Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Wikipedia Не винаги е вярна..като влезеш в ЕТК,Realoem ще го разбереш,330cd няма преди фейслифт и всички са с М57N.
Купетата дизел 3.0 почват 08.2002 можеш да го видиш и в Аутодата
Купетата дизел 3.0 почват 08.2002 можеш да го видиш и в Аутодата

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
kbeemer написа:Като не гледаме цената как ви се вижда тоя екземпляр, приятели?![]()
http://www.cars.bg/c622953
На мен колата ми харесва, не виждам някакви сериозни проблеми по снимка. Ксенонът е вграждан допълнително, краищата на седалките са претапицирани, но това за мен е педантичност на собственика и доста повече от обявените километри. Стига и двигателят да е ОК, че скъпите неща са там.
Never mistake motion for action...
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
kbeemer написа:Като не гледаме цената как ви се вижда тоя екземпляр, приятели?![]()
Силно се надявам да не приемете поста ми като заяждане - не се заяждам. Знам, че е46 е един от най-добрите екземпляри на BMW, но не мога да проумея как може искат по 11+ к. за такива коли, при положение, че има: http://www.cars.bg/c566754
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не се заяждаш, но едното е ситуация, а другото - бой, ако знаеш вица. Ако не, сравняваш коли в различно състояние и оборудване. Не е чудно, че последните коли от един модел струват колкото първите от следващия, особено ако са добре оборудвани. Аз лично Е90 за 11 000 не бих си купил, ако не съм приготвил поне още 5 за непредвидени разходи 

Never mistake motion for action...
- Bmwfan123i
- Потребител
-
Здравейте,колеги ! Може ли да дадете мнение за тази кола-http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11384545156601364&f1=details&slink=5pzozh ,ако някой я е гледал или на око може да забележи нещо нередно.
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Не е луд тоя дето яде баницата, луд е тоя дето му я дава! И за мен повече от 11000лв. са неприлично много за 46-ца, пък ако ще и два М волана да има. Това си е индивидуално тълкувание.
Тук не говорим за баница, а за реални цени, които даваш при поддържането на автомобил.
И е абсолютно нормално един перфектнен автомобил да струва дори по-скъпо от барака от следващия заместител.
Не виждам какво не му е нормалното на това.
За това има коли от 3к, 7к, 12к.
Някой от тях си заслужават парите, други не.
Нека собственика си избере тази, която мисли, че си заслужава, спрямо неговите изисквания.
И за мен една 10+ годишна Е46 не струва 11к, ама примерно в моята като има вкарани само толкова в части и поддръжка, а реално нищо сериозно не ѝ е ставало, то за колко да я продам, ако не искам да съм толкова много назад? За 3к, за 4к?
И е абсолютно нормално един перфектнен автомобил да струва дори по-скъпо от барака от следващия заместител.
Не виждам какво не му е нормалното на това.
За това има коли от 3к, 7к, 12к.
Някой от тях си заслужават парите, други не.
Нека собственика си избере тази, която мисли, че си заслужава, спрямо неговите изисквания.
И за мен една 10+ годишна Е46 не струва 11к, ама примерно в моята като има вкарани само толкова в части и поддръжка, а реално нищо сериозно не ѝ е ставало, то за колко да я продам, ако не искам да съм толкова много назад? За 3к, за 4к?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Мой познат взе 320д 2004 година за 10 300 перфектна кола беше без забележки и 1 година по късно колата си е все така готина,има едно ОБАЧЕ колеги...колата му стъпи на над 15 000 на момчето,М пакетче,навигация,нямаше подлакътник,нямаше и кожен рекаро салон,момчето сложи и черен таван със М волан и до тука сметката стана много готина,за това тези колеги които си мислят,че 11 или дори 13к са много за Е46 от личен опит мога да ви кажа,колеги купувайте си Е46-тици по 5-6-7,ама като ги купите за тези пари вземете си 1 тефтерче и си записвайте какво давате защото досега съм чувал много мнения от сорта "За кво ми е М волан,или за какво ми е кожа",ама като си купят колите и видят някое наточето Е46 и им идва музата да фърлят пари,така че купувайте ги тия Е46-тици по 5-6-7 и просто си водете едно тефтерче какви пари давате и ако ви стиска след 1-2 години просто теглете чертата и пак преценете кое е по оферта,да дадеш повече пари в началото или да си купиш гола като пушка кола и после да наливаш нерви и пари в нея,аз тази грешка повече никога няма да я направя 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
И ти си прав, но и и аз не съм съгласен с теб. Високата цена на една кола не може да бъде основен критерии за безпроблемно ползване (както и ниската, за обратното).
За едно обаче съм съгласен - няма как да сравняваме качеството на е46, произведена в края на периода за модела, с всички възможни екстри и видимо перфектно състояние, с най-евтината оферта на е90 произведена в началния период на модела.
В предишното си мнение дадох първия възможен пример, без да гледам какво е състоянието или екстрите на е90-ка.
За едно обаче съм съгласен - няма как да сравняваме качеството на е46, произведена в края на периода за модела, с всички възможни екстри и видимо перфектно състояние, с най-евтината оферта на е90 произведена в началния период на модела.
В предишното си мнение дадох първия възможен пример, без да гледам какво е състоянието или екстрите на е90-ка.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Leon написа:kbeemer написа:Като не гледаме цената как ви се вижда тоя екземпляр, приятели?![]()
На мен колата ми харесва, не виждам някакви сериозни проблеми по снимка. Ксенонът е вграждан допълнително, краищата на седалките са претапицирани, но това за мен е педантичност на собственика и доста повече от обявените километри. Стига и двигателят да е ОК, че скъпите неща са там.
Колега ,защо реши че крайщата на седалките са претапицирани ?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
VladislavHristov написа:Leon написа:kbeemer написа:Като не гледаме цената как ви се вижда тоя екземпляр, приятели?![]()
Другия път като си влезнеш в колата погледни отблизо кожата,и после обърни внимание на широчината на всеки шев,няма нищо общо с оригинала..но даже и така да е,голяма работа че е претапицирано,нали е свежо и ново...като е скъсано и захабено пък казвате,че е захабено...няма угодия.Аз примерно претапицирах моя М волан заради едно съвсем леко захабяване горе и какво стана,хората вместо да оценят че си налял пари в тая кола и оправяш нещо което реално няма нужда от ремонт,но просто ти си перфекционист,и правиш всичко супер,пък те хората като видят претапициран волан и айдееее колата е на 500к км..

