Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
аз имам оригинален ксенон с лупи и ксенон на дългите в рефлекторите. проблемите си ги реших, като пуснах ксенона на дългите през реле-кабели- т.е. буксата на фара командва едно реле- нормално отворено. релето на свой ред пуска +12В към залъгалка а залъгалката към баластрата. залагалката не е нищо друго освен едни як кондензатор. така работи и присветването с фаровето.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Още един ксенон в рефлекторите на дългите е безотговорно безумие . На мен лично ми омръзна да срещам вечер разни голфчета и т.н изпонаслагали ксенони и пръскащи светлина навсякъде. Жалко че Тех. Прегледи все още са пълен т***к и не обръщат внимание на това. Всеки иска колата му "ден да прави", но да сложиш 100 ксенона, там където просто никога не е било предвидено - идиотщина. С този пост, разбира се, не искам да засегна никои колега, но наистина в доста случаи афтърмаркет ксенона свети хубаво и още по-хубаво заслепява насрещния. А в рефлектора на дългите
- той просто си разпръсква светлина на високо и далеч, и колкото и да го има варианта "ама аз го спирам" , си остава пълно безумие и гавра с околните. Може би единственото приемливо приложение, е да заслепява нарочно, всичките тираджии наточили "бързата астра" с 200 баласта и т.н ...

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Преди малко прикючих с фаровете
Уникално стана ! Много свети наистина
Триксенона е перфектен,без да заслепява никой,светлината е там където трябва и при насрещно "голфче"
с гол ксенон от 50 лева на рефлекторния фар,тва бмв което направих ще му извади очите с едно превключване на лостчето
Ето и снимки.

Ето и снимки.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Rundev написа:тва бмв което направих ще му извади очите с едно превключване на лостчето![]()
нали уж трябваше да сме колегиални, а я си представи сега, че в Голфчето седи приятелката ти, която е взела колата на баща си да се повози, а ти и вадиш очите, притесняваш и правиш предпоставка за птп (паниката е неизменна при такова стряскане)
добра работа си свършил, но моля без такива крайности

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
И обикновените дълги заслепяват достатъчно, но следващата стъпка предполагам е кварц в дългите или насочващ се химически лазер, та да вадим очи от раз ...
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- Rundev
- младши ентусиаст
-
vicho написа:Rundev написа:тва бмв което направих ще му извади очите с едно превключване на лостчето![]()
нали уж трябваше да сме колегиални, а я си представи сега, че в Голфчето седи приятелката ти, която е взела колата на баща си да се повози, а ти и вадиш очите, притесняваш и правиш предпоставка за птп (паниката е неизменна при такова стряскане)
добра работа си свършил, но моля без такива крайности
Дългите са крайна мярка

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Next написа:Не ми изглеждат много оригинално
колега по оригинално от оригинален фар едва ли ще е... но все пак е доста по добре от просто сложен ксенон на рефлектора с който да убиваш хора.. а и разликата е толкова минимална че няма смисъл да се издребнява.
по темата.. ето и моят комплект би-ксенон 6000к + CCFL angel eyes сложени от момчетата на Бабуна
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- k1ceto
- Потребител
-
- Кара: BMW e 46 318i
Колеги от къде мога да се здобия с такива лупи и на каква цена .Защото с тая акция светлина....и трудно ли се монтират ,защото аз съм ксенон само на рефлектор бмв е46 благодаря предварително 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
k1ceto написа:Колеги от къде мога да се здобия с такива лупи и на каква цена .Защото с тая акция светлина....и трудно ли се монтират ,защото аз съм ксенон само на рефлектор бмв е46 благодаря предварително
Взе да ви идва акъла най сетне

Ето как може да си направите капачки за фаровете от вашата гумичка от обикновения фар, след като вече колата е с Д2С кружка след монтажа на лупите и трябва да бъде затворено изцяло:
Намирате си някаква мека пластмаса, за да можете да си я изрежете с ножица. Аз използвах от кутия от диск, както се вижда и обрисувах с пергел кръговете - 28мм радиус или 56мм диаметър за окръжността.

Монтирате кръговете в отворената гумичка, както се вижда.

Със секундно лепило подлепвате краищата.

И ето как седи на фара идеално вече прибрана.

Стана перфектно! Пестите някой лев за гумени капачки. Май не са много евтини в дару, а тези така направени седят чудесно и се слагат много лесно, защото оригиналните на ксеноновия фар са меки и много трудно се слагат!
Намирате си някаква мека пластмаса, за да можете да си я изрежете с ножица. Аз използвах от кутия от диск, както се вижда и обрисувах с пергел кръговете - 28мм радиус или 56мм диаметър за окръжността.

Монтирате кръговете в отворената гумичка, както се вижда.

Със секундно лепило подлепвате краищата.

И ето как седи на фара идеално вече прибрана.

Стана перфектно! Пестите някой лев за гумени капачки. Май не са много евтини в дару, а тези така направени седят чудесно и се слагат много лесно, защото оригиналните на ксеноновия фар са меки и много трудно се слагат!
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
За спестяването, ок, ама поставянето защо реши, че е трудно
Иначе добре се е получило 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
UBAH5 написа:За спестяването, ок, ама поставянето защо реши, че е трудноИначе добре се е получило
Щото на един колега му го свалих, за да го разгледам, че нали нямах капачки до преди няколко часа и после едва, ама едва ги сложих обратно! Много са меки!
Да използвам случая да питам, че не помня: фарът на е46 имаше ли някъде врътка или нещо за настройка, каквато е показана на схемата, че искам леко да коригирам?
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
cut-off не можеш да го регулираш от болтовета на фара. директно трябва да пипаш по прожектора. клапата трябва да се поизкриви и ще се напасне линията....аз имам същия проблем..
my mods:
alexsch написа:cut-off не можеш да го регулираш от болтовета на фара. директно трябва да пипаш по прожектора. клапата трябва да се поизкриви и ще се напасне линията....аз имам същия проблем..