Диагностика, кодиране и програмиране
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Диагностика, кодиране и програмиране
Нищо не бъркаш.Просто дългите вървят с мигачите.Варианта е по нов модул...

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Ок
Това ли е на немски в настройките на key memory KLIMABETR_BEI_ZUEND_EIN_ :
Air Conditioning ON at: ignition ON/with A/C button : компресора на климатика се включва с подаването на контакт или след натискане на бутона със снежинка.
Демек искам да си изключа климатика при подаване на контакт

Air Conditioning ON at: ignition ON/with A/C button : компресора на климатика се включва с подаването на контакт или след натискане на бутона със снежинка.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mumford написа:Ок![]()
това важи за компресора, т.е климатика, но вентилацията, която тръгва винаги при подаване на контакт ако колата ти е преди фейса няма как да я накараш да не се пуска винаги с контакта, или поне не с кодиране.
- mumford
-
320ci
-
Как се изключвас програмиране на фейс ? Какви са вариантите да не се пуска ореди фейса?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mumford написа:Как се изключвас програмиране на фейс ? Какви са вариантите да не се пуска ореди фейса?
На фейс,както е при гасене така е при палене.
Ако е изкл не се включва vice versa
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mumford
-
320ci
-
Как се прави това на преди фейс/фейс ?
- oci
- старши ентусиаст
-
mumford написа:Как се прави това на преди фейс/фейс ?
Никак с кодиране трябва да си слагаш реленца и т.н
- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,значи опитах се да препрограмирам един лайт модул,но ударих на камък.Значи става въпрос за лайт модул от кола (2002г) да го сложа на кола 1999г. Първо със скенера промених VIN номера на новият лайт модул и занулих километрите на "0". След това с DIS запознах да го прекодирвам,но като избера ZCS/FA CODING/ Е46/ Recoding... ми изписва това на картинката и ми се появява само 10 KOMBI,а на старият ми лайт модул ми илизат и GM...LSZ...EWS...airbag и други,а на новият ми излиза само KOMBI
и друго абсолютно нищо. Някой ако може да ме посъветва къде бъркам или изобщо дали може да се препрограмира този модул,защото явно не го правя както трябва, или трябва да променя и още нещо със скенера, преди да използвам DIS

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
oci написа:mumford написа:Как се прави това на преди фейс/фейс ?
Никак с кодиране трябва да си слагаш реленца и т.н
Ако се смени управлението на климатроника, няма ли да се получи?

- oci
- старши ентусиаст
-
torbalan5560 написа:Здравейте колеги,значи опитах се да препрограмирам един лайт модул,но ударих на камък.Значи става въпрос за лайт модул от кола (2002г) да го сложа на кола 1999г. Първо със скенера промених VIN номера на новият лайт модул и занулих километрите на "0". След това с DIS запознах да го прекодирвам,но като избера ZCS/FA CODING/ Е46/ Recoding... ми изписва това на картинката и ми се появява само 10 KOMBI,а на старият ми лайт модул ми илизат и GM...LSZ...EWS...airbag и други,а на новият ми излиза само KOMBIи друго абсолютно нищо. Някой ако може да ме посъветва къде бъркам или изобщо дали може да се препрограмира този модул,защото явно не го правя както трябва, или трябва да променя и още нещо със скенера, преди да използвам DIS
дис това няма как да го кодира, понеже ти слагаш по нова версия модул, който е с VO, а не със SA както е твоята кола и за да го кодираш само НЦС, Дис няма да ти свърши работа.
- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
oci написа:torbalan5560 написа:Здравейте колеги,значи опитах се да препрограмирам един лайт модул,но ударих на камък.Значи става въпрос за лайт модул от кола (2002г) да го сложа на кола 1999г. Първо със скенера промених VIN номера на новият лайт модул и занулих километрите на "0". След това с DIS запознах да го прекодирвам,но като избера ZCS/FA CODING/ Е46/ Recoding... ми изписва това на картинката и ми се появява само 10 KOMBI,а на старият ми лайт модул ми илизат и GM...LSZ...EWS...airbag и други,а на новият ми излиза само KOMBIи друго абсолютно нищо. Някой ако може да ме посъветва къде бъркам или изобщо дали може да се препрограмира този модул,защото явно не го правя както трябва, или трябва да променя и още нещо със скенера, преди да използвам DIS
дис това няма как да го кодира, понеже ти слагаш по нова версия модул, който е с VO, а не със SA както е твоята кола и за да го кодираш само НЦС, Дис няма да ти свърши работа.
Благодаря за съвета,ще го пробвам с експерта

- chubaka80
- Потребител
-
- Кара: 320d sedan 6 speed M47N
- Мечтае да кара: На комшията,сивия металик може и русата!!!
Хора стигнах до под кривата круша.
Някой може ли да удари едно рамо с кодирането на лайт модула ми.Кодирането го правя през експерта.Идеята ми е за процентни дневни дълги и американски стил на габаритите. Днеска се попилях да кодирам най-различни вариации и не се справих.
Идеята ми е да пратя на някой отзивчив колега кодировката ми да я погледне и поправи. Запазил съм си оригиналната кодировка. С другите стъпки мисля се справям. 

Когато си умрял , не знаеш , че си мъртъв.Трудно е само за останалите.............Същото и когато си тъп!
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
- oci
- старши ентусиаст
-
chubaka80 написа:Хора стигнах до под кривата круша.Някой може ли да удари едно рамо с кодирането на лайт модула ми.Кодирането го правя през експерта.Идеята ми е за процентни дневни дълги и американски стил на габаритите. Днеска се попилях да кодирам най-различни вариации и не се справих.
Идеята ми е да пратя на някой отзивчив колега кодировката ми да я погледне и поправи. Запазил съм си оригиналната кодировка. С другите стъпки мисля се справям.
Прати ми файла ще ти го оправя
- chubaka80
- Потребител
-
- Кара: 320d sedan 6 speed M47N
- Мечтае да кара: На комшията,сивия металик може и русата!!!
Здравейте BMW ентусиасти. След прочитането на няколко тома със страници инфо(явно май недостатъчни) за това как да си включа дневни светлини и габарита в мигачите с NCSEXPER ,се стигна до момента в който се включиха дългите на процент (DRL_DIMMUNG- wert-03, TAGFAHRLICHT_ECE- aktiv, GED_FL_ALS_DRL- aktiv),но не и габарита в мигача.Някъде бърка ???
Моля за малко помощ(няма да ми е излишна) кое друго трябва да се прекодира да се пуснат пущините? 

Когато си умрял , не знаеш , че си мъртъв.Трудно е само за останалите.............Същото и когато си тъп!