Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Re: Демпферна шайба - проверявайте
....при ръчна 6 степенна скоростна кутия - както и при автоматиците- има възможност да се блокира маховика. при 6-степенни ръчни скорости точно отдолу е отвора, през който се блокира маховика. важно е обаче да не се блокира с разни отверки кози краци и прочие инструменти за да няма после теми от сорта- изронени зъби на маховика. прави се едно спец.приспособление, което се зацепва в два зъба от маховика и го фиксира неподвижно.

това е оригиналното приспособление- реално ти трябва само частта за зацепването в маховика.
следва отвиването на болта на шайбата. това става най-лесно с 3/4 гедоре с Г-образно рамо и усилена вложка. полезно се оказва ако Г-образното рамо се удължи с някаква тръба около 500 мм - например дръжката от крика или друго подобро чудо. отвиването е по-удобно да се направи отдолу, поне на мен ми беше по-лесно така.
монтираме новата шайба. затягаме на 100 Нм. после два пъти на 60 градуса и веднъж на 30 градуса. не пише в ТИС да се слага син локтайд на резбата на болта, но е полезно. ако не помага поне не вреди. пише обаче да се смени болта. аз моя го смених, обаче просто не ми стана ясно защо не можеше да се използва стария болт. като го отвих - нищо му нямаше! толкова е як тоя болт, че не мога да си представя че се е разтеглил като ластик....

това е оригиналното приспособление- реално ти трябва само частта за зацепването в маховика.
следва отвиването на болта на шайбата. това става най-лесно с 3/4 гедоре с Г-образно рамо и усилена вложка. полезно се оказва ако Г-образното рамо се удължи с някаква тръба около 500 мм - например дръжката от крика или друго подобро чудо. отвиването е по-удобно да се направи отдолу, поне на мен ми беше по-лесно така.
монтираме новата шайба. затягаме на 100 Нм. после два пъти на 60 градуса и веднъж на 30 градуса. не пише в ТИС да се слага син локтайд на резбата на болта, но е полезно. ако не помага поне не вреди. пише обаче да се смени болта. аз моя го смених, обаче просто не ми стана ясно защо не можеше да се използва стария болт. като го отвих - нищо му нямаше! толкова е як тоя болт, че не мога да си представя че се е разтеглил като ластик....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
!Някой да има наблюдения върху марката DAYKO!?Моля само хора които са си слагали такава шайба да ми отговорят!Питам защото исках да си слагам оригинал но майстора ме разубеди да си слагам DAYKO защото той слагал на друго БМВ и човека често пътувал в чужбина и от 3г.нямал проблеми!Цената със слагането ми излиза 330лв.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Търси CORTECO оригиналната е такава, а цената е по-ниска. Някои неща просто нестава дасе експериментира.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Аз съм с Дайко, но съм отскоро с нея (около 1 месец). За сега нямам проблеми. Притрисането при гасене почти изчезна, майсторите не ми смениха болта, но старият си беше ок, така че това според мен не е проблем и го намазаха с Поксипол лепило преди да го завият. Цената на шайбата, беше 350 лева.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Предполагам говорите за шайба на 320, защото за тройката цената е различна.
ka4i написа:Аз съм с Дайко, но съм отскоро с нея (около 1 месец). За сега нямам проблеми. Притрисането при гасене почти изчезна, майсторите не ми смениха болта, но старият си беше ок, така че това според мен не е проблем и го намазаха с Поксипол лепило преди да го завият. Цената на шайбата, беше 350 лева.
Ебаси и "майсторите".

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- ka4i
- ентусиаст
-
JTD написа:ka4i написа:Аз съм с Дайко, но съм отскоро с нея (около 1 месец). За сега нямам проблеми. Притрисането при гасене почти изчезна, майсторите не ми смениха болта, но старият си беше ок, така че това според мен не е проблем и го намазаха с Поксипол лепило преди да го завият. Цената на шайбата, беше 350 лева.
Ебаси и "майсторите".
Майсторите са добре познатите ни колеги Васил и Иван от "DSCPerformance" Ltd. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=300742
Какво те притеснява от това, което написах?!?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
ka4i написа:JTD написа:ka4i написа:Аз съм с Дайко, но съм отскоро с нея (около 1 месец). За сега нямам проблеми. Притрисането при гасене почти изчезна, майсторите не ми смениха болта, но старият си беше ок, така че това според мен не е проблем и го намазаха с Поксипол лепило преди да го завият. Цената на шайбата, беше 350 лева.
Ебаси и "майсторите".
Майсторите са добре познатите ни колеги Васил и Иван от "DSCPerformance" Ltd. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=300742
На мен Васко също не ми е сменял болта.
- ka4i
- ентусиаст
-
RaHzElChO написа:ka4i написа:JTD написа:ka4i написа:Аз съм с Дайко, но съм отскоро с нея (около 1 месец). За сега нямам проблеми. Притрисането при гасене почти изчезна, майсторите не ми смениха болта, но старият си беше ок, така че това според мен не е проблем и го намазаха с Поксипол лепило преди да го завият. Цената на шайбата, беше 350 лева.
Ебаси и "майсторите".
Лоша дума за тях не мога да кажа. Тъкмо обратното

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
ka4i написа:RaHzElChO написа:ka4i написа:JTD написа:ka4i написа:Аз съм с Дайко, но съм отскоро с нея (около 1 месец). За сега нямам проблеми. Притрисането при гасене почти изчезна, майсторите не ми смениха болта, но старият си беше ок, така че това според мен не е проблем и го намазаха с Поксипол лепило преди да го завият. Цената на шайбата, беше 350 лева.
Ебаси и "майсторите".
Това имах предвид, че моята също там е сменяна без подмяна на болта и няма проблем. Не съм чувал да се сменя с шайбата и болта.
- ka4i
- ентусиаст
-
RaHzElChO написа:ka4i написа:RaHzElChO написа:ka4i написа:JTD написа:ka4i написа:Аз съм с Дайко, но съм отскоро с нея (около 1 месец). За сега нямам проблеми. Притрисането при гасене почти изчезна, майсторите не ми смениха болта, но старият си беше ок, така че това според мен не е проблем и го намазаха с Поксипол лепило преди да го завият. Цената на шайбата, беше 350 лева.
Ебаси и "майсторите".
Това имах предвид, че моята също там е сменяна без подмяна на болта и няма проблем. Не съм чувал да се сменя с шайбата и болта.
Разбрах те

Re:
stjoker написа:в Пловдив има един фен, които някак си ги рециклира тия шайби ... нз как то4но, ма става перфектно .. цената е по-малко от 100лв и дава гаранция 100к км или 5 години, което е пове4е от живота на оригиналната .... аз ли4но съм се ползвал от услугата и след това направих на 80к без проблем .. ако някой се интересува мога да му обясня каде е .. за съжаление телефон нямам ... аа и друго тои не ги демонтира от колата трябва да му занесете само демпфера
ПП съжалявам за "4"-ките, ма нямам аналог на клавиатурата на Българската букви"4"ка![]()
![]()
![]()
колега можеш ли да ми дадеш някаква връзка с човека за да извърша и аз тази маниполация. Благодаря.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
И аз я смених моята със DAYKO със една година гаранция шайбата 248лв.+60лв труд!!!
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
shark1986 написа:И аз я смених моята със DAYKO със една година гаранция шайбата 248лв.+60лв труд!!!
60 лв. за труд за демферната шайба ???

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Aко имаш късмет,ще е 10 мин...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5