Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2014, 13:32

Вчера от свободия ходих до горубляне . Гледахме тая 325и '02
http://www.cars.bg/c604171
- предната броня има яка забалежка от дясно , на левия халоген му я няма пластмаската .
Като цяло изглежда добре . Салона е в много добро състояние, кожата е свежа .
Мпак е само предна и задна броня - демек нищо . Няма ДСЦ само АСЦ , седалките нямат нищо освен кожа по тях - нито са ел. рег. нито имат лумбално , че няма подгрев се вижда .
Запалихме колата , но на студен двигател при леееко подаване на газ , колата се затъква сваля на 500 оборота и тогава се оттъква и качва обороти . Иначе работи тихо, както си трябва , стрелката не си държи 700 оборота.
Цената е нереално висока . Който иска ВИН , да пише на лични .

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 09 Фев 2014, 13:46

acho.rs написа:....
по-обстойно не ми се навлиза в темата за 3ка комби :yes:

Ами така и трябва да бъде.
Нека всеки сам си преценява какво търси.
Както си казал, едно е да кажеш за двигателя, че не става, защото човек може да не знае, а реално някой двигател да е дърво е едно да се каже. Ама да кажеш - комби не и да звучи като кусур и съвет, спрямо естеството на темата, то това е ненормално.

В тази тема вече очаквам някой да си дава мнението за цвета, за типа джанти.

Осъзнайте се. :kuku:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i 03` ръчка
Мечтае да кара: вече го кара

Мнение от miroslav_r » 09 Фев 2014, 15:28

BMW_1914 написа:
miroslav_r написа:
miroslav_r написа:Вие хем хубаво и пазено искате,хем и евтино!Като толково искате хубаво е46,елате на личен-перфектно е46 330i! :yes:

Мераклиите утихнаха :mhihi:

:dunno: :kuku:

дай линк към обявата, да я видим колата...

viewtopic.php?f=46&t=362199 :yes:
Последна промяна miroslav_r на 09 Фев 2014, 21:44, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 09 Фев 2014, 16:22

VladislavHristov написа:Колега ,щом си се ориентирал към комби няма лошо.Даже в повечето случай ,са по-добре оборудвани от повечето седани.
Не знам дали със сигурност искаш да е бензин ,но аз бих ти препоръчал да погледнеш 320д 150 коня.Със сигурност като икономия и динамика ,ще ти хареса повече от 318и. Вече като поддръжка ,нещата са относителни.Предполагам си наясно ,че голяма част е оглед и диагностика при купуване ,а дори по-голяма е късмет.
Успех с покупката ,ще помагаме както можем! :)

И с кое ще спести от карането на дизел, че ми не е ясно. Като цена на автомобила на дизела е по-висока. Като обслужване на дизела е сигурно 2х или 3х това на бензиновите. Освен ако не прави по 80-100к на година не виждам смисъл да си купува дизел. ТОВА Е ЛИЧНО МНЕНИЕ, не искам да отварям спора за и против дизел/бензин. Разхода на гориво на М54Б22, спрямо този на N42 не е чак толкова фрапиращ, но като здравина М54 е с класи нагоре. Още повече, че комбитата са си и по тежички изпреварванията по-трудно стават с N42. Общо взето и като динамика и като здравина 320 фейс бензин си е за предпочитане пред 318 фейс бензин. Пак казвам, това е лично мое мнение и не искам да ангажирам никой с него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 09 Фев 2014, 16:32

alioshev написа:
VladislavHristov написа:Колега ,щом си се ориентирал към комби няма лошо.Даже в повечето случай ,са по-добре оборудвани от повечето седани.
Не знам дали със сигурност искаш да е бензин ,но аз бих ти препоръчал да погледнеш 320д 150 коня.Със сигурност като икономия и динамика ,ще ти хареса повече от 318и. Вече като поддръжка ,нещата са относителни.Предполагам си наясно ,че голяма част е оглед и диагностика при купуване ,а дори по-голяма е късмет.
Успех с покупката ,ще помагаме както можем! :)

