Луфт/дърпане - неидентифициран проблем!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 / 320i

Re: Луфт/дърпане - неидентифициран проблем!

Мнение от ojobojo » 22 Авг 2010, 22:19

Aмортисьорите са много добри, проверих ги в петък, видимо тампоните отзад са сдрави, но един от вариантите е за тях, поръчах ги пък ще видим....

Потребител
Аватар
Кара: e46

Мнение от joro3230 » 04 Сеп 2010, 10:29

здравейте колеги от 10-ина дена съм притежеател на е46 същият проблем имам и аз колата при неравности си ходи където си иска,ходих на 3,4 сервиза всеки ми казва че всичко е наред а колата сее по пътя:)сега последният майстор които е гледа ми каза че имам лек луфт във носачите,и се чудя да ги сменям ли понеже колата няма никакво хлопане,всъщност тои ми каза че са здрави и че от този луфт най вероятно е проблема,но като го питах дали колата след това пак ще сее каза ами да се надяваме че няма което ми намирисва че може и да се оправи може и да не се оправи,дайте съвет

Потребител
Аватар
Кара: Е46 / 320i

Мнение от ojobojo » 04 Окт 2010, 12:58

Привет отново; Нещата се оправиха, но смених почти всички тампони отпред и отзад, като видимо поразбити бяха само предните тампони на задния мост /тези които държат магарето към купето/; Останалите ги смених профилактично, защото бяха оригиналните и си мисля, че за 10 години все са поомекнали :) Колата се държи съвсем различно на пътя, изчезна и придърпването при превключване на скоростите, което си мислех че е от заминал съединител.
Това е общо взето, ако някой се интересува от подробности, нека пише :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 05 Окт 2010, 8:13

joro3230 написа:здравейте колеги от 10-ина дена съм притежеател на е46 същият проблем имам и аз колата при неравности си ходи където си иска,ходих на 3,4 сервиза всеки ми казва че всичко е наред а колата сее по пътя:)сега последният майстор които е гледа ми каза че имам лек луфт във носачите,и се чудя да ги сменям ли понеже колата няма никакво хлопане,всъщност тои ми каза че са здрави и че от този луфт най вероятно е проблема,но като го питах дали колата след това пак ще сее каза ами да се надяваме че няма което ми намирисва че може и да се оправи може и да не се оправи,дайте съвет

С какви гуми си? (като размер)
Сега като сложиш зимните и всичко ще се оправи :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от joro3230 » 05 Окт 2010, 20:01

ами сега съм със 225/50/16 тези дни ще сложа зимните и да видим дали ще има разлика

Потребител
Аватар

Мнение от joro3230 » 29 Ное 2010, 23:09

колеги от гумите е!!!! днеска смених гумите и работата се оправи,няма и помен от дърпане сега съм със 215 55 16

Потребител
Аватар

Мнение от sprewel » 24 Яну 2011, 14:51

Здравейте колеги. От 1 месец имам БМВ 320д 2002 и имам същия проблем при неравности колата ходи наляво и надясно и ми разваля целия кеф :( . Също и като карам с по-висока скорост се усеща още повече и трудно се удържа, абе направо грозна работа. Сменил съм предни амортисьори и биалетки, като майстора каза, че всичко друго изглежда наред. Ще съм благодарен да ме посъветвате какво да правя или да дадете координати на добър майстор в Пловдив или Стара Загора, за да не сменям сичко и да ми казват ами може да се управи ама може и да не се управи. Мерси предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 17 Фев 2011, 4:36

колеги чувал съм че може да е от тампоните на амортесиора но не знам до колко е вярно.и при мен е така но аз имам луфт в рейката и мисля да я рециклирам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 сажда
Мечтае да кара: CB1000R

Мнение от jojko » 27 Фев 2011, 21:20

колеги,уточнете се дали при подаване на газ дърпа или по енерция,може да дърпа и от задния мост и пак да криволичи колата,на мен ми тропа тампона на диференцяла и като подавам газ се усеща дърпане на дясно,а от гумите си е така с нашия неравен асфалт,на коловози

Предишна

Назад към E46