема.

- marto853.
- ентусиаст
-
Не знам може ама и мойта не е пушила никога.
- bojky
- младши ентусиаст
-
Ами хващаш Слитер и да я чете на компа
нали затова е диагностиката
Един диагностик би трябвало да намери каде ти е проблема...Милен не намери ли някакъв проблем...не направи ли тестове да я проверите...
Аз искам да ида при човек,който познава ДИС и колата и да я гледаме заедно...писна ми от пишман майстори...понеже Милен вече разбира и от помпи...предполгам,че при него бих отишъл..само кадето до там разхода ми се вдига с 50-60лв..но искам човек,който да иска да я оправи,а не само да ми вземе парите
Аз ако бях диагностик или майстор..и някой идва и ми каже,че колата му не върви ще я гледам 20 дена ако трябва докато не му кажа каде е проблема...За мен това е диагностиаката...откриване на проблема!!!А тук в Бургас един уж извстен сервиз отивам аз с колата(ама я дърпам до там) с изгорялото ГНП ама не разбирах още тогава толкова(тъкмо я бях купил преди месец два) и му казвам не пали,мисля си че може да е от ГНП той малчи и вика да я закачам ли...викам ми естествено затова я нося да ми кажеш от какво е,закачи я --- ми тя не е записала никакви грешки,няма грешки....това е!!! И ми взе 35лв за 2 мин. и не ми каза дори какво и е!!!
Ядосах си взех си я и тва беше...Та такива ами май е това, най-вероятноо незнам си кво...Не мерси...и аз вече я познавам горе долу и мога така
Затова съм се отчаял от майстори...ходя на едно място за едно...на друго място за друго...пффф..спирамм,че се ядосах

Аз искам да ида при човек,който познава ДИС и колата и да я гледаме заедно...писна ми от пишман майстори...понеже Милен вече разбира и от помпи...предполгам,че при него бих отишъл..само кадето до там разхода ми се вдига с 50-60лв..но искам човек,който да иска да я оправи,а не само да ми вземе парите

Аз ако бях диагностик или майстор..и някой идва и ми каже,че колата му не върви ще я гледам 20 дена ако трябва докато не му кажа каде е проблема...За мен това е диагностиаката...откриване на проблема!!!А тук в Бургас един уж извстен сервиз отивам аз с колата(ама я дърпам до там) с изгорялото ГНП ама не разбирах още тогава толкова(тъкмо я бях купил преди месец два) и му казвам не пали,мисля си че може да е от ГНП той малчи и вика да я закачам ли...викам ми естествено затова я нося да ми кажеш от какво е,закачи я --- ми тя не е записала никакви грешки,няма грешки....това е!!! И ми взе 35лв за 2 мин. и не ми каза дори какво и е!!!
Ядосах си взех си я и тва беше...Та такива ами май е това, най-вероятноо незнам си кво...Не мерси...и аз вече я познавам горе долу и мога така

Затова съм се отчаял от майстори...ходя на едно място за едно...на друго място за друго...пффф..спирамм,че се ядосах

- marto853.
- ентусиаст
-
Ех bojky и аз сам така колко диагностики и се удариха на тая кола имам чуство,че обд буксата скоро ще сдаде багажа. 
Милен прави тестове проблема идвал,че вкарвало повече въздух от колкото трябва.Нека Милен да каже по точно.Колкото до Слитер той сам ми каза,да отида при Милен защото бил любител, и не знаел много много.

Милен прави тестове проблема идвал,че вкарвало повече въздух от колкото трябва.Нека Милен да каже по точно.Колкото до Слитер той сам ми каза,да отида при Милен защото бил любител, и не знаел много много.
- bojky
- младши ентусиаст
-
Е ако вкарва повече въздух от нормалното...значи лопатките на геометрията не затваря и отварят нормално...това идва от прекалено замърсено търбо или от развален клапан за вакума,който регулира налягането в турбото чрез геометрията 

- marto853.
- ентусиаст
-
Идва и неговия ред то как е тръгнало....... 

- bojky
- младши ентусиаст
-
При мен беше така преди да почистя туробо...когато карам примерно на 3 на 1500 об. компа иска 1100мбар налягане, а датчика показваше 1500мбар....което значи,че лпатките не са затвори ли докрай
а при натискане на педала докрай компа иска 2050мбар при натиснат до допка педал...тя ги качваше бавно, 1700 спираше и след това изведнъж на 2300,което е много,,,лопатките трябва да го поддържат около 2050...и когато стигне до 2300 тоест пренадуе...се връщаше на 1700 и пак почва да надува...
Докато след почистването натискаш педала до дупка копма иска 2050 тя ги качва доста по-бързо и ги достига и се върти около тях без да подат повече...докато не пуснеш педала..
Така,чее може и тук да ти е проблема:)

Докато след почистването натискаш педала до дупка копма иска 2050 тя ги качва доста по-бързо и ги достига и се върти около тях без да подат повече...докато не пуснеш педала..

Така,чее може и тук да ти е проблема:)
- marto853.
- ентусиаст
-
Става вапрос за клапана на турбото нали 

- marto853.
- ентусиаст
-
Милен спомена точно за тези барове,че нещо не било както трябва.