Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 328ci

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от rottenwilde » 18 Мар 2014, 17:22

georgi_mladenov написа:Здравейте колеги, мнението ви за тази?

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5z9xz2

Фаровете пише, че са оригинален ксенон но може и да бъркам но на мен не ми изглеждат оригинални? Моля някой който разбира от е46. Също салона претапициран ли е или заради слънцето така се отразява? Не съм гледал колата на живо все още. Благодаря

Колега, някъде назад в мненията имаше коментар за тази колица. Имам спомен, че продавача бил доста наивен и едва ли не изкарал колегата, който беше ходил да я гледа, длъжен да я купи. Имаше и коментари за колата, но начинът, по който се държал продавача, говори доста и за начина, по който я е карал. Отделно обявата виси вече половин година ... :roll: Поразрови се 40-50 странички назад ако наистина ти е хванала окото и погледни коментара на колегата. ;)

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46 320d facelift
Мечтае да кара: bmw e60 3.0i

Мнение от dangelov » 19 Мар 2014, 14:24

Здравейте колеги, бих искал да дадете мнение за следния баварец:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11379713125624465&f1=details&slink=5zp1rs

Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 19 Мар 2014, 17:11

nikolae написа:Тази май ще ходя да я гледам.
+ тази http://www.mobile.bg/11389171898039675

[/quote]
Вчера ходих да я погледна. На пръв поглед колата изглежда много добре. За външни забележки няма почти за какво да се хванеш. Вратите си се затварят добре, няма фуги и разстояние между отделните боди партс. При първоначално палене нещо почна да потропва. На мен ми прилича на маслен повдигач (но не знам дали е това). Имаше леко омасляване под двигателя. Скоростите си влизат добре, няма да потропва, преминават си равномерно, не подскача колата. При каране (до сега не бях карал СМГ) ми се стори, че има леко замисляне преди да смени предавката, но нямам база за сравнение. Като цяло колата си заслужава. От вътре салона не е лош, запазен е. Единия фар беше леко запотен. Това са мнения от оглед за 20 минути и пак казвам, че не знам до колко мога да съм точен в преценката си.

Поздрави,
Иван
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 19 Мар 2014, 18:13

Фаровете пише, че са оригинален ксенон но може и да бъркам но на мен не ми изглеждат оригинални? Моля някой който разбира от е46. Също салона претапициран ли е или заради слънцето така се отразява? Не съм гледал колата на живо все още. Благодаря

Тая кола се кара като за последно принципно :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 19 Мар 2014, 18:50

ЦЪК ТУК :mhihi:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 19 Мар 2014, 20:42

Вчера ходих да я погледна. На пръв поглед колата изглежда много добре. За външни забележки няма почти за какво да се хванеш. Вратите си се затварят добре, няма фуги и разстояние между отделните боди партс. При първоначално палене нещо почна да потропва. На мен ми прилича на маслен повдигач (но не знам дали е това). Имаше леко омасляване под двигателя. Скоростите си влизат добре, няма да потропва, преминават си равномерно, не подскача колата. При каране (до сега не бях карал СМГ) ми се стори, че има леко замисляне преди да смени предавката, но нямам база за сравнение. Като цяло колата си заслужава. От вътре салона не е лош, запазен е. Единия фар беше леко запотен. Това са мнения от оглед за 20 минути и пак казвам, че не знам до колко мога да съм точен в преценката си.

Поздрави,
Иван

Много и Специално Благодаря за времето, което отдели. Хем и а аз като я видя ще видим дали пали по същия начин :-)
След като я видя ще пиша и аз отзиви.

Какво мислите за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5zswi7
не е много в моята категория на търсене, но пък вече се отчайвам.
Втори собственик на 150 000км а шофьорската седалка ми се вижда износена много. Не ми пречи да я стягам просто се чудя.
На купетата седалките и от двете страни ли имат ръчка за вдигане на седалката?
И пак да питам за ацс/дсц само на мене ли на снимката мис е вижда, че е с дсц ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 19 Мар 2014, 22:09

[quote="nikolae"
И пак да питам за ацс/дсц само на мене ли на снимката мис е вижда, че е с дсц ?[/quote]
Възможно е да е преди фейс с ДСЦ, както е възможно да е и фейсова с АСЦ или АСЦ+Т. Така че това не е фактор. Иначе колата изглежда добре на външен вид. Като интериор и екстри има какво да се желае, но не е и гола като пушка.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kbeemer » 20 Мар 2014, 5:19

Hito написа:

ЦЪК ТУК :mhihi:

Иначе ксенона е заводски ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: 330i E46

330ci pre/facelift

Мнение от matt_r6 » 20 Мар 2014, 18:35

Здравейте,колеги :) От около месец търся BMW 330 ci с ръчни скорости преди фейслифта.Бюджета ми е около 11к,но тъй като
изпуснах една добра оферта,започнах да гледам и фейсовите.Въпросът ми е има ли някакви други разлики,освен фаровете и 6-тата скорост и според вас заслужава ли си разликата в парите,която е никак не е малка (4-5к) Мерси за вниманието предварително :bchug:

Аватар

Мнение от georgi_mladenov » 20 Мар 2014, 19:25

Благодаря много за информацията приятели, май ще ходя да гледам тази, ако някой знае нещо е добре дошло мнение за колата:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6037gx

А иначе по какво се познава дали ксенона е оригинален или не?

