Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Проблемите с тоя мотор са нафтовата помпа електрониката и дефектира виж има теми за vp44 вече ги оправят значително по евтино. Другото което е че рядко но от време на време се случва да счупят колянов вал а това стане ли е по добре да се смени двигателя, че познавам човек който смени само вала с лагери и карантии уж как си трябва и пак след 30 000км счупи и другия вал. Като изключиш тези неща иначе е приятен за каране и разход/вървеж е доста прилично съотношение. Не е капризен и към нафтата и няма проблемите с дюзите както на по новия. Само 1-та е умна дюза и тук таме оглупява
но и тогава колата си върви без проблем само на диагностика нещо не излизаше като данни, но не помня кое. Това се сещам за този двигател на първо четене.

- StaKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 118 hp / 1998
- Мечтае да кара: по Pikes Peak
Tunturi написа:Като гледам караш 5-ца. След нея в е46 ще ти се струва все едно си се свил в черупка на охльов, поне аз така го чувствам, а съм си средно едър - 1.9м. Но пък е по висока е46-цата и с това 4х4 по проходима и дори още по висока, за кофти пътища и ски е по добрия вариант (то само за дето е по висока и по лека и аз си взех е46 като имам леко съжаление). Като разход за гориво и поддръжка трябва да са подобни все пак 4х4 си иска и то свойте грижи (може и да греша не съм много запознат).Направи ми впечатление че на снимките за зимните гуми на 5-цата пише R16, до колкото знам за тоя двигател джантите които влизат са от 17" нагоре. Иначе и двата автомобила от вътре изглеждат уникално. Успех с избора.
Колега Tunturi, благодаря за насоките. Иска ми се да сменя Моята Е39 с посочената, разбира се ще доплатя. Трябва ми още една кола, по-малка, затова гледам и Е46. Но двете ми излизат скъпо като обща сума.
Бих искал да питам за моторизация N42B20 защото има и такъв вариант http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480622987748398&slink=1r39oh
Но има голямо предубеждение към тези моторетки и това малко ме възпира. Ясно ми е удоволствието от 6така и все още обмислям различни варианти.
Е39-тката е уникална не само от вътре, но и като мотор и скорости. Тествал съм я и ми е много на сърце тази кола.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
StaKo написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480622987748398&slink=1r39oh
въййййй, ебати ужаса

