Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от alexsch » 07 Окт 2011, 9:59

аз имам оригинален ксенон с лупи и ксенон на дългите в рефлекторите. проблемите си ги реших, като пуснах ксенона на дългите през реле-кабели- т.е. буксата на фара командва едно реле- нормално отворено. релето на свой ред пуска +12В към залъгалка а залъгалката към баластрата. залагалката не е нищо друго освен едни як кондензатор. така работи и присветването с фаровето.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 07 Окт 2011, 12:02

Още един ксенон в рефлекторите на дългите е безотговорно безумие . На мен лично ми омръзна да срещам вечер разни голфчета и т.н изпонаслагали ксенони и пръскащи светлина навсякъде. Жалко че Тех. Прегледи все още са пълен т***к и не обръщат внимание на това. Всеки иска колата му "ден да прави", но да сложиш 100 ксенона, там където просто никога не е било предвидено - идиотщина. С този пост, разбира се, не искам да засегна никои колега, но наистина в доста случаи афтърмаркет ксенона свети хубаво и още по-хубаво заслепява насрещния. А в рефлектора на дългите :nono: - той просто си разпръсква светлина на високо и далеч, и колкото и да го има варианта "ама аз го спирам" , си остава пълно безумие и гавра с околните. Може би единственото приемливо приложение, е да заслепява нарочно, всичките тираджии наточили "бързата астра" с 200 баласта и т.н ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 07 Окт 2011, 18:58

Преди малко прикючих с фаровете :) Уникално стана ! Много свети наистина :) Триксенона е перфектен,без да заслепява никой,светлината е там където трябва и при насрещно "голфче" :mhihi: с гол ксенон от 50 лева на рефлекторния фар,тва бмв което направих ще му извади очите с едно превключване на лостчето :mhihi:
Ето и снимки.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Окт 2011, 19:27

Rundev написа:тва бмв което направих ще му извади очите с едно превключване на лостчето :mhihi:

нали уж трябваше да сме колегиални, а я си представи сега, че в Голфчето седи приятелката ти, която е взела колата на баща си да се повози, а ти и вадиш очите, притесняваш и правиш предпоставка за птп (паниката е неизменна при такова стряскане)

добра работа си свършил, но моля без такива крайности :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 07 Окт 2011, 19:45

И обикновените дълги заслепяват достатъчно, но следващата стъпка предполагам е кварц в дългите или насочващ се химически лазер, та да вадим очи от раз ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 07 Окт 2011, 20:12

Не ми изглеждат много оригинално :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 07 Окт 2011, 20:39

vicho написа:
Rundev написа:тва бмв което направих ще му извади очите с едно превключване на лостчето :mhihi:

нали уж трябваше да сме колегиални, а я си представи сега, че в Голфчето седи приятелката ти, която е взела колата на баща си да се повози, а ти и вадиш очите, притесняваш и правиш предпоставка за птп (паниката е неизменна при такова стряскане)

добра работа си свършил, но моля без такива крайности :yes:

Дългите са крайна мярка :) Не съм искал да обидя никой,тъкмо настроих и фаровете на човека,лупата несвети изобщо и грам светлина в насрещно каращия и мисля че това го знаете перфектно :) Никой не е казал че човека от днес ще кара само на дълги,налага се когато няма движение по пътя и при включването му става ден.Страхотни са фаровете на баварците за тези неща :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 10 Окт 2011, 15:22

Next написа:Не ми изглеждат много оригинално :dunno:

колега по оригинално от оригинален фар едва ли ще е... но все пак е доста по добре от просто сложен ксенон на рефлектора с който да убиваш хора.. а и разликата е толкова минимална че няма смисъл да се издребнява.

по темата.. ето и моят комплект би-ксенон 6000к + CCFL angel eyes сложени от момчетата на Бабуна
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e 46 318i

Мнение от k1ceto » 07 Ное 2011, 20:17

Колеги от къде мога да се здобия с такива лупи и на каква цена .Защото с тая акция светлина....и трудно ли се монтират ,защото аз съм ксенон само на рефлектор бмв е46 благодаря предварително :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 07 Ное 2011, 21:03

k1ceto написа:Колеги от къде мога да се здобия с такива лупи и на каква цена .Защото с тая акция светлина....и трудно ли се монтират ,защото аз съм ксенон само на рефлектор бмв е46 благодаря предварително :)

Взе да ви идва акъла най сетне :mhihi: :mhihi: Колегата бабуна продава даже различни модели вече :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Ное 2011, 20:31

Ето как може да си направите капачки за фаровете от вашата гумичка от обикновения фар, след като вече колата е с Д2С кружка след монтажа на лупите и трябва да бъде затворено изцяло:

Намирате си някаква мека пластмаса, за да можете да си я изрежете с ножица. Аз използвах от кутия от диск, както се вижда и обрисувах с пергел кръговете - 28мм радиус или 56мм диаметър за окръжността.
Изображение

Монтирате кръговете в отворената гумичка, както се вижда.
Изображение

Със секундно лепило подлепвате краищата.
Изображение

И ето как седи на фара идеално вече прибрана.
Изображение

Стана перфектно! Пестите някой лев за гумени капачки. Май не са много евтини в дару, а тези така направени седят чудесно и се слагат много лесно, защото оригиналните на ксеноновия фар са меки и много трудно се слагат!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 08 Ное 2011, 20:37

За спестяването, ок, ама поставянето защо реши, че е трудно :confused: Иначе добре се е получило :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Ное 2011, 20:59

UBAH5 написа:За спестяването, ок, ама поставянето защо реши, че е трудно :confused: Иначе добре се е получило :yes:

Щото на един колега му го свалих, за да го разгледам, че нали нямах капачки до преди няколко часа и после едва, ама едва ги сложих обратно! Много са меки!

Да използвам случая да питам, че не помня: фарът на е46 имаше ли някъде врътка или нещо за настройка, каквато е показана на схемата, че искам леко да коригирам?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 08 Ное 2011, 23:26

cut-off не можеш да го регулираш от болтовета на фара. директно трябва да пипаш по прожектора. клапата трябва да се поизкриви и ще се напасне линията....аз имам същия проблем..
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Ное 2011, 23:30

alexsch написа:cut-off не можеш да го регулираш от болтовета на фара. директно трябва да пипаш по прожектора. клапата трябва да се поизкриви и ще се напасне линията....аз имам същия проблем..

:shock: Kakво имаш предвид под това да поизкривиме клапата!?

ПредишнаСледваща

Назад към E46