Потребител
Аватар

Мнение от igotu » 21 Мар 2014, 9:34

Здравейте на всички, нов съм тук. Разгледах форума и искам да попитам за съвет. Харесал съм http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=608yme това BMW и мисля в неделя да отида да го погледна на място. Моля, тези, които са по - запознати с нещата да ми дадат мнение дали си заслужава да се купи diesel - automat защото от мойте "приятели" чух само отрицателни мнения. Автоматичната кутия се чупела непрекъснато, на 200 000 км. трябвало да се сменя цялата, двигатела не работел, както трябва при автомата и какви ли не други коментари. Колата много ми харесва на пръв поглед и изглежда запазена поне на снимките, но моля дайте ми някакво по оптимално менение за автомобила. Благодаря на всички предварително.

Потребител
Аватар
Кара: E46 328ci

Re: 330ci pre/facelift

Мнение от rottenwilde » 21 Мар 2014, 10:15

matt_r6 написа:Здравейте,колеги :) От около месец търся BMW 330 ci с ръчни скорости преди фейслифта.Бюджета ми е около 11к,но тъй като
изпуснах една добра оферта,започнах да гледам и фейсовите.Въпросът ми е има ли някакви други разлики,освен фаровете и 6-тата скорост и според вас заслужава ли си разликата в парите,която е никак не е малка (4-5к) Мерси за вниманието предварително :bchug:

Мисля, че и задният мост е захванат по-добре, защото преди фейса се държи на няколко болта и е често срещано ако не знаеш за проблема, да останеш в 1 момент без мост отзад. При фейса, мисля, че е решен проблема, но ако греша, нека някой колега да ме поправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Мар 2014, 10:23

igotu написа:Здравейте на всички, нов съм тук. Разгледах форума и искам да попитам за съвет. Харесал съм http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=608yme това BMW и мисля в неделя да отида да го погледна на място. Моля, тези, които са по - запознати с нещата да ми дадат мнение дали си заслужава да се купи diesel - automat защото от мойте "приятели" чух само отрицателни мнения. Автоматичната кутия се чупела непрекъснато, на 200 000 км. трябвало да се сменя цялата, двигатела не работел, както трябва при автомата и какви ли не други коментари. Колата много ми харесва на пръв поглед и изглежда запазена поне на снимките, но моля дайте ми някакво по оптимално менение за автомобила. Благодаря на всички предварително.

Предвид опита ми точно с тази комбинация дизел-автомат, мога да те уверя, че е скъпа за поддръжка. Това, че автомата се чупи са глупости. АКо е юркан и тормозен - да, но иначе е ОК. Аз сменях торк-конвертор, но го отдавам на лоша поддръжка от предишната собственичка. С тази кутия колата харчи 2 литра отгоре на ръчката (поне в София, има тема за разхода). Иначе си е удобство. Като цяло зависи на каква кола ще попаднеш, затова гледай внимателно. Има изписано много за проблемите на дизела, така че чети и отиди в добър сервиз за преглед. Тези коли са скъпи като нови, с високи данъци и се купуват, за да се въртят километри с тях. Тия 142 са поне двойно, но това донякъде е ОК, тъй като вероятно са оправени скъпите неща, които обикновено излизат около 200 хиляди км. при дизела. Успех!
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 21 Мар 2014, 12:21

georgi_mladenov написа:Благодаря много за информацията приятели, май ще ходя да гледам тази, ако някой знае нещо е добре дошло мнение за колата:

Трябва да има автоматично регулиране на нивото на фаровете. Задължително е (поне в Европейския съюз).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Мар 2014, 13:55

Wierdo написа:
georgi_mladenov написа:Благодаря много за информацията приятели, май ще ходя да гледам тази, ако някой знае нещо е добре дошло мнение за колата:

Трябва да има автоматично регулиране на нивото на фаровете. Задължително е (поне в Европейския съюз).

Значи,само да доуточним - може да е оригинален фара също..но от друга кола
Принципно имат авторегулриане в движение + вианги вървят с пръскалки на фаровете (когато са фабрични)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E46