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- StaKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 118 hp / 1998
- Мечтае да кара: по Pikes Peak
vicho написа:StaKo написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480622987748398&slink=1r39oh
въййййй, ебати ужаса
Vicho, моля те бъди по-конкретен, ще е от полза, поне за мен със сигурност. Колата съм я виждал на живо, много е добра, само са и позацапани светлите седалки. Италянка е, което би бил минус, работи добре на студено и на топло, диагностиката не показва проблеми. В цилиндрите мога да погледна с камера, през свещите, но само ако имам сериозен интерес ще го направя.
Каквато и кола да взема сменям свещи, накладки и дискове, амортесьори, пружини и комплект съединител, като начало.
Просто това е най-калпавия мотор вграждан в Е46. Във форума има десетки страници изписани за него.
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
Бая се изхвърляш за мортесьори, пружини и комплект съединител ако са наред няма смисъл по добре да смениш помпата в рзервара че оставя на пътя както и разширителното казанче за антифриза се пръска най вече на 318, но дори и тях не бих сменил ако карам главно в града. А за 318 се приготви за повечето гарнитури и гумички, че тея двигатели (карах 5 години такъв) маслото им тече от всякъде (картер , главата и при масления филтър и евентуално гумички клапани). Като я закрепиш като хората няколко години (4-5) няма да мръдне де. Тая дето си посочил 318 е произведена 2002. Към края на 2002 климатроника започва да изглежда вече по друг начин, по като на 5-цата с бутони един под друг (провери я по вин ако случайно се спреш на нея). Иначе тя почти нищо не предлага поне сензор за дъжд да имаше и dsc не вярвам да има (другите които показа също нз дали са с asc или дсц). Иначе двигателя като разход/мощност е доста добре, но кеф от карането вече няма де, не че е чак толкова бавна, но ускорението и чувството си е съвсем друго. Само да не е на много км че и оптегачите на веригите се прецакват.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Айде, маниаци:
http://www.mobile.bg/11486648055130629
Много ме израдва.. Нали отдавна не съм си купувал кола и гледам постоянно какво има тук-там..
http://www.mobile.bg/11486648055130629
Много ме израдва.. Нали отдавна не съм си купувал кола и гледам постоянно какво има тук-там..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- vicho
- старши ентусиаст
-
StaKo написа:Vicho, моля те бъди по-конкретен
понеже искаш мнението ми ще съм конкретен, но не искам да ми се сърдиш...
първо - разбери, какво искаш 230 коня нисък клас (Е46) кола автоматик с 4х4, 230 коня среден клас кола (е39) на задно или 140 коня нисък клас комби (за мен комбито е работно муле)
второ - реши дали ще даваш 4,500 или 10,000 за кола, защото е39-тката с обслужване ще дойде над 10 бона за кола без пакет и без особени екстри, а дори не е топ модела (540и) без ///М-ките
StaKo написа:В цилиндрите мога да погледна с камера, през свещите, но само ако имам сериозен интерес ще го направя.
това е безумно, аз не бих ти позволил на моя кола, а аз съм ларж, джамбазите са далеч по-идиоти... мотор, който втора употреба струва 500-700лв ще го гледаш с камера

като решиш, за какво и колко ти се дават бихме могли да дадем адекватно мнение, до тогава гледаме някакви коли "във въздуха" и мнението "въй ужас" си е точно на място
п.с. червения седан ми хареса, ама съм пристрАстен към кЪрмЪзЪто

Здравейте!
От известно време съм пешеходец, но надявам се не за дълго. Постоянно съм във форуми, сайтове за продажби и т.н. Като се опитвам да се информирам максимално. Ще карам направо, за да не бъда досаден.
Възможно ли е да се намери читава Е46 до 5000лв? Надявам се, че не са малко за модел вече на повече от 17г. Ориентирал съм се към 318 1.9 мотор, M43B19 ако не се бъркам и ще търся да е на гняз. Знам, че това не е мотор, от който мога да очаквам особен вървеж, но аз поначало не съм от хората, които раздават газ. Достатъчно ми е да се возя и да се чувствам поне малко комфортно. Нямам особени претенции от към екстри. Харесвам купетата и бих искал да карам такова, но в краен случай ще се навия и на седан. Климатроник, подлакътник и трилъчев волан(другия е адски грозен
) като не държа да е мулти и общо взето това. Естествено харесам и другите глезотиики, които предлага модела, но не са от първостепенно значение.
Интересувал съм се и от болежките на модела - носачите са ясни, за задния мост се информирах, дифа ако мога да огледам и така. Мотора до колкото знам не е капризен и там вече ще повече на късмет. Тъй като е с верига смятам, че с едни 300лв ще се наместя за масло, филтри, ремък и водна помпа на първо време?
Ако мога да обобщя накратко. Бих бил доволен да се кача на подобен автомобил като търся повече практичност и не толкова големи разходи, затова съм се ориентирал към малък мотор с гняз. Въпроса е вписвам ли се?
Благодаря!
От известно време съм пешеходец, но надявам се не за дълго. Постоянно съм във форуми, сайтове за продажби и т.н. Като се опитвам да се информирам максимално. Ще карам направо, за да не бъда досаден.
Възможно ли е да се намери читава Е46 до 5000лв? Надявам се, че не са малко за модел вече на повече от 17г. Ориентирал съм се към 318 1.9 мотор, M43B19 ако не се бъркам и ще търся да е на гняз. Знам, че това не е мотор, от който мога да очаквам особен вървеж, но аз поначало не съм от хората, които раздават газ. Достатъчно ми е да се возя и да се чувствам поне малко комфортно. Нямам особени претенции от към екстри. Харесвам купетата и бих искал да карам такова, но в краен случай ще се навия и на седан. Климатроник, подлакътник и трилъчев волан(другия е адски грозен

