Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
Re: Е46 - Разход гориво!
chepila написа:320ци
градско(малак град Сандански)-15л
изванграско спокоино 120км/ч-9л
ако я настапвам повече вече отива на 10,11,12л
За извънградско 11,12л трябва да караш със средна 200км/ч
- Бимбо
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320i E46,Е30+М50b25(stroke)
- Мечтае да кара: M3 Е92 DCT,М5 2011 F10
- Детайли за колата: Спортно окачване FK High Sport M3(Coilover-реголируемо),спортна генерация на 63мм+спортни резонатори,плетен спортен колектор,иридиеви свещи Denso Iridium IK20,шорт шифтър на ACT,сменен дросел,cold air intake-K&N,олекотени жданти R15(магнезиеви)BMW/4.5кг(с гума 12.2кг).Горивен регулатор JDM(SARD).Горивна мопма от Ауди(7.0bar.)с армирани горивни маркучи.Частично олекотяване,Recaro 9.8кг(състезателна седалка),крайно тегло с 15л бензин(1288кг),разпънки(реголируеми-HKS),полу-сликове ADVAN A032R
320i 6,7(извън градско)Такъв разход ми даде последния път като ходих до Мюнхен(разбира се с техен бензин,и авто пилот на 70% от времето),у нас 7-8.5!В града спокойно 9(до 2500 на предавка и при удобна възможност изключване от скорост)ръчка 15(това означава до черврното в по-голямата част от времето и ако няма движение
)100 октанов бензин 

- straight six power
- кандидат ентусиаст
-
Колега вместо да се смееш по-добре ходи да ти видят някаде BMW-то, че 328 не дава 15 градско ако ще де не си вдигам крака педала от газта.
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Бимбо написа:320i 6,7(извън градско)Такъв разход ми даде последния път като ходих до Мюнхен(разбира се с техен бензин,и авто пилот на 70% от времето),у нас 7-8.5!В града спокойно 9(до 2500 на предавка и при удобна възможност изключване от скорост)ръчка 15(това означава до черврното в по-голямата част от времето и ако няма движение)100 октанов бензин
Оня ден, докато зареждах в шел, си бях включил и борд компа да гледам какво ще отчита в литри, та 25 литра v power racing (уж 100те им октана) по борд комп влезнаха точно 21,5л.

разход 9 в Сф никой път не можеш да направиш

straight six power написа:Колега вместо да се смееш по-добре ходи да ти видят някаде BMW-то, че 328 не дава 15 градско ако ще де не си вдигам крака педала от газта.
Колега вече карам 2-ро такова БМВ и двете ми коли ми даваха еднакав разход
320и ако некои пред мен му даде 6-7 разход изванградско аз ще му дам каквото поиска
За градското много зависи от града и от карането,ама под 10 незнам как може да падне
- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
straight six power написа:Колега вместо да се смееш по-добре ходи да ти видят някаде BMW-то, че 328 не дава 15 градско ако ще де не си вдигам крака педала от газта.
И ти като много други колеги ви харесва да сте си в заблуда пред това да приемате реалноста

Разберете един път завинаги, че разхода е много относителен и зависи от супер много фактори, затова споровете отностно разхода са излишни

Иначе бисери от сорта "320 градско-9,извън-6"

- Бимбо
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Спортно окачване FK High Sport M3(Coilover-реголируемо),спортна генерация на 63мм+спортни резонатори,плетен спортен колектор,иридиеви свещи Denso Iridium IK20,шорт шифтър на ACT,сменен дросел,cold air intake-K&N,олекотени жданти R15(магнезиеви)BMW/4.5кг(с гума 12.2кг).Горивен регулатор JDM(SARD).Горивна мопма от Ауди(7.0bar.)с армирани горивни маркучи.Частично олекотяване,Recaro 9.8кг(състезателна седалка),крайно тегло с 15л бензин(1288кг),разпънки(реголируеми-HKS),полу-сликове ADVAN A032R
Първо говоря сериозно!Второ мислите ли,че при всички тези"професори"(не искам по никакъв начин да обидя никого
)щях да напиша нещо с което да стана за смях(вече станах
)Това ми харчи колата!20-ката "харчела много",на който му харчи да се оправя!Това с 15-те литра е след доработките.На Бояна с 20-сет лева(от светнала лампа) правя 5-6 старта до 210,и пак светва лампата!Който иска(да се убеди лично) сипваме бензин и извън градско с (доработките) давам 6.7,това сериозно,със 105 на авто пилот!9-литра градско давах преди да пипна колата,ще дойдат мой приятели с 20-ки да ви кажат,че не лъжа,(хващали сме се на бас 1000000000000 пъти)даваше 9,с нечовешко(бавно) каране и 100 октанов бензин,.За кво да го пиша,да се гъзаря,че вместо 24лв(на 2.14лв за литър),давам 18лв за 100км-СТИГАААААА!Искам да кажа,че сипвам бензин на бензиностанцията след Шел преди отбивката за Младост!На мой приятел(познат)
баща му държи бензиностанцията и там със сигурност не лъжат в литрите(
) и бензина е страшен,все пак пича има 2 бегачки и трябва да ги зарежда с нещо(въпреки,че предимно са смески)!Който иска да пише Л.С за извън градското,обаче сериозно,който пише да е готов да сложи пари обаче!
С добро!!!!!!!

