Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Проблема при евтините шайби е че не са демпфери а просто гумени шайби. Това ще рече че при всяко палене и гасене усещат цялата мощ на двигателя... т.е. коват на място и няма омекотяващ момент. За това и се късат толкова лесно. Оригиналната си е демпфер т.е. някакъв вид гумен амортисьор който гаси вибрациите като ги поема и пренася, за това и издържа повече. Още не съм сменял тази шайба, надявам се да не я и сменям, но съм чувал че като потегли да си ходи, започва финно разпрашаване от нея което зацапва коша... това е един от симптомите... стигне ли се до гумен мирис, вече си е отишла.

Колеги, никога не слагайте ментета!!!! Аз препатих с такъв демфер доста, резултата е 2 скъсани ремъка + 2 ролки и амортисьорчето на обтегача заминаха за 7-8 К км.., та сами си направете сметка
По-добре сложете второупотребен оригинал от колкото ново менте /ако финансите са свити/.
Сега колата мърка с ориг. демпфер, а с ментето работеше като Беларус особено на ниските обороти.
По-добре сложете второупотребен оригинал от колкото ново менте /ако финансите са свити/.
Сега колата мърка с ориг. демпфер, а с ментето работеше като Беларус особено на ниските обороти.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
MonsteR написа:Проблема при евтините шайби е че не са демпфери а просто гумени шайби. Това ще рече че при всяко палене и гасене усещат цялата мощ на двигателя... т.е. коват на място и няма омекотяващ момент. За това и се късат толкова лесно. Оригиналната си е демпфер т.е. някакъв вид гумен амортисьор който гаси вибрациите като ги поема и пренася, за това и издържа повече. Още не съм сменял тази шайба, надявам се да не я и сменям, но съм чувал че като потегли да си ходи, започва финно разпрашаване от нея което зацапва коша... това е един от симптомите... стигне ли се до гумен мирис, вече си е отишла.
Точно така колега. Като се нацепи шайбата, малки парченца от нея могат да се забележат по борда й или под колата където паркираш

"Чемодан, вокзал, Москва"
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
^И шайбата задължително трябва да е истинска, защото евтиното излиза скъпо! Аз за 3 000км. смених 2бр алтернативни по цена от истинската. Сега съм с 3-та оригинална от акционерно дружество Дару Кар пък да видим какво ще стане! 

Здравейте колеги!От месец съм с нова придобивка 320D 150к.с. след покупката бяха сменени:Ролки,ремъци,филтри и масло!Още преди да сменим консумативите имаше едно претрисане при палене и гасене и леко прискръцване,но мойте майстори гледаха тампоните на двигателя и бяха като нови(може би сменяни) възможно ли е всичко да идва от тази демпферна шайба,и ако е от нея да се сменя до както е време?!? Поздрави
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
menk0 написа:Здравейте колеги!От месец съм с нова придобивка 320D 150к.с. след покупката бяха сменени:Ролки,ремъци,филтри и масло!Още преди да сменим консумативите имаше едно претрисане при палене и гасене и леко прискръцване,но мойте майстори гледаха тампоните на двигателя и бяха като нови(може би сменяни) възможно ли е всичко да идва от тази демпферна шайба,и ако е от нея да се сменя до както е време?!? Поздрави
Може от нея да претриса

Днес я гледахме обаче гумата не изглежда напукана..възможно ли е от нещо друго да го прави това?Или просто външния вид не е гаранция,че е здрава
- ToCo
- Потребител
-
- Кара: бмв 320д е46 2001
- Мечтае да кара: болид от формула 1
- Детайли за колата: комби,136 к.с
перфектна :)
абе колеги,какво ги правите тези демпферни шайби че толкова кратко време имат живот...
това ли е най слабото място на бмв?
това ли е най слабото място на бмв?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
menk0 написа:Днес я гледахме обаче гумата не изглежда напукана..възможно ли е от нещо друго да го прави това?Или просто външния вид не е гаранция,че е здрава
От коя страна я гледахте, отвън или от страната на вала?
Отвън я гледахме и изглеждаше добре,нямаше напукано,но не сме я сваляли да я оглеждаме!Но от какво друго може да е това скърцане и престрисане?Възможно ли е ако са ми объркали ремъка първо ми бяха пратили 6PK 2090 но като погледнах стария и той беше 2080 и го смених с такъв,а всъщност незнам какъв размер трябва да е оригиналния(ако някой знае да сподели) но на мен лично не ми се вярва да идва от него проблема! Поздрави
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Ремъка за М47 е 5PKx2030.
Последна промяна stoimenov_1958 на 05 Дек 2012, 12:48, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
stoimenov_1958 написа:Ремъка за М47N е 5PKx2030.
Не съм 100% сигурен, но май се обърка - посоченият ремък е за М47, а не за М47N - там е 6PK...за размера не съм 100% сигурен.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Dimitroff написа:stoimenov_1958 написа:Ремъка за М47N е 5PKx2030.
Не съм 100% сигурен, но май се обърка - посоченият ремък е за М47, а не за М47N - там е 6PK...за размера не съм 100% сигурен.
6 PK X 2080 - както казва Dimitroff е на М47N
5 PK X 2030 - М47
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Допуснал съм неволно една неточност ,но по-важно е че момчето има вече нужната информация.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
menk0 написа:Отвън я гледахме и изглеждаше добре,нямаше напукано,но не сме я сваляли да я оглеждаме!Но от какво друго може да е това скърцане и престрисане?Възможно ли е ако са ми объркали ремъка първо ми бяха пратили 6PK 2090 но като погледнах стария и той беше 2080 и го смених с такъв,а всъщност незнам какъв размер трябва да е оригиналния(ако някой знае да сподели) но на мен лично не ми се вярва да идва от него проблема! Поздрави
Скърцане може да има от по-дълъг ремък или просто скапан ремък. Аз смених Гейтс и Дайко заради скърцането, сега съм с Continental и няма проблеми.