Демпферна шайба - проверявайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Re: Демпферна шайба - проверявайте

Мнение от adko001 » 09 Ное 2012, 11:46

Пичове, залагайте на оригиналната, 25 месеца карам с тази(оригиналната) или 71 000км. и не е мръднала, а да не говориме, че визуално си изглежда като, когато ми я връчиха в магазина :mhihi:
гхф.JPG

това е истината, другото е за временно отбиване на номера :idea:
п.с. това за 320д фейслифт, др мотори изглежда аналогично
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 12 Ное 2012, 13:25

mitaka7 написа:Колега, ти си сложил най- калпавата демпферна шайба дайко, която е пълна смешка....Даже си дал много пари за нея.
Не виждам кой залъгва хората като лично аз доста отдавна повтарям ОРИГИНАЛНОТО е най-доброто. Всичко друго е компромис.

калински, нищо лично към никой. Защо реши, че аз съм собственика на Кортеко? :mhihi: Шегата настрана, но има много хора, които са доволни от Кортеко-то. За това го казвам, че на който не му се дават пари за оригинал, Кортеко-то е най-добър вариант от всички останали афтър маркети.

колега,не се засягаи-това че продаваш кортего неозначава че трябва да се хвалят или опрекват,хората трябва да знят че наи- доброто което може да се сложи и да се забрави за демфер минимум поне 80-100 к и повече е оригиналната.ако по една или друга причина не ви се дават 536 лева за отигинална може като компромис кортего.карал съм преди 3 години с кортего и след 2 години или около 30к свърши,след това карах с даико и след около 20к и тя си замина,каръл съм и с една друга която не и знам и марката ,а пак тя за 1 година си отиде,равносметката е 380+280+300=960+монтажа и минаха 1100 лева,а да знаех да си взема една за 500 и да си реша дертовете за поне 4-5- години да не е и повече.това е от мене,затова за още 100+- лева не си заслужава.за да е разбита шаибата не е задължително да е скъсана или нацепена гумата,моята едната почна да бие много,на оборот колата беше като трактор.смених я и работеше като 1.2 бензин,неможе да се чуе,старата шаиба нямаше видими следи от повреда.след 15 хиляди звука се върна и пак тресе и се чуват некви звуци,та сам решил оригинална и да се свършва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring 2002г.
Мечтае да кара: нещо M-ково

Мнение от Anh1 » 15 Ное 2012, 20:45

Здравейте колеги една кратка консултация само, какво ще кажете за демпферна шайба DAYCO 284лв продажна цена с отстъпка ми излиза 230лв. Попринцип работя в тази сфера но не съм запознат с тази марка
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 15 Ное 2012, 20:51

Anh1 написа:Здравейте колеги една кратка консултация само, какво ще кажете за демпферна шайба DAYCO 284лв продажна цена с отстъпка ми излиза 230лв. Попринцип работя в тази сфера но не съм запознат с тази марка

ще кажа, че въпросната марка е ''пълен омаш'', за да си по-доволен от алтернативен вариант шайба - търси ''Кортего'' : ), колегите казват, че са доволни :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anh1 » 15 Ное 2012, 21:14

търсих колега но-не намерих само dayco и febi но такава не искам въпреки че трябва да е по добра

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 15 Ное 2012, 22:16

Събери още някой лев и вземи оригинална.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 16 Ное 2012, 11:36

Anh1 написа:Здравейте колеги една кратка консултация само, какво ще кажете за демпферна шайба DAYCO 284лв продажна цена с отстъпка ми излиза 230лв. Попринцип работя в тази сфера но не съм запознат с тази марка

С тия отстъпки където всеки иска да вземе нещо на далаверка, българина няма да се научи да купува качество. И след покупката си казва...ей, какво менте ми продадоха...., а не мисли, че за тази цена този продукт няма как да е друг. То не е менте, а просто с ниско качество.
Колегите са ти писали - взимай оригинална.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 16 Ное 2012, 11:41

На 330d стария мотор сменят ли се тези работи?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Ное 2012, 11:55

SlipX написа:На 330d стария мотор сменят ли се тези работи?

На всички дизели в някой момент се сменят
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 16 Ное 2012, 13:52

Нямам мирис на изгоряла гума или квото и да е. И все пак да я проврявам ли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 16 Ное 2012, 16:49

SlipX написа:Нямам мирис на изгоряла гума или квото и да е. И все пак да я проврявам ли?

Да, защото усетиш ли мирис на гума, значи ще спре да се върти в близките 20-30км.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anh1 » 16 Ное 2012, 18:18

mitaka7 написа:

С тия отстъпки където всеки иска да вземе нещо на далаверка, българина няма да се научи да купува качество. И след покупката си казва...ей, какво менте ми продадоха...., а не мисли, че за тази цена този продукт няма как да е друг. То не е менте, а просто с ниско качество.

Колега в моя случай аз работя в тази сфера и всичко ми е с отстъпка работата е там че има само DAYCO и FEBY в Бургас а със това "оригиналното е най добро" не мога да се съглася ,всичко оригинално правено за БГ е боклук много често срещам по евтини части който държат повече от оригинални така че лично аз за мен от BMW нищо няма да взема

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Ное 2012, 18:31

Да...те тия от БМВ си има поточна линия за балканите, от която излизат само 3то качество....нали ? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 16 Ное 2012, 18:50

Anh1 написа:
mitaka7 написа:

Колега в моя случай аз работя в тази сфера и всичко ми е с отстъпка работата е там че има само DAYCO и FEBY в Бургас а със това "оригиналното е най добро" не мога да се съглася ,всичко оригинално правено за БГ е боклук много често срещам по евтини части който държат повече от оригинални така че лично аз за мен от BMW нищо няма да взема

Да знаеш, щом нищо няма да купуваш от БМВ съм ти сърдит....и в Бургас и околията на Бургас няма да ми стъпи повече кракът....и на море дори няма да ходя там. От другата година почвам да ходя на море във Варна.... :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 16 Ное 2012, 19:03

Anh1 написа:
mitaka7 написа:

Това е несериозно колега...
Последна промяна Maxmadness на 16 Ное 2012, 19:27, променена общо 1 път
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към E46