Джанти за Е46 - съвместимост, размери, гуми и т.н.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Джанти за Е46 - съвместимост, размери, гуми и т.н.
kokok0 написа:hitar_potar написа:Колеги, днес видях Е46 330д фейслифт, обуто с 15-ки джанти и гуми 205/60/15. Доколкото знам, на 330д влизат само няколко определени модела 16-ки, не ми стана ясно как лелята, шофираща го, ги е наденала...
Няма начин.
А няма

Сигурен ли си къв сбирщайн е?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Дам, някой го е шибнал отзад и си е сменил задния капак с такъв от 330д. Не виждам защо го обсъждме - абсурдно е. Факт е че няма начин.
- hitar_potar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330д
320д идва с единичен, наклонен надолу ауспух. 330д е с двоен, наклонен надолу. Видяното от мен комби бе точно с двоен такъв. Отделно от това мисля засякох тзи кола преди месец и нещо, докато още бе топло и беше с летните гуми на 17-ки джанти - дисковете си бяха големички. Направи ми впечатление, понеже външно колата като цвят и стил джанта бе 1 към 1 с моята. Убеден съм, че е 330д, просто се зачудих как така е обута с 15-ки. Има ли вариант да са сменяни дисковете отзад, за да поеме толкова малка джанта? 

- kokok0
- младши ентусиаст
-
hitar_potar написа:320д идва с единичен, наклонен надолу ауспух. 330д е с двоен, наклонен надолу. Видяното от мен комби бе точно с двоен такъв. Отделно от това мисля засякох тзи кола преди месец и нещо, докато още бе топло и беше с летните гуми на 17-ки джанти - дисковете си бяха големички. Направи ми впечатление, понеже външно колата като цвят и стил джанта бе 1 към 1 с моята. Убеден съм, че е 330д, просто се зачудих как така е обута с 15-ки. Има ли вариант да са сменяни дисковете отзад, за да поеме толкова малка джанта?
Пак да кажа, че е излишно да го обсъждаме - в грешка си ! По един или друг начин си в грешка. А какъв стил са твоите джанти ? Не си ли виждал слапове ? Това е единстеното нормално обяснение. 320д с насаден 3-литров.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Ако е заводско 330 няма шанс да влязат 15-ки джанти, от опит ви го казвам, защото лично бях свидетел на един приятел на 330хд че НЕ влязоха, даже в сервиза му казаха, че апаратите са толкова големи, че дори някои 16-ки биха опирали. Единствения вариант да е 3.0 мотор и да е на 15-ки е да е саденяк. Няма смисъл да се спори на тая тема. Прегледайте размера на дисковете и апаратите на малките и на големите мотори и ще видите, че няма как да стане. 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
За скраперията няма граници та може и оригинално 330 да е, но с други дискове и апарати
Може да има и зимни дискове освен джанти
Не подценявайте творческите решения

Може да има и зимни дискове освен джанти

Не подценявайте творческите решения

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Колеги какво означава is 34 пише на джантите може ли да е ЕТ то
Колко е ET стават ли за e46 17 style 32 8j

Sent from my PAP7600DUO using Tapatalk

- kokok0
- младши ентусиаст
-
joro95 написа:Колеги какво означава is 34 пише на джантите може ли да е ЕТ то
Точно това означава !
Екстра са за е46

- Jelqqzkow
- Потребител
-
- Кара: Е46
Здравейте колеги !
Сложих джанти стайл 230, 19", отпред съм с гуми 225/35/19, а отзад 255/30/19.
Отпред нямам проблеми с опиране, но отзад ми опира в калника, някакви идеи как да коригирам това опиране ?
Знам ,че има пичове които също карат Е46-ци с същите джанти затова ако се намери някой такъв да ме светне как е докарал неговата ще е супер!
http://www.bmwstylewheels.com/bmw/230

Отпред нямам проблеми с опиране, но отзад ми опира в калника, някакви идеи как да коригирам това опиране ?
Знам ,че има пичове които също карат Е46-ци с същите джанти затова ако се намери някой такъв да ме светне как е докарал неговата ще е супер!

