Демпферна шайба - проверявайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Демпферна шайба - проверявайте

Мнение от menk0 » 05 Дек 2012, 13:06

А претрисането възможно ли е да идва от по-дълаг ремък? Днес ще звънна в Дару кар да ми кажат какъв трябва да е оригиналния,защото мойта кола е декември 2004 а след ноември 2004 ми каза колегата от който взех частите,че била със друг компресор и с две ролки а не с 3 както на другите възможно е и този ремък на Дайко с който съм 6PK 2080 да не е този който ми трябва

Потребител
Аватар

Мнение от menk0 » 05 Дек 2012, 23:06

Другата седмица ще ходя при момчетата от Дару Кар и те ми казаха за ремъка(сегашния Дайко),че ако е калпав може да скърца от него но за претрисането,било нормално до известна степен,но може и да не ми се размине демпферната шайба...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Дек 2012, 7:47

RaHzElChO написа:
menk0 написа:Отвън я гледахме и изглеждаше добре,нямаше напукано,но не сме я сваляли да я оглеждаме!Но от какво друго може да е това скърцане и престрисане?Възможно ли е ако са ми объркали ремъка първо ми бяха пратили 6PK 2090 но като погледнах стария и той беше 2080 и го смених с такъв,а всъщност незнам какъв размер трябва да е оригиналния(ако някой знае да сподели) но на мен лично не ми се вярва да идва от него проблема! Поздрави

Скърцане може да има от по-дълъг ремък или просто скапан ремък. Аз смених Гейтс и Дайко заради скърцането, сега съм с Continental и няма проблеми.

:yes:

Само Конти и Бош не скърцат!!!
Структурата на задната част на ремъка е грапава...на всички останали е гладка и скърцат :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 06 Дек 2012, 11:00

menk0 написа:Другата седмица ще ходя при момчетата от Дару Кар и те ми казаха за ремъка(сегашния Дайко),че ако е калпав може да скърца от него но за претрисането,било нормално до известна степен,но може и да не ми се размине демпферната шайба...

Това Дайко го забравете изобщо като марка, че е гОла вОда.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 06 Дек 2012, 11:44

Проявява се силен субективизъм за ремъците, както за маслата,но статистиката показва че прехвалените марки създават повече проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Дек 2012, 11:54

stoimenov_1958 написа:Проявява се силен субективизъм за ремъците, както за маслата,но статистиката показва че прехвалените марки създават повече проблеми.

Затова ОЕМ :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 06 Дек 2012, 12:01

Gqbriel написа:
stoimenov_1958 написа:Проявява се силен субективизъм за ремъците, както за маслата,но статистиката показва че прехвалените марки създават повече проблеми.

Затова ОЕМ :)

:yes: :yes: :yes:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Дек 2012, 16:28

Ако визираш моето мнение - то е на базата на доста дълъг опит...та нищо субективно няма в него :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 07 Дек 2012, 9:39

Нека да пясня за да няма засегнати.Тук е нормално да се обсъждат ремъци,филтри,акумулатори,масла, но повечето хора знаят колко "оригинални" са частите в нашата мила родина.Нека всеки да си прави маркетинг и да си решава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 10 Дек 2012, 11:21

Поне от Континентал ремъци никой не се оплаква.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 20 Яну 2013, 21:47

...и така дойде и моя ред да се запиша в списъка със скъсаните демферни шайби! поръчана е оригинална такава. проблема обаче остава с отвиването на тоя прословут болт! последно - как става номерът? яко напъване, чукване на стартер, чукане по самия болт преди да се отвие и т.н.....

Трябва ли да се блокира маховика преди да се правят каквито е опити за отвиване или е достатъчно само да се сложи на 5-та скорост и да се дръпне ръчната? който го е отвивал тоя болт моля да сподели как се е справил - вероятно с тръба и ако зор!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2013, 9:32

alexsch написа:...и така дойде и моя ред да се запиша в списъка със скъсаните демферни шайби! поръчана е оригинална такава. проблема обаче остава с отвиването на тоя прословут болт! последно - как става номерът? яко напъване, чукване на стартер, чукане по самия болт преди да се отвие и т.н.....

Трябва ли да се блокира маховика преди да се правят каквито е опити за отвиване или е достатъчно само да се сложи на 5-та скорост и да се дръпне ръчната? който го е отвивал тоя болт моля да сподели как се е справил - вероятно с тръба и ако зор!

Това без пневматичен пистолет - забрави!!
При мен беше зорно :) - махаш радиаторната кутия за по-лесен достъп,тя е на 2 болта горе при гредата и мисля 2 щифтчета отдолу.
Взимаш пистолета и почваш :mhihi: - ако имаш късмет,ще я отвърти бързо - ако не - не удряй нищо с чук!!
Ако не става веднага - почваш с пистолета ,само натискаш спусъка за секунда две и и отпускаш - да напъне резбара - няма да се притесняваш - адски здраво е това нещо :mhihi:

Успех и да споделиш след това - резултата :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 21 Яну 2013, 10:25

....сега остава само да ми кажеш къде има и такъв пистолет, който може да ползвам за няколко часа и цена няма да имаш! :bowdown:
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2013, 10:32

alexsch написа:....сега остава само да ми кажеш къде има и такъв пистолет, който може да ползвам за няколко часа и цена няма да имаш! :bowdown:

Гумаджия,сервиз....те такива ..

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d

Мнение от ico_g » 08 Фев 2013, 23:42

Аз смених моята с оригинална във Варна карс за 560лв с гаранция 2г. Преди това проверих и за сваг ми искаха 420лв. само за шайбата.

ПредишнаСледваща

Назад към E46