Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
bmw20009 написа:BrainStormeR написа:Добре е станало.
Аз също се интересувам от ретрофит, при мен ситуацията обаче е по-различна. Аз съм със Subaru Legacy и в няколко сайта видях, че хората препоръчват лупата на Е46 като вариант за ретрофит. Тази, която се продава в ПроПартс е реплика на ОЕМ за Е46 или? Някой може ли да постне снимки на задната част на лупата, че да се ориентирам как ще стане монтажа и реглажа?
Колега, този Моримото от европейския Ибей ли го намери? Колко излезе с доставката?
Аз имам нещо![]()
http://biskata1.snimka.bg/tuning/bmw.642356.26017862
колега от ебеи.ком е и излезе около 100 лева и 3 лева доставка.фаровете не се режат а само се махат крушките и се мушат лупите.напиши morimoto mini h1 в гоогле и има видео как се слагат,как светят и тем подобни
ето http://www.ebay.com/itm/XENON-2-5-MINI-BIXENON-PROJECTOR-LENS-HID-H1-W-SHROUD-/290612345214?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item43a9d8797e

- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330xi
- Мечтае да кара: F25 X3 35i
Колеги, след доста търсене и четене, май намерих моя перфектен избор на Bi-Xenon retrofit, и реших да го споделя, ако някой разсъждава като мен. 
Тъй като сега съм с чисто нови фарове Hella и крушки Philips X-treme Vision +100%, не ми се искаше да взимам нещо евтино, което да е малко подобрение, исках нещо супер силно и май си намерих такова.
Става въпрос за BI-XENON MORIMOTO MINI STAGE III KIT (D2S) от The Retrofit Source, но с определени компоненти:
http://www.theretrofitsource.com/produc ... cts_id=237
Като го отворите, ще видите, че може да си избирате компоненти.
На първо място ми харесва, че мога да добавя Philips D2S 85122+ крушка, която е новия модел с 300 лумена по-добър от, смятаната за най-добра на пазара ксенон крушка 85122.
Също така слагам и Morimoto 5Five 50W баласти, които благодарение на по-високия си волтаж, обещават да накарат въпросната Philips 85122+ да светне още по-силно (ако разгледате на същия сайт страницата на въпросната крушка, ще видите, че там пише, че заради високото и качество е безопасно да се ползва с баласти с по-висок волтаж).
И естествено слагам и E46-R Extended капачки за оригинален изглед.
Така сглобен, комплекта излиза 345 долара, но според мен ще е общо взето най-доброто, което можете да сложите на рефлекторни фарове без рязане и даже си мисля, че вероятно ще е по-добър от оригиналния ми 10 годишен Bi-Xenon, който имах преди (за всички които си мислят да си търсят оригинални фарове на старо).
Споделям го и защото в сайта им четох, че може да има отстъпки при групови поръчки. За това, ако повечко хора се съберат, на които им харесва този комплект, може да поръчаме заедно и да ни излезе още по-изгодно.

Тъй като сега съм с чисто нови фарове Hella и крушки Philips X-treme Vision +100%, не ми се искаше да взимам нещо евтино, което да е малко подобрение, исках нещо супер силно и май си намерих такова.
Става въпрос за BI-XENON MORIMOTO MINI STAGE III KIT (D2S) от The Retrofit Source, но с определени компоненти:
http://www.theretrofitsource.com/produc ... cts_id=237
Като го отворите, ще видите, че може да си избирате компоненти.
На първо място ми харесва, че мога да добавя Philips D2S 85122+ крушка, която е новия модел с 300 лумена по-добър от, смятаната за най-добра на пазара ксенон крушка 85122.
Също така слагам и Morimoto 5Five 50W баласти, които благодарение на по-високия си волтаж, обещават да накарат въпросната Philips 85122+ да светне още по-силно (ако разгледате на същия сайт страницата на въпросната крушка, ще видите, че там пише, че заради високото и качество е безопасно да се ползва с баласти с по-висок волтаж).
И естествено слагам и E46-R Extended капачки за оригинален изглед.
Така сглобен, комплекта излиза 345 долара, но според мен ще е общо взето най-доброто, което можете да сложите на рефлекторни фарове без рязане и даже си мисля, че вероятно ще е по-добър от оригиналния ми 10 годишен Bi-Xenon, който имах преди (за всички които си мислят да си търсят оригинални фарове на старо).

Споделям го и защото в сайта им четох, че може да има отстъпки при групови поръчки. За това, ако повечко хора се съберат, на които им харесва този комплект, може да поръчаме заедно и да ни излезе още по-изгодно.

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
същите лупи в ебеи са 60 долара,защо ги взимаш от тук на 120

- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
unikalen88 написа:същите лупи в ебеи са 60 долара,защо ги взимаш от тук на 120
Защото не съм убеден, че са същите.

Обаче, комплекта, който ти показа : http://www.ebay.com/itm/XENON-2-5-MINI- ... 7298wt_954
По нищо не изглежда това да са Morimoto. Аз поне не виждам да пише някъде, а и да пише, пак ми изглеждат съмнителни. Иска ми се като взимам такова нещо, да е от малко по-сигурно място, каквото The Retrofit Source ми изглежда.

