Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Bavarcho » 05 Сеп 2016, 15:46

били друсали повече :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
и духало вътре с отворен прозорец при скорост над 140 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: как са го правили на фейса не мога да си обясня, като вратата същата, огледалото същото, купето същото
и какво общо има колко звезди е на краш тест за това дали ще те остави на път :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 05 Сеп 2016, 16:06

Оригиналната перка пак трудно ще те остави на път защото много рядко спира да бачка цялата, виж без климатик може да те остави и ако не знаеш за проблема може и да изври като чайник ако си пуснал климатика. Въпреки че при мен всичко си бачкаше, а перката не духаше на степен юовече от 3. След фейса уж перката е по здрава, но пак се прецаква.

Скъсаното купе няма как да те остави на пътя. Има много е46ци които са с пукнати купета и дори не го знаят ;)

За другите ти точки съм без коментар понеже са по скоро безумни отколкото да има нещо вярно в тях.

Да не говорим, че перка имат само по слабите двигатели другите са с виско и тая перка се ползва само за климатика.
А ако не те кефи перката винаги може да си сложиш виско.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 05 Сеп 2016, 17:49

По-скоро проблем на преди фейслифтовите е задния мост, а на фейслифтовите някои от двигателите.

Nedko Anev написа:Да не говорим, че перка имат само по слабите двигатели другите са с виско и тая перка се ползва само за климатика.
А ако не те кефи перката винаги може да си сложиш виско.

Не са ли всички автомати с виско, а ръчките с ел.перката?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 05 Сеп 2016, 18:20

Е може и така да беше. Помня, че имаше и такива с виско. Малко излезнахме от темата.
Преди или след фейса няма значение. Малко е до късмет и до голямо гледане.
Ако се попадне на гледана кола няма да има никакви проблеми независимо дали преди или след фейса.
acho.rs само не спомена,че след фейса M54 има голям шанс да е масларник. особено m54b30 които може би е признат за най големия масларник от тия мотори.

Така,че пълно щастие няма. Избираш или ще правиш мост евентуално или ще правиш мотор (ако те дразни харча на масло) евентуално. :driving:

Цитирам бензиновите горе, че с дизелите не съм запознат пък и никога не съм ги харесал.

Потребител
Аватар

Мнение от pstefanov » 06 Сеп 2016, 11:26

Привет, колеги!

Намирам се в София и от известно време искам да си взема кола, която да е е46. Реших се най-накрая да почна да избирам, но почна да ме притеснява възможността за кражба на колата. Дори и да не е задигната цялата кола, да се събудиш с отключена врата и разбита ключалка също не е много куул. Смятам и да подобря доста външния вид на колата, като това включва М-пакет, 18ки, смъкване и т.н. , но ме е страх, тъй като това само ще направи колата да изпъква повече, което ще я направи още по привлекателна за "завистливите очи". Каското смятам за задължително при покупка на тази кола, но то няма да спести главоболията покрай всичките проблеми покрай инцидента, а само ще ми възстанови част от щетите. Та въпроса е: Оправдани ли са страховете ми, или вече няма нужда да се притеснявам толкова от евентуален опит за кражба/проникване в колата?

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 06 Сеп 2016, 12:22

Никой не е застрахован и няма как да ти каже "ще я откраднат/разбият" или "няма да я докоснат"
Най добрия вариант за да спиш спокойно е гараж / платен паркинг.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 06 Сеп 2016, 13:01

С джанти и окачване няма да има проблеми, виж навигации, М-паркети и такива дърпат много погледа.
Ако колата ми седеше на улицата, щеше да има само окачване и джанти най-много.. За мен това е може би 50-60% от хубавата визия на колата. :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Сеп 2016, 14:03

Nedko Anev написа:Е може и така да беше. Помня, че имаше и такива с виско. Малко излезнахме от темата.
Преди или след фейса няма значение. Малко е до късмет и до голямо гледане.
Ако се попадне на гледана кола няма да има никакви проблеми независимо дали преди или след фейса.
acho.rs само не спомена,че след фейса M54 има голям шанс да е масларник. особено m54b30 които може би е признат за най големия масларник от тия мотори.

