Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Софтуер

Мнение от xapgyep » 27 Сеп 2009, 13:51

sivak, да не ми смениш паролата, ей!
:D

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 27 Сеп 2009, 16:02

Sivako написа:С това кабелче дали мога да влезна в Car Memory?
И Дали нещо трябва да го преправям или да инсталирам Руската версия на DIS Която така и немога да я намера :(
http://programatoribg.com/inpa/index.htm

Не че няма да стане, ама ти трябва само ком порт. А по новите лаптопи нямат.... а със кабела на Стоян от склад66 ще стане ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 27 Сеп 2009, 23:14

milennyc написа:
Sivako написа:С това кабелче дали мога да влезна в Car Memory?
И Дали нещо трябва да го преправям или да инсталирам Руската версия на DIS Която така и немога да я намера :(
http://programatoribg.com/inpa/index.htm

Не че няма да стане, ама ти трябва само ком порт. А по новите лаптопи нямат.... а със кабела на Стоян от склад66 ще стане ....

Ком порт имам имам и инсталирани DIS v39 v44 v55 v57 руски английски само дето и китайска нямам :mhihi:
Но един и същи резултат нямам акумулатор и не мога да влизам в car memory :( Въпреки че колата е нон стоп на зарядно :shock:
Отворих кабелчето и няма нищо общо с оня от 1ва страница
Незнам дали това даване на контакт дето не го отчита кабела или тока в акумулатора спират процедурата :shock:
Ще пробвам още 2-3 дни (Че ми писна да седя до 4.00 в гаража) и ако не стане или ше си купя някакъв кабел който става или минавам на NavCoder :smoke:
xapgyep написа:sivak, да не ми смениш паролата, ей!
:D
Нема страшно :mhihi: :mhihi: :mhihi: тая сутрин мисля да уцеля часът на ставане за регистрация не пак да ме пр**бат 2 минути :winky:
А при тебе има ли развитие???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от Sivako » 03 Окт 2009, 9:57

milennyc написа:
kasico написа:Здравейте, извинявам се за глупавия въпрос но аз така и не разбрах този кабел става ли и трябва ли да му се правят някакви модификации за да работи нормално с БМВ?

http://programatoribg.com/vagcom/index.htm

Целия софтуеър сам го приготвил само кабела остана да си набавя.. и ако този става значи го взимам веднага :)
Благодаря предварително.

Това е кабела но трябва да се преправя както е показано в самото начало на този пост!!! Успех ако стане пиши

Този кабел няма нищо общо с показаният кабел на първа страница,вместо квадратният чип има някакъв друг правоъгълен и си нямам на идея какво трябва да се промени по него :confused: дайте малко хелпец че ми писна да купувам кабели :roll:
после ще го разглобя и ще пусна снимки
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 04 Окт 2009, 0:25

Оправих кабела :mhihi:
DIS Си тръгва но пак нямам достъп до car memory :evil: Някой въобще подкарал ли го е на е 38ца ако е така коя версия на дис ползва и какъв кабел.
Благодаря ви :winky:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Окт 2009, 9:17

Колеги имам няколко въпроса.
С ДИС v.52, така както си е инсталиран от китайците на лаптоп ИБМ Т30 с жълтата глава, немога да си прочета компа на компакта :evil:
Дава съобщение ,че на пин 17 на диагностичния куплунг няма сигнал :shock:
Свалих компа и прозвъних кабела от диагностичната букса до ЕКУто зрав си е всичко изглежда нормално.Отворих и ЕКУто да видя дали няма нещо нередно, препоих въпросното краче на пина за всеки случай, защото ми изглеждаше, че има студена спойка, но няма резултат :evil: ДИС-а пак не го намира и пак същото съобщение ми дава.
Искам да попитам има ли вариант точно тоя дис да неще да работи с по стари коли, пробвахме го вчера и на един ИС от най старите 1992г. там неможа да намери нищо, все едно няма кола :shock:
При мен поне намира АБС,СРС,ЗКЕ....всичко без ДМЕ
По принцип с тоя уред се правят доста коли ,но все по нови и никога не е имало каквито и да е проблеми с тях - Е60,Е90,Е87,Е65,Е66....и няколко Е36ци са закачани за диагностика, но все от по новите години 97,98, с по старите 96 и надолу неще :roll:
Какви настройки се правят като си инсталирам виртуалната машина за да го подкарам с жълтата глава?
Някой от вас преглеждал ли е с ДИС някоя по дърта Е36, има ли живи данни или просто комповете на по старите не го поддържат като опция?
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 06 Окт 2009, 19:46

Не става за е36 със този кабел от 40лв. Това ще стане с ADS и кабела ти е към 280лв. :). ДИС със ефтиния кабел стават за 39,46 и нагоре без интерфейс до 2006-7 после пак трябва АДС и оранжава тиква(глава). Ако ти е нужно само за диагностика на е36-ца си вземи карсофт с интерфейс и ....ти си човека