И освен това, тези са H1, а аз много държа на D2S крушка за да мога да си сложа Philips 85122+.
- BrainStormeR
- Потребител
-
Пич, нали си наясно, че с шипинга и данъците този комплект отива към 700 лева?
- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
BrainStormeR написа:Пич, нали си наясно, че с шипинга и данъците този комплект отива към 700 лева?
Това е малко относително. Комплекта излиза 530 лева и има безплатна доставка за Щатите. Аз имам няколко познати, които ходят веднъж-дваж годишно натам и мога да помоля някой да ми го донесе, което значи че ще излезе 530 + монтаж, кажи-речи около 600 лева.
Което пак е на половината на цената на оригинален ксенон втора употреба, а мисля че ще свети по-добре, защото съм имал ОЕМ, и не съм чак много впечатлен, а и трябва да се молиш да си намериш читав...

Съзнавам, че е доста по-скъпо от някои евтини комплекти, които могат да се намерят, плюс много евтин ксенон.
За това казах, че това е начина, по който аз разсъждавам, че ако реша да инвестирам въобще в такова нещо, ще инвестирам още 300 лева отгоре, за да знам, че наистина ще свети супер силно, и няма да почне да премигва след една година, ами докато я имам тая кола няма да имам проблеми с това.
За това, попитах, ако има някой друг, който разсъждава по такъв "шантав" начин като мен, може някой ден да се съберем 5-10 човека примерно, и да му пишем на този, че ако дори ни направи една отстъпка като например безплатна доставка до България, защото взимаме 5-10, ще е супер.

А и плюс това, този комплект е универсален, става за много коли, може да пишем и в други форуми, да станем повече, и да се съберем за цяло пале.

- BrainStormeR
- Потребител
-
Не мисля, че е реално да се съберем 5 човека дори. Самият аз искам да правя качествен ретрофит... но 500 лева са си 500 лева.
Схемата ти е добре, това по принцип е най-добрия начин да купиш нещо от САЩ, с познат. Така че ти желая успех.
За мен съм си решил да почна с компромиса "хубава лупа - евтини крушки и баласти" и по нататък ще го "ъпгрейдвам", ако има смисъл.
Схемата ти е добре, това по принцип е най-добрия начин да купиш нещо от САЩ, с познат. Така че ти желая успех.

За мен съм си решил да почна с компромиса "хубава лупа - евтини крушки и баласти" и по нататък ще го "ъпгрейдвам", ако има смисъл.

- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
И аз съм решил, че ще почна с нещо евтино, за това съм сложил за 60 лева 2 Philips X-treme Vision +100%. И ако реша да слагам лупите, ги местя тези на дългите.
Ти коя имаш предвид под хубава лупа? Защото ти почнеш ли с нея и баласти, пак не е евтино...
Ти коя имаш предвид под хубава лупа? Защото ти почнеш ли с нея и баласти, пак не е евтино...

- BrainStormeR
- Потребител
-
Тези, които предлага Babuna са FX-R, те са реплики на ОЕМ-а на Infinity FX и са много добър вариант за афтермаркет ретрофит.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
slavyan5 написа:unikalen88 написа:същите лупи в ебеи са 60 долара,защо ги взимаш от тук на 120
Защото не съм убеден, че са същите.От търсенето из интернет, останах със впечатлението, че Morimoto са едни по-добри и качествени лупи и като цяло комплекти и ако ги намеря за 60 долара - супер.
Обаче, комплекта, който ти показа : http://www.ebay.com/itm/XENON-2-5-MINI- ... 7298wt_954
По нищо не изглежда това да са Morimoto. Аз поне не виждам да пише някъде, а и да пише, пак ми изглеждат съмнителни. Иска ми се като взимам такова нещо, да е от малко по-сигурно място, каквото The Retrofit Source ми изглежда.
И освен това, тези са H1, а аз много държа на D2S крушка за да мога да си сложа Philips 85122+.
ето ти ДС2 http://www.ebay.com/itm/XENON-2-8-BIXENON-PROJECTOR-LENS-HID-D2S-SHROUD-/290612345612?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item43a9d87b0cмОГА ДА ТИ ГАРАНТИРАМ ЧЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ,Американците от къде мислиш ги взимат,глдал съм моримото,гледал съм какво ли не и се убедих че разлика няма,както в външен вид,така и при светенето.така че лупи от тук за 100 лева и ксенон а 70 ела да видиш как свети наживо.

- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=840919 това може да е послезно за някой
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
olegvn написа:http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=840919 това може да е послезно за някой
моите лупи са същите. качил съм снимки 2 страници напред.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Изплува ми следния въпрос относно лупата която се закрепва без да се реже фара и е на резба отзад. Какво се случва когато трябва да се смени ксеноновата лампа, струва ми се че не става отзад а трябва пак да се отваря фара, разлепване на стъклото и тогава да се смени. Дано греша.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
щом казваш съгласявам се, гледах снимки на които видях че задната част на лупата представлява нещо като шпилка за монтаж влизаща в дупката на рефлектора и през нея ми се стори доста амбициозно да се подменя крушката.