Дебитомер-параметри
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Jenerala написа:Не знам дали става въпрос за друга букса, но при мен тази в която се закача за да се чете колата е в купето под малката жабка в ляво от волана.
Когато го мерихме, ме убедиха да пробваме да го изчистим със някакъв спрей щото при някой си дало голям резултат и аз се съгласих, карам я вече 2-3дена и поне засега не е забивала на 2500об. макар че тя по принцип рядко го правеше ако има промяна ще пиша.
преди няколко години имах един форд ескорт 1,6 16В пълна инжекция забиваше постоянно като го понастъпиш , и един ден бащами купи един почистващ спрей напръска дебитомера хубаво и колата се оправи и докато я продадох си вървеше супер явно в определни случай са полезни спрейовете за почистване, пиши ако има промяна така поне много колеги ще спестят пари за дебитомери

ПП: КОЛЕГИ СТИГА СТЕ СПОРИЛИ ЗА ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА!!!
ФОРУМА Е ДА СИ ПОМАГАМЕ НЕ ДА СЕ КАРАМЕ ЗА ГЛУПОСТИ!!!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
Трети ден без забиване на 2500об. , а и до 2000об. ускорява добре ще взаме да се окаже че почистването на дебитомера е от полза.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
А бе колега, ти наистина не си добре
. Тук ти доказваш какво правили в БМВ сервиз а не какво ти можеш. Тук всеки колега казва неща от личен опит и практика. Ти тук се хвалиш колко пари има Банката на Америка и си го преписваш на тебе че имаш пари
горе долу така излиза.... И ако си мислиш че БМВ сервизи за нещо не вероятно мн грешиш..... ГТ1 си е ГТ1 било китайски, немски и ако ще авганитански.... Ще идеш и на тези който правят диагностика на дебитомери на място им кажи да кажат и на колите за тест драйв на БМВ да ги правят на място

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега ми вие се опитвате да убедите хората че тия проблеми непременно в движение трябва да е колата и аз ви давам пример бсе пак разбирам че са ви лакоми задниците и искате повече клиенти и ползвате форума за набиране на нови такива ама да лъжете така хората и да се изтъквате малко ... няма да стане така
- milennyc
-
-
anzak написа:колега ми вие се опитвате да убедите хората че тия проблеми непременно в движение трябва да е колата и аз ви давам пример бсе пак разбирам че са ви лакоми задниците и искате повече клиенти и ползвате форума за набиране на нови такива ама да лъжете така хората и да се изтъквате малко ... няма да стане така
Колега само един въпрос и спирам. Как тези от БМВ сервиз в Бургас ще кажат дали моя дебитомер е прецакан при положение че моята кола е с чип, друга турбина и сменена генерация?! Вече стойностите който имат за обороти на място няма да са никак актуални?!??! Тогава те сигурно си слагат ОРИГИНАЛНИЯ ГТ1 на гърба и тичат след мене но поне е оригинален ГТ1

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Аре ве, батки, никой ли не е ходил на диагностика в оторизиран сервиз. Или поне нали имате там гт1, тис, да копира някой как се правят работите според производителя.
- milennyc
-
-
Воденичаров написа:Аре ве, батки, никой ли не е ходил на диагностика в оторизиран сервиз. Или поне нали имате там гт1, тис, да копира някой как се правят работите според производителя.
Ако питаш БМВ ще кажат и че добавките са излишни

- anzak
- старши ентусиаст
-
milennyc написа:anzak написа:колега ми вие се опитвате да убедите хората че тия проблеми непременно в движение трябва да е колата и аз ви давам пример бсе пак разбирам че са ви лакоми задниците и искате повече клиенти и ползвате форума за набиране на нови такива ама да лъжете така хората и да се изтъквате малко ... няма да стане така
Колега само един въпрос и спирам. Как тези от БМВ сервиз в Бургас ще кажат дали моя дебитомер е прецакан при положение че моята кола е с чип, друга турбина и сменена генерация?! Вече стойностите който имат за обороти на място няма да са никак актуални?!??! Тогава те сигурно си слагат ОРИГИНАЛНИЯ ГТ1 на гърба и тичат след мене но поне е оригинален ГТ1
Първо Бмв сервиза го дадох само за сравнение не го намесвай него второ аз пък да те питам как ти с сглобения ти ГТ1 (нищо против този тестер ) в движение разбираш кои данни са номинални за колата ти с променени фабрични параметри а? Боб ли хвърляш или леща а?Или не не не ми казвай ти имаш специален тестер за тунинговани коли нали!!
- milennyc
-
-
anzak написа:milennyc написа:anzak написа:колега ми вие се опитвате да убедите хората че тия проблеми непременно в движение трябва да е колата и аз ви давам пример бсе пак разбирам че са ви лакоми задниците и искате повече клиенти и ползвате форума за набиране на нови такива ама да лъжете така хората и да се изтъквате малко ... няма да стане така
Първо Бмв сервиза го дадох само за сравнение не го намесвай него второ аз пък да те питам как ти с сглобения ти ГТ1 (нищо против този тестер ) в движение разбираш кои данни са номинални за колата ти с променени фабрични параметри а? Боб ли хвърляш или леща а?
Чакай малко не ми отговаряй на моя въпрос с моя въпрос към мене.... излагаш се дай отговор ти ..... там и който и да е сервиз нали са майстори как така няма да знаят. Аз не се и самнявам че и при изгасена кола могат да кажат дали дебитомера е прицакан