- hitar_potar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330д
kokok0 написа:Пак да кажа, че е излишно да го обсъждаме - в грешка си ! По един или друг начин си в грешка. А какъв стил са твоите джанти ? Не си ли виждал слапове ? Това е единстеното нормално обяснение. 320д с насаден 3-литров.
Суапове съм виждал, но все на бензинки - предимно 2,5 или 2,8 мотори съм виждал, заменили оригинални двулитровки... и то предимно на е36. За пръв път чувам някой да си играе с дизелов мотор.
И моите джанти са стил 44, 17 цола, мисля 8j - обух ги със зимни гуми 215/50/17 и при повечко късмет ще ги оставям така, а за топлите месеци ще търся 18-ки.

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Jelqqzkow написа:Здравейте колеги !
Ролваш калниците и проблема е решен. Като напишеш в гугъл излиза всичко. Но съм изненадан, защото ЕТ-то на задните е по-прибрано с една идея от това на предните. ЕТ на предните ти е 37, а на задните 39. Стандартно на Е46 ЕТ е 35, което пък е една идея по-изнесено навън от горепосоченото ЕТ 37.

Тия гуми 255 отзад не са ли големи тупани? Защо не пробваш да сложиш малко по-тесни преди да режеш калниците? Или си пробвал вече?
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
- Jelqqzkow
- Потребител
-
- Кара: Е46
Stahlblau написа:Jelqqzkow написа:Здравейте колеги !
Ролваш калниците и проблема е решен. Като напишеш в гугъл излиза всичко. Но съм изненадан, защото ЕТ-то на задните е по-прибрано с една идея от това на предните. ЕТ на предните ти е 37, а на задните 39. Стандартно на Е46 ЕТ е 35, което пък е една идея по-изнесено навън от горепосоченото ЕТ 37.![]()
Тия гуми 255 отзад не са ли големи тупани? Защо не пробваш да сложиш малко по-тесни преди да режеш калниците? Или си пробвал вече?
Да добра идея да ги ролна, но не ми се рискува сам да правя експерименти с тръби, бухалки и т.н. начини които гледах

Колкото до ЕТ-то и аз нямам никаква идея защо така го дават ,но джантата отзад не е никак прибрана, отпред както казах си е окей.
А за гумите, те така си дойдоха джантите, а за момента нямам излишни пари да вземам нови гуми при положение ,че тези са си като нови, пък и винаги съм харесвал широките гуми за отзад

Видях ,че има специална джаджа за раздуването, та ако някой колега от Бургас я притежава и се е специализирал в този занаят може да ми свърши супер работа.
Здравейте и честита Коледа на всички
Трябва ми малко помощ.
Да ли мога да монтирам 4х 235/45 17 зимни гуми на стайл 89 8j 17 ET47? Колата е 46ца 330д комби ,окачването не е спортно. Някой да има представа дали няма да опират?
Благодаря
Трябва ми малко помощ.
Да ли мога да монтирам 4х 235/45 17 зимни гуми на стайл 89 8j 17 ET47? Колата е 46ца 330д комби ,окачването не е спортно. Някой да има представа дали няма да опират?

Благодаря
- kokok0
- младши ентусиаст
-
Fozyrd написа:Здравейте и честита Коледа на всички
Трябва ми малко помощ.
Да ли мога да монтирам 4х 235/45 17 зимни гуми на стайл 89 8j 17 ET47? Колата е 46ца 330д комби ,окачването не е спортно. Някой да има представа дали няма да опират?![]()
Благодаря
Аз карах с такъв сетъп, дори имам същите джанти - нямах проблеми.
- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
Пичове, възможно ли е с тези джанти да сложа 16-ки на 330d? http://www.ebay.com/itm/16-WINTERRADER- ... Sw-jhUCZe9
Има обяви с други цветове такива джанти.
Има обяви с други цветове такива джанти.