Последна промяна Бимбо на 28 Ное 2009, 1:44, променена общо 5 пъти
- Бимбо
- младши ентусиаст
-
Аз не се смея!

chepila написа:straight six power написа:Колега вместо да се смееш по-добре ходи да ти видят някаде BMW-то, че 328 не дава 15 градско ако ще де не си вдигам крака педала от газта.
Колега вече карам 2-ро такова БМВ и двете ми коли ми даваха еднакав разход
320и ако некои пред мен му даде 6-7 разход изванградско аз ще му дам каквото поиска
За градското много зависи от града и от карането,ама под 10 незнам как може да падне
с 120-130 км извънградско ми дава 7.5 свалял съм и по-малко като разбира се съм карал по-леко из нашите бг пътища.няма значение за какво се хващаме на бас,2 пъти съм я засичал за 2 години тези показания ми дава,градско не съм я засичал,извънградско с 200 ми изгори 11.
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
Толкова е, и аз имам същото и ми прави същия разход.
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
marto853. написа::dunno: Какви са тези ваши коли бе хора как градско ще харчи 6.4 не гледаите по борд ами я засечете реално.
Борда не се отклонява от към реалноста,просто всеки кара различно-едно навъртане на 100км.градско без да се гаси двигателя ще много по економично от колко за 10дни по 10км примерно (от вкъщи до работа и обратно(каране само в студен режим)).А и има още доста признаци на които се дължи разминаването в разхода на различните колеги.
П.С. Моета да ви кажа сигурно е с най-малък разход,20лв на аванс и 20лв. заплата.

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
318i 118hp- София 11 ама по-спокойно, извън с 120- 7.5 по комп,на колонка 7,0
, с много ръчкане- пак 11 А в София екстремно...срам ме е да кажа 

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
320д автомат 136 к.с. + чип
От Варна съм ( демек киломтрични задръствания тип София )
Жега :
градско :11л
извънградско : 9л
нормално каране :
градско : 9л
извънградско : около 6л
А по бордовия досега никога не ми е падало под 8.5 дори при нормално каране на магистрала което за мен си е нереално тъи като съм я засякал лично. С 2 думи ако разчитам на борда ще остана на пътя
И още нещо което смятам за много важно , а някои колеги пропускат. Колата му давала толкова колкото по каталог. Дава ама чу*ки дава. Карате коли 5-10 годишни коли по БЪЛГАРСКИ пътища с куб препиятствия и трапове ( ако изобщо има асфалт ) . Пък да не говорим за широките гуми които мн хора са набримчили и за товара които носят у колата.
Всичкото това нещо си качва разхода и то значително. Които ми каже , че му давала колкото по каталог - да иде да се гръмне или да го каже на немците.
От Варна съм ( демек киломтрични задръствания тип София )
Жега :
градско :11л
извънградско : 9л
нормално каране :
градско : 9л
извънградско : около 6л
А по бордовия досега никога не ми е падало под 8.5 дори при нормално каране на магистрала което за мен си е нереално тъи като съм я засякал лично. С 2 думи ако разчитам на борда ще остана на пътя

И още нещо което смятам за много важно , а някои колеги пропускат. Колата му давала толкова колкото по каталог. Дава ама чу*ки дава. Карате коли 5-10 годишни коли по БЪЛГАРСКИ пътища с куб препиятствия и трапове ( ако изобщо има асфалт ) . Пък да не говорим за широките гуми които мн хора са набримчили и за товара които носят у колата.
Всичкото това нещо си качва разхода и то значително. Които ми каже , че му давала колкото по каталог - да иде да се гръмне или да го каже на немците.
Последна промяна Kalinski на 20 Яну 2010, 22:20, променена общо 1 път
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
316 ti автоматик , 115 к.с
Градско каране на къси отсечки, при почти студена кола - 15/100
Извънградско - 8/100
Градско каране на къси отсечки, при почти студена кола - 15/100
Извънградско - 8/100