И с кое ще спести от карането на дизел, че ми не е ясно. Като цена на автомобила на дизела е по-висока. Като обслужване на дизела е сигурно 2х или 3х това на бензиновите. Освен ако не прави по 80-100к на година не виждам смисъл да си купува дизел. ТОВА Е ЛИЧНО МНЕНИЕ, не искам да отварям спора за и против дизел/бензин. Разхода на гориво на М54Б22, спрямо този на N42 не е чак толкова фрапиращ, но като здравина М54 е с класи нагоре. Още повече, че комбитата са си и по тежички изпреварванията по-трудно стават с N42. Общо взето и като динамика и като здравина 320 фейс бензин си е за предпочитане пред 318 фейс бензин. Пак казвам, това е лично мое мнение и не искам да ангажирам никой с него.

Колко пък да е по-тежко комбито, че чак да те бърка в изпреварванията? Хайде моля Ви без измислени оправдания. Просто: Харева ми/Не ми харесва, като не говорим за различни двг, или скорости, всичко което може да се намери в един седан може да го има и в комби. Въпрос на търсене и избор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Мнение от VladislavHristov » 09 Фев 2014, 16:35

Колега ,не мога да се съглася ,че поддръжката на дизела е 3 пъти по-голяма от бензина. Всеки двигател си има свойте минуси и плюсове ,да наистина дизела е по-скъп за поддръжка ,но чак пък толкова...Не случайно написах ,че е до голяма степен и късмет.

Иначе към Acho ,би ли споделил този М-тех 1 ,фабричен ли е с 325-цата ,че ми е интересно ? :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Фев 2014, 16:44

VladislavHristov написа:Иначе към Acho ,би ли споделил този М-тех 1 ,фабричен ли е с 325-цата ,че ми е интересно ? :)

Залагам на НЕ, след като е само предна + задна броня

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2014, 17:27

VladislavHristov написа:Колега ,не мога да се съглася ,че поддръжката на дизела е 3 пъти по-голяма от бензина. Всеки двигател си има свойте минуси и плюсове ,да наистина дизела е по-скъп за поддръжка ,но чак пък толкова...Не случайно написах ,че е до голяма степен и късмет.

Иначе към Acho ,би ли споделил този М-тех 1 ,фабричен ли е с 325-цата ,че ми е интересно ? :)

Не знам - нещо не уцелих с вин декодера - ако искаш ще ти пратя вина, но не знам дали има как да е фабричен при положение , че нито има М лайстни на праговете, нито волана,нито скоростния лост . . .
Колко пък да е по-тежко комбито, че чак да те бърка в изпреварванията? Хайде моля Ви без измислени оправдания. Просто: Харева ми/Не ми харесва, като не говорим за различни двг, или скорости, всичко което може да се намери в един седан може да го има и в комби. Въпрос на търсене и избор.

Комбито е малко по-тежко - около 70-90кг, но е по-високо и има по-лоша аеродинамика . Релсите на тавана също пречат повече отколктоо изглежда . Това разбира се важи при високи скорости, при доускорение 90-140км/ч не вярвам да оказва съществено влияние .
Въпроса е основно на вкус и естетика , за това казах и че моето е ЛИЧНО мнение .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Фев 2014, 23:35

Имам и аз едно питане.
Търси се кола за инвалид .. демек до 2000/163 коня, ако не бъркам закона.
Гледа се 18ка преди и след фейса и 20ка преди фейс бензин.
Дизел не е в плановете.
Слушам разни неща за фейса 18, че бил зле двигател.
Преди фейса пък нали нещо с купетата имало проблеми.
Та .. малко разяснение на нещата няма да е лошо, ако някой му се занимава да драсне малко инфо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 10 Фев 2014, 0:00

