Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от © » 22 Май 2011, 16:44

Тъкмо и аз днес щях да се хваля, че го тествах :mhihi:
В Пловдив - хваща БТВ - 3 канала и ТВ7 4 канала + един кодиран, като из града нямаше проблеми с приемането, но все пак съм карал малко време (докато се сетя, че мога да го пробвам) и то с не много висока скорост (под 80)
Картината и качеството са перфектни. Знам, че със сигурност излъчването е mpeg4, но както навсякъде е експериментално - имало по слаб сигнал, имало време с по-силен сигнал според форумите. Не знам какъв е бил сигнала по време на тестовете. Най-радващото е че след първото сканиране запомни настройките и не ги е губило, колкото и да го тествах.
Дори грозната антена на предното стъкло започна да ми харесва :mhihi: толкова бях доволен
Дано пуснат по-скоро за цялата страна.
Със сигурност ще ми трябва още една антена най-малко, извън града бързо започна да размазва, но все пак се отдалечавах.

п.с. ако можеш да го управляваш значи е с новия firmware, защото Dynavin със сигурност е с новия

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 22 Май 2011, 17:36

Слави, трябвало е да спреш някъде на открито където сигнала е добър и да пуснеш отново да сканира.
На всякъде Канал-1 е с по-слаб сигнал и при мен го хвана чак на третото сканиране и след като включих усилването на антените.
Но един път като го запаметиш после ще може да се гледа.
С другия тунер ми излизат и 6-7 цифрови радиа но с този нещо не ги намери.
По-нататък ще го ровя , след като си оправя колата.

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Май 2011, 17:53

В Пловдив няма Канал 1
То само тези два канала са пуснали за сега и то ги има от време на време. Иначе снимката е от паркинга на един МОЛ, където имаше известни проблеми с приемането, защото е само бетон. Усилването на антената беше включено, въпреки че съм и подал и 12 волта отделно от тунера
Мисля да взема поне една антенка като твоята, но с усилване на първо време пък по-нататък и грозната ще сменя

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes c200 CDI

Мнение от swilen » 24 Май 2011, 11:41

Lynx,спомена,че имаш опит с тунери,предполагам и с антени.Дай съвет към каква антена да се ориентирам/аналогова/.
Решил съм да е вътре в купето ,въпреки че според моята логика ако е отвън ще хваща по добре :)

Предполагам,че тези със залепящите сесиликонови'пера "не са най-удачния избор
Изображение
.Има едни с разтягащи се или цели метални рамена-по удачни ли са?
Изображение
Тези,с два рефлектора в комплекта какъв им е смисъла-за VHF и UHF по отделно ли ?И гледам,че завършват 3,5 мм жакове.Тунерът ми е с обикновен антенен вход,като на домашентелевизор-с някакъв преходник може ли да се свържат към него или е безсмислено

Изображение

И къде и по какъв начин е най-добре да се разположи антената в салона на автомобила?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 24 Май 2011, 17:16

Моят опит с аналоговата телевизия в колата е доста скромен.
Тунера с който съм в момента е хибриден: аналог+дигитален МПЕГ2 /китайски евтиняк, но бива горе-долу /.
С аналоговата телевизия направих много експерименти с разни антени и така и не постигнах добър резултат.
Най-добре беше с една активна антена домашна с усилвател на батерии
Затова и се насочих към цифровата и вече няколко години я ползувам.
В София сигнала на аналоговата е слаб и навсякъде си заобграден с високи сгради, много е зле за в кола.
Консултирал съм се с разни сервизи които монтират тунери и подобна техника и всички казват,
че аналоговата е доста трудна за София и се гледа свястно само с един тунер на Алпин с 4 антени.
Имало и няколко други хубави, но като цяло не е подходящо за нашия район.
Иначе за извънградско бивало и на открити места било екстра.
Предполагам , че при теб е доста открито и си близко до излъчвателя и затова си доволен.
Сега съм възложил сериозни надежди на Динавинския тунер и се надявам да го направя да работи добре по време на движение в този гъч от сгради :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 27 Май 2011, 12:36

Тази алтернативна навигация може ли да се управлява от мултиволана?
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 27 Май 2011, 12:38

ivo098 написа:Тази алтернативна навигация може ли да се управлява от мултиволана?

Управляват се някои неща :yes: (радио, телефон)
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Потребител
Аватар

Мнение от swilen » 28 Май 2011, 9:50

А някой открил ли е решение на проблема с прехвърлянето на тел.книга...или това си зависи от телефона?