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Моята кола е с подобен салон и мога да гарантирам на 99% ,че салона от тази обява си е така от завода.Специално тази кожа е доста твърда и е много трудно да се нарани.
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Maximilian-E46 написа:VladislavHristov написа:Leon написа:kbeemer написа:Като не гледаме цената как ви се вижда тоя екземпляр, приятели?![]()
Другия път като си влезнеш в колата погледни отблизо кожата,и после обърни внимание на широчината на всеки шев,няма нищо общо с оригинала..но даже и така да е,голяма работа че е претапицирано,нали е свежо и ново...като е скъсано и захабено пък казвате,че е захабено...няма угодия.Аз примерно претапицирах моя М волан заради едно съвсем леко захабяване горе и какво стана,хората вместо да оценят че си налял пари в тая кола и оправяш нещо което реално няма нужда от ремонт,но просто ти си перфекционист,и правиш всичко супер,пък те хората като видят претапициран волан и айдееее колата е на 500к км..Отзад пластмасата над акумулатора имаше доста драскотинки и петънца и си я купих нова от Дару кар,както и много други такива елементи които по принцип никой не сменява защото не е счупено и няма нужда,но аз обичам всичко да е ново..и винаги ще се намери някой който да се направи на умник и да каже,ама защо тая пластмаса ми изглежда нова,сигурно колата е сцепена от каране..гледам че и кората под стъклото е нова..тая кола е много карана !!!
И като ги чуя тия неща и направо ме избива на агресия
Истината е,че всеки иска най-хубавото но и да е евтино,което е нормално.И аз обявих моята за продан,но си и държа на цената,защото знам каква е колата,както и някои старши от форума...!Не ми се разделя с нея,но има и по-важни неща в живота!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
svetliol написа:kbeemer написа:Като не гледаме цената как ви се вижда тоя екземпляр, приятели?![]()
Силно се надявам да не приемете поста ми като заяждане - не се заяждам. Знам, че е46 е един от най-добрите екземпляри на BMW, но не мога да проумея как може искат по 11+ к. за такива коли, при положение, че има: http://www.cars.bg/c566754
Тоя въпрос се повдига за поне 60ти път само в тази тема

- Bmwfan123i
- Потребител
-
Колеги няма ли да помогнeте с едно мнение.. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11384545156601364&f1=details&slink=5qjdvy