Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
били друсали повече
и духало вътре с отворен прозорец при скорост над 140
как са го правили на фейса не мога да си обясня, като вратата същата, огледалото същото, купето същото
и какво общо има колко звезди е на краш тест за това дали ще те остави на път

и духало вътре с отворен прозорец при скорост над 140

и какво общо има колко звезди е на краш тест за това дали ще те остави на път

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Оригиналната перка пак трудно ще те остави на път защото много рядко спира да бачка цялата, виж без климатик може да те остави и ако не знаеш за проблема може и да изври като чайник ако си пуснал климатика. Въпреки че при мен всичко си бачкаше, а перката не духаше на степен юовече от 3. След фейса уж перката е по здрава, но пак се прецаква.
Скъсаното купе няма как да те остави на пътя. Има много е46ци които са с пукнати купета и дори не го знаят
За другите ти точки съм без коментар понеже са по скоро безумни отколкото да има нещо вярно в тях.
Да не говорим, че перка имат само по слабите двигатели другите са с виско и тая перка се ползва само за климатика.
А ако не те кефи перката винаги може да си сложиш виско.
Скъсаното купе няма как да те остави на пътя. Има много е46ци които са с пукнати купета и дори не го знаят

За другите ти точки съм без коментар понеже са по скоро безумни отколкото да има нещо вярно в тях.
Да не говорим, че перка имат само по слабите двигатели другите са с виско и тая перка се ползва само за климатика.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
По-скоро проблем на преди фейслифтовите е задния мост, а на фейслифтовите някои от двигателите.
Не са ли всички автомати с виско, а ръчките с ел.перката?
Nedko Anev написа:Да не говорим, че перка имат само по слабите двигатели другите са с виско и тая перка се ползва само за климатика.
Не са ли всички автомати с виско, а ръчките с ел.перката?

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Е може и така да беше. Помня, че имаше и такива с виско. Малко излезнахме от темата.
Преди или след фейса няма значение. Малко е до късмет и до голямо гледане.
Ако се попадне на гледана кола няма да има никакви проблеми независимо дали преди или след фейса.
acho.rs само не спомена,че след фейса M54 има голям шанс да е масларник. особено m54b30 които може би е признат за най големия масларник от тия мотори.
Така,че пълно щастие няма. Избираш или ще правиш мост евентуално или ще правиш мотор (ако те дразни харча на масло) евентуално.
Цитирам бензиновите горе, че с дизелите не съм запознат пък и никога не съм ги харесал.
Ако се попадне на гледана кола няма да има никакви проблеми независимо дали преди или след фейса.
acho.rs само не спомена,че след фейса M54 има голям шанс да е масларник. особено m54b30 които може би е признат за най големия масларник от тия мотори.
Така,че пълно щастие няма. Избираш или ще правиш мост евентуално или ще правиш мотор (ако те дразни харча на масло) евентуално.