- anzak
- старши ентусиаст
-
- anzak
- старши ентусиаст
-
или не не сетих се ще викнат теб и другия можещ ВРПерформанс да поумувате да потествате в движение да смените с работеща кола дебитомера и да си кажете тежката дума накрая
- milennyc
-
-
anzak написа:аз ти отговорих бе мен чети а и обсъждаме нормални коли не сбирщайни та аз чакам отговор
като гледам отговора е че не е БМВ сервиз аз друг отговор не вижам. А да ти кажа точно на збирщтайн си личи кой е майстор. Всички тези колего по състезанията си правят колите..... слагат турбини и какви ли не окачвания..... точно там се спецовете по колите а не разни седящи на тестери за 70000 евро
- milennyc
-
-
anzak написа:или не не сетих се ще викнат теб и другия можещ ВРПерформанс да поумувате да потествате в движение да смените с работеща кола дебитомера и да си кажете тежката дума накрая
А що се отнася до колегата, аз мога да кажа че си е супер спец, колкото и да ми е конкуренция, знам че е мн кадърен и винаги помага с каквото може.....
- anzak
- старши ентусиаст
-
Само че те не лъжат хората че една диагностика като споменатата трябва непременно да е в движение а тя става и на място и то с цел собствена облага нали КОЛЕГА и ти не ми отговори как ще определиш кои са номинални стойности в твоя случай ..........въобще колко ли работи ще смениш докато не се усетиш че са сменяни турбини и генерации
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
VRPerformance написа:това какво трябва да означава?мога да ти кажа че и двата метода са ми ясни,като този който си мислиш ти,се прави като се подава газ на определи обороти и се задържа на тях,след това се дава на по-високи като пак се задаржа....но този метод никак не е приложим в автомобилите с турбо,можеш да си го ползваш само на бензиновите атмосферки....турбо автомобил неможеш да накараш да работи на празен ход така както работи под товар и само в движение можеш да накараш турбото да надува като хората,перката на студения охлюв на турбото от високите обороти които се развърта турбото си прави самозасмукване от това следва че ще преминава и много повече въздух през дебитомера който той трябва да отчете,честно казано незнам и неме интересува как са работели едно време в бмв,но аз лично използвам метода в движение,като искам да разбера как е дебитомера,турбинката,клапана за турбото и още....
каде си се обосновал?това че казваш че можеш нещо а после казваш че ти него можеш но поне 5 майстора го можели е обосноваване така ли?anzak написа:ами да аз се обосновах колега
в твоя сервиз щом има цена за тест в движение и цена за тест на място в моя няма!!!в интерес на истината пари за такава несъм вземал на доста хора,мога да ти изброя няколко ника от форума,но немисля че е необходимо да се намесват без тяхното съгласие....а за диагностика пари на хора чипосали при мен колите си,не вземамanzak написа:това за което взимате пари на хората за тест в движение

нямам никакви наблюдения за този сервиз и както по-горе съм написал въобюе неме интересува как работят в бмв сервиз,крайния резултат мисля е по-важенanzak написа:сервиз на бмв в бургас примерно нещо да имаш да ми кажеш ???????

а на мен ми се струва че си болен и се мача да разбера от какво,заплес ли?!загуба на паметта ли?!халюцинаций ли?!,каде прочете че казвам на хората да тестват само в движение?като ясно пише ''АЗ ЛИЧНО ИЗПОЛЗВАМ'' а не ''ХОРА ИЗПОЛЗВАЙТЕ'' .....но като се има предвид че ти знаеш аз каква техника използвам,какви са ми цените и за какво вземам пари,а съм на има няма 300км разстояние от теб,си мисля че ти имаш ДАРБА достойна за предаването ясновидциanzak написа:И струва ми се май лъжеш хората като им обясняваш че тези неща се тестват само в движение .............

Приятна вечер