Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от drago9205 » 15 Мар 2017, 10:25

host написа:Нищо не ти пречи с 316i да си повярваш, това са разни предразсъдъци дето не важат за 20г коли.
Колкото по-голям мотор, толкова по-често има по-богато оборудване.

За поддръжката... Едно 4цил е46 с "новия мотор" може да му пробие джоба без проблем... Нищо че е за бюджетно ориентирани) сарказъм).

А разхода на 330ката ако го плаши... Няма лошо, винаги може да си сложи газ, да си купи дизел на 800к км или да НЕ си купи БМВ ако първо мисли за разхода, а после за каквото и да е друго.

Ами то не пречи, ама все пак като си скопен няма много къде да ходиш... пък с 230 коня ще си кажеш "бах тоя с това ТДИ сега ще го изям" и бам в мантинелата... сега каквото и да си говорим по-мощната кола предразполага към магарии... Относно моторът - не е речено да е новият мотор - все пак е известно, че е кекав.

Другата причина поради която казах, че не е удачна за тепърва взел книжка младеж е просто защото няма да може да я издържа (разбира се може да бъркам и човекът да има сериозна покупателна способност). Аз като се сетя колко доход имах като бях на 18-20... Все пак трябва да се плаща данък (голям заради конете), гражданска, каско (по спомен и те се оскъпяват заради по-големият двигател) пък и да сипва бенз или да слага газ (защото да сложиш газта за 318-ка е 800 лева, а за 330-ката е 1500), разходът на гориво си е по-висок каквото и да си говорим. Гуми/джанти 330-ката си трябва да е на 17" плюс, по-малка може да мине и с 16-ки. Тук не може да отречеш че крайната сметка за читава 330+ всички тия разходи си идва дебело, да не говорим за някои детски болести на въпросният двигател дето могат да вкарат във филм.
Абе... лесно е да си гъзар и да вземеш бенвето 200+ коня ама въпросът е после какво става.
(h)aman написа:За първо БМВ взимай 318Ci с М43 мотора 118кс. Разхода му не е голям и поддръжката е евтина, не къса задния мост, върви прилично, а купето е красиво.

И аз съм на това мнение - красива кола (купенцето пак е гъзарийка) и непретенциозна за облсужване. Много добре като за 1-во БМВ и като за 1-ва кола като цяло особено ако човек трябва сам да си я гледа.

П.С. За да не съм погрешно разбран - винаги бих избрал 330 пред 318, напълно съгласен съм с всички плюсове изброени от колегата host . Но както казах първата си иска своето и не мисля, че е ок за 1-ва кола на някой младеж.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Мар 2017, 12:14

Denmark написа:аз при покупка на такава кола бих очаквал директно да има да се правят тези неща - тропане отзад, смяна на масло филтри и евентуално ролки и ремъци, нови гуми и евентуално поне накладки. Охладителната система ако не е подмладявана си е бомба с неизвестен закъснител, а пък ти няма как да знаеш дали е сменявано нещо.

Това е разбира се в случай, че няма проблеми по окачването, vacuum leaks и проблемни датчици. Хубавото е, че тия неща (без тропането) са лесни за смяна и можеш и сам да си ги смениш или с някой приятел дето е малко по-така и да спестиш от работа, та с една хилядарка да и вдъхнеш няколко години безпроблемно шофиране :)

Да, точно това имах предвид, като казах, че не искам да е "уникат", "качваш се и караш" и т.н. Малко по-евтина от "поддържаните", малко повече забележки, колкото да ги оправиш със спестените $$$$ и пак да ти стъпи на цената на поддържаните, но да си знаеш 100%, че всичко със сигурност ти е сменено и няма да го сменяш поне 2-3г., без да броим масла, филтри и т.н. консумативи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 15 Мар 2017, 12:36

(h)aman написа:За първо БМВ взимай 318Ci с М43 мотора 118кс. Разхода му не е голям и поддръжката е евтина, не къса задния мост, върви прилично, а купето е красиво.

Изцяло споделям това мнение! Имах такова БМВ и бях много доволен от него!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 3.0I

Мнение от mrtnslavchev » 15 Мар 2017, 17:56

inspite написа:

Разсъждения на глас:
От 28-ците по снимки и описание 2рата. Има разни неща сменени, че не е на 102 ясно. Ще има забележки, но без тези (грозни според мен) джанти за 5к може да се отнесе.
ОТ 30-ките пак по снимки и описание кармазъто. И без това цената скача с 2к от 28-ците 8к не е фрапантно. Регистрирана, най привлекателн външен и вътрешен вид (макар без снимка на таблото). И може би е на някое момче от Стара Загора, което ѝ се е радвало , без да ѝ е*е душата (предположение).

От 30ките - кармъзъ купето е било десняк. Сивото седанче и то бивш десняк , ама бая са му наръфани калниците от ръждата ... И защо пише 316i или 318i на задния капак ....
Черното купе 30-ка , и то от Англия. Даже май снимките са му правени , докато са го обръщали :shock: :lol: :lol:
Ама то вече гледам ,че едно 30 процента от E46-ците в карс и мобиле , са били десняци ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
Мечтае да кара: M3

Мнение от govedarov » 15 Мар 2017, 18:12

koskon написа:Добре, а тогава какво мислите за бензиновите е46-ци? Поддръжката сигурно е по-евтина но ми е интересно градско в София колко би дала разход? И последно къде бихте ме посъвтвали за сервиз, където да й видят окачването и да й сложат компютър? Благодаря. Иначе просто искам БМВ, не за да съм поредния гъзАр ами просто това ми е кола-мечта от дете и няма как да се откажа. :)

