Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от lynx » 18 Май 2011, 18:06

В книжката на Динавин пише че трябва само да се държи непрестанно девятката и се нулирали настройките.
Не съм го пробвал и не знам какво е менюто.
Може би трябва само от дистанционното да се движиш из менюто, дистанционното май имаше стрелки и ще можеш да слезнеш по-долу.

swilen написа:И още един въпрос имам.
Като пусна DVD филм,постоянно ми изкарва някакъв досаден надпис"Внимание,за за вашата безопасност...."независимо дали съм в движение или колата е спряла.
След като докосна екрана надписът изчезва,но след малко се появява отново.Как мога да се преборя с това?

Тази функция се изключваше за постоянно, трябва от основния екран където избираш дали ще гледаш двд или радио или друго да натиснеш долу в ляво едно нарисувано зъбно колелце, оттам натискаш СИСТЕМ и имаше няколко опции, на едната опция БРЕЙК трябва да и махеш точката и ще се оправи.
А онова жакче като го включиш където съм показал, трябва да се появи контрола на волана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 18 Май 2011, 18:43

Моето решение за USB-то е в жапката за пепелника, на тухо, топло, чисто и скрито местенце :) мислих си и аз нещо за под подлакътника, но там слагам и други щуротии и все пак флашката си стърчи и може без да искам да я повредя, пък ако я няма много прах ще влиза там и мръсотия и да не стане късо :roll: затова така прецених, кабела минава точно през отвора за светлинката като се махне пласмасовото плафонче и хен има място да влезне кабела, хем си и свети нощно време, това е от мен по този въпрос :)))

Да се похваля за камерката, която взех разбира се от нашият човек :) Babuna, който отново задоволи напълно моите нужди :)
поставя се на левият плафон на рег. номер и е с прозрачна пластмаса, така че не ви се налага да сменяте крушката вътре. Полувината от нея спокойно свети през прозрачната пластмаса, пък за осветление на мен не ми трябва, защото 2-те крушки за задна вършат страхотна работа за осветление :) отностно монтажа, не ми се наложи да режа и донагласям каквото и да е било по колата :) което е основното предимство :) има малък отвор на държача на крушката през който минава кабела на камерката, не ви трябва и допълнително реле, то си е в коплекта, единствено трябва да си вземете проводник за да прокарате заедно с кабела за камерата (който го има в комплекта) от монитора до камерата отзад. Инсталацията ми отне около 2.30 мин при условие, че ми е за първи път. Най-трудната част беше през гуменият маншон със снопа кабели, който е на багажника, но с малко търпение и упоритост монтажа става като от завода :) Благодарности за страхотната камерка на Babuna, а да вметна, че снощи валя като изведро, и днеска всичко е 6 :) така че повече от това здраве му кажи :) прилагам малко снимки на камерата,a клипче малко по-късно за да видите реално за какво става въпрос и сами да си извадите представа как е, а който се колебае и има желание да види и пробва за Пловдив да пише няма никакъв проблем :) вече убедих един авер да не си продава старата Е46 и да си вземе след фейслофтовата, а просто да посети магазина на Babuna и да си направи колицата уникална :)))

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Май 2011, 19:21

Браво, много добре е станало. Камерата изглежда си заслужава напълно с оглед монтажа и доста по-реалните насочващи линии назад :yes: Ако ми се налагаше да купувам в момента, със сигурност бих взел тази ... но пък моята китайска бракма работи без да е създавала повече проблеми :mhihi:
иначе юсб-та и при мен са на същото място

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes c200 CDI

Мнение от swilen » 18 Май 2011, 20:12

Тези,новите устройства,които са с CE 6.0 има ли шанс да са комплектовани с аналогов тунер или 100 процента са си с цифров? :shock:

Направи ми впечатление,че екранът загрява много,при вашите така ли е?

