Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от iv4o9999 » 09 Ное 2011, 0:01

здравейте и от мен колеги, днес исчетох всеки пост в тази тема и видях че от рязане на рефлектора и поставянето на лупите вече има опция, без рязане на рефлектора самоче не видях дали някой сее въсползвал от новите лупи без рязане и как изглежда, аз се интересувам за компакта, дали някои с фар като моя е пробвал системата, писах на бабуна и той ми отговори доста бързо и то с добра цена, но не разбрах дали се реже рефлектора още или се ползва новата технология, та ако има някой колега който знае нещо за слагането на системата на компакт нека пиши и даде инфо и снимки :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 09 Ное 2011, 1:02

iv4o9999 написа:здравейте и от мен колеги, днес исчетох всеки пост в тази тема и видях че от рязане на рефлектора и поставянето на лупите вече има опция, без рязане на рефлектора самоче не видях дали някой сее въсползвал от новите лупи без рязане и как изглежда, аз се интересувам за компакта, дали някои с фар като моя е пробвал системата, писах на бабуна и той ми отговори доста бързо и то с добра цена, но не разбрах дали се реже рефлектора още или се ползва новата технология, та ако има някой колега който знае нещо за слагането на системата на компакт нека пиши и даде инфо и снимки :yes:

ами ако погледнеш малко нагоре моя пост ще видиш как изглеждат въпросните лупи които се слагат без рязане...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 09 Ное 2011, 1:53

kaspar_ivo написа:...ами ако погледнеш малко нагоре моя пост ще видиш как изглеждат въпросните лупи които се слагат без рязане...

Koлега, ти понеже вече си ги сложил и няма как да ги снимаш, можеш ли поне да кажеш нещо модел. Примерно нашите, които сложихме са FX-R (с рязането на рефлектора), твоите какви са? Просто искам да ги потърся, за да видя какво представляват, защото в сайта на бабуна няма реална снимка, съответно и да видя какъв им е начина на монтаж после!

... и нещо друго, свързано с тях - няма ли как да излязат лупите малко по-навън, много навътре влизат в рефлектора и респективно и капачката влиза и тя навътре!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 09 Ное 2011, 10:41

slitter написа:
kaspar_ivo написа:...ами ако погледнеш малко нагоре моя пост ще видиш как изглеждат въпросните лупи които се слагат без рязане...

Koлега, ти понеже вече си ги сложил и няма как да ги снимаш, можеш ли поне да кажеш нещо модел. Примерно нашите, които сложихме са FX-R (с рязането на рефлектора), твоите какви са? Просто искам да ги потърся, за да видя какво представляват, защото в сайта на бабуна няма реална снимка, съответно и да видя какъв им е начина на монтаж после!

... и нещо друго, свързано с тях - няма ли как да излязат лупите малко по-навън, много навътре влизат в рефлектора и респективно и капачката влиза и тя навътре!!!

за съжеление изобщо незнам какви са като модел :(. Лупата изглеждаше точно така каквато си сложил и ти...
самата лупа се вгражда лесно. Разглобява се фара. Маха се крушката и нейната фасунга и на нейно място се влиза лупата, като тя се закрепва посредством... нещо като шайба с резба тази шайба се завива за лупата от задната страна на фара. Самата капачка се залепя.
Колкото до това че лупата е малко навътре разликата е точно 1см(мерено) след като се сложи капачката... и изобщо не е толкова "много" и драматично колкото се изкарва :). Този 1 см мога да го преодолея с това че не режеш фар и че се слага лесно. :)

п.с видях че си писал настройка за отрязването(тази черта която се получава) на самата светлина... това можеш да го регулираш само като разглобиш фара и завъртиш лупата. самата лупа е сложена на една страна т.е пластината вътре която реже светлината седи накриво. в твоя случей ако го разглобиш трябва да е хвашташ на нови места с видии(предполагам така е хваната). При мен също се беше получило това...просто се разглобява фара отлепя се капачката(това е трудното) и след това просто развиваш малко шайбата и нагласяш(завърташ) лупата за да изравниш пластинката след това завиваш шайбата :) - предимството да не се реже нищо. (да уточня че това беше направено от момче на бабуна пред мен)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 09 Ное 2011, 11:01

Ясно, това ме интересуваше - явно този кит наподобява този китайския, защото монтажа е същия реално. До колкото разбирам, кружката обаче ще да е друга, не д2с, а някаква друга по-малка, която да може да се завре в отвора на лупата, както разбирам тя минава през отвора на Н7-цата. Ако бяха направили още един реглаж на фара за завъртане на репера, щеше да е чудесно! Сега не ми се разглобява фара, за да центрирам точно! То е толкова малко разминаването при мен, че не си заслужава цялата хамалогия. Дори се чудя дали няма да стане, ако просто регулирам стойката на фара с по 1-2 мм странично дали няма да има същия ефект!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 09 Ное 2011, 11:25

slitter написа:.. Сега не ми се разглобява фара, за да центрирам точно! То е толкова малко разминаването при мен, че не си заслужава цялата хамалогия. Дори се чудя дали няма да стане, ако просто регулирам стойката на фара с по 1-2 мм странично дали няма да има същия ефект!