Ако ще взимаш бензинова кола е хубаво много добре да си помислиш имаш ли възможност да и сипваш и как ще я караш. Дори без натискане тези коли си лапкат. Мойта 2,2 / 170 коня под 16 в София никога не е падала. Отскоро взех една 320d и поне на първо четене разхода е много по приличен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 15 Мар 2017, 18:38

govedarov написа:
koskon написа:Добре, а тогава какво мислите за бензиновите е46-ци? Поддръжката сигурно е по-евтина но ми е интересно градско в София колко би дала разход? И последно къде бихте ме посъвтвали за сервиз, където да й видят окачването и да й сложат компютър? Благодаря. Иначе просто искам БМВ, не за да съм поредния гъзАр ами просто това ми е кола-мечта от дете и няма как да се откажа. :)

Ако ще взимаш бензинова кола е хубаво много добре да си помислиш имаш ли възможност да и сипваш и как ще я караш. Дори без натискане тези коли си лапкат. Мойта 2,2 / 170 коня под 16 в София никога не е падала. Отскоро взех една 320d и поне на първо четене разхода е много по приличен.

3.0 ци , със всичките му екстри , колектори , ремапи , филтри гори 14 газ в софия. нещо не ти е в ред.
За милиони-няма закони.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 15 Мар 2017, 19:17

don't be написа:3.0 ци , със всичките му екстри , колектори , ремапи , филтри гори 14 газ в софия. нещо не ти е в ред.

С 50% околовръстно може би... на мен 318-ка на газ ми гореше толкова :D Все пак градското не е особено показна извадка тъй като има голяма разлика дали се кара час пик, през нощта или по околовръстно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Мар 2017, 20:37

mrtnslavchev написа:От 30ките - кармъзъ купето е било десняк. Сивото седанче и то бивш десняк , ама бая са му наръфани калниците от ръждата ... И защо пише 316i или 318i на задния капак ....
Черното купе 30-ка , и то от Англия. Даже май снимките са му правени , докато са го обръщали :shock: :lol: :lol:
Ама то вече гледам ,че едно 30 процента от E46-ците в карс и мобиле , са били десняци ....

Тва, че са обръщани по нещо от колата ли го разбираш или по ВИН? Ако е по нещо от колата какво точно се гледа, как се разбира, че е обръщана?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Мар 2017, 22:26

като видите "десняци" все едно сте видели да не казвам кой (вие ще се сетите)...

ама никой не му стиска да си докара м-пакетна е46-ца с ляв волан за 15,000лв (дори и да има парите) и от там - газ, мас, оцет, окачване, спирачки, обслужване, ъпгрейди и т.н. и т.н.

не разбрахте, че 330i с м пакет под 10,000лв с ляв волан - няма, няма и да има... цените стигнаха дъното, т'ва е ... е90-тките също почти стигнаха дъното

истината е зловеща :mhihi: :mhihi: :mhihi:

madafaka_donkele написа:Тва, че са обръщани по нещо от колата ли го разбираш или по ВИН? Ако е по нещо от колата какво точно се гледа, как се разбира, че е обръщана?

когато изглежда добре колата, обикновено е... :mhihi: :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Мар 2017, 22:40

vicho написа:ама никой не му стиска да си докара м-пакетна е46-ца с ляв волан за 15,000лв (дори и да има парите) и от там - газ, мас, оцет, окачване, спирачки, обслужване, ъпгрейди и т.н. и т.н.

не разбрахте, че 330i с м пакет под 10,000лв с ляв волан - няма, няма и да има... цените стигнаха дъното, т'ва е ... е90-тките също почти стигнаха дъното

Не знам за другите, ама на мен фейслифтова и с м паркет не ми трябват. Как вървят такива голи пушки?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Мар 2017, 22:52

madafaka_donkele написа:Не знам за другите, ама на мен фейслифтова и с м паркет не ми трябват. Как вървят такива голи пушки?

около 7,000лв ми се струва адекватна цена за здрава 330-ска без екстри, без ъпгрейди с(ъс) регистрация (от първите около 2000-та година)...

те , нещо такова, ако е ок - бива, ще коментираме малко

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2a1ih6

той колегата даже я е пуснал... седани - няма... жалко :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от govedarov » 16 Мар 2017, 6:44

don't be написа:
govedarov написа:

3.0 ци , със всичките му екстри , колектори , ремапи , филтри гори 14 газ в софия. нещо не ти е в ред.

Напротив всичко си ми е в ред колега. Маршрута е Овча Купел - Цариградско през центъра сутрин около 7 и вечер около 5. Мерил съм го няколко пъти на пълно пълно :) В момента тествам дизела как ще е но повече от 8 няма да е. А и доколкото съм чувал 30-ките горят по малко заради нютоните.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Мар 2017, 8:51

Нали, а осмака градско в София 10, че те там нютоните :mhihi: Не я отваряйте и тука темата за разход, че става грозно :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от govedarov » 16 Мар 2017, 8:59

Именно горят си няма кво. Мойта кат я взех на стъпка отиде на 20 а какво говорим за 30 ка в тоя трафик. Тва 30 ка да гори 14 може само без трафик и с 50 процента Бъкстон - Младост по околовръстното :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 16 Мар 2017, 9:15

vicho написа:около 7,000лв ми се струва адекватна цена за здрава 330-ска без екстри, без ъпгрейди с(ъс) регистрация (от първите около 2000-та година)...

А 28-ци в същото състояние и пак от първите?

ПредишнаСледваща

Назад към E46