колеги мнение за тази кола и по специално възможно ли е поставянето на ГИ на този двигател че май е с 4 сонди , някой да сподели впечатления от този мотор

http://www.mobile.bg/11391700659488367

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 10 Фев 2014, 10:06

el lobo написа:колеги мнение за тази кола и по специално възможно ли е поставянето на ГИ на този двигател че май е с 4 сонди , някой да сподели впечатления от този мотор

На мене ми харесва колата. Салона е от плат /по-новия, стария не ми харесва/
има асц /не трябва ли да бъде с дсц нали е фейс?/, което според мене е слаба система, но вече сме
влизали в този спор. Според мене оборотите са малко високи, особено за тази работна температура.
Мисля, че трябва да са около 650.
Като цяло не е много бърз мотор, ако искаш да върви трябва постоянно след 3000 оборота да го караш,
но пък за сметка на това наистина е много икономичен - 7/100 извън, 12/100 в София.
Ако не си карал 6 цилиндрово бмв - ще ти хареса.

Относно газта - няма абсолютно никакъв проблем, избираш си система /бих препоръчал романо/
просто трябва да се ползват дълги щуцери!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i

Мнение от Ferdi_mruvkata » 10 Фев 2014, 11:05

bam-bam написа:Имам и аз едно питане.
Дизел не е в плановете.
Та .. малко разяснение на нещата няма да е лошо, ако някой му се занимава да драсне малко инфо.

+1. аз съм на същото дередже. и твърденяита че 18ката не е много стока почнаха да ме разколебават. ама 320ката пък не влиза в разпоредбите.. Та аз също ще съм благодарен на едно сравнение между 2л 143кс и 2.2 170

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: е46 м3

Мнение от thndr » 10 Фев 2014, 13:24

Ferdi_mruvkata написа:
bam-bam написа:Имам и аз едно питане.
Дизел не е в плановете.

+1. аз съм на същото дередже. и твърденяита че 18ката не е много стока почнаха да ме разколебават. ама 320ката пък не влиза в разпоредбите.. Та аз също ще съм благодарен на едно сравнение между 2л 143кс и 2.2 170

е46 320 дизел влиза в закона, все пак е 150кс, а е90 320д не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 10 Фев 2014, 17:06

Преди фейса 20ката е 150
И тя е оферта, ако е читава.
Или 18 купе е 150, ама е след 2004 с по-новия мотор.

thndr - споменах,че дизел не се търси

Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна bam-bam на 10 Фев 2014, 19:36, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Фев 2014, 19:04

nikolae написа:
el lobo написа:колеги мнение за тази кола и по специално възможно ли е поставянето на ГИ на този двигател че май е с 4 сонди , някой да сподели впечатления от този мотор

На мене ми харесва колата. Салона е от плат /по-новия, стария не ми харесва/
има асц /не трябва ли да бъде с дсц нали е фейс?/, което според мене е слаба система, но вече сме
влизали в този спор. Според мене оборотите са малко високи, особено за тази работна температура.
Мисля, че трябва да са около 650.
Като цяло не е много бърз мотор, ако искаш да върви трябва постоянно след 3000 оборота да го караш,
но пък за сметка на това наистина е много икономичен - 7/100 извън, 12/100 в София.
Ако не си карал 6 цилиндрово бмв - ще ти хареса.

Относно газта - няма абсолютно никакъв проблем, избираш си система /бих препоръчал романо/
просто трябва да се ползват дълги щуцери!

И стария текстил и по-новия са вечни - моята 15 годишна почти, след миене салона бие на нов .
Не всички фейслифт седани са със ДСЦ - даже далеч не всички . Не е болка за умиране, но все пак е по-хубаво да си има ДСЦ.
Зимата може да мине доста време докато падне на 650 оборота, особено ако работи парното и фаровете.
Мотора не е чак толкова зле - далеч по-жизнен е от 318и 2.0 . На тази цена фл 320и си е без пари - така че ако всичко е наред - действай :yes: :yes: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46