Загуба на мощност след 2500 оборота 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 04 Ное 2008, 12:48

И моят проблем вече е решен било е от дебитомера :mhihi: колата тръгна прекалено много да върви с 225/50 16 съм и на първа ги изпушва само като дам гас и като вкарам втората продалжава да върти доста :mhihi: явно като я купувах жабара не ме е излъгал че е чипната :twisted: Много благодарности на колегата Dimitroff че помогна много ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от brabusbg » 14 Ное 2008, 8:40

Moля Ви нека някой да каже последно какъв номер дебитомер треба да се сложи, доста изчетох и тотално се обърках вече?

Както и този ел.клапан може ли да се купи от някъде другаде освен от ДаруКар, че 160лв за тази джуджавка.... много ми се виждат?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 14 Ное 2008, 9:26

brabusbg написа:Moля Ви нека някой да каже последно какъв номер дебитомер треба да се сложи, доста изчетох и тотално се обърках вече?

Както и този ел.клапан може ли да се купи от някъде другаде освен от ДаруКар, че 160лв за тази джуджавка.... много ми се виждат?

Няма какво да се бъркаш, дебитомер, нов на бош /купи го от където искаш/ и 153лв за джуджавката - няма начин! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от brabusbg » 14 Ное 2008, 9:34

baga написа:
brabusbg написа:Moля Ви нека някой да каже последно какъв номер дебитомер треба да се сложи, доста изчетох и тотално се обърках вече?

Няма какво да се бъркаш, дебитомер, нов на бош /купи го от където искаш/ и 153лв за джуджавката - няма начин! :mhihi:

Да де ама едните нали трябваше да се препрограмират а другите не. Понеже аз като казах на моя майстор че трябва, той ми каза че това били глупости и т.н. Въпрос е требва или не трябва да се препрограмира софтуера?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Ное 2008, 9:36

brabusbg написа:
baga написа:

Да де ама едните нали трябваше да се препрограмират а другите не. Понеже аз като казах на моя майстор че трябва, той ми каза че това били глупости и т.н. Въпрос е требва или не трябва да се препрограмира софтуера?

Препрограмира се само и единствено ако не си сменял досега! (тоест първия път).
Иди в магазин и поискаш нов дебитомер за Е46 320д 136/150 к.с. отиваш в сервиз, сменят го препрограмират го и си ти ;)

Потребител
Аватар

Мнение от dobi-vm » 20 Ное 2008, 2:19

Здравейте,
за първи път се включвам във форума.
Имам следния проблем,при 2000 оборота колата предърпва, оборотомера започва да играе леко и след като отпусна плавно газта и дам газ се оправя. Това се случва понякога.Направих две диагностики- не излизат грешки.Смених двата кларана но проблема остава.Моля Ви, за съвет от къде произлиза проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 20 Ное 2008, 3:45

дебитомер

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 20 Ное 2008, 8:17

Привет Колеги
И аз от скоро карам 320Д,при закупуването на колата нямах никакви грижи с него. Но само след 1 седмица вече съм в одбора с проблемите :). А проблема ми е следния когато колата е студена няма пушек няма проблем с мощноста но стигне ли до номиналната температура почват сички тези проблеми: бял пушек, не може да се форсира. А след като я исгася и запаля пак колата става като нова!!! Но това трае може би 2-3 мин и пак трябва да се гаси. Има дни в който не го прави този проблем въобще. И започнах да ходя по майстори и диагностики. Смених си филтъра на картерните газове. Не беше сменян от как е кола. И ми казаха че проблема е ПОПМПАТА. Казаха ми да сложа добавка и МОЖЕЛО да се обрави. Ходих на друг уж доверен майстор той ми каза че не било помпа и че тези добавки не правели нищо. Каза ми слагай до 30% от горивото ти в колата бензин и да видим как ще е. Парвите 1-2 дни нямаше и следа от тези проблеми но уви пак го има от вчера. Пушек загуба на мощност. Днес ще погледна теза АГР клапа но не знам дали това ще ми е проблема. Но най интересното е че като я изгася и запала се оправя тотално за определен период от време. Каде ли ми е проблема

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 20 Ное 2008, 13:23

Ако ти е изолиран агр понякога минава в сервизен режим. Звука се променя, турбото започва да работи странно и припуква от ауспуха. Моята я излекувах като откачих буксата на агр.
Ако не стане така пробвай дебитомера, него не го хваща диагностика.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 20 Ное 2008, 17:42

Ами след изчистването на този клапан..... но го изолирах за всеки случай, колата се оправи. Но имам и проблем с помпата не впръсква с правелно предварение но това прави проблем при рязкото подаване на гас. И това ще се отстрани но става трудно и е доста финна работа. Ще ви държа в течение. Но това което разбрах че изолирането на АГР филтъра не е най-доброто защото както знаете турбото е с променлива геометрия и това му скасява живота. Но изолирането си е 6 :). Това си е компромис който струва 0лв.

Потребител
Аватар

Мнение от dobi-vm » 21 Ное 2008, 0:28

emi ste go vidia tozi pust debitomer ako se opravi ste vi kaja

Потребител
Аватар

Мнение от dobi-vm » 21 Ное 2008, 0:35

samo se pretesniavam da ne e ot skorosnata mi kotia, tia moita kola e tiptronik ama kato gledam vsichki imame edin i sast problem i e ot tozi pust debitomer.To az i gorniat katalizator ne sam go smenil.Moje li i ot tam da e problema?

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 21 Ное 2008, 7:37

нека някой, който е сменял ел-клапана на турбото, да каже къде се намира и лесно ли се сменя?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Мнение от Lyubo » 21 Ное 2008, 19:09

alexsch написа:нека някой, който е сменял ел-клапана на турбото, да каже къде се намира и лесно ли се сменя?

Клапана се намира точно до Турбото,а смяната ако имаш инструменти се сменя за 10-15 минути.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 21 Ное 2008, 19:47

обясни моля те малко по-подробно как точно става фокуса по смяната....имам инструменти само дето не знам къде се намира...сваля ли се казанчето за водата на чистачкитее и прочие....

ПредишнаСледваща

Назад към E46