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Май 2011, 19:13

Решението трябва да го открие Dynavin, но тях ги мързи да гледат
Поради големият брой марки за телефони, не можело да стане с един софт за всички и трябвало да се пише софтуер(firmware) за всяка марка по отделно.
Но нищо не се пише или пък не им се занимава. Ако пуснат един за Nokia, за HTC и IPhone ще обхванат 70-80% от телефоните
----------
Тъй като не можах да намеря подходящо място за антена се замислям дали да не сложа някаква такава http://cgi.ebay.com/New-Shark-Car-TV-DT ... 230f3e6308
Мисля, че ще се намира на много добро място и ако е достатъчно добра не би трябвало да има проблеми с телевизията, единствено ме притеснява как ще прекарам кабела покрай уплътнението на задния прозорец. Някой правил ли го е това?
Ето още един линк за монтажа http://www.bigpatsfans.com/bt/bluetooth.htm

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 30 Май 2011, 12:43

Слави доколкото съм чел, така наречените деверсивни тунери /тези с 2-те антени/работят добре само ако си включил 2 антени.
Някъде имаше инструкция със схеми за инсталирането на антените, така че да се гарантира добро приемане.
Ще потърся и ако го намеря ще го постна тук.

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Май 2011, 22:41

ако имаш някаква инструкция, давай я, че да не се налага да купувам после отново две еднакви
Ако взема тази със сигурност няма да е сама, но все пак ако има някакви изисквания за този тунер по-добре да ги спазя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 31 Май 2011, 11:55

Снощи търсих инструкцията и нещо не мога да я намеря. До колкото помня беше на Алпин и вървеше към един тунер, пак ще търся.
В общи линии се казваха няколко основни неща за монтажа на антените:
1.Деверсивните тунери работещи с 2 антени работят в двоен режим, като всяка една антена се управлява от отделен чип и се получава нещо като наслагване на двата сигнала, което подобрява работата и намалява пикселизирането на картината при по-слаб сигнал.
2.При монтаж на антените трябва да се стремим да монтираме антените по-високо/доколкото е възможно/, препоръчителна дистанция от земята е не по-малко от 1,5 метра :mhihi:
3.Антените се слагат на срещуположни места в колата с цел разширение на обхванатия периметър.
4.За лек автомобил се смята за най-подходящо едната антена да е на предното стъкло горе пред сенника на пасажера, а втората трябва да е на задното стъкло в най-горната част в ляво.
Изображение
5.Никъде досега не съм чел, че двете антени обезателно трябва да са еднакви. Те работят по отделно.
Ето тук в този файл от средата на 4-та страница надолу са обяснени някои принципни работи за diversity reception of DVB-T:
http://www.ensta-paristech.fr/~sibille/TD-04-014.pdf
Добре е да се изчете целия файл, има интересна информация. Малко на индиански е написано , но се разбират повечето работи ;)

Потребител
Аватар

Мнение от swilen » 07 Юни 2011, 22:10

:banghead: Появи ми се много досаден проблем. Бях си сложил някакво Примо,вървеше си добре,всичко си беше ОК.Единствено от време на време,когато пускам навигацията се налагаше да посочвам пътя за стартирането на програмата/въпреки че бях сложил отметка Примото да се стартира автоматично/.От няколко дни обаче като почне да зе зарежда,изскача някаква грешка Изображение.
Изтеглих си разни други версии на програмата,обаче като почнат да се зареждат се появява същата грешка.Та се чудя това нещо проблем на WIN CE ли ще е ??? :banghead: :banghead: :banghead:

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Юни 2011, 8:17

то си пише - смени му файловете за гласовата навигация т.е. файловете в папка \content\voice
Аз ползвам само Анелия т.е. нямам мъжкият глас, който програмата ти се опитва да го зареди
Изтрий папка save (губиш всички настройки), след това задай за гласова навигация друг файл.
Имай предвид, че специално за примо1.2 файловете са различни от тези за IGO или примо1.1
за всеки случай, пак ако си с примо 1.2 провери и в sys файла дали имаш това
[sound]
csv_voice_enabled=1

Потребител
Аватар

Мнение от swilen » 08 Юни 2011, 8:53

Трих я тази папка Save,ама проблема си остава.Освен това,както вече споменах,програмата си работеше...поне 3 седмици,нищо не съм пипал,и изведнъж този проблем :ranting:
След като изтрия Save и пусна примото да се зарежда излиза прозорец в кото ме пита какъв език да избера-посочвал съм български,английски,руски....все тази грешка се появява.

ПредишнаСледваща

Назад към E46