Интересувал съм се и от болежките на модела - носачите са ясни, за задния мост се информирах, дифа ако мога да огледам и така. Мотора до колкото знам не е капризен и там вече ще повече на късмет. Тъй като е с верига смятам, че с едни 300лв ще се наместя за масло, филтри, ремък и водна помпа на първо време?
Ако мога да обобщя накратко. Бих бил доволен да се кача на подобен автомобил като търся повече практичност и не толкова големи разходи, затова съм се ориентирал към малък мотор с гняз. Въпроса е вписвам ли се?

Благодаря!
Само едно уточнение, ако позволиш 
E46 не е нисък клас кола, нисък клас кола е примерно единичката на BMW. Ако E46 e нисък клас, какво да кажем за Форд Фокус, Опел Астра, Корса, Голф 3, 4, 5, 6, 17
, Ауди А3 и други такива производни подобия на коли.
Тройката си е един прекрасен представител на средната класа относително долния диапазон сравнено с колите днес, макар че аз през колкото коли съм минал, не искам да я позиционирам, щото съм пристрастен.
Новата тройка определено си е среден клас, новата петица е висок клас, новата седмица си е висша класа вече

E46 не е нисък клас кола, нисък клас кола е примерно единичката на BMW. Ако E46 e нисък клас, какво да кажем за Форд Фокус, Опел Астра, Корса, Голф 3, 4, 5, 6, 17

Тройката си е един прекрасен представител на средната класа относително долния диапазон сравнено с колите днес, макар че аз през колкото коли съм минал, не искам да я позиционирам, щото съм пристрастен.
Новата тройка определено си е среден клас, новата петица е висок клас, новата седмица си е висша класа вече

- vicho
- старши ентусиаст
-
Yachev написа:...
не позволявам, защото когато е46 е проивеждана е била най-ниския клас в гамата на BMW
другите кочини не ме интересуват особено, да не кажа хич

с новите не сравнявай, защото междуосието на 1-чката (f20) е колкото на е46 (3cm разлика), а f30 е огромна...

- Bexim
- старши ентусиаст
-
vicho написа:п.с. червения седан ми хареса, ама съм пристрАстен към кЪрмЪзЪто
Страшна е! Имола рот си е имола рот.. Нямам идея защо хората не са го поръчвали повече като нов..
Сега ще видим като всеки търси хубава и оборудвана кола на добра цена от Германия или Суис..
Ако нямах кола да съм я отнесъл в първия ден, в който съм видял обявата..
Да не говорим, че търсих 90-ка, но при наличието на такава 46-ца щях да си спестя доста пари за друго направление.. А тази щях да я вкарам в топ състояние, ама минало..

FREE SPIRIT
И аз ще пусна една в любимия ми цвят, която ми излгежда отлично на снимките.
Колега по-горе търсеше 330 4х4.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1sfaw2
Колега по-горе търсеше 330 4х4.
Последна промяна pampo на 15 Фев 2017, 17:35, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
pampo написа:И аз ще пусна една в любимия ми цвят, която ми излгежда отлично на снимките.
Колега по-горе търсеще 330 4х4.
т'ва е ДРУГО нещо, вече...
ебаси комбито

- Bexim
- старши ентусиаст
-
Баааааси 46-цата
Тъкмо очаквах да видя нещо 11-12-13 бона, а то - съвсем адекватно...

Тъкмо очаквах да видя нещо 11-12-13 бона, а то - съвсем адекватно...

FREE SPIRIT