Относно фабричната аларма
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Относно фабричната аларма
Значи при мойта кола няма аларма дали е излезнала така фабрично ???
Нито ми мигaт мигачите като закл. и откл. нито свири , как да разбера дали имам аларма ??
Нито ми мигaт мигачите като закл. и откл. нито свири , как да разбера дали имам аларма ??
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- sokingr
- Потребител
-
- Кара: БМВ 320Д
- Мечтае да кара: БМВ 330хд
колеги при мен проблема е следния-когато се активира алармата писука слабо но иначе всичко е ок.Отидох и попитах в един сервиз/живея в чужбина/ защо алармата не се чува силно като всички останали.От там ми казаха че вероятно в автокъщата от която съм я купил/в Италия/ за да не ги притеснява звука са я сложили на сеифти моде и затова се чува така.Поискаха ми някакво малко пластмасово ключе/като имобилаизерче/за да я отключат,но като я купувах такова нещо не са ми дали.Алармата е фабрична с датчик и лампичка на огледалото.Моля ви ако някои знае нещо да ми помогне.Аз скоро ще идвам в Българищ и ако нщкои може да помогне ще отида до там.Предварително благодаря на всички
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
yellowsubmarine написа:Здравейте, с фабричната аларма съм и когато се отключва/заключва колата с дистанционното на ключа, то тя не издава звуков сигнал. Кажете лесно ли става да се направи да писука и дали става във всеки сервиз за аларми?!
Да си отговоря сам на въпроса, зададен от мен преди над 2 години - Да, става, софтуерно ми активираха писукането

- stas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d; E46;
- Мечтае да кара: Mercedes
Здравейте колеги, от 2 месеца карам BMW E46 и чак днес разбрах, че имам фабрична аларма. Ключа ми не е с батерии, а самозареждащ се и явно му е паднал тока. Отключих шофьорската врата и алармата писна, обаче не мога да я спра. Влязох вътре, дадох на контакт и се изключи. Може ли някакъв съвет как се спира тая аларма от ключа. Имам и още един въпрос: мога ли да а направя по-чувствителна и по- силна откъм звук, защото така могат да ми смъкнат и гуми и джанти и чистачки, а тя(алармата) и хабер няма да има?
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
stas написа:Здравейте колеги, от 2 месеца карам BMW E46 и чак днес разбрах, че имам фабрична аларма. Ключа ми не е с батерии, а самозареждащ се и явно му е паднал тока. Отключих шофьорската врата и алармата писна, обаче не мога да я спра. Влязох вътре, дадох на контакт и се изключи. Може ли някакъв съвет как се спира тая аларма от ключа. Имам и още един въпрос: мога ли да а направя по-чувствителна и по- силна откъм звук, защото така могат да ми смъкнат и гуми и джанти и чистачки, а тя(алармата) и хабер няма да има?
Може да се програмира да се активира и деактивира чрез отключване с ключа, ако не ти се дават пари за дистанционно

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
stas написа: защото така могат да ми смъкнат и гуми и джанти и чистачки, а тя(алармата) и хабер няма да има?
Oт към чуствителност няма какво да направиш, защото няма шоков датчик!
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Как да си обясня, че при отключване винаги писука, а при заключване е 6 от 49 - писука много рядко. 

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
да обощя и допълня-алармата писука веднъж при заключване и мигачите мигат веднъж,при отключане писука два пъти и мигачите мигат 2 пъти.Има и паник функция,като се натисне за кратко бутона от ключа за отваряне на багажника се отваря тои,но ако се задържи около 4-5 секунди се пуска алармата.Алармата може да се програмира след като се задеиства как да сигнализира с звук + мигачи,или с мигане на къси,или с мигане на дълги или с комбинация.Има и функия която незнам как се казва.Когато е пусната и отвориш багажника или предния капак и след това го затвориш издава един кратък тон.Само че всичко това иска софтуер-например нцс експерт.Може също да се променя чуствителноста на обемния датчик.

Здравейте колеги,някой сблъквал ли се е с надежноста на фабричната аларма.
Имате прекрасен форум.

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
basko написа:Как да си обясня, че при отключване винаги писука, а при заключване е 6 от 49 - писука много рядко.
Писукането същото ли е като при отключване?
- BimmeR_B0y
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Мечтае да кара: M-Power
Звуков и светлинен сигнал се правят софтуерно колеги при закл/чване звука е един тон а при откл/чване два тона за пищенето има варянт на импулсно пищене варянт да светят само мигачи мигачи с къси и с дълги светлини и още куп глезотийки според конкретния модул и година съответно
Поне при мен е така 00' М52ТУ

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
BimmeR_B0y написа:Звуков и светлинен сигнал се правят софтуерно колеги при закл/чване звука е един тон а при откл/чване два тона за пищенето има варянт на импулсно пищене варянт да светят само мигачи мигачи с къси и с дълги светлини и още куп глезотийки според конкретния модул и година съответно![]()
Мотора няма значение

- BimmeR_B0y
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Мечтае да кара: M-Power
Знам да се похваля

- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
dido0o``` написа:basko написа:Как да си обясня, че при отключване винаги писука, а при заключване е 6 от 49 - писука много рядко.
Писукането същото ли е като при отключване?
Звукът е един и същ. Само при заключването е еднократен. Но както написах, го чувам много рядко. При отключване няма проблем - винаги писука два пъти.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Привет колеги! Реших да не отварям нова тема, защото проблема ми е свързан с фабричната аларма, автомобила е 525d 2002 година, с ромбоидния ключ. Имам червена лампичка на огледалото, имам обемен датчик на тавана. Проблема се състои в следното: преди няколко дена не можах да изключа алармата (след като предишната вечер заключих колата). На автомобила има и афтърмаркет монтирана аларма, с която в момента заключвам и отключвам, но откакто оригиналната аларма спря да работи не ми светят плафоните (нито при отключване, нито при отваряне на вратата, нито ако искам да ги пусна ръчно), не работи централното заключване от копчето, което се намира до аварийните...
Проверих всички бушони - няма проблем. Според Вас къде е проблема и как мога да намеря решение? Благодаря предварително! 

67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5