Така,че пълно щастие няма. Избираш или ще правиш мост евентуално или ще правиш мотор (ако те дразни харча на масло) евентуално. :driving:

Цитирам бензиновите горе, че с дизелите не съм запознат пък и никога не съм ги харесал.

Не го купувайте тоя скапан М54Б30- не върви и гори по 50 кила масло . 320 дизил най-добре - преди фейса, че е по-здраво. Приятен ви дебат...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 06 Сеп 2016, 17:30

pstefanov написа:Привет, колеги!

Намирам се в София и от известно време искам да си взема кола, която да е е46. Реших се най-накрая да почна да избирам, но почна да ме притеснява възможността за кражба на колата. Дори и да не е задигната цялата кола, да се събудиш с отключена врата и разбита ключалка също не е много куул. Смятам и да подобря доста външния вид на колата, като това включва М-пакет, 18ки, смъкване и т.н. , но ме е страх, тъй като това само ще направи колата да изпъква повече, което ще я направи още по привлекателна за "завистливите очи". Каското смятам за задължително при покупка на тази кола, но то няма да спести главоболията покрай всичките проблеми покрай инцидента, а само ще ми възстанови част от щетите. Та въпроса е: Оправдани ли са страховете ми, или вече няма нужда да се притеснявам толкова от евентуален опит за кражба/проникване в колата?

Няколко неща може да направиш:
1) Каско
2) Аларма
3) Секретно палене
4) ГПС тракинг у-во.

Първите две аз смятам за задължителни, другите са въпрос на избор и финанси, особено 4).
Тъй като аз съм си патил (предишния ми автомобил ми го свиха под прозорец една нощ, а не беше БМВ), мога да ти кажа да не подценяваш в никакъв случай алармата. Не че ще ги спре, но просто ще предпочетат да отворят тази на следващата улица, която няма аларма. Читава can аларма е около 200-300лв, не те съветвам да пестиш от това.

Като нямаш аларма просто ги викаш дори и да не откраднат колата да ти я отворят и за 2 мин да ти свалят М-волана с бега. Това е страшна мизерия - каското не ти върши работа и си с 500-600лв назад, а ако си вземеш нов са доста повече.

Относно другата дискусия за виското и перката - аз съм ръчка и съм с виско, така че не е това определящото, а по-скоро мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 06 Сеп 2016, 21:26

dir2cas написа:.. така че не е това определящото, а по-скоро мотора...

И какво ти е по-особеното на мотора, че точно на твоята с ръчни да сложат виско?
Да не е с паро-генератор в багажника .. :shock: :mhihi:
Последна промяна Батман на 06 Сеп 2016, 21:39, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 06 Сеп 2016, 21:38

Батман написа:
dir2cas написа:.. така че не е това определящото, а по-скоро мотора...

И какво ти е по-особеното на мотора, че точно на твоята с ръчни да сложат виско?
Да не е с паро-генератор в багажника .. :shock: :mhihi:

30ките дизел...след фейса дали ръчни или автомат всичките са с виско...не съм сигурен дали и тея преди фейса не са. Много офтопик тръгнаха нещата...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 06 Сеп 2016, 21:48

Ok, за 3д фейс може и така да е!

Но не така седи въпроса за цялата гама е46..
или се бъркам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 07 Сеп 2016, 10:35

:OT: :cop:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e92

Мнение от d3v1l » 07 Сеп 2016, 16:10

Не съм сигурен дали тук е правилното място, тъй като нямам конкретна обява, но заглавието "Съвети и въпроси относно избор на Е46" ми се струва добро за питането.
Питанети ми е надежден ли автоматика при 330i преди фейслифта? Четох теми за Х5 3.0i автоматик и отзивите бяха силно негативни, но не знам дали при Е46 автомата е същия?
Благодаря!

Потребител
Аватар
Кара: e92

Мнение от d3v1l » 09 Сеп 2016, 11:02

Така и така си пиша, нещо за тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fhb136

ПредишнаСледваща

Назад към E46