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 07 Окт 2009, 8:25

milennyc написа:Не става за е36 със този кабел от 40лв. Това ще стане с ADS и кабела ти е към 280лв. :). ДИС със ефтиния кабел стават за 39,46 и нагоре без интерфейс до 2006-7 после пак трябва АДС и оранжава тиква(глава). Ако ти е нужно само за диагностика на е36-ца си вземи карсофт с интерфейс и ....ти си човека

Колега ако този отговор е за мен, просто нямам думи :shock:
Невиждаш ли че съм написал ГТ1 със жълтата глава, тук нестава въпрос за кабел от 40лв.
Става въпрос за пълен комплект от 2500лв.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Окт 2009, 10:47

vld написа:
milennyc написа:Не става за е36 със този кабел от 40лв. Това ще стане с ADS и кабела ти е към 280лв. :). ДИС със ефтиния кабел стават за 39,46 и нагоре без интерфейс до 2006-7 после пак трябва АДС и оранжава тиква(глава). Ако ти е нужно само за диагностика на е36-ца си вземи карсофт с интерфейс и ....ти си човека

Невиждаш ли че съм написал ГТ1 със жълтата глава, тук нестава въпрос за кабел от 40лв.

:shock:
пиши ако откриеш някакви допълнителни възможности спрямо нашия побългарен ДИС

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 07 Окт 2009, 16:55

Тя попринцип машинката си бачка идеално с новите коли, всичко лети става много бързо, ма старите бабички е направо трагедия :roll:
Рабрах че доста често при Е36 го има тоя проблем да не разчита ДМЕ със съобщение, че няма връзка със пин 17.
Интересно ми е дали мога да подкарам ИНПА през жълтата глава, ако може как?
Дано се включи Стоян или Джомби, предполама, че знаят как става номера и се надявам с ИНПА да мога да прочета по добре компактчето ми. :roll:
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 07 Окт 2009, 19:18

vld написа:

Сори колега не съм те разбрал, но аз съм с жълта глава и нямам този проблем. А това с кабела го казах понеже ако кабела се преправя по метода на колегата създал темата.... кабела е 40лв. и за това казвам че не става за е36-ци с този кабел. Но ако ти си купен комплект за 2500лв. не виждам проблем... аз до сега съм нямал проблем с пин 17

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 08 Окт 2009, 10:48

milennyc написа:
vld написа:

Сори колега не съм те разбрал, но аз съм с жълта глава и нямам този проблем. А това с кабела го казах понеже ако кабела се преправя по метода на колегата създал темата.... кабела е 40лв. и за това казвам че не става за е36-ци с този кабел. Но ако ти си купен комплект за 2500лв. не виждам проблем... аз до сега съм нямал проблем с пин 17

Добре, а закачал ли си Е36-ци, има ли живи данни или няма :?:
Последна промяна vld на 09 Окт 2009, 8:17, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 14 Окт 2009, 16:08

bojky написа:Колеги аз отдавна съм намерил нещо такова,което е за синхронизация на дебитомера...но чаках да видя дали някой от останалите колеги (които от тук се светнаха за ГТ1,благодарение на колегата Jomby, и почнаха да правят пари с тази програма....) няма да ни сподели как става това така наречено адаптиране,синхронизиране и т.н.
.....
Аз съм с виста и още не съм подкарал ГТ1 и никой с виста от тук не помага...затова ще слагам ХП сега...
Нека накой които има ГТ1 да каже дали е това пътя :)

slitter написа:Не виждам причина да слагаш ХР при положение, че ДИС работи с друга операционна система. Трябва само да сложиш VM Ware, който ще симулира операционната система. Значи, съвет от мен: качи си INPA, качи си VM Ware и после ми пиши на ЛС, за да ти прата един фаил, с който автоматично ще си подкараш ДИС, а настройките ще ти дойдат автоматично.... ок?

Аз пробвах ДИС-а под Виста, но не се получи нещо :dunno:
Не знам дали причината е в лаптопа или в ОС.
Исталирах и ХР като втора ОС, но когато стигна до Кар-мемори и програмата заспива.
С кабела на склад.66 съм и ползвам технияфайл за ДИС на ВМ Плеър.
Искам да помоля колегата Слитер да ми пусне едно помощно ЛС (ако не желае да дава подробности тук) с какъв кабел и версия (като източник) на ДИС е? И всякаква допълнителна помощ ще е добре дошла :help:
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cupra » 14 Окт 2009, 17:09

Колеги помогнете ми!
Правя всичко по описание на Jomby за инсталацията на Дис но бутона coding го няма.
Благодаря предварително!

Аватар

Мнение от milennyc » 14 Окт 2009, 18:53

Няма да тръгне по Виста :!: Купра :) не си направил диска със смесването както трябва нещо. Щеше да идваш с новата седма серия :). Предполагам че бега е ОК

ПредишнаСледваща

Назад към E46