Препрограмиране/отключване на бордкомпютър след монтаж
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
stanoi4o написа:здравейте и от мен аз като гледам става и без лосче вътре във всяко лосче има оставени две крачета за борд бутон може от там да си закачите някои обикновен бутон дето да е натискащ и си готов без да купувате лосче за мигачите вярно не е оригинално но става само трябва да намерите някое одобно място да си монтирате някое по малко бутонче дето дава връзка то на оригиналния е същото бутона дава връзка даже трябва да погледна на кои жици даваше връзка бутона и ще ви кажа как без да сваляте нищо само долната пласмасова кора закачате на тези две жици един обикновен бутон и отключвате бордовия компютър и сте готови

stanoi4o написа:здравейте и от мен аз като гледам става и без лосче вътре във всяко лосче има оставени две крачета за борд бутон може от там да си закачите някои обикновен бутон дето да е натискащ и си готов без да купувате лосче за мигачите вярно не е оригинално но става само трябва да намерите някое одобно място да си монтирате някое по малко бутонче дето дава връзка то на оригиналния е същото бутона дава връзка даже трябва да погледна на кои жици даваше връзка бутона и ще ви кажа как без да сваляте нищо само долната пласмасова кора закачате на тези две жици един обикновен бутон и отключвате бордовия компютър и сте готови
питай Пламенхх-на него половината работи по колата му не са от БМВ

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Аз направих ретрофит от OBC Low към OBC High на моето Е39.Такива интервенции стават само след прекодиране.За съжаление ретрофит прекодирането става само само със скъпи диагностици от рода на GT1+DIS+SSS и за по-новите с OPPS.
Отне ми повече от месец обикаляне по варненските сервизи, след като във Варна Карс ми казаха, че не могат да ми помогнат.След доста обикаляне, намерих едно майсторче, което ме свърза с човека на диагностиката във Варна Карс.Поговорихме си по телефона, казах му какво искам да се направи и успя да я прекодира.Струваше ми 120лв (смятам, че си е съвсем разумна цена, при положение, че колата стоя ден и половина в сервиза).
Вече смятам да си купя един GT1+DIS+SSS и такива интервенции да си ги прекодирам сам, защото в БГ хората, които могат да го правят се броят на пръсти.
Отне ми повече от месец обикаляне по варненските сервизи, след като във Варна Карс ми казаха, че не могат да ми помогнат.След доста обикаляне, намерих едно майсторче, което ме свърза с човека на диагностиката във Варна Карс.Поговорихме си по телефона, казах му какво искам да се направи и успя да я прекодира.Струваше ми 120лв (смятам, че си е съвсем разумна цена, при положение, че колата стоя ден и половина в сервиза).
Вече смятам да си купя един GT1+DIS+SSS и такива интервенции да си ги прекодирам сам, защото в БГ хората, които могат да го правят се броят на пръсти.
- Next
- старши ентусиаст
-
Търся човек в гр. Бургас да отключва борд. комп. на Е46 някой ако зане някакъв телефон да ми каже ако, може на ЛС
- Next
- старши ентусиаст
-
Сега питах в БМВ Бургас колко струва отключването и с най голямо спокойтвие ми казаха 200лв и аз
и ми казват че, таблата били различни с малки и големи бордове и на малките не ставали аз не съм виждал при е46 два вида табла с голими и малко бордове
КАК може в софия в дуру да взимат 36 лв а в бургас 200 просто нз-

КАК може в софия в дуру да взимат 36 лв а в бургас 200 просто нз-
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Айде малко и аз да осъвременя ценоразписа - 90 лева без ДДС
в Дару-Кар...току що се връщам оттам....отключиха го де.... 

