Маховик-ужас

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: Маховик-ужас

Мнение от mitaka7 » 18 Май 2012, 10:58

Маховика е доста скъп и много хора не го сменяват, но после става олеле-малеле.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Маховик-ужас

Мнение от frizzante » 18 Май 2012, 12:25

BMW 318 CI Coupe написа:Здравейте,ще сменям съединителя - придърпва ми при потегляне и смяна на скоростите, което е адски дразнещо. Нямам виене или причукване (както е при видеото на един колега за разбит маховик). Казаха ми в сервиза при преглед,че нямало да ме остави съединителя на пътя, но да имам впредвид и да се оглеждам за нов :!: Четох почти всички теми,свързани със съединителя. Така и не успях да разбера дали е задължително или просто препоръчително да сменя съединителя заедно с маховика :?: Не искам ,след като сменя само съединителя, понеже бил нов да прецака маховика и после още един съединител, но заедно с маховика ...

Също като теб бях, свалихме кутията и съединителя беше добре като цяло, оказа се маховика. Виж качил съм снимки в друга тема.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от gugichamp » 18 Май 2012, 18:47

bozukov_a написа:Съмняваме да е от маховика,по скоро е от прекалено износен съединител-аз бях така.
От много бърнаути така става,колега виж първо съединителя не се хвърляй направо на маховика,да не пробуксуваш :mhihi:

Аз пък със същите симптоми сменях маховик,колянов вал,биели,лагери,
масло(а беше на 1000км.),гарнитури и т.н. и струваше "малко" повече от
2500лв.,ама всеки си знае за него ;)

п.с. има бая теми по тоя въпрос :bchug:
от свинята лебед не става...

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 19 Май 2012, 21:58

mitaka7 написа:Маховика е доста скъп и много хора не го сменяват, но после става олеле-малеле.

В понеделник ще разглобяваме колата,съединителя ще се сменя на 100%, ще погледнем и маховика. Ако на моховика му няма нищо,съединителя трябва да се настрои по този маховик, за да не се налага да сменям съединител и маховик пак , така ли? (колегите моля да не се дразнят ако въпроса ми им се стори тъп,от 1 година карам колата и съм блондинка :lol: )

младши ентусиаст
Аватар

Маховик-ужас

Мнение от frizzante » 20 Май 2012, 10:55

BMW 318 CI Coupe написа:
mitaka7 написа:Маховика е доста скъп и много хора не го сменяват, но после става олеле-малеле.

В понеделник ще разглобяваме колата,съединителя ще се сменя на 100%, ще погледнем и маховика. Ако на моховика му няма нищо,съединителя трябва да се настрои по този маховик, за да не се налага да сменям съединител и маховик пак , така ли? (колегите моля да не се дразнят ако въпроса ми им се стори тъп,от 1 година карам колата и съм блондинка :lol: )

Като свалите съединителя, проверявате маховика за луфтове, но най-вече самата повърхност където ляга диска. Да е гладка, да няма лилави петна...Пак казвам виж в темата за демпферен маховик, скоро сложих и снимки на износен. Колкото до съединителя, след монтажа му се вади един "ключ" който държи притескателя, няма друго за нагласяне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 20 Май 2012, 18:45

frizzante написа:
BMW 318 CI Coupe написа:

Като свалите съединителя, проверявате маховика за луфтове, но най-вече самата повърхност където ляга диска. Да е гладка, да няма лилави петна...Пак казвам виж в темата за демпферен маховик, скоро сложих и снимки на износен. Колкото до съединителя, след монтажа му се вади един "ключ" който държи притескателя, няма друго за нагласяне.

viewtopic.php?f=34&t=219947&p=3290923&hilit=%D0%94%D0%B5%D0%BC%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA#p3290923

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 21 Май 2012, 11:03

Резултати след разглобяването на колата в сервиза - смяна на съединител, маховик и семеринг.

Момчетата разглобиха колата за 1 час.

Казаха ми,че с този маховик мога да изкарам още време. Колата ми е на 220хил км (поне така показва на таблото), аз не съм сменяла съединител и маховик откакто я карам (когато я купих беше на 100-120хил км). Първия собственик (немец) също не ги е сменял или поне не е отбелязано това в сервизната книжка. Явно им е дошло времето просто ...

Въпреки ужасното състояние на частите, не съм имала подобни звуци и чукане, каквито другите колеги са писали. Когато днес тръгнах към сервиза и придърпването на колата при смяна на скоростите почти не се усещаше :?: Колата си ми работеше много тихо,едва се забелязваше,когато беше запалена... :?:

Предполагам,че след като сложат новите части , колата ще се кара много по-добре.
Ето няколко снимки на частите,които ще сменя-
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Маховик-ужас

Мнение от frizzante » 21 Май 2012, 13:31

По това което си личи от снимките (много са лоши) съединителя ти е по-зле от моя който свалих а по маховика сякаш има петна по повърхноста където ляга диска. Луфт има ли? Правиш добре като сменяш всичко.

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 21 Май 2012, 13:53

За луфт - не знам дали има, момчетата от сервиза не ми казаха, но не съм и питала.
Петната не зная дали може да са от един теч на семеринга, който също ще сменя.
Реших да сменя всичко,след като смятам да си карам колата,а и много колеги са се разочаровали ,след като са сменили само съединителя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 23 Май 2012, 17:09

Много хубаво решение. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 24 Май 2012, 22:07

mitaka7 написа:Много хубаво решение. :yes:

:OT: И хубав лак. :yes:
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от brokenxs » 24 Май 2012, 23:26

и каква е цената на тва удоволствие в краина сметка?Че тея с тея цифри 2500 лева за маховик... напрао сцепиха мрака.. тря да идеш да им обясниш как си си купила 4.4 v8 мотор за тея пари продала си го на части и с парите си си купила 2.5 и си го турбинирала и да си го заврат някаде

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Май 2012, 14:52

BMW 318 CI Coupe написа:За луфт - не знам дали има, момчетата от сервиза не ми казаха, но не съм и питала.
Петната не зная дали може да са от един теч на семеринга, който също ще сменя.
Реших да сменя всичко,след като смятам да си карам колата,а и много колеги са се разочаровали ,след като са сменили само съединителя.

Тоя семеринг не може да омасли нищо друго освен кардана и отодлу под колата (ако няма кора) - семеринга е от другата страна на скоростната кутия да кажем към задните колела,съединителя към двигателя...
Незнам аз ли се лъжа от тези снимки,но изобщо не ми харесва тоя съединител...все едно притискателния диск не е "лягал" добре....
При бензините - за да усетиш маховик трябва да почти щета...при дизелите е доста по-различно...но около 200к ако има възможности демпфер,маховик трябва да се сменят - поне това е моята гледан точка...горе долу средно ще дойдат,точно тези км...на 2 смени на съединител..или нещо подобно...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Май 2012, 18:31

Семеринга който се сменя обикновено при кутиите е този горе на лоста. Две кутии съм свалял досега и на двете беше отишла тази горе. А другата към кардана си беше добре. Май точно за тази на лоста говореше колежката и нея е снимала. :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 28 Май 2012, 14:19

brokenxs написа:и каква е цената на тва удоволствие в краина сметка?Че тея с тея цифри 2500 лева за маховик... напрао сцепиха мрака.. тря да идеш да им обясниш как си си купила 4.4 v8 мотор за тея пари продала си го на части и с парите си си купила 2.5 и си го турбинирала и да си го заврат някаде

За съединителя и маховика, както и за семеринга ми излезна 1410лв, но с отстъпка при мои познати.

ПредишнаСледваща

Назад към E46