ами да ти кажа ако ти е толкова малко разминаването аз даже и за самата стойка не бих се замислил да регулирам. Не си заслужава :) ти тази черта дефакто е виждаш само като спреш на с/у стена. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 09 Ное 2011, 12:35

kaspar_ivo написа:ами да ти кажа ако ти е толкова малко разминаването аз даже и за самата стойка не бих се замислил да регулирам. Не си заслужава :) ти тази черта дефакто е виждаш само като спреш на с/у стена. :)

Въобще няма да го пипам! :D Евентуално ако се реша на едни ейнджъли и ми се наложи да отворя фара, чак тогава ще мисля за тази финна настройка! Ти твоя ейнджъл от бабуна ли го взе и колко пари??? Харесва ми, щото е бял! Синеещите ме дразнят и ми селянеят, а жълтеещите имат ОЕМ ефект, но пък ми изглежда семпло! Последната ти снимка направо е уникална! Много ми харесва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 09 Ное 2011, 13:06

ами ейнджълите нямат общо с лупата :) така или иначе се слагат след като си сложил лупата махаш стъклото и слагаш ;) - така че аз пак не бих барал лупата ;)
Иначе моите са от бабуна. Слагах всичко наведнъж. CCFL сложих, Бабуба е сложил ЛЕД на неговата и не ми харесаха(лично мнение не ангажирам никой с него). Разликата в силата на светене е почти незабелижима спрямо лед-а, но ледовете имат разсстояние и това не ме кефи. А за жълтите... не бих казал че имат ОЕМ ефект даже напротив.. направо си жълтеят нищо общо с този кехлибарен цвят ;)

п.с както се казва с теб сме почти комшии така че и лупите и ейнджълите можеш да ги видиш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 09 Ное 2011, 13:20

kaspar_ivo написа:ами ейнджълите нямат общо с лупата :) така или иначе се слагат след като си сложил лупата махаш стъклото и слагаш ;) - така че аз пак не бих барал лупата ;)
Иначе моите са от бабуна. Слагах всичко наведнъж. CCFL сложих, Бабуба е сложил ЛЕД на неговата и не ми харесаха(лично мнение не ангажирам никой с него). Разликата в силата на светене е почти незабелижима спрямо лед-а, но ледовете имат разсстояние и това не ме кефи. А за жълтите... не бих казал че имат ОЕМ ефект даже напротив.. направо си жълтеят нищо общо с този кехлибарен цвят ;)

п.с както се казва с теб сме почти комшии така че и лупите и ейнджълите можеш да ги видиш ;)

Това мисля е "Amber" - кехлибарените

Изображение
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D

Мнение от Gedo » 09 Ное 2011, 16:10

slitter написа:Ясно, това ме интересуваше - явно този кит наподобява този китайския, защото монтажа е същия реално. До колкото разбирам, кружката обаче ще да е друга, не д2с, а някаква друга по-малка, която да може да се завре в отвора на лупата, както разбирам тя минава през отвора на Н7-цата.

Малко уточнение относно вида на прожекторите, при които не се налага рязане на рефлектора: ксенон крушката е тип H1. В този сайт, може да се види какво точно представлява прожектора: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=3181. Модела е Morimoto Mini H1.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 09 Ное 2011, 17:54

Gedo написа:
slitter написа:Ясно, това ме интересуваше - явно този кит наподобява този китайския, защото монтажа е същия реално. До колкото разбирам, кружката обаче ще да е друга, не д2с, а някаква друга по-малка, която да може да се завре в отвора на лупата, както разбирам тя минава през отвора на Н7-цата.

Малко уточнение относно вида на прожекторите, при които не се налага рязане на рефлектора: ксенон крушката е тип H1. В този сайт, може да се види какво точно представлява прожектора: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=3181. Модела е Morimoto Mini H1.

точно такива са лупите ;) :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 09 Ное 2011, 22:02

видях снимките и ми хареса, но интересно какво се случва при мен при положение че габарита е над халогена за късите и при слагането на лупата и капачката опцията май е само angel eyes

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 10 Ное 2011, 21:58

днес разгледах, малко по обстойно снимките на самите лупи и начина на захващане и ми доиде идея дали няма начин да се реголира колко напред да излиза лупата чрез винта за захващане птзад, ако е малко по-дълуг има опция да се сложи шайба между рефлектора и лупата и самата лупа с капачката да застане на точното място както е и оригинала! ТОва разбира се е набл'дение от снимки, такаче може и да греша :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 12 Ное 2011, 22:18

ами стига резбата да се показва достатъчно отзад зад фара мисля че няма проблем
Изображение

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 14 Ное 2011, 10:33

Лошото е ,че резбата не позволява, идва ми идея за някава втулка с резба от вътрешната страна на стругар която да позволо лупата да излиза напред но дали си заслужамат схемите :confused:

ПредишнаСледваща

Назад към E46