F**k them all!
- ITK
- младши ентусиаст
-
Нема монтаж-демонтаж, аз си го бях сложил лостчето
90 лева без ДДС само софтуерното отключване
90 лева без ДДС само софтуерното отключване

F**k them all!
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Това удоволствие стъпва на 200лв
А някаква представа колко струва + демонтаж и монтаж, няма ли някой във форума който да прави всичко това и да подбива цените на дару 

- bruce.mclaren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i
има ли вариант да омажа нещо с беговете, ако тръгна да свалям волана сам?!
аз бех гръмнал два бега от влизане в дупка, в резултат, сменях ги с нови в дару, смених си там и датчика на десната седалка, който както при повечето беше сдал багажа, абе бая пари изръсих да си оправя всичко по беговете, лепнаха ми едно гордо стикерче в дару в резултат, че автомобила е с изправни бегове и сичко работи и ме е шубе, да не набия някоя грешка най-малкото сега или пък ако трябва да се разкача бега да не омажа нещо и да не го закача както трябва впоследствие. много съм бос в тия неща ...
иначе мойто лостче е на път, вчера го шипнаха от англия ... 75 кинта излезе и до края на седмицата и на мен ми предстои тази интервенция.
аз бех гръмнал два бега от влизане в дупка, в резултат, сменях ги с нови в дару, смених си там и датчика на десната седалка, който както при повечето беше сдал багажа, абе бая пари изръсих да си оправя всичко по беговете, лепнаха ми едно гордо стикерче в дару в резултат, че автомобила е с изправни бегове и сичко работи и ме е шубе, да не набия някоя грешка най-малкото сега или пък ако трябва да се разкача бега да не омажа нещо и да не го закача както трябва впоследствие. много съм бос в тия неща ...
иначе мойто лостче е на път, вчера го шипнаха от англия ... 75 кинта излезе и до края на седмицата и на мен ми предстои тази интервенция.
- ITK
- младши ентусиаст
-
Честно казано аз не го свалях сам, а с помощ от едно приятелче, махнахме акумулатора за всеки случай и така, няма грешки в бегове, няма нищо....
F**k them all!
- bruce.mclaren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i
ще го мисля, ама май ще си плащам и за монтажа, че не ми се рискува с такива работи, 40-50 лева повече - все тая ...
- Next
- старши ентусиаст
-
bruce.mclaren написа:ще го мисля, ама май ще си плащам и за монтажа, че не ми се рискува с такива работи, 40-50 лева повече - все тая ...
няма какво да объркаш щом колата не е на контакт не се притеснявай намираш си отверки тип еврейска звезда и почваш свалянето първо отзад на волана има две болтчета те държът бега развиваш ги пада бега откачаш му буксата и виждаш вече болта които държи волана развиваш и него и това е после корите на волана и ще видиш кои болтчета после държат ръчките и тях ще ги развиеш и сменяш смело
иначе и на мен каза в дярукар че цената е 96 лв с ддс а ако ги препрограмирате в някой гараж възможно е да не запалите повече в гаража защото тия в гаражите слагат някакви демота на истинския софтуер а както занаете демото или ще спре да работи или ще е супер орязана версия така ми о обясниха в бмв
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Next написа:bruce.mclaren написа:ще го мисля, ама май ще си плащам и за монтажа, че не ми се рискува с такива работи, 40-50 лева повече - все тая ...
няма какво да объркаш щом колата не е на контакт не се притеснявай намираш си отверки тип еврейска звезда и почваш свалянето първо отзад на волана има две болтчета те държът бега развиваш ги пада бега откачаш му буксата и виждаш вече болта които държи волана развиваш и него и това е после корите на волана и ще видиш кои болтчета после държат ръчките и тях ще ги развиеш и сменяш смело
иначе и на мен каза в дярукар че цената е 96 лв с ддс а ако ги препрограмирате в някой гараж възможно е да не запалите повече в гаража защото тия в гаражите слагат някакви демота на истинския софтуер а както занаете демото или ще спре да работи или ще е супер орязана версия така ми о обясниха в бмв
Сигурно ще е орязана версията...