Изкарване на AUX кабел за Business CD E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Re: Изкарване на AUX кабел за Business CD E46
oci написа:tashev_1990 написа:Здравейте колеги в крайна сметка някой успял ли е да сложи аукс на СД без mode бутон? Моето е от 2000 г. И ако някой е успял да каже кой кабел и от къде е купен. Благодаря предварително .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Само с кабел не става.
Ами какво е необходимо някакви настройки ли ?
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Пичове, карам Е46 05.2002 с голямата навигация МК4, та след като разбрах, че чейнджъра ми не е оригинален, а е от 99-та и не работи като хората се чудя може ли да се изкара aux кабел с флашка на тая навигация или трябва нещо подобно като grom player ?
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Здравейте. Наскоро си изкарах AUX на моя BMW Business касетофон (с двата екрана и бутон MODE). За целта използвах този кабел: http://www.aliexpress.com/item/Audew-Car-AUX-Input-Mode-Cable-MP3-3-5mm-Female-Mountable-Socket-OEM-For-BMW-E46/32440654970.html
Трябваше да го поставя на буксата на CD ченджъра за да го подкарам, макар че до нея има още една абсолютно същата на вид, с която обаче не се получава нищо (нито AUX, нито ченджър тръгват) и в момента нямам ченджър. Въпросът ми е има ли преходници или някакъв тип разклонител, чрез който да мога да вържа ченджър и AUX едновременно през работещата букса?
Трябваше да го поставя на буксата на CD ченджъра за да го подкарам, макар че до нея има още една абсолютно същата на вид, с която обаче не се получава нищо (нито AUX, нито ченджър тръгват) и в момента нямам ченджър. Въпросът ми е има ли преходници или някакъв тип разклонител, чрез който да мога да вържа ченджър и AUX едновременно през работещата букса?

- e34__
- Потребител
-
- Кара: e46 323i
- Мечтае да кара: BMW e34 525i 1995
Здравейте колеги, ще се възползвам от темата за да не правя нова. На CD blaupunkt но без копче "mode" и без CD Changer в багажника има ли някакъв шанс да се изкара AUX кабел, защото днес цял ден търсих и нищо... да отбележа само че CD-то има само буксата за Changer-a. При мен е същото като на снимката:

- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
e34__ написа:Здравейте колеги, ще се възползвам от темата за да не правя нова. На CD blaupunkt но без копче "mode" и без CD Changer в багажника има ли някакъв шанс да се изкара AUX кабел, защото днес цял ден търсих и нищо... да отбележа само че CD-то има само буксата за Changer-a. При мен е същото като на снимката:
Мисля, че може да се направи нещо. Просто като се запоява кабела, ще се използват други крачета на буксата.
Мисля че ето това е доста по-добро решение: http://www.amazon.co.uk/Bluetooth-Hands ... B00A8XRKHU
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
n00lz написа:Мисля че ето това е доста по-добро решение: http://www.amazon.co.uk/Bluetooth-Hands ... B00A8XRKHU
Колега алтернативните варианти ги знаем човека пита за това дали може да се изкара аукс. Все пак един кабел е 10 лв. А ти му предлагаш това за около 200 лв. За толкова пари може доста неща да се направят.
Здравейте колеги аз съм с СД-то без бутон mode от 2000г. След дълго търсене, четене, гледане на клипчета, и чакане на един в ОЛХ който беше пуснал обява че може да монтира аукс. Се примирих с неуспеха ми и си сложих един Parrot Mki 9100 и сега вече всичко си е ОК. Перъта го взех за 150 лв, втора ръка буксата беше към 25, и куриерите всичко към 200 лв. Перъта го монтирах сам като кабелите и устройството сложих под волана. Дисплея в пепелника (става много добре) USB-то, аукса и айфон изводите в жабката, микрофона до огледалото. В сервиз ми искаха 65 за монтаж. Недостатъка, който откривам е липсата на настройки на звука. Инъче си свири супер и имаш много неща в едно.
Светли празници

- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
Здравейте, някой да е слагал aux на МК3 навигация. Защото си взех aux кабел с букса като на CD changer-а, но отзад навигацията имам само две букси, не е като при радиата. Как трябва да го вържа тоя кабел ?
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
И аз съм с малката радио навигация мк3. В форума не съм открил инфо някой да е изкарал аукс на подобна. Реших да пробвам с възможно най-лесното, с кабел от алиекстрес за няколко долара.
http://m.aliexpress.com/item/32392414918.html
Но не съм се пробвал да го слагам ,че си счупих крака на ски и съм под домашен арест. Колегата oci ми каза че на радиото не ставало лесно. Доколкото го разбрах трябва радиотехник да отвори радиото и да запои някъде нещо си за да се изкара аукс. Но аз искам механизъма на касетата да си работи,въпреки че е стара технология. Не искам да развалям оригиналното. Ще пиша като успея да сваля навигацията и ще пробвам с този кабел,въпреки че съм почти наясно ,че няма да стане.
Но не съм се пробвал да го слагам ,че си счупих крака на ски и съм под домашен арест. Колегата oci ми каза че на радиото не ставало лесно. Доколкото го разбрах трябва радиотехник да отвори радиото и да запои някъде нещо си за да се изкара аукс. Но аз искам механизъма на касетата да си работи,въпреки че е стара технология. Не искам да развалям оригиналното. Ще пиша като успея да сваля навигацията и ще пробвам с този кабел,въпреки че съм почти наясно ,че няма да стане.
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
.
Последна промяна tashev_1990 на 09 Яну 2016, 19:16, променена общо 1 път
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
.
Последна промяна tashev_1990 на 09 Яну 2016, 19:14, променена общо 1 път
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
Драгослав написа:И аз съм с малката радио навигация мк3. В форума не съм открил инфо някой да е изкарал аукс на подобна. Реших да пробвам с възможно най-лесното, с кабел от алиекстрес за няколко долара.
Някъде ИЗ форума имаше писано за една касета от която има изкаран аукс. Т.е. Пъхаш тази касета и то лъже касетифона че вътре има касета, а тя взима сигнал от аукса. http://m.aliexpress.com/item/3252471978 ... sitedetail
Взимай това и си ти човека само да ти работи касетката.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
С тази касетка се разваля много качеството на звука. Мисля,че няма начин да не може да се изкара aux на касетофон тип малка навигация мк3. Ако някой знае как и чете форума,плащам си за изкарването на аукса.
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
Моя кабел е подобен. Но след като ми ремонтираха BM54-ката и ми изкара aux функцията реших да си сложа кабел за aux-а, защото си мислих, че навигацията е със същата голяма букса като при радиата, но е с 2 малки (синя и бяла). Другия ми вариант, който е доста по скъп е да си взема заместител на CD changer-а. Ако някой е слагал aux кабел на навигация MK3-ка да сподели как го е направил, защото аз си мислих, че е plug & play...
- mavrut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин
- Мечтае да кара: всичко
да използвам темата, да попитам това харман кардон ли е ? щото музиката в колата е обикновенна, няма никаде надписи харман кардон.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.