Почистване на MAF сензора (дебитомер)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)
bojky написа:Как се програмира дебитомера,някой от колегите,които са го правили ще ни каже ли???Нали сме тук за да си помагаме..С каквото можах помогнах..а хора които са го правили си малчат...
НЕ БАЦЕ, някой са тук да правят пари от ДИАГНОСТИКА!

Колеги възмижно ли е дебитомера ми да е без тази U-жичка защото днес отварях да го чистя и нямаше.... 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Колеги колата ми забиваше по никoй път и един познат майстор ми каза че може да е от дебитомера и ми сложи дебитомер от ауди и вече николко дни карам с него проблем ли е
- milennyc
-
-
misho1979 написа:Колеги колата ми забиваше по никoй път и един познат майстор ми каза че може да е от дебитомера и ми сложи дебитомер от ауди и вече николко дни карам с него проблем ли е
Щом върви и ти си доволен..... не знам как ще е разхода но ако е от 2.5ТДИ няма да има проблем... ако не си купуваш от мен нов

- milennyc
-
-
Това телче не е дебитомер а нажежаема жичка която гори мръсотията ако има такава... т.е този номер дебитомер се замърсява по лесно и съответно се скапва по лесно.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Здравейте колеги,
като гледам постовете относно дебитомера, все повече си мисля, че моя или е замърсен и трябва да го почистя, или е за смяна. Причината е, че колата ми вибрира леко в купето, като сам на светофар примерно и отделно сутрин докато не е загряла оборотите ми скачат от 900 на 1100 за 2-3 секунди и после пак падат нормално, което изчезав като загрее над синьото.
Писах и в една друга тема за вибрации в купето, но там няма отоговори по моя въпрос, та ако може тук да каже някой нещо, ако знае.
Прпуснах да кажа колата е 320d 2000 година, със сменени тампони на двигателя преди няма и 1000км.
като гледам постовете относно дебитомера, все повече си мисля, че моя или е замърсен и трябва да го почистя, или е за смяна. Причината е, че колата ми вибрира леко в купето, като сам на светофар примерно и отделно сутрин докато не е загряла оборотите ми скачат от 900 на 1100 за 2-3 секунди и после пак падат нормално, което изчезав като загрее над синьото.
Писах и в една друга тема за вибрации в купето, но там няма отоговори по моя въпрос, та ако може тук да каже някой нещо, ако знае.

Прпуснах да кажа колата е 320d 2000 година, със сменени тампони на двигателя преди няма и 1000км.
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колеги искам да попитам за чистенето някой казва че може с контактен спрей друг а обезмаслител ?и трябва ли на някакъв период трябва да се чисти или просто колега се прецака ? 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Малко да ъпдейтна темата:
Взех си накрайник за сваляне на дебитомера, също така ми намериха някакъв специален италиански спрей за чистене на дебитомери, който не отлага никакъв филм и изсъхва адски бързо. Свалих кучия син (дебитомера) и хубаво го окъпах няколко пъти. Много внимавах да не пръскам с цялата сила на струята, а само леко - колкото да напълня каналчетата. Външната жичка (U-образна, с някакво диодче или съпротивление - не помня това за какво беше) също беше старателно почистена и направо светна като да е от сребро, при това без никакви други намеси от рода на парцалче или каквото и да било.
Ефекта - колата върви по-добре и за моя изненада май и звучи по-добре
Ако някой се интересува утре ще видя как се казва спрея.
Взех си накрайник за сваляне на дебитомера, също така ми намериха някакъв специален италиански спрей за чистене на дебитомери, който не отлага никакъв филм и изсъхва адски бързо. Свалих кучия син (дебитомера) и хубаво го окъпах няколко пъти. Много внимавах да не пръскам с цялата сила на струята, а само леко - колкото да напълня каналчетата. Външната жичка (U-образна, с някакво диодче или съпротивление - не помня това за какво беше) също беше старателно почистена и направо светна като да е от сребро, при това без никакви други намеси от рода на парцалче или каквото и да било.
Ефекта - колата върви по-добре и за моя изненада май и звучи по-добре

Ако някой се интересува утре ще видя как се казва спрея.
Si non confectus, non reficiat.
- Zagy
- нафтения
-
Ами купиха ми го - 12 лева. Утре ще ти кажа марката и откъде го е взел тоя, дето ми го донесе.
Аз си купих от ауто плюс за 13 лева спреи за дебитомери и наистина стана ефекта ууууаууууу.
Колата заработи доста по тихо или така ми се струва,но определено има ефект.
Колата заработи доста по тихо или така ми се струва,но определено има ефект.
- Zagy
- нафтения
-
Ъпдейт:
препарата се казва М1, производство на фирма MEAT DORLA, Италия - голям червен флакон.
препарата се казва М1, производство на фирма MEAT DORLA, Италия - голям червен флакон.
- Zagy
- нафтения
-
Я гледайте какво намерих