Цитирам бензиновите горе, че с дизелите не съм запознат пък и никога не съм ги харесал.
Привет, колеги!
Намирам се в София и от известно време искам да си взема кола, която да е е46. Реших се най-накрая да почна да избирам, но почна да ме притеснява възможността за кражба на колата. Дори и да не е задигната цялата кола, да се събудиш с отключена врата и разбита ключалка също не е много куул. Смятам и да подобря доста външния вид на колата, като това включва М-пакет, 18ки, смъкване и т.н. , но ме е страх, тъй като това само ще направи колата да изпъква повече, което ще я направи още по привлекателна за "завистливите очи". Каското смятам за задължително при покупка на тази кола, но то няма да спести главоболията покрай всичките проблеми покрай инцидента, а само ще ми възстанови част от щетите. Та въпроса е: Оправдани ли са страховете ми, или вече няма нужда да се притеснявам толкова от евентуален опит за кражба/проникване в колата?
Намирам се в София и от известно време искам да си взема кола, която да е е46. Реших се най-накрая да почна да избирам, но почна да ме притеснява възможността за кражба на колата. Дори и да не е задигната цялата кола, да се събудиш с отключена врата и разбита ключалка също не е много куул. Смятам и да подобря доста външния вид на колата, като това включва М-пакет, 18ки, смъкване и т.н. , но ме е страх, тъй като това само ще направи колата да изпъква повече, което ще я направи още по привлекателна за "завистливите очи". Каското смятам за задължително при покупка на тази кола, но то няма да спести главоболията покрай всичките проблеми покрай инцидента, а само ще ми възстанови част от щетите. Та въпроса е: Оправдани ли са страховете ми, или вече няма нужда да се притеснявам толкова от евентуален опит за кражба/проникване в колата?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Никой не е застрахован и няма как да ти каже "ще я откраднат/разбият" или "няма да я докоснат"
Най добрия вариант за да спиш спокойно е гараж / платен паркинг.
Най добрия вариант за да спиш спокойно е гараж / платен паркинг.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
С джанти и окачване няма да има проблеми, виж навигации, М-паркети и такива дърпат много погледа.
Ако колата ми седеше на улицата, щеше да има само окачване и джанти най-много.. За мен това е може би 50-60% от хубавата визия на колата.
Ако колата ми седеше на улицата, щеше да има само окачване и джанти най-много.. За мен това е може би 50-60% от хубавата визия на колата.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Nedko Anev написа:Е може и така да беше. Помня, че имаше и такива с виско. Малко излезнахме от темата.
Не го купувайте тоя скапан М54Б30- не върви и гори по 50 кила масло . 320 дизил най-добре - преди фейса, че е по-здраво. Приятен ви дебат...
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
pstefanov написа:Привет, колеги!
Няколко неща може да направиш:
1) Каско
2) Аларма
3) Секретно палене
4) ГПС тракинг у-во.
Първите две аз смятам за задължителни, другите са въпрос на избор и финанси, особено 4).
Тъй като аз съм си патил (предишния ми автомобил ми го свиха под прозорец една нощ, а не беше БМВ), мога да ти кажа да не подценяваш в никакъв случай алармата. Не че ще ги спре, но просто ще предпочетат да отворят тази на следващата улица, която няма аларма. Читава can аларма е около 200-300лв, не те съветвам да пестиш от това.
Като нямаш аларма просто ги викаш дори и да не откраднат колата да ти я отворят и за 2 мин да ти свалят М-волана с бега. Това е страшна мизерия - каското не ти върши работа и си с 500-600лв назад, а ако си вземеш нов са доста повече.
Относно другата дискусия за виското и перката - аз съм ръчка и съм с виско, така че не е това определящото, а по-скоро мотора.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
dir2cas написа:.. така че не е това определящото, а по-скоро мотора...
И какво ти е по-особеното на мотора, че точно на твоята с ръчни да сложат виско?
Да не е с паро-генератор в багажника ..

Последна промяна Батман на 06 Сеп 2016, 21:39, променена общо 2 пъти
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Батман написа:dir2cas написа:.. така че не е това определящото, а по-скоро мотора...
И какво ти е по-особеното на мотора, че точно на твоята с ръчни да сложат виско?
Да не е с паро-генератор в багажника ..![]()
30ките дизел...след фейса дали ръчни или автомат всичките са с виско...не съм сигурен дали и тея преди фейса не са. Много офтопик тръгнаха нещата...
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Ok, за 3д фейс може и така да е!
Но не така седи въпроса за цялата гама е46..
или се бъркам
Но не така седи въпроса за цялата гама е46..
или се бъркам
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Не съм сигурен дали тук е правилното място, тъй като нямам конкретна обява, но заглавието "Съвети и въпроси относно избор на Е46" ми се струва добро за питането.
Питанети ми е надежден ли автоматика при 330i преди фейслифта? Четох теми за Х5 3.0i автоматик и отзивите бяха силно негативни, но не знам дали при Е46 автомата е същия?
Благодаря!
Питанети ми е надежден ли автоматика при 330i преди фейслифта? Четох теми за Х5 3.0i автоматик и отзивите бяха силно негативни, но не знам дали при Е46 автомата е същия?
Благодаря!
Така и така си пиша, нещо за тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fhb136