И относно йероглифите-гледам,че има русификатори на СЕ 6.0-някой възползвал ли се е от тях?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 18 Май 2011, 20:54

© написа:къде е това захранване, че не съм го видял? :shock:

Ето къде е на моя тунер отделния вход за захранване:
Изображение

При теб няма ли ги тези букси, отляво на антенните входове? :shock:

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Май 2011, 21:01

има ги т.е. със сигурност това за дистанционното ми направи впечатление, а другата най-вероятно не съм обърнал внимание, лампичката също си е там
това е изглежда доста универсален тунер, само за нашето устройство са направили специален интерфейс да се управлява. Иначе е масов в интернет така като гледах. В краен случай ще свързваме там захранване, но нищо не се знае - може като открие телевизии да помни всичко. Чакам да кажеш какво се случва

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 18 Май 2011, 21:07

http://vbox7.com/play:876dad40

Това е клипчето с камерата ;)

колкото до телевизията, с моят нещата са доста трудни, смисъл сигнала не е хубав и лесно се губи. Кажете как е с този допълнителен тунер има ли смисъл според вас ???
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Май 2011, 22:19

ето го въпросното меню с 9 на дистанционното
със стрелките се мести всичко, но не можех да достигна до това долу (не че ми трябва)
Изображение

интересно какви трябва да са настройките за телевизията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 18 Май 2011, 22:22

За съжаление моите проби с тунера се отлагат засега.
Последните седмици доста порових Динавин-а и на 2 пъти ми умира акумулатора.
То е ясно после като се запали колата с полу умрял акумулатор, какъв чанч е за алтернатора докато го зареди и сега установих че алтернатора ми вече не зарежда.
От утре се почват мъките с обикаляне на сервизи за свестяване на алтернатора.
Това ще забави пробите с тунера :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 19 Май 2011, 12:13

А някой от вас слагал ли е такава навигация на кола със заводска 2дин навигация? Понеже четох, че е по сложно и ми трябват някакви допълнителни кабели...? :roll:
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

Потребител
Аватар

Мнение от swilen » 19 Май 2011, 15:15

Да се похваля-и аз успях да подкарам ТВ,явно е с аналогов тунер :lalala:

Ползвах антената от един хибриден USB ТВ тунер Изображение

За да не ми се мотае из колата я набутах и нея под таблото,при GPS антената :mrgreen:
И за мое огромно учудване хваща доста добре сигнала,дори в движение с около 100-тина км/час.
Това обаче около Сливен/там сигналът е силен/.Вече на двадесетина километра от града качеството се влоши.
Но за временно решение мисля,че не е никак зле.
Обаче управлението от волана така и не тръгна :(
Нещо китайците или не са измислили както трябва или не са ми пратили правилната "кутийка" .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 19 Май 2011, 15:49

Тези които поставят тези навигации обикновено си имат нужните кабели и рамки, а ако нямат нещо го изписват и като пристигне те викат за монтаж.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 19 Май 2011, 16:04

lynx написа:Тези които поставят тези навигации обикновено си имат нужните кабели и рамки, а ако нямат нещо го изписват и като пристигне те викат за монтаж.

Кого имаш предвид под "тези"?

Аз мислех, че тук повечето сте си ги слагали сами. Можете ли да ми препоръчате добри места, където слагат такива навигации, но после като сглобят нещата обратно, да не ми трака и скърца всичко, защото от това най-много ме е страх...

Ако не може тук, за да не се прави реклама, може на ЛС.
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

Потребител
Аватар

Мнение от swilen » 19 Май 2011, 19:45

Така изглежда телевизията

Изображение

Изображение

Автомобилните ТВ антени които успх да намеря в нета обаче са за цифрова телевизия.Дали ще вършат работа за аналоговия тунер на Dynavina?

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Май 2011, 19:53

браво, колега (въпреки, че това табло е доста странно за Е46 :mhihi: )
аналоговия тунер за момента е добро решение с това покритие на цифровата телевизия в БГ
Имаш ли възможност за включване и на цифров в последствие ? т.е. имаш ли този кръглия кабел който управлява цифровият тунер?
А иначе в ибей има антени за аналогов, малко по-странни са (по-големи), по добре си вземи такава за най-добро приемане. Нямам представа дали тези от цифровата стават, но по-добре да не рискуваш

Някой ме питаше за замяна на оригинална навигация, но не знам какво стана. Мисля че имаше кабели, най-добре питай Babuna

ПредишнаСледваща

Назад към E46