Препрограмиране/отключване на бордкомпютър след монтаж

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 14 Яну 2009, 20:34

stanoi4o написа:здравейте и от мен аз като гледам става и без лосче вътре във всяко лосче има оставени две крачета за борд бутон може от там да си закачите някои обикновен бутон дето да е натискащ и си готов без да купувате лосче за мигачите вярно не е оригинално но става само трябва да намерите някое одобно място да си монтирате някое по малко бутонче дето дава връзка то на оригиналния е същото бутона дава връзка даже трябва да погледна на кои жици даваше връзка бутона и ще ви кажа как без да сваляте нищо само долната пласмасова кора закачате на тези две жици един обикновен бутон и отключвате бордовия компютър и сте готови

:driving: :clap: :lalala:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 14 Яну 2009, 21:14

stanoi4o написа:здравейте и от мен аз като гледам става и без лосче вътре във всяко лосче има оставени две крачета за борд бутон може от там да си закачите някои обикновен бутон дето да е натискащ и си готов без да купувате лосче за мигачите вярно не е оригинално но става само трябва да намерите някое одобно място да си монтирате някое по малко бутонче дето дава връзка то на оригиналния е същото бутона дава връзка даже трябва да погледна на кои жици даваше връзка бутона и ще ви кажа как без да сваляте нищо само долната пласмасова кора закачате на тези две жици един обикновен бутон и отключвате бордовия компютър и сте готови

питай Пламенхх-на него половината работи по колата му не са от БМВ :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 15 Яну 2009, 16:48

с Обикновен BMW Carsoft 6.5 става ли да отключи борда ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 17 Яну 2009, 2:11

Аз направих ретрофит от OBC Low към OBC High на моето Е39.Такива интервенции стават само след прекодиране.За съжаление ретрофит прекодирането става само само със скъпи диагностици от рода на GT1+DIS+SSS и за по-новите с OPPS.
Отне ми повече от месец обикаляне по варненските сервизи, след като във Варна Карс ми казаха, че не могат да ми помогнат.След доста обикаляне, намерих едно майсторче, което ме свърза с човека на диагностиката във Варна Карс.Поговорихме си по телефона, казах му какво искам да се направи и успя да я прекодира.Струваше ми 120лв (смятам, че си е съвсем разумна цена, при положение, че колата стоя ден и половина в сервиза).
Вече смятам да си купя един GT1+DIS+SSS и такива интервенции да си ги прекодирам сам, защото в БГ хората, които могат да го правят се броят на пръсти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 20 Яну 2009, 13:21

Търся човек в гр. Бургас да отключва борд. комп. на Е46 някой ако зане някакъв телефон да ми каже ако, може на ЛС
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 20 Яну 2009, 14:42

Сега питах в БМВ Бургас колко струва отключването и с най голямо спокойтвие ми казаха 200лв и аз :wtf: и ми казват че, таблата били различни с малки и големи бордове и на малките не ставали аз не съм виждал при е46 два вида табла с голими и малко бордове :help:
КАК може в софия в дуру да взимат 36 лв а в бургас 200 просто нз-
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 27 Яну 2009, 10:42

Айде малко и аз да осъвременя ценоразписа - 90 лева без ДДС :confused: в Дару-Кар...току що се връщам оттам....отключиха го де.... :D
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 27 Яну 2009, 10:56

90 лева само отключването или 90 лева: демонтаж/монтаж на лостчето и софтуерно отключване?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ITK » 27 Яну 2009, 11:02

Нема монтаж-демонтаж, аз си го бях сложил лостчето

90 лева без ДДС само софтуерното отключване :uups:
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 27 Яну 2009, 11:08

Това удоволствие стъпва на 200лв :( А някаква представа колко струва + демонтаж и монтаж, няма ли някой във форума който да прави всичко това и да подбива цените на дару :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 27 Яну 2009, 11:11

има ли вариант да омажа нещо с беговете, ако тръгна да свалям волана сам?!

аз бех гръмнал два бега от влизане в дупка, в резултат, сменях ги с нови в дару, смених си там и датчика на десната седалка, който както при повечето беше сдал багажа, абе бая пари изръсих да си оправя всичко по беговете, лепнаха ми едно гордо стикерче в дару в резултат, че автомобила е с изправни бегове и сичко работи и ме е шубе, да не набия някоя грешка най-малкото сега или пък ако трябва да се разкача бега да не омажа нещо и да не го закача както трябва впоследствие. много съм бос в тия неща ...

иначе мойто лостче е на път, вчера го шипнаха от англия ... 75 кинта излезе и до края на седмицата и на мен ми предстои тази интервенция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ITK » 27 Яну 2009, 11:15

Честно казано аз не го свалях сам, а с помощ от едно приятелче, махнахме акумулатора за всеки случай и така, няма грешки в бегове, няма нищо....
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 27 Яну 2009, 11:31

ще го мисля, ама май ще си плащам и за монтажа, че не ми се рискува с такива работи, 40-50 лева повече - все тая ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 27 Яну 2009, 13:50

bruce.mclaren написа:ще го мисля, ама май ще си плащам и за монтажа, че не ми се рискува с такива работи, 40-50 лева повече - все тая ...

няма какво да объркаш щом колата не е на контакт не се притеснявай намираш си отверки тип еврейска звезда и почваш свалянето първо отзад на волана има две болтчета те държът бега развиваш ги пада бега откачаш му буксата и виждаш вече болта които държи волана развиваш и него и това е после корите на волана и ще видиш кои болтчета после държат ръчките и тях ще ги развиеш и сменяш смело
иначе и на мен каза в дярукар че цената е 96 лв с ддс а ако ги препрограмирате в някой гараж възможно е да не запалите повече в гаража защото тия в гаражите слагат някакви демота на истинския софтуер а както занаете демото или ще спре да работи или ще е супер орязана версия така ми о обясниха в бмв
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 27 Яну 2009, 15:25

Next написа:
bruce.mclaren написа:ще го мисля, ама май ще си плащам и за монтажа, че не ми се рискува с такива работи, 40-50 лева повече - все тая ...

няма какво да объркаш щом колата не е на контакт не се притеснявай намираш си отверки тип еврейска звезда и почваш свалянето първо отзад на волана има две болтчета те държът бега развиваш ги пада бега откачаш му буксата и виждаш вече болта които държи волана развиваш и него и това е после корите на волана и ще видиш кои болтчета после държат ръчките и тях ще ги развиеш и сменяш смело
иначе и на мен каза в дярукар че цената е 96 лв с ддс а ако ги препрограмирате в някой гараж възможно е да не запалите повече в гаража защото тия в гаражите слагат някакви демота на истинския софтуер а както занаете демото или ще спре да работи или ще е супер орязана версия така ми о обясниха в бмв

Сигурно ще е орязана версията... :idea: . Мноо ясно, че това ще ти кажата от БМВ. Тея дето кракват пиратските версии трева пасат. :lol: :lol: :lol: Това, че тези гаражните не са направили нещата както трябва е друго!

ПредишнаСледваща

Назад към E46